Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς καθαρίστρια το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα… των καταργημένων δασκάλων και ειδικοτήτων έρχεται να προστεθεί άλλη μία εικόνα των αφημένων στο έλεος του θεού σχολείων.

Σ' αυτήν την Ελλάδα, στα προβλήματα που βιώνουν μαθητές και καθηγητές του δημόσιου σχολείου έρχονται να προστεθούν κι οι αδυναμίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μετά την απουσία συντήρησης των σχολικών κτηρίων και τη μείωση των κονδυλίων για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται: Ο καθαρισμός! Οι σχολικές μονάδες του 1ου και 2ου Γυμνάσιου Ελληνικού δεν έχουν καθαρίστρια!!!

Αυτό σημαίνει ότι για ένα άγνωστο χρονικό διάστημα τα σχολεία θα είναι χωρίς προσωπικό καθαριότητας, γεγονός το οποίο εγκυμονεί σοβαρότατες επιπτώσεις για την υγεία των παιδιών μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα ίδια τα σχολεία πλήρωσαν ιδιωτική καθαρίστρια για να κάνει τη δουλειά η οποία θα έπρεπε να παρέχεται από τον δήμο δωρεάν.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στα σχολεία… η δημοτική αρχή προσπαθεί να βελτιώσει τον δήμο με νέες εφαρμογές στη διαδικτυακή επικοινωνία αλλά και μέσω smartphone… εγκαινιάζοντας παιδικές χαρές με χρώματα κι αρώματα…

Πού είναι λοιπόν οι υποσχέσεις του κ. Κωνσταντάτου και του αντιδημάρχου παιδείας, ότι όλα τα σχολεία θα λειτουργούν ρολόι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, εμείς, οι γονείς, δεν μπορούμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας ιδιωτική καθαρίστρια.

Η καθαριότητα στα σχολεία είναι υπηρεσία που άλλοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στα παιδιά μας.

Ελπίζουμε και απαιτούμε να ασχοληθούν με την υγεία των παιδιών μας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου