Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Αναδρομή στα χρόνια των μνημονίων, εργασιακά & εποπτεία στο μεταμνημονιακό τοπίο, ποιος διχάζει & Πολιτισμός στους Δήμους


Αναδρομή στα δίσεκτα χρόνια των μνημονίων και προοπτικές, τι πραγματικά θα γίνει στο μεταμνημονιακό ξέφωτο με την επιτροπεία & τα εργασιακά, ποιος τελικά διχάζει & ποιος προστατεύει τη διαπλοκή.

Εντολή Αχτσιόγλου να ελεγχθεί η απόφαση που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του Α. Φλώρου της Energa

Εντολή στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να ελεγχθεί άμεσα η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας καταδικασθέντος για την υπόθεση της Energa, έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας καταδικασθέντος για την υπόθεση της Energa, o οποίος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Παύλος Πολάκης: «Κατηγορούν τον Τσίπρα για διχασμό όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους»

συνέντευξη στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Χειμαρρώδης στον λόγο, παθιασμένος στις θέσεις, ο Παύλος Πολάκης μιλάει εφ’ όλης της ύλης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντά αυθόρμητα
για τον Τσίπρα και το διάγγελμα της Ιθάκης, την επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, την ανάγκη αλλαγής της δομής του κράτους, τον ανασχηματισμό και τις δηλώσεις του για την τραγωδία στο Μάτι.

Αλήθειες & μύθοι για τη μεταμνημονιακή εποπτεία

του Σωτήρη Καψώχα


Όλη την προηγούμενη εβδομάδα η τρόικα βρισκόταν στη Μαδρίτη, διενεργώντας έναν ακόμα μεταμνημονιακό έλεγχο των δημοσιονομικών και χρηματοπιστωτικών μεγεθών της Ισπανίας, όπως πριν δυο μήνες βρέθηκε στην Πορτογαλία για να εξετάσει την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Οι επισκέψεις πέρασαν απαρατήρητες, αφού εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο κυβερνήσεων, ουδείς ασχολήθηκε με τους τεχνοκράτες εκπροσώπους των δανειστών, που υποχρεώθηκαν το κατακαλόκαιρο να επισκεφθούν τις χώρες της Ιβηρικής.

Παρελθόν το απαρχαιωμένο δημόσιο - Στις κορυφαίες χώρες η Ελλάδα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Οριστικά παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί η περίοδος κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο θεωρούταν απαρχαιωμένο, καθώς πλέον η Ελλάδα κατατάσσεται στις κορυφαίες χώρες
ως προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα του ΟΗΕ για το 2018, η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Τα τμήματα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου για την περίοδο 2018-’19


Δείτε εδώ αναλυτικά τις πληροφορίες για τις εγγραφές και τα αντικείμενα

Ποιους διχάζει ο κ. Τσίπρας;

του Δημήτρη Ψαρρά

Αμπάριζα από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας πήραν οι εφημερίδες των δύο μεγάλων εφοπλιστικών ομίλων που διεκδικούν ιδιαίτερο ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας και κατήγγειλαν τον πρωθυπουργό ότι προκαλεί «μίσος» και «διχασμό» με το διάγγελμά του από την Ιθάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προηγηθεί, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας επιμένει να διχάζει τους Ελληνες». Αλλά οι εφημερίδες που τον στηρίζουν με κάθε μέσο προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

Συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του εισοδήματός τους

«Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί την ανάκτηση της ελευθερίας στην επιλογή, τη διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής»,
υπογραμμίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με την Έφη Αχτσιόγλου να επισημαίνει ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2015».

Άγιος Δημήτριος: Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων, στο αίθριο του Στρογγυλού, από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου

"Η Γερμανία μας αγκάλιασε!", λένε Έλληνες οικονομικοί μετανάστες

«Guten Morgen!». Καλημερίζουμε στα γερμανικά τον πεντάχρονο Γιάννη και τους γονείς του - νέους μετανάστες στη Γερμανία, που κάνουν διακοπές στη Χαλκιδική.

«Εδώ στην Ελλάδα μόνο "καλημέρα" λέμε!» απαντά φωνάζοντας ο μικρός Γιάννης με όλο το θάρρος και άνεση. Από τα τρία του χρόνια έγινε μετανάστης στη Γερμανία, όπου ο πατέρας του βρήκε δουλειά.

Στα χέρια των οικείων δήμων το σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού


Μόνο το σχέδιο για το πάρκο των 2.000 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό  έδωσε για δημόσια διαβούλευση στους οικείους δήμους
το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόκειται για μια έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων και με την ολοκλήρωσή του θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Αθήνας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.