Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του Λάζαρου Λασκαρίδη με αφορμή τα τρία χρόνια της παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα"


Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων και φορέων παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης" που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης κ. Λάζαρος Λασκαρίδης άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή και κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συσπείρωση για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.


Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης":


Σε μια εποχή που δεν γίνονται συγκεντρώσεις και ειδικά για δημοτικά ζητήματα, ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης και οι συνεργάτες του, όχι μόνο κατάφεραν να γεμίσουν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αλλά και τον προθάλαμό της.

Παρότι η μέρα ήταν Κυριακή και με ανοικτά τα καταστήματα, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της παράταξης, η οποία συμπλήρωσε τρία χρόνια ζωής.

Στην ομιλία του ο Λάζαρος Λασκαρίδης υπήρξε καταπέλτης για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου ενώ κάλεσε σε συσπείρωση όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του προεδρείου, το οποίο αποτελείτο από τα στελέχη της παράταξης Βούλα Κοσμίδου, Κώστα Αναστασόπουλο, Αθηνά Δημητριάδου, Πάνο Ιωσηφίδη και Ειρήνη Τζιλίνη.

Ακολούθως, απηύθυναν χαιρετισμό η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης «Όλα για την Καλλιθέας μας» Βάσω Μαργαρίτη, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γαλανόπουλος και ο επικεφαλής της
«Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας» Βαγγέλης Παπαδάκης.

Παρόντες επίσης στη συγκέντρωση, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νατάσα Αδανοπούλου, Ανέστης Φωτόπουλος, Λίνα Κεχαγιά και Γιώργος Δεδούσης αλλά και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γεωργούσης και Γιώργος Καστάνης.

Τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων εκπροσώπησαν: Το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Νίκος Χατζίνης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο συντονιστής Στέλιος Κώτσος και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο γραμματέας Ζήσιμος Μελιδώνης.

Επίσης, παρόντες ήταν και οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Χιόνη, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Φώτης Πεχλιβανίδης και Στέργιος Μπακαλούδης της Ελληνικής Λύσης.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του Γ.Σ. Καλλιθέα Γιώργος Θάνος, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας ο πρόεδρος Παναγιώτης Ντάβαρης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Σαντάς, η ειδική γραμματέας Αλίκη Καψιώτη-Λέλλου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Οδυσσέας Πέτρου, ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων «Παναγία Γουμερά» Διαμαντής Χατζημανώλης, από τον Ναυτικό Όμιλο Ειρήνης Φιλίας (ΝΑΟΕΦ) ο πρόεδρος Αλέκος Μπεζεριάνοςκαι Γιάννης Σαμαρτζής και ο από τον ΣΕΑΝΑΤΚ ο έφορος ιστιοπλοΐας Γρηγόρης Βαρβαρίγος.

Τέλος, ο διευθυντής του 2ου γυμνασίου Καλλιθέας Νίκος Αναστασάτοςκαι η Χαρά Μητροπούλου, άλλοτε σύμβουλος της 3ης Κοινότητας Καλλιθέας.

 
Η ομιλία Λασκαρίδη


Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ανέβηκε στο βήμα ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, ο οποίος έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

«Αγαπητοί συνάδελφοι

Κυρίες και κύριοι

Από το βήμα αυτό θέλω να καλωσορίσω τις νέες και φίλες και τους νέους φίλους της παράταξης, οι οποίοι από τις εκλογές του Μαΐου 2014 πολλαπλασιάζονται με κινηματογραφική ταχύτητα.

Μας καταστήσατε με την αγάπη σας και τις προτάσεις σας την πιο δυναμική παράταξη της πόλης. Εκείνη που εκφράζει το πραγματικά καινούργιο και δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω από τα κακώς κείμενα, τα οποία, δυστυχώς πλέον, έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη της Καλλιθέας.

Αυτή η πόλη καθημερινά ρημάζει, απαξιώνεται, δεν αναπνέει, δεν ζει. Παραμένει απομονωμένη σαν ένα παλιό γέρικο καράβι στο μουράγιο. Και σε ποιο μουράγιο, σε αυτό που δεν έχει θάλασσα. Γνωρίζετε ότι σε έρευνα που διεξήχθη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το 67% των μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης, απάντησε ότι η Καλλιθέα δεν έχει θάλασσα;

Και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Μα, ποιος άλλος, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις του Δήμου των τελευταίων δεκαετιών που είτε αποφάσισαν είτε έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό το αίσχος του τσιμέντου που έκρυψε τη θάλασσα από τα σπίτια και τους κατοίκους.

Κι είναι υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία πέρασε πλέον ο χώρος από το κράτος, να διορθώσει αυτή την ανισότητα και άμεσα. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες της.

Κυρίες και κύριοι

Φίλες και φίλοι

Αυτή η πόλη πάει από το κακό στο χειρότερο. Διοικείται από μία ομάδα ανθρώπων που με τους καθωσπρεπισμούς τους και τις κουτοπονηριές τους, ίσως να μπορούσαν να πείσουν άνετα, κάποια αγωνιούντα πεθερικά για να τους κάνουν γαμπρούς ή νύφες, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλοι γι’ αυτό που κάνουν σήμερα.

Φτάνουν πια τα κινούμενα σχέδια σε αυτή την πόλη. Η Καλλιθέα δεν είναι Λιμνούπολη για να μας διοικούν οι ήρωες του Ντίσνεϊ.

Δεν είναι άσκηση πολιτικής να αλλάζεις τις βρύσες στα σχολεία ή να καθαρίζεις τους κάδους των σκουπιδιών και να το διαφημίζεις στο διαδίκτυο. Αυτά τα απλά και μικρά είναι η υποχρέωση της κάθε διοίκησης, η δουλειά της. Ανίκανοι όμως να κάνουν οτιδήποτε άλλο προπαγανδίζουν το αυτονόητο.

Έχουν περάσει πλέον δύο χρόνια και δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης. Να μιλήσουμε ανοικτά. Είναι μια διοίκηση που γέρασε πριν από την ώρα της και καταλαβαίνει ότι σύντομα θ’ αποτελέσει μια παρένθεση στη ζωή της πόλης και γι’ αυτό επιδίδεται σ’ ένα ρεσιτάλ φαυλότητας για την εξυπηρέτηση των δικών της παιδιών.

Βουτηγμένη η πόλη στην ανεργία κι εκείνη αφού έκανε μια διπλή πρόσληψη στενού συνεργάτη του δημάρχου (τον τοποθέτησε μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη μια δημοτική επιχείρηση και του έκαναν σύμβαση εργασίας στην άλλη), προσέλαβαν και -άκουσονάκουσον- τη μητέρα του. Στον αθλητικό οργανισμό του Δήμου ως καθαρίστρια αλλά την έχουν με άλλο ρόλο στο κολυμβητήριο για να είναι πιο ξεκούραστη. Κι αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας προσελήφθη από το Δήμο και η τέως σύζυγός του! Δηλαδή, δεν πληρώνουμε εσείς κι εγώ (οι Καλλιθεάτες) μόνο τα προς το ζην της οικογένειας αλλά και τη… διατροφή που υποχρεούται να καταβάλλει!

Ο Νόμος δεν επιτρέπει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στους Δήμους κι αυτοί οι πονηροί τι κάνουν; Έχουν μετατρέψει σε ρουσφετομάγαζα τις δύο δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΗΚΕΚ και ΔΑΕΚ) καθώς και τον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος». Εδώ θα μου πείτε, μήπως και οι προηγούμενοι τα ίδια δεν έκαναν; Θα σας απαντήσω ευθαρσώς «ναι» αλλά τώρα τρώμε φρέσκα κουλούρια. Και στο κάτω-κάτω της γραφής ας έκανε η νυν διοίκηση, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε, αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα: Να της έβγαζε τα άπλυτα στη φόρα!

Κι από το βήμα αυτό δεσμεύομαι προσωπικά ότι η επόμενη διοίκηση του Δήμου θα επανεξετάσει τα πεπραγμένα των τριών αυτών φορέων και θα τους θέσει υπό διαπαραταξιακό έλεγχο. Η Διοίκηση δηλαδή, δεν θα έχει την πλειοψηφία σε αυτές αν δεν συγκεντρώσει από το πρώτο γύρο των εκλογών το 50 συν ένα τοις εκατό από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω την ιστορική ευθύνη που φέρει η σημερινή κυβέρνηση για σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Και πρώτα απ’ όλα στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Δεν είναι δυνατόν να καθιερώνει την απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές και στις δημοτικές να διατηρεί αυτό το πέρα για πέρα άδικο σύστημα. Για παράδειγμα, η παράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο Καλλιθέας με απλή αναλογική, θα είχε 9 δημοτικούς συμβούλους, βάσει του εκλογικού της αποτελέσματος, αντί για 25 που διαθέτει.

Εμείς δεν πιστεύουμε και τόσο στην έμμεση εκλογή του δημάρχου. Θέλουμε να μιλάει ο λαός. Γι’ αυτό προτείνουμε να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με το μόνο δίκαιο σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, και κατά τη δεύτερη να αναμετρώνται μόνο ο επικεφαλής του πρώτου συνδυασμού με τον αντίστοιχο του δεύτερου για την ανάδειξη δημάρχου και μόνο.

Φίλες και φίλοι

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να πολιτεύεται έτσι όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Για όσους δεν το άκουσαν πριν από λίγο, στις 6 Νοεμβρίου 2013 σηκώσαμε πανιά με εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο της πόλης, έχουμε επέτειο!

Για μας η αλήθεια είναι ευεργετική! Δεν διστάζουμε να μιλάμε έξω από τα δόντια. Όπως για παράδειγμα στη μαρίνα Καλλιθέας που εδώ και χρόνια κάποιοι βάζουν χρήματα στις τσέπες τους και ζουν πλουσιοπάροχα και ο Δήμος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή διοίκηση έκανε στην αρχή κάποια βήματα προς θετική κατεύθυνση αλλά δεν το έπραξε βάσει των «πιστεύω» της. Το έκανε για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη και δεύτερον επειδή, κατά τις επιταγές της τότε κυβέρνησης, έπρεπε να «καθαριστεί» όλη η παραλία, μαζί της και η μαρίνα, για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Η μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί για να ξεβρωμίσει επιτέλους η μαρίνα από τις κλεψιές, είναι η δική μας: Ν’ αδειάσει επί μία εβδομάδα και να ξεκινήσει η λειτουργία της από μηδενική βάση, με κάθε σκάφος που ελλιμενίζεται εκεί να ελέγχεται. Αν μεν είναι ναυταθλητικό -βάσει των προβλεπόμενων θέσεων- να του επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευση, αν δεν είναι να πληρώνει τα προβλεπόμενα προς τον Δήμο Καλλιθέας.

Αρκετά έχουν θησαυρίσει κάποιοι. Να κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι γι’ αυτή την οικονομική λεηλασία και να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Εδώ και χρόνια η Καλλιθέα είναι ξέφραγο αμπέλι. Παράγοντες και παραγονταραίοι ανθίζουν και ο τόπος πάει πίσω.

- Βρείτε μου εσείς έναν άλλο γειτονικό Δήμο που να μη διαθέτει δημοτική συγκοινωνία. Δεν θα έπρεπε από τους δύο σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου να συνδέεται η υπόλοιπη πόλη; Επανειλημμένως το έχουμε προτείνει αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτό. Κι εμείς και η σημερινή διοίκηση του Δήμου θέλουμε μετρό στην πόλη, που να έχει σταθμό τη λεωφόρο Συγγρού σε κάποιο σημείο κάτω από την οδό Σκρα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αλλά πολύ φοβάμαι ότι η διοίκηση θα συνηγορήσει στο να της φορτώσουν το καθ’ ομολογία αργό τραμ με αποτέλεσμα να χαλάσει ακόμα και η Δημοσθένους, η οποία έχει όλες τις προδιαγραφές να λειτουργήσει ως μία θαυμάσια οδική αρτηρία.

- Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί, τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Καλλιθέα; Εδώ και δύο χρόνια, ούτε καν χαρτιά-ειδοποιητήρια δεν κολλά ο Δήμος. Έχουν καταστήσει την πόλη μαυσωλείο αυτοκινήτων. Και να πείτε ότι δεν τους ενημερώνουμε, και ιδιωτικά και δημόσια (στο Δημοτικό Συμβούλιο εννοώ) τους λέμε τα σημεία: Μόνο στην οδό Λυκούργου (ανάμεσα στη Μαντζαγριωτάκη και στην Ιφιγενείας) δύο εγκαταλελειμμένα κρατούν τρεις θέσεις parking, στη Χαροκόπου, στη συμβολή με τη Δημοσθένους, κάποια παλιά μηχανάκια συνοδευόμενα από καφάσια κρατούν δέσμιες 5 θέσεις στάθμευσης για λογαριασμό του καταστήματος που εδρεύει εκεί, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, κοντά στη Σιβιτανίδου, γειτονικό ζαχαροπλαστείο έχει παρατήσει ένα φορτηγάκι με τη φίρμα του ενώ δεν ειδοποιούν κανέναν αρμόδιο για το σπασμένο-φωλιά μικροβίων αυτοκίνητο που πιάνει δύο θέσεις στάθμευσης στο σταθμό του ηλεκτρικού «Ταύρος».

Κυρίες και κύριοι

Όλο «φρουφρου κι αρώματα» είναι αυτή η διοίκηση. Δώσε της κορδέλα να κόβει και πάρε της την ψυχή. Μέχρι την τοποθέτηση τάπητα σε παιδικές χαρές έχουν εγκαινιάσει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα! Κι από ουσία, μηδέν!

Τώρα τι ετοιμάζουν; Θέλουν -και δικαίως- να μετονομάσουν μια εξέδρα του δημοτικού σταδίου σε «Νίκος Σαλευρής» για να τιμήσουν τη μνήμη του αείμνηστου αιμοδότη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλλιθέας. Αυτό δε, θέλουν να το κάνουν πριν από την έναρξη ενός μεγάλου αγώνα για να τους… θαυμάσει πολύς κόσμος. Στις κορδέλες έχουν ξεπεράσει και τον μακαρίτη τον… Παττακό!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που με κάθε της κίνηση η διοίκηση του Δήμου, κάνει το παν για να υπονομεύσει την προσπάθεια της ομάδας της πόλης, η οποία εδώ και δέκα χρόνια αγωνίζεται στη FootballLeague (τη γνωστή ως Β’ Εθνική) και από συστάσεως των επαγγελματικών πρωταθλημάτων δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών επιδόσεων του Δήμου, που απαγόρευσε στην ομάδα να κάνει στο δημοτικό στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» το πρώτο ολιγοήμερο στάδιο της προετοιμασίας της, τώρα ετοιμάζει κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα στο χώρο που χρησιμοποιείται για parking του σταδίου, θα κατασκευάσει μικρό ανοικτό γήπεδο μπάσκετ. Αυτό, σε πρώτη ανάγνωση, είναι καλό για ν’ αθληθούν τα παιδιά της περιοχής. Όμως, δυσχεραίνει το έργο της ποδοσφαιρικής ομάδας αφού ο κανονισμός του πρωταθλήματος που συμμετέχει επιβάλλει την ύπαρξη πλήρους parking.

Δεν ζητήσαμε να μη δημιουργηθεί χώρος για αθλοπαιδιές, κάθε άλλο (αν και ο προϋπολογισμός των 70.000 ευρώ για τον οποίο ενημερωθήκαμε, μας γεννά ποικίλα ερωτηματικά), απλά προτείναμε τη μικτή-παράλληλη χρήση, για τις ώρες των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας. Τουλάχιστον αυτό, το αποδέχτηκαν. Κάτι είναι κι αυτό…

Στο θέμα του αθλητισμού πάλι, καταγγέλουμε στους πολίτες της Καλλιθέας μια πρωτοφανή και διαρκή εύνοια της διοίκησης του Δήμου προς ένα συγκεκριμένο σύλλογο, τον αγαπημένο της Φιλαθλητικό. Έδωσε εντολή να εκκενωθεί το ιατρείο του σταδίου για να εγκατασταθεί εκεί ο σύλλογος που ανήκει σε άλλοτε δημοτικό σύμβουλο. Πρόκειται για εκείνον στον οποίο εκχωρεί κάθε λίγο και… λιγάκι (KallitheaRun, KallitheaNightRun κι ότι άλλο… ανακαλύψουν στο άμεσο μέλλον) τους δρόμους της πόλης για να εισπράττει χρήματα χωρίς…παραστατικά και χωρίς ν’ αποδίδει ούτε καν μέρος των εσόδων του στο Δήμο. Έστω για τα… μάτια!

Και γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Μα, για τον απλούστατο λόγο να πάρουν με το μέρος τους πολιτικά, τον επικεφαλής του συλλόγου!

Αλλά, μήπως τα ίδια δεν πράττουν και μ’ έναν άλλο παράγοντα της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. Με ποιον; Μα, με τον κύριο «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Ποιος είναι αυτός; Εκείνος που ως αρμόδιος από πλευράς Δήμου διαχειριζόταν το χώρο του τέως ιπποδρόμου που απέμεινε στην Καλλιθέα και σήμερα είναι εκείνος που δουλεύει το χώρο εστίασης που υπάρχει εκεί. Κι η σημερινή διοίκηση αντί να καταγγείλει την προκλητική αυτή ενέργεια, συναγελάζεται μαζί του, του δίνει ρόλο ακόμα και στις μεταθέσεις εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, μόνο και μόνο επειδή τη στήριξε ανοικτά στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Και μην εκπλαγείτε καθόλου αν τον δείτε και δικό της υποψήφιο την άλλη φορά!

Αλήθεια, φίλες και φίλοι, τι σχέση, μπορούμε να έχουμε εσείς, εμείς κι εγώ με όλα αυτά; Αυτή την ελεεϊνή Καλλιθέα, θέλουμε; Σαφώς και όχι!

Όλοι μας καθημερινά -κι ειδικά τα 6 τελευταία χρόνια με την Ελλάδα των μνημονίων- δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για ν’ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Κόβουμε από παντού για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Κι ο Δήμος Καλλιθέας, τι κάνει;

Δεν φτάνει που μας αναγκάζει να πληρώνουμε υπέρογκα Δημοτικά Τέλη, όμοια μ’ εκείνα της Γλυφάδας -κι εδώ σας καλώ ν’ αναλογιστείτε ποια είναι η κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού της Γλυφάδας και ποια της Καλλιθέας) δεν μας εξασφαλίζει καν τις αντίστοιχες κοινωνικές παροχές.

Οκτώ φορές, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχω ζητήσει από τον δήμαρχο τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Τι είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο για όσους δεν ξέρουν: Ένα δημόσιο - δωρεάν Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, κατά τα πρότυπα του παλαιού Μεταλυκειακού.

Οι καθηγητές - εργαζόμενοι στα ιδιωτικά φροντιστήρια της Αττικής επισκέφτηκαν παλαιότερα όλους τους Δήμους και προσφέρθηκαν να διδάξουν αφιλοκερδώς. Στην Καλλιθέα δεν έγινε, το γειτονικό Μοσχάτο το έχει και το καμαρώνει. Κανένα παιδί που σε αυτή τη συγκυρία οι γονείς του δεν μπορούν να του προσφέρουν, δεν πρέπει να στερείται αυτού του απαραίτητου βοηθήματος. Πόσο πια να συμβάλλουν στον οικογενειακό προγραμματισμό, ο παππούς και η γιαγιά με τις κουτσουρεμένες κάθε τόσο και… λιγάκι, συντάξεις τους;

Ο Δήμος που είναι; Είναι δίπλα στους πολίτες για να τους φορτώνει με ψέματα. Όπως πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τα Δημοτικά Τέλη για τις ευπαθείς ομάδες. Μα, αυτό έγινε λόγω του νόμου που ψηφίστηκε τελευταία…

Βιτρίνα και πάλι… βιτρίνα για τη σημερινή διοίκηση αλλά και εξυπηρέτηση «ημετέρων».

Για παράδειγμα, η αγορά της οικίας του συνταγματάρχη Δαβάκη, ενός κτιρίου που έχει κηρυχθεί διατηρητέο κι επομένως δεν μπορεί να πωληθεί ως οικόπεδο, ευνοεί μόνο τους κληρονόμους του και κανέναν άλλο. Είναι βέβαιον ότι δεν θα βρισκόταν σήμερα κανένας ιδιώτης αγοραστής που θα κατέβαλε ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ περίπου για ένα οίκημα που θα χρειαζόταν κι άλλα τόσα τουλάχιστον για να το αναπαλαιώσει. Άρα, οι κληρονόμοι θα έμεναν άπρακτοι αν δεν βρισκόταν κάποιος δημόσιος φορέας για να το αγοράσει.

Η Καλλιθέα έχει τιμήσει με το παραπάνω τον αείμνηστο συνταγματάρχη. Έχει δώσει το όνομα του δεύτερη κεντρικότερη αρτηρία της (οδός Δαβάκη), έχει στήσει τον ανδριάντα του κι έχει ονομάσει Δαβάκη τη μεγαλύτερη και κεντρικότερη πλατεία της. Ας σεβαστούν, επομένως, κι οι κληρονόμοι τη μνήμη του και να αποδώσουν αφιλοκερδώς την οικία του στην πόλη που τον έχει κάνει «σημαία» της.

Το γεγονός ότι σε ενδεχόμενη αγορά τα περισσότερα χρήματα θα καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο δεν μας λέει και πολλά πράγματα. Κι είναι θλιβερό ότι και κατά το πρόσφατο παρελθόν χρήματα από το Πράσινο Ταμείο έχουν καλυφθεί για εξυπηρετήσεις αγωνιούντων «ημετέρων».

Εξάλλου, και να αγοραστεί τώρα το κτίριο θα περάσουν χρόνια, ενδεχομένως και δεκαετίες, για την απόδοσή του στους Καλλιθεάτες. Η φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης του Δήμου είναι να το μετατρέψει το εν λόγω κτίριο σε πολιτιστικό κέντρο. Μα, για πολιτιστικό κέντρο δεν προορίζεται και ο χώρος των άλλοτε πλυντηρίων του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Εσπερίδων και Μαντζαγριωτάκη; Και βρίσκεται έτσι αναξιοποίητος εκεί και το… καμαρώνουμε!

Θα μπορούσε, παραδείγματος χάριν, να διαπραγματευτεί την αγορά -με χρήματα του Πράσινου Ταμείου- την αγορά του άλλοτε θερινού κινηματογράφου «Μυρτώ» στη συμβολή της Δοϊράνης με τη Δημητρακοπούλου ή του οικοπέδου που βρίσκεται Δοϊράνης (επίσης) και Αγνώστου Στρατιώτου, αλλά οι άνθρωποι που μας διοικούν (τι να κάνουμε;) δεν έχουν πνοή μέσα τους! Δεν προσφέρουν στην πόλη. Ήθελαν μόνο να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση των Χαλίφηδων» και τώρα επαναπαύονται στις δάφνες τους…

Η Καλλιθέα είναι πλέον πιο βρώμικη από πριν, τα δέντρα που κλαδεύονται μένουν μέρες παρατημένα στους δρόμους κι αντί να προχωρήσει σε νέες νόμιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας, η διοίκηση προσλαμβάνει… φυσικοθεραπευτές. Έχει το λόγο της και γι’ αυτό. Ο λόγος είναι βαθύτατα κομματικός!

Τα δημοτικά ιατρεία τι γίνονται, σήμερα ειδικά που η ανεργία έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι; Τίποτα! Μόνα να μοιράζουν πόστο υπευθύνου σε κάθε λογής «Κοκκινοσκουφίτσα», ξέρουν. Για ν’ ανέβει κοινωνικά το κακόμοιρο το κορίτσι…

Κυρίες και κύριοι

Φίλες και φίλοι

Ο Δήμος Καλλιθέας διαθέτει μια διοίκηση που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες, παρά μόνο για τον… εαυτό της και τους πολιτικούς παράγοντες που τη στηρίζουν. Κάνει συμβάσεις με ΜΚΟ ΟΝΝΕΔιτών και την ίδια ώρα περιορίζει το χώρο των εκδρομών στα ΚΑΠΗ, εκμεταλλεύεται για άλλους λόγους Ευρωπαϊκά προγράμματα (φαίνεται ότι η υπόθεση του Καλαμποκιού δεν τους θυμίζει τίποτα) και, συγχρόνως -αντί ν’ ασχοληθεί με τους άστεγους της πόλης- μοιράζει δωρεάν γραφεία με φως-νερό-τηλέφωνο σε συλλόγους-σφραγίδες της πόλης, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αλλά επιτρέπει στον αντιδήμαρχό της να μηνύει όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου επειδή ανήρτησε πανό για το Πολυτεχνείο στην πρόσοψη του δημαρχείου!

Η Καλλιθέα δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Με όραμα, συνέπεια και καθαρά χέρια σας καλώ σήμερα εδώ, να βροντοφωνάξουμε τρεις φορές, μία λέξη:

Συσπείρωση

Συσπείρωση

Συσπείρωση

Να μπολιάσουμε κάθε γωνιά της πόλης με τις ιδέες, τις αρχές και την αποφασιστικότητά μας

Αυτή η πόλη πρέπει επιτέλους ν’ αλλάξει!

Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτόν τον αγώνα

Είμαι έτοιμος γι’ αυτή τη μεγάλη ευθύνη.

Σας ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου

Σας επιστρέφω την αγάπη που εισέπραξα από σας σήμερα

Καλό μας αγώνα και με τη νίκη»!Ο Νάσος Πρέντζας για τη ΔΗΚΕΚ

 
Της ομιλίας του Λάζαρου Λασκαρίδη, προηγήθηκαν αντίστοιχες τεσσάρων στελεχών της παράταξης. Αρχικά, μίλησε ο Νάσος Πρέντζας, ο οποίος παρακολουθεί για το «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» τις συνεδριάσεις της ΔΗΚΕΚ.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί φίλοι,

Έχοντας πλέον παρουσία και εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο με τον επικεφαλής της παράταξής μας Λάζαρο Λασκαρίδη έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε όλους τους φορείς και επιτροπές του Δήμου. Συμμετέχοντας ως παρατηρητής στη Δημοτική ΚοινωφελήΕπιχείρηση Καλλιθέας θέλω να αναφερθώ σε θέματα που έχουμε παρατηρήσει στα δύο χρόνια της νέας διοίκησης.

Η ΔΗΚΕΚ και οι δομές που υποστηρίζει απευθύνονται στην κοινωνία και στην οικογένεια που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Προγράμματα όπως το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, το ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ και οι ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ είναι σημαντικά καθώς η κοινωνία τα χρειάζεται πολύ περισσότερο τώρα, από όταν ξεκίνησαν, καθώς η Ελλάδα σήμερα μετά από έξι χρόνια μνημονίων είναι άλλη χώρα. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να υποστηρίζει το σύνολο των δομών και κυρίως να σέβεται τους δημότες που εξυπηρετούνται. Περιπτώσεις όπως η φετινή καθώς τα μαθήματα στις σχολές χορού δεν ξεκίνησαν τον Οκτώβριο όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, αλλά το Νοέμβριο, είχε ως αποτέλεσμα την αναστάτωση του οικογενειακού προγραμματισμού. Βλέποντας την αναστάτωση αυτή ζητήσαμε, με ανακοίνωσή μας, από τη διοίκηση της ΔΗΚΕΚ να ενημερώσει επίσημα πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Η διοίκηση όχι μόνο δεν ενημέρωσε ως όφειλε τις οικογένειες με επίσημη ανακοίνωση αλλά προχώρησε, με δήλωση μέσω σελίδων στο διαδίκτυο, σε προσωπική επίθεση εναντίον μας. Θεωρούμε, ως βασική υποχρέωση της διοίκησης το σεβασμό προς τους δημότες και χαρακτηρίζουμε ως άστοχη την ενέργειά της.

Αν εξαιρέσουμε τις σχολές χορού όπου οι γονείς πληρώνουν δίδακτρα καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα, τα υπόλοιπα προγράμματα είναι επιδοτούμενα. Η διοίκηση οφείλει να φροντίσει για τη συνέχιση των προγραμμάτων τόσο για την εξυπηρέτηση των δημοτών που ωφελούνται, όσο και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται. Σημαντικό κεφάλαιο για εμάς είναι ο σεβασμός της διοίκησης προς τους εργαζόμενους καθώς αποτελούν βασικό παράγοντα καλής λειτουργίας της επιχείρησης. Ενέργειες όπως, η ανάκληση αδειών χωρίς πειστικό λόγο καθώς και απαξιωτικά σχόλια προς έμπειρους εργαζόμενους μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Ένα μεγάλο θέμα που έχει αναφερθεί επανειλημμένως ο Λάζαρος Λασκαρίδης στα δημοτικά συμβούλια, είναι η απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, εργασιών που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στη ΔΗΚΕΚ και το έχουμε καταγγείλει. Είναι υπεύθυνοι !

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ως αντιπολίτευση θα παρεμβαίνουμε καταγγελτικά αλλά και δημιουργικά σε ότι θεωρούμε ότι γίνεται σε λάθος κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ»

 
Η Πόπη Βουμβάκη για τον Πολιτισμό

 
Ακολούθως μίλησε η Πόπη Βουμβάκη, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας, στην οποία εκπροσωπεί την παράταξη:

«Κυρίες και κύριοι

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε σήμερα να είστε μαζί μας. Κυρίως γιατί πολλοί από εσάς ήσασταν μαζί μας και πριν 3 χρόνια στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.

Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, γνωστούς συμμαθητές, συνεργάτες, δημότες της Καλλιθέας που κύριο μέλημα τους είναι να είναι ενήμεροι για τα τεκταινόμενα της πόλης μας, της πόλης που αγαπάμε και που στηρίζουμε.

Ως μέλος της επιτροπής πολιτισμού του δήμου στην οποία εκπροσωπώ την παραταξή μας, και για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους….

O Πολιτισμός στο Δήμο μας έχει χάσει το παιχνίδι από τα αποδυτήρια

Δυστυχώς αυτή η πόλη δεν διαθέτει στίγμα. Είναι άχρωμη και άοσμη.

Και το στίγμα, το χρώμα και την οσμή, τις δίνει ο πολιτισμός.

Στην Καλλιθέα, όμως, βλέπουμε τα τρένα να περνούν, για να θυμηθούμε τον τίτλο μιας παλιάς ταινίας.

Ξεκινώντας από την αγορά του παρηκμασμένου κινηματογράφου Καλυψώ με πρόταση της προηγούμενης διοίκησης και ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου (ο οποίος παραμένει σήμερα σχεδόν αχρησιμοποίητος), ο Δήμος Καλλιθέας αντιμετωπίζει τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη ως μια διεκπεραιωτική διαδικασία. Δεν τους συγκινούν ούτε οι δύο θερινοί δημοτικοί κινηματογράφοι του Μοσχάτου-Ταύρου, ούτε οι αντίστοιχοι της Νέας Σμύρνης, ούτε το δωρεάν σινεμά δίπλα στη θάλασσα του Αλίμου.

Οι ιωνικές γιορτές του δήμου Νέας Σμύρνης... τους φαίνεται μάλλον σαν παράδειγμα προς αποφυγή... Και όχι σαν παράδειγμα προς μίμηση.

Το θαυμάσιο δημοτικό θέατρο που διαθέτει η πόλη είναι σχεδόν κάθε μέρα κλειστό ενώ θα μπορούσε να φιλοξενήσει, παραδείγματος χάριν Δευτέρα και Τρίτη, ακόμα και παραστάσεις αθηναϊκών σχημάτων.

Τα καλοκαίρια μας στην Καλλιθέα δεν είναι μικρά που λέει και το τραγούδι αλλά νεκρά. Και οι χειμώνες παραμένουν ατέλειωτοι!

Οι μικρές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν είναι πολύς λόγος για το τίποτα ενώ, δυστυχώς και πάλι, το πολυδιαφημισμένο από τους παράγοντες της διοίκησης του Δήμου, Μεσογειακό Φεστιβάλ απέτυχε παταγωδώς κι έγινε μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποιοι «ημέτεροι».

Εμείς ως παράταξη μάθαμε για το προαναφερθέν Φεστιβάλ από τα πανό που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Δαβάκη, μόλις 20 μέρες πριν από την εναρξή τους. Το κρατούσαν μυστικό επτασφράγιστο.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής τον περασμένο Ιούνιο καταθέσαμε πρόταση να δίδονται δύο μέρες την εβδομάδα θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, κατά τη χειμερινή περίοδο, και τα σχήματα που θα τις παρουσιάζουν να είναι είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά. Παρέμεινε πρόταση στα χαρτιά...

εμείς όμως θα συνεχίζουμε να παλεύουμε και να ελπίζουμε ότι αυτή η πόλη πρέπει να αλλάξει και να βρει την παλιά της αίγλη…

Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει… Αν δεν αλλάξεις τίποτα…

Σας ευχαριστώ».

 
Γιατράς: «Συνεχίζουμε αταλάντευτα»


Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Νίκος Γιατράς, ο οποίος έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

«Πριν από τρία χρόνια, αρκετοί ήταν εκείνοι σ’ αυτή την πόλη που είδαν με απαξιωτικό μάτι το εγχείρημά μας. Αναρωτιούνταν μέχρι που μπορούν να φτάσουν αυτοί που ούτε ένας τους δεν ήταν ποτέ υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές.

Τους διαψεύσαμε όλους. Όχι μόνο εκπροσωπούμεθα στο Δημοτικό Συμβούλιο -μέσω του επικεφαλής μας- αλλά με τις προτάσεις μας και τον καταγγελτικό μας λόγο, είμαστε η πιο ζωντανή παράταξη στην Καλλιθέα.

Χωρίς να καθόμαστε σε διοικητικές καρέκλες, χωρίς να μας στηρίζουν κομματικά επιτελεία, χωρίς να διαθέτουμε χρηματοδότες, κυοφορήσαμε το νέο και το δυνατό.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και η διοίκηση, αυτή η ανάλγητη, η συντηρητικών αποχρώσεων διοίκηση, κάνει πίσω διότι λογαριάζει το ξεφωνητό από το «ΤΩΡΑ Καλλιθέα».

Σε αυτό το πνεύμα, συνεχίζουμε αταλάντευτα. Με νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα αλλά με την ίδια πάντοτε ορμή και αποφασιστικότητα.

Για ν’ αλλάξει επιτέλους αυτή η πόλη –όπως είναι και το σύνθημα της σημερινής μας εκδήλωση- για να σκύψει ο Δήμος Καλλιθέας δίπλα στον μισθοσυντήρητο, στον χαμηλοσυνταξιούχο, στον άνεργο, για να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές.

Ο Δήμος, δεν είναι μόνο οι κοινόχρηστοι χώροι κι οι υπηρεσίες του, είναι ο καθένας από εμάς, που ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε καθημερινά «εντός των τειχών της». Είμαστε όλοι εμείς τα ζωντανά κύτταρα της, που ξεχωριστά το καθένα κι όλα μαζί συντηρούμε και αναπλάθουμε έναν οργανισμό που θέλουμε να είναι υγιής και ακμαίος. Υποχρέωση μας είναι να συμβάλουμε όλοι μας συμμετέχοντας, ώστε να ζήσουμε ανθρώπινα σε μια όμορφη πόλη που θα μας κάνει υπερήφανους για τις υποδομές της.

Κι αυτή η παράταξή μας, το «ΤΩΡΑ Καλλιθέα-ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ», σας το εγγυάται».

 
Η Φωτεινή Χαλαστάνη για τον ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος»

 
Τέλος, η Φωτεινή Χαλαστάνη, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», στο οποίο εκπροσωπεί την παράταξη, σημείωσε:

«Στην Καλλιθέα του σήμερα, όλοι εμείς εδώ, είμαστε σύμφωνοι ότι βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με πολλές και ποικίλες δυσκολίες και προκλήσεις. Δεν συνθηκολογούμε με το ΄΄έτσι ήταν πάντα΄΄, αντιδρούμε για να αλλάξουμε παγιωμένες καταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούμε και μέσα στον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης ‘’Γ.Γάλλος. Τον οργανισμό που έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς, τα βρεφικά κέντρα, όλους τους αθλητικούς χώρους, τα παραχωρημένα στον Δήμο ολυμπιακά ακίνητα και την κατ΄όνομαναυταθλητική μαρίνα.

Δεν συμφωνούμε με τα κριτήρια εισαγωγής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς όπου απαραίτητη προυπόθεση για να γίνουν δεκτά, είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς. Στην Ελλάδα της ανεργίας είναι πολυτέλεια αυτή η συνθήκη. Δεν είναι πολυτέλεια όμως η προσχολική αγωγή. Είναι η βάση της γνωσιακής και κοινωνικής εξέλιξης του κάθε παιδιού κι εκεί δεν μπαίνουν κριτήρια.

Χρόνια τώρα θα έπρεπε να έχει λυθεί το θέμα των υποδομών για να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και όχι να περιμένουν με αβεβαιότητα εκατοντάδες οικογένειες το ΕΣΠΑ και τα voucher για να κάνουν τελικά εγγραφή σε ιδιωτικούς σταθμούς αφού δεν υπάρχουν θέσεις στους σταθμούς του Δήμου.

Κάθε χρόνο βρισκόμαστε μπροστά σε έναν καινούριο προυπολογισμό, χωρίς πρόβλεψη και μέριμνα για πραγματικές ανάγκες. Για τη χρονιά που διανύουμε για παράδειγμα, μετά από τρεις μήνες αναμονής και προυπολογισμούς που πήγαιναν κι έρχονταν χωρίς να εγκρίνονται, φτάσαμε να διαπιστώνουμε ότι στο εγκεκριμένο τελικά ποσό των 5.750.000 δεν υπάρχει πρόθεση για τίποτα το διαφορετικό.

Μηδενικές οι προβλέψεις για συντηρήσεις παιδικών σταθμών που οι περισσότεροι στεγάζονται σε παλιά κτίρια. Είναι βλέπετε οι εργαζόμενες σε αυτά που φροντίζουν να κάνουν τα πάντα για να διατηρούν το χώρο τους αξιοπρεπή.

Μηδενική και η πρόβλεψη για το γήπεδο της παραλίας με τις πολλές λακκούβες. Ένα πάγιο αίτημα χρόνων για να σταματήσουν οι τραυματισμοί, θα αργήσει πολύ να βρει λύση.

Η ίδια λογική ακολουθείται φυσικά και για τα περισσότερα γήπεδα και αθλητικούς χώρους.

Σε αντιδιαστολή, υπέρογκα ποσά προυπολογίζονται για τους ίδιους πάντα λόγους για να εξυπηρετούν τις ίδιες πάντα σκοπιμότητες.

225.000 για ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης για τη μαρίνα και το πάρκο αναψυχής στον ιππόδρομο.

60.000 προβλεπόταν για τη συντήρηση του πράσινου στο πάρκο αναψυχής για τη συντήρηση των δεντρολίβανων και της λεβάντας με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να συντηρηθεί απο την υπηρεσία πράσινου που διαθέτει ο Δήμος.

Με δική μας παρέμβαση το ποσό μειώθηκε στις 40.000 όμως συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι είναι υπέρογκο.

50.000 για τη συντήρηση της πισίνας, 100.000 για κολυμβητικά προγράμματα και δεν είναι μόνο αυτά είναι πολλά περισσότερα.

Την ίδια στιγμή που κινούνται τόσα χρήματα για τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου υπάρχουν πολύ σοβαρότερες ελλείψεις.

Δική μας ήταν η παρέμβαση πριν 2 χρόνια ότι το κολυμβητήριο λειτουργεί χωρίς άδεια και ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής της. Ήταν κάτι που όλοι αγνοούσαν.

Είναι σοβαρότατη έλλειψη η ανυπαρξία γιατρού ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες στον ίδιο χώρο που αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και συνοδεύονται από αντίστοιχους γονείς.

Το δηλώσαμε και είναι καταγεγραμμένο στα ηχητικά πρακτικά του τελευταίου Δ.Σ στις 27 Οκτωβρίου.

Πριν δυο μέρες όμως ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη μπροστά στα μάτια όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Μια νέα γυναίκα που συνόδευε το παιδί της υπέστη μια σοβαρότατη κρίση που θα μπορούσε να της στοιχίσει τη ζωή, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Όλος ο κόσμος κινητοποιήθηκε άμεσα για το αυτονόητο, την αναζήτηση γιατρού που ίσως ήταν στο χώρο του κολυμβητηρίου εκείνη την ώρα. Δεν ήξερε όμως κανένας, ότι τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει, γιατί απλά στην κρίση κάποιων ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να τα κάνει όλα.

Δυστυχώς βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με μία κακή διοικητική και οικονομική διαχείρηση μέσα σε έναν οργανισμό που θα μπορούσε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος αν είχε έσοδα από τη μαρίνα και να μην περιμένει έκτακτες επιχορηγήσεις από τον Δήμο για να πληρώσει τους εργαζόμενους. Σε αυτήν τη λογική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε γιατί όλα είναι θέμα βούλησης και προτεραιοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου