Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Την επέμβαση του εισαγγελέα για το κρηπίδωμα της παραλίας Αλίμου, ζητάει το «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»

Πλήρη ενημέρωση από τον Δήμαρχο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, αλλά και την επέμβαση του εισαγγελέα
για το κρηπίδωμα της παραλίας Αλίμου, ζητάει η δημοτική κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι».

«Τι φταίει που το κρηπίδωμα του παραλιακού μετώπου που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει κυρίως την “ανάπτυξη των επιχειρήσεων” χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, εδώ και χρόνια φτιάχνεται και χαλάει;

»Μήπως δεν δίνεται η άδεια επισκευής του γιατί οι εργασίες που ζητάει ο δήμος να κάνει είναι εντός αιγιαλού και δεν συνοδεύονται από μελέτες σύμφωνα με το νόμο και τις προβλεπόμενες προδιαγραφές;», αναρωτιέται με νόημα η παράταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»:

Εδώ και χρόνια το κρηπίδωμα του παραλιακού μετώπου του Αλίμου, που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει κυρίως την “ανάπτυξη των επιχειρήσεων” χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, φτιάχνεται και χαλάει. Στο σημείο αυτό, κατασκευασμένο πάνω στον αιγιαλό, σκάει ένας ισχυρός και συνεχής κυματισμός, καταστρέφοντας κάθε ανθρώπινη παρέμβαση.

Έως σήμερα το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με ημίμετρα, με εργολαβίες και με απ’ ευθείας αναθέσεις για επισκευές, που, αν και αναγκαία για λόγους δημόσιας ασφάλειας, ήταν πασιφανές ότι δεν θα απέδιδαν, καθώς πάνε κόντρα στη φύση! Χωρίς μακροπρόθεσμες μελέτες, το δομικό και βαθύ πρόβλημα στην πραγματικότητα κουκουλώνεται.

Πρόσφατα, και συγκεκριμένα από την άνοιξη του 2018 και έως σήμερα, το κρηπίδωμα υποχωρεί δραματικά και έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο ρήγμα, εμφανέστατα επικίνδυνο για τους διερχόμενους περιπατητές.

Κι ενώ έως σήμερα η δημοτική αρχή ασχολείται αποκλειστικά με το θεαθήναι του Cine Alimos, που βρίσκεται δίπλα στο κατεστραμμένο σημείο, είδαμε με έκπληξη ξαφνικά προχθές τον δήμαρχο κ. Κονδύλη πολύ θυμωμένο να εξαπολύει μύδρους κατά του Δημοσίου και των αρμόδιων υπηρεσιών του για τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής.

Θυμίζουμε ότι το
«ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» έχει δημόσια πάρει θέση ήδη από το 2012 αλλά και πρόσφατα, (διαβάστε εδώ) υποστηρίζοντας τη μελέτη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) για την υπό προϋποθέσεις επανασύσταση της παραλίας στη φυσική της μορφή και επομένως αναδιαμόρφωση του κρηπιδώματος και του παραλιακού πεζοδρόμου. Ίσως εάν είχε εισακουστεί τότε να μην είχε συντελεστεί αυτή η σοβαρή επιπλοκή στο κρηπίδωμα.

Το
«ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» ζητά:
  1. Πλήρη ενημέρωση από τον Δήμαρχο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, δημοσιοποιώντας τα έγγραφα του Δήμου μας αλλά και τις απαντήσεις που έλαβαν από όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους φορείς του Δημοσίου(Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά, Υπηρεσία Δόμησης Αργυρούπολης-Ελληνικού, Λιμεναρχείο Σαρωνικού κα), προκειμένου να πληροφορηθούν και οι δημότες τους λόγους για τους οποίους δεν δίνεται η άδεια επισκευής του κρηπιδώματος. Μήπως γιατί οι εργασίες που ζητάει ο δήμος να κάνει είναι εντός αιγιαλού και δεν συνοδεύονται από μελέτες σύμφωνα με το νόμο και τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ; και άρα δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί τέτοια άδεια ; Να πληροφορήσει επίσης ο Δήμαρχος γιατί τόσο η παρούσα όσο και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου δεν μπόρεσε να απορροφήσει την πίστωση των 600.000 € που είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής για την επισκευή του Παραλιακού πεζόδρομου. Με τη σημερινή έκτακτη κατάσταση θα έπρεπε να ασχοληθεί εκτάκτως και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, προτού ο δήμαρχος το αναγάγει -κατά την προσφιλή πρακτική του- σε υπερ-επικοινωνιακό θέμα για τις Ειδήσεις των Οκτώ. Μετά την ενημέρωση για τα παραπάνω, θα διαπιστωθεί αν ο Δήμαρχος δικαίως εξανίστατο προχθές κατά των αρμόδιων φορέων για τη μη επιτάχυνση των διαδικασιών.
  2. Την επέμβαση του εισαγγελέα, για λόγους προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, για την απόδοση ευθυνών όπου υφίστανται.
Για όλες αυτές τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης και αναποτελεσματικής επίλυσης προβλημάτων τελικοί παθόντες είναι οι κάτοικοι της πόλης μας. Πρώτοι υπεύθυνοι, όμως, είναι οι διοικούντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου