Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη της Ρ. Δούρου στην ΟΑΕΔ Φυλής: "Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η Φυλή θα κλείσει"

Την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα απορριμμάτων της Φυλής από τον κοινωνικό ιστό της πόλης προανήγγειλε η Ρένα Δούρου κατά την επίσκεψή της στον ΧΥΤΑ.

«Το πρόγραμμά μας, το πρόγραμμα της Δύναμης Ζωής, όχι μόνο για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και για όλη την πατρίδα, είναι σταδιακά, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η Φυλή να κλείσει» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής συμπληρώνοντας πως «στο δικό μας πρόγραμμα, που ακολουθεί τις ευρωπαϊκές Οδηγίες, ο αποτεφρωτήρας πρέπει να εγκατασταθεί σε άλλη, ειδική ζώνη ασφάλειας, που να μην βρίσκεται τόσο κοντά στον αστικό και κοινωνικό ιστό».

Η Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και τον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών - επικίνδυνων αποβλήτων όπου και ενημερώθηκε για τις λειτουργίες και τις εγκαταστάσεις του χώρου από τον αναπληρωτή προϊστάμενο στη Διεύθυνση Διάθεσης Υπολειμμάτων - Αποβλήτων Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

«Τον χώρο τον είχα επισκεφθεί και προεκλογικά, πριν αποκτήσω την ιδιότητα του προέδρου του ΕΔΣΝΑ. Σήμερα η επίσκεψή μας σε τούτο τον χώρο έχει διπλή σημασία. Συμβολική και ενημερωτική.

Στη μνήμη του Δημήτρη Κιντή

Εμείς που παλέψαμε δίπλα του από το ίδιο μετερίζι, στη Δημοκρατική Ενότητα, το Κόμμα και το Δήμο, μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε, σε εκείνους που δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν ότι ο Δημήτρης Κιντής, στάθηκε σε όλη του τη ζωή, Αγωνιστής και Άνθρωπος με το Α
κεφαλαίο...

Δημάρχους αγωνιστές, με ανοιχτό μυαλό και προοδευτική σκέψη, όπως ο αείμνηστος Κιντής, οι οποίοι να είναι αποδεκτοί από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, πέρα απο τον δικό τους κομματικό χώρο, σπάνια συναντάς σήμερα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι αυτό, ότι κατάφερε η Δημοκρατική Ενότητα με επικεφαλής τον Δημήτρη Κιντή, τα 12 χρόνια που ήταν διοίκηση στο Δήμο, πρέπει να είναι παράδειγμα για όσους ασχολούνται σήμερα ή σκοπεύουν να ασχοληθούν στο μέλλον με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και να μην το ξεχνάμε ποτέ!


Όλοι οι ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν σήμερα (πλατείες, πάρκα, κ.λ.π) και το σύνολο των κτιρίων που κατασκευάστηκαν για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της πόλης (ΙΚΑ, Μουσείο, σχολεία και των τριών βαθμίδων, παιδικοί σταθμοί, και πολλά άλλα), φέρουν ανεξίτηλα την υπογραφή "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ".

19 χρόνια μετά... Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ

Η εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο για την Αλληλεγγύη στην Κατοχή και Σήμερα

Μία όμορφη εκδήλωση έγινε στα γραφεία της "Πράξης" στον Άγιο Δημήτριο.

Παραβρέθηκε πολύς κόσμος και συζήτησαν για τις σημερινές δομές αλληλεγγύης σε σχέση με εκείνες της αντίστασης.

Κεντρική ομηλήτρια ήταν η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη.

Μετά ακολούθησε γλέντι και φαγητό με ζωντανή μουσική από την λαική ορχήστρα που έχουν συγκροτήσει φίλοι από την ανοικτή συνέλευση του Ασυρμάτου.

Πηγή: metexo-agiosdimitrios.blogspot.gr

Μνημόνιο στους ΟΤΑ με αύξηση τελών στους δημότες

ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Βισκαδουράκη


Εποπτεία α λα τρόικα επιβάλλει στους δήμους ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος. Με τροπολογία που κατέθεσε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα επιβάλλει ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο, προβλέπει σύσταση λογαριασμού εξυγίανσης με πρόσθετη παρακράτηση πόρων και τη "λυπητερή" καλούνται να πληρώσουν οι δημότες μέσω αύξησης όλων των τελών.

Με την τροπολογία προβλέπεται ότι σε όσους δήμους δεν μπορούν να συντάξουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και για όσο χρόνο δεν αποστέλλουν τον διορθωμένο, "επιβάλλεται παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης".

Στην περίπτωση υπαγωγής των δήμων σε πρόγραμμα εξυγίανσης, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, συντάσσει προϋπολογισμό για λογαριασμό τους.
 
Αυξημένο ΤΑΠ - πρόστιμο στους δημότες

Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών για τις συγκοινωνίες

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από την Επιτροπή Κατοίκων για τις συγκοινωνίες. 

Πρόσφατα ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε επί πλέον περικοπές των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούσαν
τους κατοίκους στην περιοχή μας, με συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στο δήμο μας και αλλού.

Σήμερα μέλη της Επιτροπής συγκέντρωσαν υπογραφές στη λαϊκή αγορά της Άνω Αργυρούπολης. Μέσα σε λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές.

Η καμπάνια συνεχίζεται και ηλεκτρονικά και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες με νέες εξορμήσεις και πρωτοβουλίες της Επιτροπής.


Πηγή: www.sinergasia.gr 

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Φαντάσματα και πινέζες

Φάντασμα ήταν… και έμεινε μόνο η σκιά του… Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει ιστορίες ή έχουμε προσωπικές εμπειρίες, το μυαλό όμως όλων σχεδόν, όταν ακούμε την λέξη φάντασμα, τρέχει σε κάτι δαιμονικό...
κάτι το οποίο τρομάζει... είναι όμως έτσι;

Τι τρέχει με το λούνα παρκ, το τόσο καλά φρουρούμενο;;; Καπνός έγινε!!! Μα τι έγινε και με το απορριμματοφόρο;;; Κι αυτό καπνός έγινε!!!

Πού είναι οι φύλακες;;; Πού είναι οι σεκιουριτάδες;;; Πού είναι αυτοί που θα φυλάνε τα σχολεία, τις πλατείες;;; Αυτοί που θα προστατεύουν την πόλη από τους βανδαλισμούς και τους αναρχικούς των νοτίων προαστίων;;; Αυτοί που θα πιάνουν επ' αυτοφόρω τους πιτσιρικάδες που κάνουν ζημιές στις πλατείες και μετά από ένα σωφρονιστικό μαστίγωμα θα επιβάλλουν πρόστιμα στους γονείς τους;;;

Αχ αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι… Τίποτα δεν σέβονται πια;;; Είχε και το μοίρασμα των κρεάτων και των κουραμπιέδων η νέα διοίκησηΚαι τη φωτογράφιση του μοιράσματος... Τη φάτνη φοβόταν μην καεί, το λούνα παρκ χάθηκε...

Ρένα Δούρου: "Καταρρέουν και καταστρέφουν..."

«Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία νομοθετεί πλέον έχοντας καταλάβει ότι ο χρόνος παραμονής της στην εξουσία είναι μετρημένος» τονίζει η Ρένα Δούρου με αφορμή τις τελευταίες τροπολογίες σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ψήφισε άρον άρον η κυβερνητική πλειοψηφία.

Η περιφερειάρχης Αττικής κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τη βιομηχανία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής «επιχειρεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες, είτε πρόκειται για την υλοποίηση των ΠΕΠ και την απόπειρα περιθωριοποίησης των Περιφερειών είτε για την υποχρεωτική δέσμευση των ανταποδοτικών τελών και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξή τους για την κάλυψη του κόστους των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Σύμφωνα με τη Ρένα Δούρου, στόχος της κυβέρνησης είναι «να αφήσει πίσω της μόνο συντρίμμια» ώστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «να κάνει αδύνατο το έργο της επόμενης κυβέρνησης».

Η περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει πως η τακτική των τροπολογιών είναι ενδεικτική για μια κυβέρνηση που «διακατέχεται από το σύνδρομο του κατακτητή, που, ηττημένος, αποχωρεί, αλλά καταστρέφει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις πολιτικές λιτότητας, ναρκοθετώντας αύριο. Ως εκδίκηση απέναντι σε όσους αντιστέκονται.

