L' Altra Europa con Tsipras - Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα. Αυτό είναι το όνομα του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Στο σύμβολο του ψηφοδελτίου υπάρχει η συγκεκριμένη ονομασία γραμμένη στα ιταλικά, με άσπρα γράμματα, σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».

Τα κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, θα είναι το τέλος της πολιτικής λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου.

«Πρόκειται για επαναστατικό αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμα», τονίζουν πολλοί από τους διανοούμενους, δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς που υπέγραψαν πρώτοι την έκκληση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες της Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιταλίας πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών για τον ακριβή καθορισμό του προγράμματος και των υποψηφιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομμουνιστική Επανίδρυση μαζί με την Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία στηρίζουν το ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Πηγή