Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος από τους δυο νέους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας

Eγκαινιάστηκε σήμερα από το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου ο πρώτος από τους δυο νέους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας, στην περιοχή του Αγίου
Νικολάου, παρουσία και του Μητροπολίτη κ. Παύλου.
 
Πρόκειται για τον πρώτο παιδικό σταθμό που κατασκευάζεται στην πόλη μετά από δώδεκα χρόνια και θα φιλοξενήσει περίπου εκατό παιδιά.



Πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για μικρά παιδιά (σίτες, ειδικά πλέξιγκλας, μεμβράνες ασφαλείας στα τζάμια, κ.ά.). Διαθέτει φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (LED), ασανσέρ, ολοκαίνουργιο εξοπλισμό επίπλων και παιχνιδιών, πέντε αίθουσες διδασκαλίας άνω των 30 τετραγωνικών κάθε μία και ένα πολυχώρο εκδηλώσεων. Η αυλή του παιδικού σταθμού είναι έκτασης περίπου μισού στρέμματος, στρωμένη με ειδικό χλοοτάπητα.

«Είναι κοινή η παραδοχή ότι η ανάγκη για νέους - σύγχρονων προδιαγραφών - παιδικούς σταθμούς είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ», τόνισε ο κ. Παπανικολάου. «Η ικανοποίηση των γονέων αλλά πάνω από όλα τα χαμόγελα και οι φωνές των μικρών παιδιών μας που μπήκαν στο ολοκαίνουργιο "σπίτι" τους είναι μια ανταμοιβή που δεν θα την άλλαζα με τίποτα, που τίποτα δεν μπορεί να την υποκαταστήσει», συμπλήρωσε.


Ο Δήμαρχος Γλυφάδας ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους που βοήθησαν στην έγκαιρη και προσήκουσα ολοκλήρωση του έργου, τη δημοτική σύμβουλο Άννυ Καυκά που είχε την εποπτεία των εργασιών και την αρχιτέκτονα Έφη Σκλαβενίτη. Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράδοση του επόμενου παιδικού σταθμού, στην οδό
Πύργου, εντός του φθινοπώρου.

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος που εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, Μαίρη Παπάζογλου, οι αντιδήμαρχοι Μάριος Κασέρης, Νατάσα Αργυροπούλου και Γιάννης Τζούβελης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ακρίβος, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Σάσα Πατεράκη, Δημήτρης Τσαμπίρας, Αθηνά Λυγνού (επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες») και Παγώνα Μερίκου (επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας»).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου