Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η 2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, με βάση το σχέδιο που κατατέθηκε από τον ΕΔΣΝΑ και με ουσιαστικές παρατηρήσεις - προτάσεις που προέκυψαν τόσο από την ευρεία συζήτηση όσο και από τις παρατηρήσεις των συναρμόδιων φορέων και υπουργείων και τη μέχρι τώρα δημόσια διαβούλευση.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Δύναμη Ζωής», «180° - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», «Αττική - Συμμέτοχοι στο αύριο», «Ανάσα για την Οικολογία», «Παρέμβαση για την Αττική».

Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις «Ελληνική Αυγή για την Αττική», «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φλώρα Νικολιδάκη, Ασημάκης Μαντάς και Άννα Βασιλάκη, ενώ Λευκό ψήφισε η παράταξη «Αττική».

«Οργανώνοντας τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος»: H ομιλία της Κωνσταντίνας Κούνεβα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ελλάδα των μνημονίων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η κατεδάφιση των εργατικών
δικαιωμάτων, που επιβλήθηκε στο όνομα της κρίσης και της ανταγωνιστικότητας, έχουν μετατρέψει το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο «έκτακτης ανάγκης».

Έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ένα εργασιακό μεσαίωνα, όπως λέμε, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, αλλά σε μεγάλο βαθμό και στον δημόσιο τομέα.

Τα μέτρα που επέβαλαν τα μνημόνια είναι και βάρβαρα, και άδικα, και αποτυχημένα. Έχουν βυθίσει τον κόσμο της εργασίας στη φτώχεια και στην ανεργία. Έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης.

Μονοδρομήσεις και πλαστικά κολωνάκια σε Βάρη και Βάρκιζα

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποφάσισε να τοποθετήσει πλαστικά κολωνάκια σε διάφορα σημεία της δημοτικής ενότητας της Βάρης και να προχωρήσει σε μονοδρόμηση τριών οδών στη Βάρκιζα.

Τα πλαστικά κολωνάκια θα τοποθετηθούν επί των διασταυρώσεων Δασκάλου Γ. Αναστασίου με Βασιλείου Τσιτσάνη, Μουτούση με Φωκά και Φωκά με Παρ. Ασυρμάτου στην Βάρη.

Ποιοι δρόμοι θα μονοδρομηθούν:

Οι δρόμοι που θα μονοδρομηθούν αφορούν την Βάρκιζα και πιο συγεκριμένα: της οδού Ορφέως με κατεύθυνση από την οδό Αφροδίτης προς την οδό Απόλλωνος, της οδού Άρεως με κατεύθυνση από την οδό Αφροδίτης προς την οδό Απόλλωνος και της οδού Ξενίου-Δίος με κατεύθυνση από την Λ. Ποσειδώνος προς την οδό Ορφέως.

Πηγή: www.notiareport.gr

Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας - Ομορφαίνουμε τη Γλυφάδα!

Μια πρωτότυπη εθελοντική πρωτοβουλία ξεκινάει στη Γλυφάδα με τίτλο «Πρόγραμμα Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών» (ΠΕΥΠ).

Η ενέργεια υποστηρίζεται από το Δήμο Γλυφάδας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης των εθελοντικών δράσεων, σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής υιοθεσίας σε όλη τη Γλυφάδα για την συνεχή προστασία και διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσα από οριοθέτηση τοποθεσιών ευθύνης τόσο σε βουνό και παραλία, όσο και μέσα στον αστικό ιστό από φορείς, συλλόγους, σχολεία, οργανωμένες ομάδες εθελοντών και ενεργούς πολίτες σε κάθε γειτονιά.