Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

R-PROJECT : Φιλοξενούμε τις απόψεις του υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας, Τάσου Ταστάνη.

Μια νέα δημοτική κίνηση, με πρωτοβουλία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε στη Γλυφάδα, με το πολλά υποσχόμενο όνομα: «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία». Με δημοκρατικές διαδικασίες επιλέχθηκε το όνομα, η συντονιστική επιτροπή και ο υποψήφιος δήμαρχος του δημοτικού σχήματος, ο συναγωνιστής Τάσος Ταστάνης.

Είναι χρόνια στέλεχος της Αριστεράς, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος (με την κοινή παράταξη που υπήρχε μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που δυστυχώς δεν συνεχίζει ως σύνολο). Ο Τάσος Ταστάνης είναι γνωστός από τα περιβαλλοντικά κινήματα της πόλης και της Αττικής, με πλούσια δράση στο Παναττικό Δίκτυο για τους ελεύθερους χώρους, στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, στο Συντονιστικό για τη Σωτηρία του Σαρωνικού, στη Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού, αλλά και στην Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Η 21μελής συντονιστική επιτροπή απαρτίζεται από ενεργούς αγωνιστές και αγωνίστριες της Γλυφάδας, νέους επιστήμονες, εργαζόμενους και άνεργους, με μεγάλη εμπειρία και ενεργή συμμετοχή και δράση στα κινήματα και στις μάχες μαζί με τους κατοίκους της Γλυφάδας.

Φιλοξενούμε τις απόψεις του υποψήφιου δημάρχου, Τάσου Ταστάνη.

Παφίλης για περιφερειάρχης Αττικής, Σοφιανός για το δήμο Αθηναίων

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τις λίστες με τους υποψήφιους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους σε όλους τους βασικούς δήμους της χώρας. Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΚΕ θα είναι ο Θανάσης Παφίλης και υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ο Νίκος Σοφιανός.

«Το ΚΚΕ θα στηρίξει τις προτάσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή εκδήλωση στο «Τιτάνια» με θέμα «Οι Θέσεις του ΚΚΕ για την μάχη των Ευρωεκλογών και τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές».

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν  μέσα στη σκιά της πιο βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού.


Τα κοινωνικά, τα εργατικά, τα ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας καταπατώνται με βαναυσότητα. Εργαζόμενοι,γυναίκε, συνταξιούχοι, νέοι άνθρωποι, βλέπουν τη ζωή τους καθημερινά, μέρα με τη μέρα να γίνεται αβάσταχτη. Επαγγελματίες και μικρομεσαία στρώματα ισοπεδώνονται. Το δικαίωμα σε σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά ξηλώνεται, οι απολύσεις είναι καθημερινές. Το ασφαλιστικό σύστημα δεν εγγυάται  βιώσιμη σύνταξη ούτε για μας αλλά ούτε και για τα παιδιά μας. Η δημόσια Υγεία και Παιδεία διαλύονται και οδηγείται σε ιδιωτικοποίηση όλο το κοινωνικό κράτος, ώστε τελικά να ζουν και να μορφώνονται οι ελάχιστοι που θα μπορούν να πληρώνουν.

Με ψηφοφορία των μελών ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών ΒΒΒ


Στην ανάδειξη επτά υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού κατέληξε την Κυριακή η ανοιχτή συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι υποψήφιοι αυτοί είναι (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Βήχας (επικεφαλής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού), Σταμάτης Κοιλάκος (ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς), Γιώργος Κότσαλης (διευθυντής Β” χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο«Η Αγία Ολγα»), Δημήτρης Κωσταράκος (πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας), Δημήτρης Ματθαίου (ηλεκτρολόγος μηχανικός), Θανος Ματόπουλος (μέλος της Συνέλευσης Εθελοντών του Κάμπινγκ Βούλας) και Αντώνης Σπανολιός (μέλος της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια).

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας : εκδήλωση για την ανεργία και την επισφάλεια


Σούρμενα - Ακάδημος 1-1

Δεν κατάφεραν τα Σούρμενα να κερδίσουν τον Ακάδημο στο γήπεδο του Ελληνικού και ο αγώνας έληξε 1-1, καθώς από νωρίς (28') ο Θεοδώρου άφησε την ομάδα με 10 παίχτες (αφού δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα), για να ολοκληρωθεί το κακό στο 93' με την αποβολή του Αργάνη.

Το γκολ του Ακάδημου πέτυχε ο Μπρίλης (18'), και τα Σούρμενα ισοφάρισαν με γκολ του Βαμβουκλη (53'), μόλις αντικατέστησε τον Μπουγιούκο.

Ο προπονητής των Σουρμένων προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 33' (Metlliu στη θέση του Τσαλέκου), ενώ ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 68' αντικαθιστώντας τον Χατζηγεωργίου με τον Γιαννόπουλο.

Φωστήρας Ηλιούπολης - Αγ.Ιερόθεος 3 - 1

Νίκη για τον γηπεδούχο - στο γήπεδο της Λυκόβρυσης - Φωστήρα πού πήρε άνετη νίκη με αντίπαλο την ομάδα του Αγ.Ιερόθεου. Παρά το δυνατό κρύο οι παίκτες του κ. Μηλιά έδωσαν ζεστασιά στους λιγοστούς φιλάθλους του Φωστήρα.
 
