Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ενημέρωση από το Δ.Σ. του «Καλλίπολις» σχετικά με τις εξελίξεις για το ενοίκιο και τη μετακόμιση


Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» απευθυνόμαστε με απόλυτο σεβασμό στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας.

Όλοι οι φίλοι/ες, όπως και τα μέλη του «Καλλίπολις» γνωρίζετε ότι το Δ.Σ. από τη στιγμή κατά την οποία εκλέχτηκε -αν και πράγματι με σχετική καθυστέρηση από την αρχική προειδοποίηση που έλαβε από τον ιδιοκτήτη- και ύστερα από νέα όχληση στις αρχές Φεβρουαρίου άρχισε επισταμένα και επίμονα να αναζητά χώρους που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις δραστηριότητες, τις δράσεις του συλλόγου μας ή μέρος αυτών.
Όλο αυτό το διάστημα της αναζήτησης και εύρεσης νέου χώρου, το Δ.Σ. κατέληξε στο γενικό συμπέρασμα, ότι οι χώροι που υπάρχουν προς ενοικίαση στις περιοχές Ελληνικού - Αργυρούπολης - Γλυφάδας δεν είναι πολλοί, όπως επίσης και ότι οι τιμές στις οποίες διατίθενται είναι σχεδόν απαγορευτικές για τις δυνατότητες του «Καλλίπολις» και του Συλλόγου.

Μετά από αρκετό ψάξιμο το Δ.Σ. διεύρυνε τον χώρο αναζήτησης ψάχνοντας ακόμα και εκτός Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης και ύστερα από κάποιο διάστημα, εντοπίσαμε έναν χώρο που νομίζουμε ότι είναι κατάλληλος να στεγάσει τις δραστηριότητες μας.
Ο χώρος είναι 160 τετραγωνικά μέτρα (πρόκειται για παλαιό καφενείο) στον Άγιο Δημήτριο, πολύ κοντά στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολη, τον οποίο έως τώρα θεωρούμε ως το καταλληλότερο και σχεδόν ιδανικό για τις ανάγκες του Συλλόγου.
Αντιλαμβανόμαστε βέβαια, ότι μια τέτοια κίνηση, δηλαδή τυχόν απομάκρυνση από τον χώρο της επί 7 χρόνια έδρας μας (Ελληνικό - Αργυρούπολη), θα δυσκολέψει την πρόσβαση ή ακόμα και θα απογοητεύσει ορισμένους/ες από όσους μας ακολουθούν σταθερά όλο αυτό το διάστημα.
Να είστε σίγουροι ότι ούτε και για εμάς μια τέτοια απόφαση και επιλογή είναι εύκολη, καθώς αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που ενέχει μια παρόμοια απόφαση, αλλά όλοι χρειάζεται κάθε φορά να σταθμίζουν μια σειρά παραγόντων που επηρεάζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μια ανάλογη απόφαση.
Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι ότι η απουσία λειτουργίας του χώρου ή η υποβάθμισή του εξελικτικά θα σημάνει και την οριστική του εξαφάνιση ή στην καλύτερη περίπτωση την υπολειτουργία του.
Ως Δ.Σ. εκτιμήσαμε και νομίζουμε βάσιμα ότι δεν θα μπορούσαμε εύκολα να ανταπεξέλθουμε σε παρόμοιες συνθήκες.
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας νομίζουμε ότι είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο και οδηγεί στο σταδιακό κλείσιμο του συλλόγου μετά από επτά χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο, παρότι μας προτάθηκε επανειλημμένα και βέβαια πέρασε από το μυαλό μας, δεν προκρίναμε τη μεταφορά κάποιων δραστηριοτήτων σε κάποιο χώρο που είτε μας προσφέρθηκε δωρεάν είτε σε χαμηλή τιμή, προκειμένου να συνεχίσουμε μέρος των δραστηριοτήτων μας.
Και αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι πολλοί από τους φίλους μας επίσης δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν στα μαθήματα, κατά συνέπεια η λειτουργία μας θα περιοριζόταν αρκετά και η όποια αναπτυξιακή λογική στο χώρο θα μεταφερόταν στο αβέβαιο μέλλον.

Τώρα, πράγματι η τιμή του ενοικίου στο νέο χώρο που αποφασίσαμε καταρχήν να μετακινηθούμε είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τον χώρο στην Καλλιπόλεως, όμως νομίζουμε ότι και ο Σύλλογος μέχρι τώρα έχει επιδείξει αντανακλαστικά και είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ανάλογες καταστάσεις.
Άλλωστε το αποδείξαμε περίτρανα στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και αυτή τη φορά όσον αφορά την έκτακτη οικονομική συνεισφορά προς το Σύλλογο, το αποτέλεσμα μας βρίσκει χαρούμενους.
Καταφέραμε για παράδειγμα να συγκεντρώσουμε ένα αξιοσέβαστο ποσό μέσω της συνεισφοράς των μελών και φίλων και την έκτακτη οικονομική βοήθεια πολλών ακόμα.
Η λαχειοφόρος επίσης προσέφερε στο ταμείο του Συλλόγου ένα σημαντικό ποσό έως τώρα.
Δεν χρειάζεται ωστόσο να υπάρξει εφησυχασμός, αντίθετα απαιτείται συνεχώς εγρήγορση και σταθερή κινητοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να συνεχίσετε να συμμετέχετε στη λαχειοφόρο μέχρι την κλήρωση της Παρασκευής 5 Απριλίου, να συνεχίσετε να στηρίζετε οικονομικά μέχρι την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης ή οι επαγγελματίες (ή μη) τεχνίτες εθελοντικά (συνολικά ή εν μέρει) να συνεισφέρετε και με αυτόν τον τρόπο στην ανακαίνιση του νέου μας χώρου.
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε εάν συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας, εάν ακολουθήσουμε με μεγαλύτερη προσπάθεια να παλεύουμε για περισσότερη συλλογική λειτουργία και εάν βέβαια πετύχουμε να εμπλέξουμε στις διαδικασίες λειτουργίας περισσότερους ανθρώπους που συνεχώς θα συνεισφέρουν από λίγο για τη λειτουργία του συλλόγου.
Και οι τρεις προϋποθέσεις έχουν μερικώς καλυφθεί αλλά σε μικρότερο βαθμό από αυτόν που θα θέλαμε, και που θα ήταν απαραίτητος ώστε να συνεχίσει ο χώρος χωρίς προβλήματα και απρόσκοπτα να λειτουργεί.

Ο χώρος στον Άγιο Δημήτριο, στον οποίο αποφασίσαμε να μετακομίσουμε μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε, διότι είναι ενιαίος, καλύπτει συνολικά 160 τετραγωνικά μέτρα (110 ισόγειο και 50 τετραγωνικά πατάρι), ενώ διαθέτει και έξοδο στην πλατεία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε μικρό της μέρος υπό προϋποθέσεις.
Η λειτουργία μας μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να φτιαχτεί ανάλογα ο χώρος, επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία των μαθημάτων, όπως επίσης και τη διενέργεια μαζικών εκδηλώσεων που όλοι αντιλαμβάνονται αλλά και η εμπειρία έχει δείξει ότι φέρνουν και τα μεγαλύτερα έσοδα.
Επιτρέπει όμως να δημιουργήσουμε και άλλες δραστηριότητες που μπορεί επίσης να αποφέρουν σταθερά έσοδα, όπως πχ. η λειτουργία κινηματογράφου.
Ήδη από τις αρχές Μαρτίου εμπλουτίσαμε τα προγράμματα με τμήματα αρχαρίων στην ισπανική γλώσσα και τα κρουστά, ενώ από την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου ξεκίνησαν και άλλα, όπως τα Σεμινάρια Ιστορίας του Κινηματογράφου και Μουσικής Παιδείας.
Τέλος να ενημερώσουμε ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με ομάδες του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους συνεργασία κ.ο.κ.

Υπολογίζουμε ότι η μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου (τελευταίο περιθώριο από τον τωρινό εκμισθωτή), το σύνολο όλων των προγραμμάτων θα συνεχίσει υπό ανεκτές συνθήκες και χωρίς διακοπή στο νέο χώρο, ήδη κλείνουμε άλλους χώρους επαγγελματικούς ή συλλόγων για τη διεξαγωγή των μαζικών δραστηριοτήτων (live) και προσδιορίζουμε το ξεκίνημά μας σε πλήρη λειτουργία στον νέο χώρο στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Μέχρι τότε προσβλέπουμε στη στήριξη με τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις σε οποιονδήποτε χώρο τις διοργανώνουμε.
Νομίζουμε ότι ούτε χρειάζεται να μοιρολογούμε, ούτε πρέπει να κάνουμε πίσω, αλλά να κοιτάξουμε μπροστά το μέλλον του Συλλόγου μας, με αισιοδοξία χωρίς να αεροβατούμε, αλλά με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και στις δυνάμεις μας.
Να μην φοβηθούμε, διότι όπως λέει απλά και ο ποιητής τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις ταξιδέψαμε ακόμα.

Ελληνικό 04.04.2024

Το Δ.Σ. του «Καλλίπολις»


ΠΡΟΣΟΧΗ:
1. Κληρώνει την Παρασκευή 5 Απριλίου η λαχειοφόρος αγορά - Τα δώρα

2. Κατάθεση, μπορείτε να την κάνετε στους παρακάτω λογαριασμούς στην τράπεζα που σας διευκολύνει, με την ένδειξη "ενίσχυση" και προαιρετικά το ονοματεπώνυμό σας:
  • Εθνική - Ζαφειρία Κεχαγιά
    GR34 0110 6680 0000 6686 0371 351
  • Πειραιώς - Ευγενία Γιάμαλη
    GR95 0172 1550 0051 5501 2497 352
  • Eurobank - Ευάγγελος Βάσσιος
    GR47 0260 1750 0004 9020 1024 598

"Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει"
                              Nazim Hikmet



Δείτε εδώ το Πρόγραμμα του Μαρτίου 2024 και της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου του #Καλλίπολις_Kallipolis

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • τηλεφωνικά: 6970081056
  • με email: kallipolis33@gmail.com
Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Ο Χώρος λειτουργεί τις μέρες και ώρες που υπάρχουν προγραμματισμένες και ανακοινωμένες δραστηριότητες.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου