Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Νέα θέση για τη λαϊκή αγορά της Βάρης

Μετακομίζει η λαϊκή αγορά της Βάρης σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως αποφάσισε το σώμα, η λαϊκή φεύγει ύστερα από πολλά χρόνια από το πάρκινγκ της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου και πλέον θα χωροθετηθεί 9 μήνες στη Βάρκιζα και 3 μήνες στη Βάρη.

Συγκεκριμένα, για τους 9 μήνες, πλην καλοκαιρινής σεζόν, δηλαδή Σεπτέμβριο-Μάιο, η λαϊκή αγορά θα βρίσκεται στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας. Και για τους καλοκαιρινούς μήνες θα πηγαίνει στην οδό Μουτούση της Βάρης, δίπλα από το χώρο στάθμευσης του σχολικού συγκροτήματος (Λύκειο, Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό Βάρης).

Η πρόταση αυτή ήταν ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, η οποία υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα αναμένεται να λάβει την έγκριση της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να υλοποιηθεί.

Σημειωτέον, ότι πλέον δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των παραγωγών μέσω Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, διότι με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης αυτός καταργήθηκε.

Την αντίρρησή του πάντως στο σχέδιο αυτό κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Κίνησης, Δημήτρης Μπελετσιώτης. Όπως είπε, «είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε για 9 μήνες χωρίς λαϊκή αγορά τη Βάρη».

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου