Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε η σύμβαση για την παραχώρηση του Ελληνικού - Υψηλοί τόνοι μέσα στη Βουλή και διαμαρτυρίες απ' έξω

Με την υπερψήφιση της σύμβασης ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παραχώρηση του Ελληνικού. Η σύμβαση υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσα στη Βουλή, ενώ από έξω, μετά τις 6.30 το απόγευμα, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Θεατρική παράσταση και κινηματογραφικές προβολές στο cine Κήπος στο Μοσχάτο, το 6ήμερο 24 έως 29 Σεπτεμβρίου

Δυο θεατρικές παραστάσεις και  τέσσερις κινηματογραφικές προβολές φιλοξενούνται στο cine Κήπος στο Μοσχάτο (Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλατεία Μεταμόρφωσης,
Μοσχάτο) τις επόμενες μέρες.

Το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ η θεατρική ομάδα "μικρός που είναι ο κόσμος" παρουσιάζει την παράσταση "Το ταξίδι της πιο κόκκινης παπαρούνας" με εισιτήριο 7ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για παιδιά.

Η ευκαιρία και ο... δράκος για τη Νότια Αθήνα

Από προχθές οι δήμοι στο μέτωπο από τον Άλιμο έως τη Βουλιαγμένη (με μελανή εξαίρεση τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης) είναι οι ιδιοκτήτες του παραλιακού μετώπου που τους ανήκει.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Για πολλές δεκαετίες το παραλιακό μέτωπο από το Νέο Φάληρο έως τη Βουλιαγμένη έχει περάσει από... σαράντα κύματα.