Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

Επίθεση με βόμβες μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ντυμένοι μασκαράδες ήταν οι δράστες της επίθεσης.

ΠτΔ στα παιδιά - πρόσφυγες: Θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου

«Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου. Και εύχομαι και ελπίζω πραγματικά να 'χα την τύχη, μια μέρα πολύ σύντομα, να μπορούσα να πάρω τους συμμαθητές σας τους Έλληνες, όταν πια θα έχετε γυρίσει στα σπίτια σας, και εκεί να σας δούμε να ξαναχτίζετε την δική σας πατρίδα»...

Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον χαιρετισμό του, στην αποψινή εκδήλωση για τα παιδιά - πρόσφυγες στο δημαρχείο Χαϊδαρίου.

9 σκέψεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

του Θανάση Καμπαγιάννη

Τώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει περάσει στην εξέταση της καθ’ αυτό εγκληματικής οργάνωσης, να κάποιες σκέψεις για την εξέλιξη τής μέχρι σήμερα
πορείας της και του τι έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον.

1. Η δίκη και ο χρόνος

Εικόνες από τη Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού 2017 στο Μοσχάτο (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Παρέλαση στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο για το Καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 2017, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Χιλιάδες καρναβαλιστές από το Μοσχάτο, τον Ταύρο, αλλά και από άλλες περιοχές ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μοσχάτου και ξεσήκωσαν με το κέφι και τον χορό τους τους κατοίκους που μαζικά προσήλθαν για να παρακολουθήσουν το Καρναβάλι.

Το "κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους" αθωώνει τους φαύλους...


Η δημοκρατία δεν είναι δυνατό να στερεώνεται στο φόβο. Δεν μπορεί, όμως, να ορθοποδήσει κι αν δεν γίνονται και πολλά για την καταπολέμηση των αιτιών που τον γεννούν.

Φυσικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος και για την ελληνική κοινωνία είναι η αποκαλούμενη εγκληματικότητα του "λευκού κολάρου", μιας σάπιας ελίτ δηλαδή που όταν δεν χρησιμοποιεί ως προκάλυμμα
το νόμο, που η ίδια διαμορφώνει μέσω των λακέδων της στο πολιτικό σύστημα, τον παραβιάζει ακόμα κι απροκάλυπτα, εκτιμώντας πως διαθέτει ένα ιδιότυπο άσυλο από εξουσίες που έχει του χεριού της.

Αποκριάτικο συλλογικό γλέντι στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ



Α. Ξανθός: Μεγάλη ένεση ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ

«Έως τις αρχές Μαρτίου, θα έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός 3.200 νοσηλευτών, υγειονομικών, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως μία πολύ μεγάλη ένεση ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ.
 
Βεβαίως, είναι περιορισμένης διάρκειας, 12μηνων συμβάσεων, αλλά για πρώτη φορά είναι συμβάσεις με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, με τη δυνατότητα να καλύψουν βάρδιες, υπερωριακές εργασιακές ανάγκες, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση και αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων».

Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το Σαφάρι Ταύρου για...μεγάλα παιδιά, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ, στην πλατεία στην Αίθουσα 7 των Παλαιών Σφαγείων, θα ξεκινήσουν τα δρώμενα στο Σαφάρι Ταύρου
για... μεγάλα παιδιά.

Όσοι πιστοί προσέλθετε να βρείτε το θησαυρό, μέσα από γρίφους, εικόνες & σταυρόλεξα, ενώ για πρώτη φορά όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές, το Σαφάρι γυρνάει μέσα στον Ταύρο!

Έκρηξη νέων θεραπειών για την πολλαπλή σκλήρυνση

Ελπιδοφόρες προοπτικές για τον έλεγχο της πολλαπλής σκλήρυνσης και τον περιορισμό των επιπτώσεων της πάθησης δίνουν τα αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκρηξη νέων θεραπειών για την πολλαπλή σκλήρυνση που οδηγούν σε περιορισμό των επιπτώσεων της πάθησης και στην τεράστια βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.

Ο Δήμος Γλυφάδας μετατρέπεται σε κομματικό παραμάγαζο;


Για τη συνδιοργάνωση κομματικής εκδήλωσης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Γλυφάδας και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Γ. Παπανικολάου η «Ανατροπή στη
Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία».

Η δημοτική παράταξη της Αριστεράς θεωρεί "σεβαστό να επιθυμεί και να επιδιώκει ο κ. Δήμαρχος την επικοινωνία του με το κομματικό ακροατήριο του κόμματός του", όμως είναι "πολιτικά απαράδεκτο να βάζει τον Δήμο να οργανώνει κομματικές συνάξεις".

Μεγάλος χαμός στη νυχτερινή παρέλαση του Καρναβαλιού στον Ταύρο (εικόνες - βίντεο)

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στον Ταύρο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η νυχτερινή παρέλαση του Καρναβαλιού 2017, από την πλατεία Αγίας Σοφίας έως Εμπορικό Κέντρο AlhensHeart.

Πάνω από 1000 καρναβαλιστες από Μοσχάτο & Ταύρο ξεχύθηκαν στις γειτονιές του Ταύρου, με σφυρίχτρες, γέλια και χαρούμενες φωνές μας χάρισαν απλόχερα την αισιοδοξία και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς που τόσο το έχουμε ανάγκη όλοι.

Μάκης Αναγνώστου: Στη ΒΙΟΜΕ καταφέρνουμε πολλά, αν και… ημι-παράνομοι (ηχητικό)

Για τα 4 χρόνια αυτοδιαχείρισης στη ΒΙΟΜΕ, για τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτό το σημαντικό «πείραμα», μίλησε Στο Κόκκινο
και τον Διονύση Ελευθεράτο ο Μάκης Αναγνώστου, εκ των εργαζομένων της συνεργατικής επιχείρησης.

Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας, εάν «μια ωραία πρωία» διαπιστώσουν ότι ο ιδιοκτήτης την εγκατέλειψε και έφυγε; Απάντηση δίνουν, επί μία τετραετία, οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ.

"ΜΜΕ & Αριστερά": Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας στο ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου - 7.00μμ



Νίκος Φίλης: Ματαιοπονούν όσοι μου αποδίδουν κίνητρα “εσωτερικής αντιπολίτευσης”

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αιχμηρή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης δίνει τις δικές του απαντήσεις:

Για την κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό, τα επιτεύγματα και τις αστοχίες της κυβέρνησης, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. και τον Πάνο Καμμένο, τα εξοπλιστικά προγράμματα και την πρόταση για σύναψη συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ.

Μαρία Ανδρούτσου * : Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι απολιτίκ στάσεις, που είναι πολύ μόδα, είναι επικίνδυνες στις μέρες μας

Με αφορμή δημοσιεύματα και ανυπόστατες διαδόσεις των τελευταίων μηνών που με θέλουν να εντάσσομαι σε ψηφοδέλτια πολιτικών κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές, θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα και απερίφραστα τα εξής:

Δεν έχω πραγματοποιήσει καμία συζήτηση με κανένα κόμμα και δεν προτίθεμαι, ούτε θα ενταχθώ σε κάποιο πολιτικό φορέα ως υποψήφια βουλεύτρια στις επερχόμενες εκλογές.

Τσαλίκης & Knock Out στην Μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού στο Μοσχάτο

Ο Helmut Scholtz (Die Linke) στο Left.gr: Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση Μέρκελ, να μετασχηματίσουμε την ΕΕ

συνέντευξη στην Αριστέα Βάβουλα και τον Τάσο Γιαννόπουλο


Καθώς ξεκινά η περίοδος της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις καθοριστικές για όλη την Ευρώπη εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Σ' αυτές φαίνεται ότι θα δώσουν σκληρή μάχη για την καγκελαρία η Άγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς ενώ, πηγή ανησυχίας, είναι η αυξανόμενη απήχηση του ευρωσκεπτικιστικού και ξενοφοβικού AfD.

Τι να σε λέω, και τι να με λες;

του Θανάση Καρτερού

Μωρίας εγκώμιο, και οι βλάκες είναι ανίκητοι. Περί Κυριάκου ο λόγος.

Που βρήκε μέρα χθες ο ευτελής και ανιστόρητος να τα βάλει με τον Τσακαλώτο, γιατί πήγε, λέει, στην Τούμπα να δει
τον αγώνα του ΠΑΟΚ (μας) με τη Σάλκε (τους). Και κάθισε, είπε, πλάι στον Σαββίδη, που έχει κάτι ανοιχτά ζητήματα με το κράτος. Και άρα άφησε τη διαπραγμάτευση για να πιάσει τις κερκίδες παρέα με έναν ύποπτο.