Η ομάδα του Αγ. Ιερόθεου κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 12' του αγώνα αλλά στο 25' ο Δρόσος μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρδάκη έστειλε την μπάλα στα δύχτια.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φωστήρας ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτυ που κέρδισε ο Μπιτσάνης και
χτύπησε εύστοχα ο Φαρμάκης στο 52'.
Το τρίτο γκόλ του Φωστήρα πέτυχε ο Βουλτσίδης στο 70'.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ : ΓΑΓΑΝΗΣ - ΦΑΡΟΣ - ΑΣΩΝΙΤΗΣ Β. (52'τραυμ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ) .-ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ - ΠΕΡΩΝΗΣ - ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ - ΔΡΟΣΟΣ - ΦΑΡΜΑΚΗΣ - ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ - ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (58'ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ).
 

Ασταμάτητος ο Χολαργός…2-0 τον Άγιαξ Ταύρου

Άλλο ένα "τρίποντο" πρόσθεσε ο Χολαργός στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδό του στην Γ' Εθνική, αυτή την φορά κόντρα στον Άγιαξ Ταύρου με 2-0 για την 19η αγωνιστική της Α΄ΕΠΣΑ.

Αήττητοι οι Χολαργιώτες για 11 συνεχείς αγώνες, έφτασαν σε απόσταση έξι  πόντων από τον πρώτο Χαραυγιακό και πλέον οι "Βόρειοι" βλέπουν με άλλο μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού πλέον υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να κερδίσουν ό,τι έχασαν πέρυσι στο παρά πέντε.

Στον αγωνιστικό χώρο ο Χολαργός προηγήθηκε πολύ νωρίς με πλασέ του Ξηντάρα, από ασίστ του Ντερβισάι στο 2’. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Δωματώτης: «Άμα δεν σε θέλει η μπάλα...» Θρίαμβος - Ηλιούπολη 1-0

Την ήττα με 1-0 από τον Θρίαμβο Αθηνών γνώρισε η Ηλιούπολη εκτός έδρας για την 19η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΑ, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να στέκεται στην ατυχία της ομάδας του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με την προσπάθεια τον παιχτών μου. Τους συγχαίρω όλους παρά την άτυχη ήττα" είπε επίσης ο Μιχάλης Δωματιώτης και το κλασικό "Αμα δεν σε θέλει η μπάλα"...

Στον Αγώνα:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νωθρά τον αγώνα χωρίς φάσεις στις δύο εστίες. Μετά το ημίωρο ο "ΗΛΙΟΣ" κυριάρχησε στο ματς, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στο ρελαντί ο Χαραυγιακός…2-0 την Δάφνη Π. Φαλήρου

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Χαϊδαρίου ο Χαραυγιακός που επικράτησε στην έδρα του της Δάφνης Π. Φαλήρου με 2-0 και αύξησε την διαφορά του από τη δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Το συγκρότημα του κ. Σάσσαλου μπορεί να σπατάλησε ένα ημίχρονο χωρίς να καταφέρει να ανοίξει το σκορ, ωστόσο αυτό το κατάφερε στο β΄μέρος όπου και μέσα σε ένα δεκάλεπτο «καθάρισε» την υπόθεση νίκη κόντρα στην ομάδα του Φαλήρου.

Αρχικά ο Μπουγάτσιας στο ντεμπούτο του με τα χρώματα του Χαραυγιακού έκανε το 1-0 στο 62’, μετά από πάσα του Παπαδημητρίου.

19η αγωνιστική 2ου ομίλου Α' κατηγορίας ΕΠΣΑ

Στους αγώνες του Σαββατοκύριακου για το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Α' κατηγορίας ΕΠΣΑ είχαμε τα εξής αποτελέσματα :
 
Ομάδες




Αποτέλεσμα
ΑΦΟΒΟΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ




1-2
ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ




3-1
ΙΑΣΩΝ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ




2-0
ΡΟΥΦ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤ.




2-1
ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 - ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




0-1
ΣΟΥΡΜΕΝΑ - ΑΚΑΔΗΜΟΣ




1-1
ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΓΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ




1-2
ΑΡΗΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ




1-0

Μετά τη 19η αγωνιστική η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής :

19η αγωνιστική 1ου ομίλου Α' κατηγορίας ΕΠΣΑ

Στους αγώνες του Σαββατοκύριακου για το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Α' κατηγορίας ΕΠΣΑ είχαμε τα εξής αποτελέσματα :

Ομάδες




Αποτέλεσμα
ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ




2-0
ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ




0-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΛΙΟΣΙΩΝ




0-1
ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ




3-0
ΚΑΜΑΤΕΡΟ - ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ




0-0
ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΧΑΪΔΑΡΙ




1-1
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ




1-0
ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ




2-0
 

Μετά τη 19η αγωνιστική η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής :

Πήραν το ντέρμπι οι γυναίκες της Βουλιαγμένης, 11-8 τον Ολυμπιακό

Η πρώτη φετινή μάχη Βουλιαγμένης και Ολυμπιακού βρήκε νικήτρια την πρώτη με 11-8, στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Με πρώτη σκόρερ την Αγγελική Γερόλυμου, η οποία σημείωσε τέσσερα γκολ, η γηπεδούχος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού και να παραμένει αήττητη και πρώτη στη βαθμολογία.

Tα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 2-2, 4-2.

Πηγή : notioanatolika.gr