Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Μοσχάτο: "Πού πάω, Θεέ μου;" και "Florence: Φάλτσο Σοπράνο" στο Cine Κήπος, μέχρι την Τετάρτη 17 Αυγούστου

Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλ. Μεταμόρφωσης, Μοσχάτο

Κουπόνια και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια Σύριας πρόσφυγα με τρία ανήλικα παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

Ευτυχή κατάληξη είχε η περιπλάνηση στον Άγιο Δημήτριο της 4μελους μονογονεϊκής οικογένειας Σύριων προσφύγων, χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία της Δημάρχου Αγίου
Δημητρίου με τη Δήμαρχο Ζωγράφου, κ. Τίνα Καφατσάκη.

Η Σύρια πρόσφυγας Itab Al Masri με την οικογένειά της μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο του Δήμου και συνοδεία της Κοινωνικής Λειτουργού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ραφήνα ιδιοκτησίας του Δήμου Ζωγράφου που έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ταύρος: "Μια Αγκαλιά Στην Άκρη Του Κόσμου" και "Έρωτας αλά Καταλανικά" στο Cine Νέα Μασκώτ, μέχρι Τετάρτη 17 Αυγούστου

Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο, είσοδος από τη Λ. Κωνσταντικουπόλεως 2

Κουπόνια και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Μοσχάτο: "Η πόλη του Θεού" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 9.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας, μετά το "ρεπό" της 17ης Αυγούστου, συνεχίζονται ξανά από την Τετάρτη 24 του μηνός με το βραζιλιάνικο αριστούργημα "Η πόλη του Θεού - Cidade de Deus/City of God" των Φερνάντο Μεϊρέλιες & Κάτια Λουντ.

Η προβολή γίνεται στον πανέμορφο κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ.

Μανώλης Τρίκας: Εκατοντάδες μηνύματα απο άτομα που έχουν δεχτεί ανάλογες επιθέσεις

Άτομα με αναπηρία που έχουν φτάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, άνθρωποι που ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους, γιατί δεν αντέχουν τα βλέμματα και
τα σχόλια.

Γι αυτούς τους ανθρώπους, τους απομονωμένους ανθρώπους της διπλανής κλειστής πόρτας είμαι υποχρεωμένος να φτάσω μέχρι το τέλος της αυτή την ιστορία, δηλώνει ο Μανώλης Τρίκας για τη ρατσιστική επίθεση που υπέστη από αστυνομικό στον σταθμό μετρό του Αγίου Δημητρίου πριν μια εβδομάδα.

Τα αρχαία και το εναλλακτικό σχέδιο για το Ελληνικό

του Στράτου Ιωακείμ

Eurokinissi
H πρωτοβουλία των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού να οριοθετηθούν οι χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εντός του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» κατέθεσε πρόσφατα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μακροσκελή επιστολή με τις θέσεις και τις προτάσεις της, που αφορούν τον ήδη κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο υποστηρίζοντας την ανάγκη αυτός να επεκταθεί σε όλη την έκταση του ακινήτου.