Αυτή ήταν η αντίληψη που διέπνεε ανέκαθεν τους ηττημένους κατακτητές: εκδίκηση και καταστροφή. Η συνταγή δηλαδή των μικρών και των λίγων. Των ανάξιων να κρατούν τα ηνία της πατρίδας».

Πηγή: www.avgi.gr

Α. Βασιλόπουλος: «Ηθικός αυτουργός ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ» (ηχητικό)

Για την τραμπούκικη επίθεση από χούλιγκαν της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πέντε
τραυματίες, μιλάει στο Κόκκινο ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως γίνονται μηνύσεις.

Η επίθεση εναντίον δημοτικών συμβούλων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από οπαδούς της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα πέντε δημοτικοί σύμβουλοι να οδηγηθούν με τραύματα στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Όπως δήλωσε Στο Κόκκινο ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, πως οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους, μόνο με μώλωπες, εκτός από έναν που θα είναι με πατερίτσες το επόμενο 15ήμερο.


Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

3 Ιανουαρίου η 38η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες στο Ελληνικό

Η 38η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου στην πλατεία Αγίας Τριάδας στο Ελληνικό (κοντά στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού), Ελευθερίου Βενιζέλου και 25η οδός.


Οι διαθέσεις προϊόντων αλληλεγγύης θα γίνονται πάντα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
  • 6944-145007 (10.00πμ - 1.00μμ)
  • 6943-045752  (6.00μμ - 8.00μμ)
Η λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει:

Παλαίμαχοι Σουρμένων - Καλαμακίου, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα αποχαιρετούν το 2014 οι παλαίμαχοι των Σουρμένων.

Αυτή τη  φορά το ραντεβού είναι τη  Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα με το Καλαμάκι στο γήπεδο των Σουρμένων.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ν. Βαλαβάνη: Eντύπωση προξενεί η στάση της αστυνομίας στην επίθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια

«Καμιά επιχείρηση οργανωμένης τρομοκράτησης δεν έχει ελπίδα να πετύχει σήμερα. Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας θα διασωθεί και το γήπεδο της ΑΕΚ θα κτιστεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους κατοίκους και το Σύνταγμα», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, με αφορμή την επίθεση κατά της δημοτικής αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, εκφράζοντας παράλληλα την απορία της για την στάση της αστυνομίας.

«Γεγονότα σαν τα χθεσινά δε θα γίνουν ανεκτά από το δημοκρατικό λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και από τους οπαδούς της ΑΕΚ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία σίγουρα δε θέλουν το γήπεδο της ιστορικής ομάδας τους να οικοδομηθεί σε βάρος ενός άλσους, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής έσωσαν κατά τη διάρκεια τη Κατοχής από τους Ναζί κατακτητές με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους.


Πολύ περισσότερο, όταν δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η βίαιη διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια ολοφάνερη προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών του,  του Δημάρχου, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο και των πολιτών», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις

Η εναντίωση της αντιπολίτευσης στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, που επιφέρει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς δασοπροστασίας,
και η επιμονή της κυβέρνησης σε μια «ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων», κυριάρχησε στην επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος διαρθρώνεται σε δύο τμήματα: Το ένα τροποποιεί και επικαιροποιεί το νόμο Τρίτση (ν.1337/1983) σε ό,τι αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στους εντός σχεδίου οικισμούς:

Έτσι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, έκπτωση 20% στις εισφορές σε χρήμα που υπολογίστηκαν μετά το 2009 βάσει των αντικειμενικών αξιών, δυνατότητα αποπληρωμής των εισφορών αυτών μέχρι και σε 108 δόσεις, ή με μετατροπή τους σε εισφορά σε γη, δυνατότητα πώλησης του ακινήτου ακόμα και αν δεν έχουν αποπληρωθεί οι εισφορές κλπ.

Επ' αυτών, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε επέκταση της έκπτωσης και στις πριν το 2009 εισφορές, ενώ οι ΑΝΕΛ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, ζήτησαν να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την πρώτη κατοικία, διαχωρισμό σε αραιοκατοικημένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές και μείωση των αντικειμενικών αξιών.

"Ελεύθεροι πολιορκημένοι" οι κάτοικοι της Αττικής με τον πολλαπλασιασμό των διοδίων

"Η κυβερνητική πολιτική πολλαπλασιασμού των διοδίων έχει καταστήσει τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, όπως εδώ, στη βορειο-ανατολική Αττική, ελεύθερους πολιορκημένους", τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα ήδη υπάρχοντα διόδια, αλλά και στη διαφαινόμενη τοποθέτηση νέων παράπλευρων σταθμών, που πραγματοποίησαν την Κυριακή, στον κόμβο Βαρυμπόμπης, η Περιφέρεια, κάτοικοι, δήμοι, φορείς και συλλογικότητες της Βορειοανατολικής Αττικής.

"Η Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο, βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων και των πολιτών, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Και τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε και θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί. Περιφέρεια, Δήμοι, πολίτες", υπογράμμισε η περιφερειάρχης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρος, καθώς και οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού.
 
Δύο μισθοί τον χρόνο για διόδια

Χ. Καφαντάρη: Στο ίδιο έργο θεατές με την αιθαλομίχλη

«Όπως και πέρυσι τέτοιες μέρες, έτσι και φέτος ανήμερα των Χριστουγέννων η αιθαλομίχλη έκανε την αποπνικτική επανεμφάνισή της πάνω από το Λεκανοπέδιο
της Αττικής», σχολιάζει η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, τονίζοντας πως το  φαινόμενο αποτελεί «γέννημα-θρέμμα των ανάλγητων και αφρόνων μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με την Χ. Καφαντάρη, «
ενώ οι τιμές των ρύπων και τα μικροσωματιδίων είναι στα ύψη, το ΥΠΕΚΑ περιορίζεται σε Δελτία Τύπου με συστάσεις για το κοινό.

Αρνείται να αναγνωρίσει τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας, που οδήγησαν το λαό μεταξύ άλλων σε ενεργειακή φτώχεια και κατέστρεψαν τα περιαστικά δάση από τη λαθροϋλοτόμηση, με αποκορύφωμα τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες.


Το ΥΠΕΚΑ τηρεί σιγή ιχθύος για την πολιτική σχετικά με τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει ως άμεσο μέτρο την παροχή φθηνών, περιβαλλοντικά φιλικότερων καυσίμων στα νοικοκυριά για θέρμανση, με μείωση των φόρων που βαρύνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και μείωση της τιμής του Φυσικού Αερίου».

13 λόγοι για τους οποίους δεν υφίσταται κίνδυνος Grexit

του Κώστα Καλλωνιάτη

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μηδαμινός. Δεν την θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η ελληνική οικονομία είναι οργανικά ενταγμένη στην ευρωπαϊκή. Δεν τη διανοείται η Ευρωζώνη γιατί, αν σπάσει ένας κρίκος, κινδυνεύει να σπάσει όλη η αλυσίδα...

Αυτό θα έπρεπε καιρό τώρα να είναι καθαρό, αφού καμία πλευρά δεν πορεύεται με βάση το ενδεχόμενο αυτό. Όχι τουλάχιστον όσο ο στόχος είναι η διαπραγμάτευση. Οι μόνοι που εξ αρχής μιλάνε για Grexit είναι όσοι το φοβούνται ή το επιθυμούν. Δηλαδή όσοι κινούνται με γνώμονα το θυμικό κι όχι τη λογική τους.

Υπάρχουν, βέβαια, κι αυτοί που παίζουν με τις φοβίες των ανθρώπων για λόγους ιδιοτελείς. Κι επειδή σε περίοδο εκλογών (για Πρόεδρο ή νέα κυβέρνηση) το θερμόμετρο της έντασης των παθών και των προκαταλήψεων κορυφώνεται και η πολιτική κρίση εύκολα θολώνει, η καλλιέργεια παράλογων φόβων αποσκοπεί στην τεχνητή αλλοίωση των εκλογικών συσχετισμών.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο κ. Σαμαράς ανέφερε τη λέξη Grexit ρίχνοντας την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι "επανήλθε αυτή στο στόμα των ξένων". Όπως δεν είναι άμοιρη ευθυνών η επίκληση της κ. Βούλτεψη στην εκτίμηση του οίκου Moody's ότι οι εκλογές συνιστούν "πιστωτικό γεγονός".