Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγικό και Αριστερά: Μια οφειλόμενη απάντηση στις ξενοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

...με τα πόδια διέσχισε την Τουρκία και έφτασε στα μικρασιατικά παράλια. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας Ελίας Καζάν να καταγράψει με την τέχνη του την πορεία του, όπως εκείνου του Ελληνόπουλου από τα μικρασιατικά παράλια στην Αμερική με το «Αμέρικα-Αμέρικα»...

...Το πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης, η Αριστερά για μια ακόμα φορά καλείται να σηκώσει το βάρος του αγώνα κατά του ρατσισμού και φασισμού. Και θα νικήσει...


...Ήδη από την πρωτοπόρα και εδώ Μυτιλήνη μάς έρχεται το πρώτο μικρό δείγμα. Μια παρέα νεαρών παιδιών με την βοήθεια του δήμου προσπαθούν να στήσουν μουσείο προσφυγιάς παλιάς και νέας και να φτιάξουν συνεταιρισμό ντόπιων και μεταναστών (50-50%), που να μεταποιεί τις πλαστικές βάρκες και τα σωσίβια που στοιβάζονται στις ακτές.

Τα δύο ψέματα του ΤΑΙΠΕΔ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

της Μαριλένας Ιατρίδου

Το Μικρό Καβούρι είναι ένας χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με δασική μορφή και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Γι’ αυτό η αρχική μελέτη
του Οργανισμού Αθήνας «Θαλάσσιο Μέτωπο Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αθήνας, 1995» προέβλεπε τη θεσμοθέτηση στο σύνολο του ως «χώρου απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος» με εξαίρεση τις υφιστάμενες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Λάθρα ένταξη στο σχέδιο πόλης

Η περιοχή βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης και μάλιστα εκτός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βουλιαγμένης το οποίο «καλύπτει όλες τις πολεοδομημένες ή προς πολεοδόμηση περιοχές ενός ...Δήμου» (άρθρο 2, παρ 1, ν1337/83) και έτσι εμφανιζόταν σε όλα τα επίσημα σχέδια της διοίκησης μέχρι το 2.000 περίπου.

Mικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων - Σε ρόλο "Δούρειου Ίππου" η διορισμένη από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ διοίκηση της Ελληνικό Α.Ε.

της Βάλιας Μπαζού


Υπάρχουν «μνημονιακοί» πολεοδόμοι; Υπάρχουν, δηλαδή, πολεοδόμοι που είναι «βασιλικότεροι» των επενδυτών, πιο Κινέζοι από τους Κινέζους; Και εάν ναι, μήπως είναι λάτρεις της ταινίας «Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων»;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι ούτε εύκολες ούτε, πολύ περισσότερο, μπορεί να είναι μονολεκτικές. Οπότε θα ξεδιπλώσουμε πρώτα την ιστορία και θα αφήσουμε τις απαντήσεις για το τέλος ή καλύτερα για τον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο, μια από τις υποχρεώσεις της χώρας είναι να ολοκληρώσει συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις που είχαν δρομολογηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι με αφορμή την καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον δήμαρχο Αλίμου

Υπάρχει ένας μύθος που θέλει τον Ήλιο και τον Άνεμο να συναγωνίζονται σε δύναμη ποιος θα καταφέρει πρώτος να βγάλει την κάπα που φορούσε ένας βοσκός.

Φύσηξε δυνατά ο Άνεμος, τυλίχτηκε περισσότερο ο βοσκός στην κάπα του. Έλαμψε ζεστός ο ήλιος, έβγαλε αμέσως την κάπα του ο βοσκός. “Πώς τα κατάφερες;” ρώτησε ο Άνεμος τον Ήλιο. Και ο Ήλιος απάντησε: “Εσύ πας με το κακό, αλλά εγώ πάω με το καλό.”

Ο δήμαρχος Αλίμου από τη στιγμή που ανέλαβε, επέλεξε να μην διοικεί με το “καλό”. Αντίθετα, πολιτεύεται με αυταρχικές και προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε εργαζομένους, και προβαίνει σε αντιδημοκρατικές, αυθαίρετες, μη νόμιμες και αδιαφανείς επιλογές διοίκησης.

Δραστικά μέτρα για τη μαρίνα Καλλιθέας ζητάει ο Λάζαρος Λασκαρίδης

«Ήλθε η ώρα για τη διοίκηση του Δήμου, ν’ αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει» στην υπόθεση των τεραστίων διαφυγόντων κερδών της Μαρίνας Καλλιθέας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» Λάζαρος Λασκαρίδης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Όπως τόνισε, δεν μπορεί η διοίκηση να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»!

Μιλώντας, για το ίδιο θέμα, καταδίκασε την προσωπική μήνυση που κατέθεσε ναυταθλητικός σύλλογος της περιοχής κατά του στελέχους της διοίκησης του Δήμου-προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» και προσφέρθηκε, εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί στο ακροατήριο, να καταθέσει μάρτυρας υπεράσπισης του θιγόμενου.

Τον Πόντιο φιλόλογο Παναγιώτη Ηλιάδη τίμησε ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας «Αργοναύτες Κομνηνοί» (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Φιλολογικό μνημόσυνο για τον αείμνηστο Παναγιώτη Ηλιάδη πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας Αργοναύτες Κομνηνοί
στην αίθουσα του συλλόγου «Άγγελος Δεληγιώργης».

Ο Παναγιώτης Ηλιάδης ήταν φιλόλογος και συγγραφέας, που με το έργο του βοήθησε στην τεκμηρίωση της ιστορίας και της ποντιακής διαλέκτου, όντας συνοδοιπόρος της ποντιακής ιδέας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόφιλος Καστανίδης, ενώ προβλήθηκε βίντεο σχετικά με τη ζωή του Πάνου Ηλιάδη, όπως την είχε περιγράψει ο ίδιος.

Βιβλιοπαρουσίαση στην Τερψιθέα Γλυφάδας: "Τα αποσυρθέντα βιβλία, 1858-2008", την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