Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Άγιος Δημήτριος: Μέχρι 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο 2016-17

Ανοίγει τις πόρτες του για τέταρτη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη λειτουργία του.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος από τους 10 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι 6 ήταν επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Επίσης, για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν θερινά τμήματα προετοιμασίας μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 στα οποία συμμετείχαν 21 παιδιά της πόλης.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο γίνονται μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Ενιαίου Γενικού Λυκείου, καθώς και των πανελλήνια εξεταζόμενων μαθημάτων.

Η παράδοση των μαθημάτων θα γίνεται στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, κατά τις απογευματινές ώρες. Ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2016, αποκλειστικά από εθελοντές καθηγητές και από φοιτητές τμημάτων Πανεπιστημίου, η ειδικότητα των οποίων σχετίζεται με τις ανάγκες των μαθημάτων που διδάσκονται, προσφέροντας γενναιόδωρα λίγο από το χρόνο τους.

Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου μέσα από την κοινωνική δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι η στήριξη μαθητών Λυκείου της πόλης των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα έξοδα ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Η διαδικασία για τους μαθητές

Οι μαθητές των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να προσέρχονται με τη συνοδεία γονέα ή του κηδεμόνα τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους μαθητές:
1. Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης έως 15.000€ (με 1000€ προσαύξηση για κάθε παιδί τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας).
2. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως (για όσους δεν είναι Δημότες).
4. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του γονέα η κηδεμόνα.
5. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής του ωφελούμενου μαθητή.
6. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου σημειώματος Ε9.
7. Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου (για απόφοιτους).
8. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ( προαιρετικά).
9. Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης αναπηρίας μαθητή, γονέα ή κηδεμόνα ( αν υπάρχει).
10. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου απορίας ( αν υπάρχει).

Η διαδικασία για τους εθελοντές καθηγητές

Οι καθηγητές και φοιτητές (επί πτυχίω και όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 2ο έτος σπουδών) που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης τα εξής:

1. Αίτηση - δήλωση συμμετοχής στο ΚΦΑΔ με την οποία δηλώνουν ότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και εθελοντικώς ( θα διατίθεται στο ΚΦΑΔ και θα αναρτάται ηλεκτρονικά).
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
4. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
5. Απλό φωτοαντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών (υποχρεωτικά) και απλό φωτοαντίγραφο μεταπτυχιακών τίτλων (εφόσον υπάρχουν).
6. Βεβαίωση σπουδών (για φοιτητές).
7. Πρόσθετα αποδεικτικά τυπικών ή και ουσιαστικών προσόντων που τυχόν υπάρχουν.

Η διαδικασία για τους εθελοντές διαφόρων καθηκόντων:

Επίσης, όσοι θέλουν να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους στη γραμματειακή υποστήριξη και τη γενικότερη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου καλούνται να προσκομίσουν:

1. Αίτηση - δήλωση συμμετοχής (θα διατίθεται στο ΚΦΑΔ και θα αναρτάται ηλεκτρονικά),
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας,
3. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς),
4. Απλό φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Γυμνασίου ή Λυκείου ή βεβαίωση σπουδών ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών ή απλό φωτοαντίγραφό Ανώτατου ή Ανωτέρου Επιστημονικού ιδρύματος ή άλλης Σχολής.
5. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα. πρόσθετα αποδεικτικά τυπικών ή και ουσιαστικών προσόντων που τυχόν υπάρχουν.

Οι αιτήσεις τόσο για τους Εθελοντές καθηγητές, τους εθελοντές όσο και για τους ωφελούμενους μαθητές θα παραλαμβάνονται στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου στην οδό Αργοστολίου και Σάμου (είσοδος από Καπετανάκη), από 5 έως 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 - 20:00.
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 9840717 (ώρες 15:00 - 21:00), e-mail: kfad@dad.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου