Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ρένα Δούρου : Για την 25η Μαρτίου 2014

Όταν οι ημέρες Ανεξαρτησίας γιορτάζονται με καταστολή, με περιορισμένες προσκλήσεις, με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστούς δρόμους…. Τότε το μήνυμα της επετείου είναι σίγουρα αλλού… 
Ο Μανώλης Γλέζος και η Ρένα Δούρου, σήμερα Τρίτη 25η Μαρτίου  βρέθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου γιορτάζεται η επέτειος  με παρουσιάσεις για τον Παρθενώνα.
Ο Παρθενώνας είναι ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που απασχόλησε τόσο τους προγενέστερους όσο και τους σημερινούς θεατές του.

Δήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 του υποψήφιου δημάρχου Τάσου Ταστάνη

"Τιμούμε την επανάσταση του 1821, την κορυφαία στιγμή στους μακρόχρονους ηρωικούς αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.

Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί που με «αρετή και τόλμη» σηκώνουν το κεφάλι και παίρνουν τις τύχες και τη ζωή τους στα χέρια τους. Ας μην ξεχνάμε τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας και ας κάνουμε πέρα τους υποταγμένους στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές."

Μαζί ανατρέπουμε! / Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ)
τηλ. 210.96.24.294

οι πράξεις είναι αυτές που μας δίνουν αληθινή ελπίδα, κι όχι τα λόγια.

γράφει ο  Μιχάλης Σφυρίδης *
 
Στην εποχή που διανύουμε, σε όλα αυτά τα γεγονότα που διαδραματίζονται και βιώνουμε τη δύσκολη καθημερινότητά μας τα λόγια απ' όπου κι αν προέρχονται, είναι απλά ανούσια, χωρίς καμία βάση λόγια. Αντίθετα, οι πράξεις είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν. Οι πράξεις είναι αυτές καθαυτές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην αλήθεια.Ο Χρήστος Κορτζίδης δε λέει λόγια. Κάνει πράξεις αποδεδειγμένα μέσα από την πορεία του. Οι
πράξεις του αποδεικνύουν τη θέληση, το σθένος, τη προσπάθεια, την αγάπη για την πόλη μας.
Στηρίζω ανεπιφύλακτα και με τον πρέποντα δυναμισμό το Χρήστο Κορτζίδη και δεσμεύομαι επίσημα και δημόσια πως με όλες μου τις δυνάμεις θα συμπορευτώ μαζί του σε αυτό το δύσκολο έργο, σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχει διαλέξει να ακολουθήσει με σκοπό το καλό της πόλης μας και των συμπολιτών μας. Γιατί οι πράξεις είναι αυτές που μας δίνουν αληθινή ελπίδα, κι όχι τα λόγια. 

                                            
                        * Σύμβουλος Επιχειρήσεων

''Ο ΕΒΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ'' από τη Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης


Η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού  το έργο των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα: " Ο ΕΒΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ".

"Τέσσερις άνεργοι Έλληνες κατοικούν στις παρυφές της «ευμάρειας». Θεατές και παρείσακτοι της ευρωπαϊκής μας βιτρίνας. Τέσσερις Ευρωπαίοι δεύτερης ταχύτητας.

Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλλει ένας ξένος. Ένας Κούρδος πρόσφυγας. Ένας απροστάτευτος. Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας.

Το κείμενο των Ρέππα-Παπαθανασίου διερευνά μια πικρή αλήθεια της σύγχρονης πραγματικότητας: πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά και αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν με το υπόγειο ρεύμα του ρατσισμού, που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας."

Ημερομηνίες Παραστάσεων: 21/22/23 Μαρτίου - 28/29/30 Μαρτίου - 4/5/6 Απριλίου - 11/12/13 Απριλίου στις 8.30 μ.μ.