Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πολάκης και τα γατάκια


του Κώστα Βαξεβάνη

Η αλήθεια είναι πως ο Παύλος Πολάκης δεν μοιάζει για υπουργός. Δεν έχει ρε παιδί μου αυτή την όψη που μπορεί να εμπνεύσει τον άλλο, και κυρίως το δημοσιογράφο.

Δεν είναι μόνο η γραβάτα και το κουστούμι που δεν έχει, αλλά είναι και η κοψιά. Αυστηρός, με ύφος παλιάς κοπής, χωρίς ένα βλέμα υπόσχεσης πως μπορεί να μοιράσεις κάτι μαζί του και κυρίως κάτω από το τραπεζι.

Καλά έκανε ο δημοσιογράφος και του είπε στη συνέντευξη Τύπου «αυτά στην Κρήτη όχι εδώ». Διότι εδώ, φαντάζομαι εννοούσε ο δημοσιογράφος, οι υπουργοί είναι αλλιώς με τους δημοσιογράφους.

Τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, συζητά ο Γ. Μουζάλας με το "μαύρο μέτωπο"

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ανακοίνωσε στους δημάρχους του νότιου τομέα τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας (129 Π.Υ.) στο Ελληνικό.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, ο δήμαρχος Γαλατσίου, καθώς και εκπρόσωποι των δημάρχων Κω, Ρόδου και Σάμου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν το πρωί της Τρίτης σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.

The Randen Live @ Route 32 Rock'n'Blues, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 10.00μμ

Οι The Randen είναι ένα group που συνδέει το κλασσικό και το εναλακτικό rock, κάνοντας χρήση όλων εκείνων των ξεχασμένων ήχων, μέσα από μια καινούρια προοπτική. Ο στόχος τους είναι να παίζουν full sets που αποτελούνται από αυθεντική μουσική.

Συνυπάρχουν απο το Μάιο του 2014, παίζοντας σε μια πληθώρα Αθηναϊκών μουσικών σκηνών, καθώς και φεστιβάλ (European music day, Surf art festival vol.2) κερδίζοντας έτσι το όνομα ενός αυθεντικού power trio. Μέχρι στιγμής έχουν ένα single με τίτλο "Songs of freedom - I got nothing".

Το καλοκαίρι του 2015 βρέθηκαν στο studio, όπου ηχογράφησαν το πρώτο τους album,
που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2016.

Τη βραδυά θα συνεχίσουν οι Black Juggs, όπως κάθε Πέμπτη.


Το
event στο facebook

Έχουνε μούτρα και μιλάνε...

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Μερικές φορές είναι να γελάει κανείς -ή να κλαίει- βλέποντας τους εκπροσώπους των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες, έφεραν τα Μνημόνια και χαιρέτισαν την ουσία των Μνημονίων ως ευλογία, να δείχνουν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες, όπως έκανε προχθές στη Βουλή η κ. Μπακογιάννη, η οποία μάλιστα είχε συμβάλει με δηλώσεις της στη δημιουργία τραπεζικού πανικού κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Αυτό που έγινε με τις τράπεζες ήταν προδιαγεγραμμένο από την πρώτη μέρα του πρώτου Μνημονίου, ήταν στη βασική του συνθήκη που ακούει στο όνομα εσωτερική υποτίμηση.

Περιφέρεια και Δήμος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο της Καλλιθέας

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, με αντικείμενο το έργο "Ασφαλτόστρωση οδών του Δημοτικού Οδικού Δικτύου του Δήμου Καλλιθέας", συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών,
Μεταφορών & Δικτύων, θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες που αφορούν στη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου της Καλλιθέας, καθώς μεγάλο μέρος του χρειάζεται συντήρηση, λόγω φθορών που έχουν δημιουργηθεί σε αυτό από την καθημερινή του χρήση.

Η εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε δεκατέσσερις (14) οδούς του δημοτικού οδικού δικτύου της Καλλιθέας, ενώ η υλοποίησή του θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής και ως εκ τούτου στην ασφαλή και άνετη μετακίνηση πεζών και οχημάτων.

It's all about Rock 'n'Roll !!! @ Thesis Rock Cafe, Λ. Αλίμου 99, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 10.00μμ

Ο Γιάννης Πασσάς των BEGGARS παίζει αγαπημένες μουσικές
και αυτή την Τετάρτη, στη γειτονιά που μεγάλωσε
Το event στο facebook

Το μαύρο μέτωπο και οι κραυγές ορισμένων -λίγων ευτυχώς- δημάρχων της Νότιας Αθήνας

Μεταξύ του τεθλιμμένου και του λαλιστάτου,
ο ακροδεξιότερος κλαμένος υποψήφιος για το τιμόνι της ΝΔ
Ξαναβρίσκει τον ξενοφοβικό και ακροδεξιό της βηματισμό μεγάλη μερίδα της νεοδημοκρατικής Δεξιάς επαναφέροντας στον δημόσιο διάλογο τη ρητορική Σαμαρά, που σπεύδει να δαιμονοποιήσει τις προσφυγικές ροές ανακαλύπτοντας επικίνδυνους «εξτρεμιστές» ανάμεσα στο ανθρώπινο ποτάμι των ανέστιων, σε μια προσπάθεια να ερεθίσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων της, κόντρα στο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που διατρέχει το συντριπτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Την ώρα που χιλιάδες νησιώτες του Αιγαίου συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη με τη στήριξη που προσφέρουν στους χιλιάδες πρόσφυγες που εδώ και μήνες φτάνουν στις ελληνικές ακτές, αποτελούν παραφωνία οι κραυγές ορισμένων -λίγων ευτυχώς- δημάρχων που αρνούνται τόσο την δημιουργία hotspots όσο και τους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας στις περιοχές.

Πρ. Κάμπινγκ Βούλας: Ο Δεκέμβρης του 1944 μέσα από φωτογραφίες και φωτοκινηματογραφικά ντοκουμέντα

Προβολή φωτογραφιών "Φωτογραφίζοντας τον Δεκέμβρη του '44") του φωτογράφου-εικαστικού Μανόλη Κασιμάτη.

Η Φωτοπροβολή θα γίνει στο κτίριο δίπλα στην πύλη του Αυτοδιαχειριζόμενου πρ. Κάμπινγκ Βούλας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 7.00μμ, με ελεύθερη είσοδο.

Θα εκτεθούν και εικαστικά έργα του ομιλητή σχετικά με την συγκεκριμένη θεματική.

Ce sont les bolseviqes

του Θανάση Καρτερού

Η ζωή συνεχίζεται, όπως λέμε. Και τι ζωή! Ο Ξανθός με τον Πολάκη αποκαλύπτουν τις αμαρτωλές περιπτύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με το μιντιακό σύστημα και το μιντιακό σύστημα αποκαλύπτει πόσο κακός άνθρωπος είναι ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος τόλμησε να θυμώσει όταν κάποιος τον αποκάλεσε σκυλί μέσα στα μούτρα του.

Ο Παππάς δίνει αγώνα για να σπρώξει την εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και το μιντιακό σύστημα αποκαλύπτει ύποπτες συναλλαγές στο γραφείο του. Ο Τσίπρας δίνει μάχη για το προσφυγικό και το μιντιακό σύστημα αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να μας διώξει από τη Σένγκεν.

Ο Τσακαλώτος, ο Σκουρλέτης και οι λοιποί ξημεροβραδιάζονται στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το μιντιακό σύστημα αποκαλύπτει ότι κουρεύονται οι συντάξεις, φακελώνονται οι περιουσίες, έρχεται ο αριστερός Αρμαγεδδών.

«Αφιλοκερδώς» & με χορηγίες, αλλά με κόστος 22 χιλιάρικα

Με αφορμή την συναυλία της Άννας Βίσση για τη δήθεν «αφιλοκερδή» προσφορά κόστους για τους δημότες της τάξης των 22.000 ευρώ η «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι στη συναυλία που οργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας με την Άννα Βίσση τόσο για το εξωφρενικά υπέρογκο ποσό όσο και για
την αισθητική πλευρά του θέματος και του θεάματος.

Είμαστε η μόνη παράταξη που τα τελευταία χρόνια υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στους οργανισμούς που συμμετέχουμε.

Διέλυσαν τα ακροδεξιά όνειρα της Λεπέν οι Γάλλοι - «έχασαν» το Παρίσι οι σοσιαλιστές

Τέλος -για μία ακόμη φορά- στην προσπάθεια της ακροδεξιάς να αναδειχθεί σε σοβαρή κυβερνητική πρόταση έβαλαν οι πολίτες στη Γαλλία, με την ψήφο τους στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών την Κυριακή.

Επτά περιφέρειες κέρδισαν οι ρεπουμπλικανοί και άλλες πέντε οι σοσιαλιστές, ενώ στην Κορσική επικράτησαν οι εθνικιστές.

Η εικόνα αυτή έρχεται να «επουλώσει» την σοκαριστική αποτύπωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, όταν το ακροδεξιό κόμμα είχε έρθει πρώτο σε έξι περιφέρειες της ηπειρωτικής Γαλλίας, οι ρεπουμπλικανοί σε τέσσερις και οι σοσιαλιστές μόλις σε δύο.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Ν. Σμύρνης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στον πολυχώρο πολιτισμού Γαλαξία στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και την αλληλεγγύη.

Στις 12.00 θα γίνει παρουσίαση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Νέας Σμύρνης και στις 13.00 θα παρουσιαστούν διάφορα κείμενα με θέμα "Είμαστε όλοι πρόσφυγες".

Μπορείτε να μας φέρετε κάτι φαγώσιμο για τη γιορτή, καθώς και φάρμακα ή ρούχα χειμωνιάτικα για τους πρόσφυγες.

Σας περιμένουμε!