Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

"Ιδεοληπτική η επιβολή τροφείων" στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Για το θέμα της επιβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμού του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής
της Ρι.Κι.Π. Θάνος Ματόπουλος.

Ως σύγκρουση δύο κόσμων - απόψεων για το θέμα χαρακτήρισε ο Θ. Ματόπουλος την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη της παραταξής του με αυτή της δημοτικής αρχής και χαρακτήρισε ιδεοληπτική την επιβολή τροφείων.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών:

Μετά την εισήγησή σας, κε δήμαρχε, βλέπω ότι θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι - απόψεις για το θέμα.

Είμαστε σθεναρά ενάντια στη συστηματική τακτική κατάργησης του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού Χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών των Δήμων.

Είναι γνωστή η άποψη μιας μερίδας αιρετών που θέλουν να μετατρέψουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς σε «αποθήκες» παιδιών καταργώντας μαζί με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα τους και δικαιώματα πρώτα και κύρια των παιδιών ή κρίνοντας απλά ότι είναι δομές προνομιακής παροχής σε συγκεκριμένους χαμηλού εισοδήματος δημότες.

Θεωρούμε ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι μέρος της εκπαίδευσης των παιδιών και στην πραγματικότητα η έναρξή της βοηθά τα παιδιά στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Πιστεύουμε ότι το δικαίωμα στα δωρεάν τροφεία που διεκδίκησαν και πέτυχαν οι Δημότες Β-Β-Β δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταργηθεί.

Ο δήμος έχει την οικονομική ευρωστία να χρηματοδοτήσει όποιο κενό δημιουργείται από την κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η επιβολή τροφείων είναι καθαρά ιδεοληπτική.

Ειδικά αφού οι δικαιούχοι έχουν επιλεγεί με κοινωνικά κριτήρια, λόγω του περιορισμού των θέσεων που έχουν οι δομές.

Τα κοινωνικά κριτήρια για επιλογή δικαιούχων είναι η επιβεβλημένη επιλογή μέχρι να δημιουργηθούν επαρκείς παιδικοί σταθμοί στον δήμο μας και σε καμία περίπτωση η επιβολή τροφείων.

Η εμμονή της διοίκησης για επιβολή και τροφείων δείχνει την προσέγγιση του θέματος και τη φιλοσοφία που εξυπηρετεί. Η επιβολή τροφείων με κριτήριο το τεκμαρτό εισόδημα είναι τελικά η συνέχιση της επιβάρυνσης των οικογενειών που στενάζουν από την λιτότητα.

Τα δικαιώματα που κατακτούνται με αγώνες από τους πολίτες βελτιώνουν τις κοινωνικές ισορροπίες και δημιουργούν συνθήκες ισονομίας και ίσων δικαιωμάτων.

Να μην δημιουργήσετε δομές με παιδιά δύο κόσμων - με γονείς πελάτες και γονείς δικαιούχους.

Κανένα παιδί στον καιάδα της άνισης αντιμετώπισης και νοοτροπίας.

Διεκδικούμε την καθολική κατάργηση όποιων κριτηρίων επιλογής και την δημιουργία δημόσιων παιδικών σταθμών επαρκών και σύγχρονων για την φοίτηση - φιλοξενεία όλων των παιδιών, με ειδικευμένο επαρκές μόνιμο προσωπικό.
* Μια σκέψη με βασανίζει μετά την ψήφιση του θέματος επιβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς από την παράταξη του δημάρχου, μήπως με την ίδια λογική θα επιβάλει συμμετοχή στην λειτουργία - εκδηλώσεις - δραστηριότητες των ΚΑΠΗ του Δήμου; 
** Η απουσία της υπόλοιπης αντιπολίτευσης μας προβληματίζει αλλά δεν μας παραξενεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου