Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Αντιπροσωπεία της "Ανατροπής στη Γλυφάδα" αποτελούμενη από τον επί κεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Τάσο Ταστάνη, τη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Βαγγελάτου και πολλά μέλη της, επισκέφθηκε το πρωί της 30/9/14 το δημαρχείο της Γλυφάδας, όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη αγωνιζόμενοι ενάντια στους προσχηματικούς επανελέγχους των συμβάσεών τους και τις δήθεν «αξιολογήσεις», που οδηγούν σε αδικαιολόγητες απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών των δήμων.
 
Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την απόλυτη στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους και τούς γνωστοποίησε ότι στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κατέθετε σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης. 
 
Πράγματι κατέθεσε ένα πλήρες σχέδιο ψηφίσματος το οποίο ύστερα από συγκερασμό απόψεων της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οδήγησε στην ομόφωνη ψήφιση ενωτικού ψηφίσματος με το οποίο εκφράσθηκαν ανάμεσα στα άλλα:

Όλοι στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου: Καμμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική

Η Κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την καταστροφική πολιτική της για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.

Ξεπουλάει την ακίνητη περιουσία του λαού (αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές, οικόπεδα, κτήρια του Δημοσίου κλπ.) στα ντόπια και ξένα μονοπωλιακά
συγκροτήματα. Δίνει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως την ενέργεια, το νερό, μεγάλους τομείς της Υγείας, της Παιδείας της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και ό,τι μπορεί να αποφέρει κέρδος σε αυτό. Συρρικνώνει ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, φορτώνοντας το «λογαριασμό» στους πολίτες. Με τη φορομπηχτική πολιτική της φέρνει σε απόγνωση τεράστια τμήματα του πληθυσμού και σε συνδυασμό με την τρομακτική ανεργία που έχει προκαλέσει, οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση πάνω από το 60% του λαού μας. Καταστρέφει τους μικρομεσαίους βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρεμπόρους, οδηγώντας τους στην ανεργία και στην απόγνωση. Μαζί με τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους προχωράει και στη συρρίκνωση της Δημοκρατίας και των εργατικών δικαιωμάτων.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα αναγορεύεται σε βασικό συντελεστή αντίστασης των εργαζομένων, γι’ αυτό και βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης που του επιτίθεται με όλα τα μέσα που διαθέτει (Δικαιοσύνη, νομοθεσία, αστυνομικές επεμβάσεις).

Οι εργαζόμενοι οφείλουμε με τα αιτήματά μας να βγούμε στο προσκήνιο. Θέλουμε μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Θέλουμε συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Θέλουμε ασφάλιση για όλους όσους ζουν στη χώρα μας, εργαζόμενους και ανέργους. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κι όχι αστυνομικό Κράτος, που να σέβεται τους πολίτες.

Για όλα αυτά η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμάει ότι η ημέρα που γίνεται η ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση πρέπει να είναι η μέρα όπου οι εργαζόμενοι κι όλος ο λαός θα καταδικάσουν την πολιτική της.

Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε τη θέληση μας για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ανέργων και των κατάφωρα αδικούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στο Κομπάνι χτυπάει η καρδιά των όπου γης ελεύθερων ανθρώπων

Οι Κούρδοι με το αίμα τους δεν διεκδικούν μόνο το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, αλλά υπερασπίζονται τις αξίες των όπου γης ελεύθερων ανθρώπων.


Στο Κομπάνι γράφεται η πιο πρόσφατη (αλλά δυστυχώς όχι η τελευταία) πράξη της συριακής τραγωδίας. Στα σοκάκια αυτής της πόλης του συριακού Κουρδιστάν διεξάγονται σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους κούρδους μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας. Κάθε γειτονιά, κάθε δρόμος, κάθε σπίτι έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, όπου οι Κούρδοι προσπαθούν με την αυταπάρνησή τους να αντισταθμίσουν τη στρατιωτική υπεροπλία των τζιχαντιστών.

Η όμορφη Diren, οι σύντροφοι και οι συντροφισσές της
είναι η γραμμή άμυνας που υψώνεται απέναντι στο σκοταδι.
Νοερά στο πλευρό τους
με την φωνή του μεγάλου Κούρδου Ahmer Kaya.
http://youtu.be/nG9ByIiips8
Στο Κομπάνι γράφεται η πιο πρόσφατη (κι ελπίζουμε η τελευταία) πράξη του κουρδικού δράματος. Αυτής της μακριάς αιματοβαμμένης πορείας του κουρδικού λαού για την κατάκτηση του αυτονόητου δικαιώματος στην αυτοδιάθεση. Έχουν αντιμετωπίσει τους πανίσχυρους στρατούς της Τουρκίας, του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας. Τώρα συγκρούονται με τους τζιχαντιστές, οι οποίοι,
εκτός από φανατική πίστη σε μια εγκληματική ιδεολογία, διαθέτουν τον σύγχρονο αμερικάνικο στρατιωτικό εξοπλισμό που κατέσχεσαν στο Ιράκ, την εμπειρία από τους πολέμους σε Τσετσενία, Ιράκ και Λιβύη, καθώς και πακτωλούς χρημάτων από το συριακό πετρέλαιο και τους διεθνείς χρηματοδότες τους. Για μια ακόμα φορά, η κουρδική ελευθερία θα πρέπει να βουτηχτεί στο αίμα.

Ηλίθιες μύγες


"…Είχε νυχτώσει, το πεδίο βολής στην πλαγιά του βουνού ήταν γεμάτο φώτα, φακούς, όπλα, κουβούκλια, στόχους, φορτηγά και ένα σωρό ανθρώπους που ετοιμαζόντουσαν να πάρουν μέρος σε ένα ακόμα ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Στάθηκα για λίγο, παρατηρώντας όλο αυτό το τσούρμο, σκεπτόμενος ποια παρανοϊκή ιδέα έφτιαξε όλο αυτό το σκηνικό κακοπαιγμένης θεατρικής παράστασης.

Βράδυ Αυγούστου, είχαμε αφήσει πίσω γυναίκες, παιδιά, ερωμένες και εραστές,
φίλους, γονείς…Γιατί; Για μια κακόγουστη φάρσα που είχε γιγαντωθεί εκμεταλλευόμενη την προπαγάνδα του "κινδύνου της γείτονος χώρας".

Βράδυ Αυγούστου, και πιθανότατα κάπου στην Τουρκία υπέφεραν το ίδιο με εμάς, στρατιώτες που θα προτιμούσαν την γλυκιά παρέα κάποιας Χουρέμ παρά το παρανοϊκό, χοντρό μουστάκι του Ρετζίπ. 

Απ’ όλα τα αριστουργήματα τέχνης του πλανήτη, η ανθρωπότητα επέλεξε να πρωταγωνιστεί σε φθηνές επιθεωρήσεις και ιδού τα αποτελέσματα.

Από τα ατέλειωτα χρόνια ανόητης αρχαίας σφαγής για χάρη ενός Μενέλαου που δεν άντεξε την απόρριψη, λες και δεν μπορούσε να βρει μια πιο ωραία Ελένη, μέχρι το παγκόσμιο αιματοκύλισμα για ένα καπρίτσιο και μια εκδίκηση του μικρού Αδόλφου, από τον Κάιν ως τον Μπους, η ανθρωπότητα έδειξε ξεκάθαρα κι απόλυτα ότι δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τα παιχνίδια της…"

* ο Χρήστος Κοτρώτσιος είναι συγγραφέας







 hot'n'sharp spirit 

Ελληνικό Box Office 2-5 Οκτωβρίου

Καλές έως πολύ καλές ταινίες στις αίθουσες, λογικός και ο ξεσηκωμός των σινεφίλ να τις παρακολουθήσουν.

Κάπως έτσι η πολυαναμενόμενη, αλλά και με θετικές κρίσεις καινούργια δημιουργία του Fincher, Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε (Gone Girl) , πέτυχε ένα σημαντικό ρεκόρ τετραημέρου, ξεπερνώντας τις 55 χιλιάδες θεάσεις.

Σταθερότατο το κοινό του Mr. Se7en, στην προσέλευση του, αν θυμηθούμε πως το -πολύ χειρότερο του παρόντος- Girl With The Dragon Tattoo, επίσης βασισμένο σε πολύκροτο μπεστ σέλλερ, είχε κατορθώσει σχεδόν τρία χρόνια πριν, κάτι λιγότερο από πενήντα χιλιάδες εισιτήρια στο άνοιγμα του.

Μιλώντας για άνοιγμα, το δεύτερο καλύτερο new entry ανήκε στην καινούργια νεανική περιπέτεια του Μικρού Νικόλα (Les vacances du petit Nicolas), που προσέλκυσε το ενδιαφέρον 32 χιλιάδων θεατών, ενώ στην μάχη των ανεξάρτητων κυριάρχησε η σπονδυλωτή σάτιρα από την Αργεντινή, Ιστορίες για Αγρίους (Relatos Salvajes), που έκοψε 6 χιλιάδες χαρτάκια.

Ενθαρρυντικά για εγχώρια παραγωγή τα πήγε η Xenia του Κούτρα που πέτυχε ένα αξιοπρεπές σκορ σε λίγες αίθουσες, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε, πως όχι ιδιαίτερα προβεβλημένες ταινίες, τα έχουν πάει εξαιρετικά εμπορικά, με το Ο Λαβύρινθος (The Maze Runner) να αγγίζει τις 70 χιλιάδες στο σύνολο, το Ξόρκισε Το Κακό (Deliver Us from Evil) τις 51 και η Lucy του Besson τις 140, μια πραγματικά καταπληκτική επίδοση.

Ο Washington και το The Equalizer του από την άλλη μεριά, με σημαντική πτώση περιορίστηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, έχοντας κόψει στο σύνολο 47 χιλιάδες τίκετς.

"Το νησί των καταραμένων" στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

Η γερμανική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε "το νησί των καταραμένων - shutter island" θα προβληθεί την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται στην παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.
 
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μαξ Φον Σίντοφ, Τζάκι Ερλ Χάλεϊ    

Υπόθεση:

Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του ο Τσακ φτάνουν σ’ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα
για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς.