Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Να τελειώνουμε με το πένθος

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Εντάξει, πενθήσαμε. Αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς μας ήρθαν τα πράγματα. Με αποτέλεσμα άλλοι να πέσουν από τα σύννεφα, άλλοι να θέλουν να πέσουν από την Ακρόπολη, άλλοι να πέφτουν στην κατάθλιψη.

Μόνο που, ενώ μέχρι τώρα το πένθος ήταν ανάγκη ψυχική, ίσως και πολιτική, τώρα πια καταντάει πολυτέλεια. Και μάλιστα επικίνδυνη.

Για όσους τουλάχιστον κατανοούν τη σημασία της κρίσιμης εκλογικής μάχης που βρίσκεται μπροστά μας.

Τρύφων Αλεξιάδης: Ως το Νοέμβριο το περιουσιολόγιο, στόχος τα ''μεγάλα ψάρια'' (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη


Ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μίλησε για τις άμεσες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που στόχο έχουν τη φοροδιαφυγή και

τα μεγάλα εισοδήματα, την αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών, τη σύσταση του περιουσιολόγιου ως το Νοέμβριο καθώς και την αντικατάσταση από ένα πιο δίκαιο φόρο στην ακίνητη περιουσία.

Στο ζήτημα της φοροδιαφυγής προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα και τα τρέχοντα αλλά παράλληλα κάνουμε σχεδιασμούς για άμεσες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ανέφερε ο αν. υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Mega την Τρίτη το πρωί.


Αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού


Μία από τις άμεσες όπως είπα αλλαγές που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα, θα είναι η διασύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να διευκολυνθεί η διασταύρωση των στοιχείων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πάλεψε σαν λιοντάρι

Ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, εξέφρασε τη Δευτέρα την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «λιοντάρι», καθώς και στον Τζέρεμι Κόρμπιν, που θεωρείται φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, υπογραμμίζοντας ότι «η αλλαγή είναι εφικτή στην Ευρώπη».

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Τσίπρα επειδή είδαν σ' αυτόν ένα λιοντάρι», είπε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου, λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στην Ισπανία.

«Οι Έλληνες είδαν πως τα έδωσε όλα στις διαπραγματεύσεις» για την επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές», πρόσθεσε ο ηγέτης του Podemos.