Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Κυκλοφορεί και σε υπόθετο !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι: Ο δήμαρχος Αλίμου συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο!

Λεπτομέρεια από πορτραίτο του Λουδοβίκου ΙΔ’
(Hyacinthe Rigaud, 1701)
Εντελώς αιφνιδιαστικά, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (17/6), ο κ. Κονδύλης πρότεινε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου μας, ύψους 7 εκατ. €, στην τράπεζα ATTIKA BANK. Προχώρησε, μάλιστα, και στην άμεση εκτέλεση της απόφασης, που πάρθηκε με ισχνή πλειοψηφία…

Ο δήμαρχος δεν είχε ενημερώσει νωρίτερα ούτε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ούτε καν τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την πρόθεσή του να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου. Σχετικά, δεν είχε ενημερωθεί ούτε καν η Οικονομική Επιτροπή.

Στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κονδύλης δεν κατέθεσε σε συζήτηση καμία γραπτή εισήγηση. Ενημέρωσε μόνο προφορικά για τις προσφορές που πήρε από τράπεζες, ύστερα από “έρευνα” που έγινε άγνωστο από ποιους, και ανακοίνωσε τη δική του απόφαση να μεταφέρει τα χρήματα στην ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ, σε υποκατάστημα μάλιστα που βρίσκεται έξω από τα όρια του Αλίμου.

Καλλιθέα: «Το Ρεμπέτικο στις Τζιτζιφιές», το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Ιουνίου στις 9.00μμ


Δρομολογείται το Μουσείο Μεταλλείας Μεταλλουργίας Λαυρίου και η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Λαυρίου -το αρχαίο θέατρο Θορικού, τη συνοικία, τους Μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους- πραγματοποίησαν
χθες η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Απώτερος σκοπός είναι η διάσωση των μνημείων που κινδυνεύουν καθώς και η ευρύτερη ανάδειξη συνολικά του αρχαιολογικού χώρου και η σύνδεσή του με τα υπόλοιπα σημεία πολιτισμού του Λαυρίου.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης, που συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ) και συζήτησαν το θέμα του Μουσείου Μεταλλείας Μεταλλουργίας Λαυρίου.

Γιορτή του Κλήδονα με τον Αντώνη Μαρτσάκη στο Μοσχάτο, την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 8.00μμ


Στη Βουλιαγμένη χτυπά η καρδιά του wakeboard

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης διοργανώνει το 2ο Βουλιαγμένη Wakeboard Cup, υπό την αιγίδα της ΕΟΘ Σκι και Wakeboard.

O αγώνας, που αναμένεται με ανυπονησία από τους λάτρεις του αθλήματος, θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Ιουλίαου, στον κόλπο της Βουλιαγμένης και αφορά σε αθλητές και αθλήτριες από επτά ετών και άνω και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Για τις λεπτομέρειες του αγώνα, το κόστος συμμετοχής και την προπόνηση που θα προηγηθεί, ενημερωθείτε εδώ από την προκήρυξη του αγώνα.

Υπεύθυνοι :

  • Ηλίας Καλδής (Έφορος Θαλασσίου Σκι Ν.Ο.Β.) 6944318711 iliaskaldis@v4p.gr
  • Άκης Τροβάς (Διοργανωτής αγώνα) 6945100933 akistrovas@gmail.com
  • Πάνος Τροβάς (Διοργανωτής αγώνα) 6932346346 panostrob@hotmail.com

Πηγή: 3vita.gr

Αργυρούπολη: Βιβλιοπαρουσίαση - "Το τιμωρό χέρι του λαού" στο Υπόστεγο, την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 7.30μμ


Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Κακός σύμβουλος η αλαζονεία


Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που δεν απαντάει απολύτως σε τίποτα επιχείρησε μέσω του προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ η διοίκηση Κωνσταντάτου να διαστρεβλώσει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα σχετικά με την καλοκαιρινή απασχόληση.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου με την αλαζονεία που τη διακρίνει, αντί να απαντά για την ανοργανωσιά στη λειτουργία του προγράμματος -που παραμένει ακόμα κι ας πέρασε μια εβδομάδα- και να απολογείται για τις ελλείψεις που γονείς και παιδιά επισήμαναν από την πρώτη κιόλας μέρα, επιτίθεται στον Χρήστο Κορτζίδη και τη Δημοτική Συνεργασία με απίστευτα ψέματα.

Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται μια δημοτική αρχή πως για τα λάθη και τις παραλείψεις της φταίει πάντα η μείζονα αντιπολίτευση.

ΕΥ-ΡΩ-ΠΗ, ΕΥ-ΡΩ-ΠΗ!...


Ο Τάσος Αναστασίου στο 76ο τεύχος του Hot Doc

Πανιώνιος: Γιορτή Ενόργανης για το Κλείσιμο της Χρονιάς


γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ενόργανης γυμναστικής του Ερασιτέχνη ΓΣΣ πραγματοποιήθηκαν οι γυμναστικές επιδείξεις του τμήματος ενόργανης της ομάδας.

Στις επιδείξεις συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι ηλικίες των ακαδημιών ενόργανης.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου Άρης Μισαηλίδης, ο Γ.Γ. Δημήτρης Μιχαηλίδης αλλά και ο χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους Δημοσθένης Ταμπάκος, ενώ η προσέλευση των γονέων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θέλησαν να θαυμάσουν και να αποθανατίσουν τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες.

Κατοχή & Αντίσταση: Η 8η διάλεξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 7.00μμ


Η ταινία «Libertarias» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 9.00μμ


H ταινία του Vicente Aranda «Οι γυναίκες στον Ισπανικό εμφύλιο - Libertarias» θα προβληθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Vicente Aranda
Πρωταγωνιστές: Ana Belen,,Victoria Abril, Ariadna Gil, Blanca Apilanez, Laura Mana,
Loles Leon, Jose Sancho.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια ταινία αφιερωμένη στην γυναικεία εκδοχή του Ισπανικού εμφυλίου.

Σε έναν κόσμο ιδωμένο μέσα από τα μάτια των ανδρών, η ιστορία δε θα μπορούσε παρά να καταγράφεται από αυτή τη σκοπιά.

Με τον ίδιο τρόπο ακόμα και η ιστορία η γραμμένη "από τα κάτω", η ιστορία των επαναστάσεων και των κοινωνικών αντιστάσεων, αγνοεί σκόπιμα ή μη τις γυναίκες. Αυτές που επέλεξαν τον αγώνα κινούμενες από την ανάγκη για την ελευθερία, οπλισμένες με την οργή τους ενάντια στους καταπιεστές που δεν έχουν ούτε φύλο ούτε φυλή, μόνο το ίδιο λαίμαργο βλέμμα του κατακτητή.

Αργυρούπολη: "Χορός για όλους - Όλοι ίσοι, Όλοι διαφορετικοί", την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 7.00μμ



Στο τραπέζι οι ελληνικές προτάσεις - Νέο Eurogroup την Τετάρτη (συνεχής ενημέρωση)

Την ελληνική πρόταση παρουσίασε στους εκπροσώπους του Eurogroup, του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ελληνική πρόταση έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης. Νέο Eurogroup την Τετάρτη, Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη ή Παρασκευή.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες. Θετική η υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από Ολάντ, Γιούνκερ, Τουσκ, πιο επιφυλακτική η Μέρκελ.


Συμφωνία για νέο Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης και νέα Σύνοδο Κορυφής Πέμπτη ή Παρασκευή.

Να πάψουμε να παίζουμε...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα