Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γλυφάδα : «ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ» ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


Το θράσος του κ. δημάρχου δεν έχει όρια. Με ειδική ενημερωτική έκδοση του δήμου, δηλαδή με λεφτά των δημοτών, έχει κυκλοφορήσει ένα «ιλουστρασιόν» τετρασέλιδο προκειμένου να πανηγυρίσει τη δήθεν νομιμοποίηση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου, που με μαφιόζικες μεθόδους «φύτεψε» παράνομα το καλοκαίρι του 2011 σε αναδασωτέα περιοχή και πάνω σε ρέματα στην Α’ Ζώνη του Υμηττού.
 
Προσπαθεί με «εικόνες» από φανταστικές μελέτες, να εμφανίσει μια «μελλοντική εικονική πραγματικότητα», ώστε να «παραμυθιάσει» τους συμπολίτες μας, για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στο χώρο αν υλοποιηθούν τα απαράδεκτα σχέδιά του.
 
Για μας η παράνομη παρέμβασή του κ. Δημάρχου στον Υμηττό, είναι μια σκανδαλώδης και αυθαίρετη παρέμβαση σε αναδασωτέα έκταση του βουνού, που θα οδηγήσει σε καταπάτηση μεγάλου τμήματος του από άσχετες και καταστροφικές για το βουνό δραστηριότητες. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ που έχουν κρίνει παράνομες τις ενέργειες του κ. Δημάρχου, έχουν υποβάλλει πρόστιμο 103.000 € και έχουν διατάξει την απομάκρυνσή των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών του κ. Δημάρχου.

Αλήθεια γιατί μας λέει στο φυλλάδιό του ότι το αυθαίρετο κατασκεύασμα στον Υμηττό είναι «νεκροταφείο σε λειτουργία»; Από πότε το «διανυκτερεύον νεκροταφείο» όπου με μαφιόζικους τρόπους πριν από 2,5 χρόνια έγιναν κάποιες ταφές μπορεί να θεωρηθεί «νεκροταφείο σε λειτουργία»;

Γιατί δεν αναφέρει ούτε λέξη ότι βρίσκεται σε έκταση όπου έχουν μπαζωθεί αποτυπωμένα από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ ρέματα με τεράστιους κινδύνους για την Άνω Γλυφάδα σε περίπτωση καταρρακτωδών βροχοπτώσεων;

Ρ. Δούρου: Ούτε βήμα πίσω, για τα σκουπίδια. Δεν πάω με τον Φούχτελ (βίντεο)

«Η σπουδαία αυτή μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν αποτελεί μόνο ένα δημοψήφισμα, ένα διευρυμένο exit poll» και τόνισε ότι δεν αποτελεί στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ να χρωματίσει το χάρτη, ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις και τους αναλυτές, αλλά να δοθεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, δήλωσε η Ρένα Δούρου στον Νίκο Ευαγγελάτο, στο ΣΚΑΙ.

Διευκρίνισε ότι «Εάν είναι να παρθούν όλες οι περιφέρειες και να καταστεί αυτή η σπουδαία εκλογική μάχη απλώς, ένα δημοψήφισμα είναι ήττα. Αν είναι να χαθούν όλες οι περιφέρειες και η περιφερειάρχης να μείνει στη θέση της, για να δώσει τις μάχες που πρέπει, τότε αυτό είναι μια μεγάλη νίκη».

«Δεν πιστεύω στους τεχνοκράτες» δήλωσε σε έντονο ύφος και πρόσθεσε ότι: «Επιδίωξή μας είναι ένα να δημιουργήσουμε ένα οριζόντιο, υγιές μέτωπο και όχι να αναγγείλουμε ονόματα για τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών και υποψηφίων».  Επίσης τόνισε ότι «δεν μας χωρίζει τίποτα από ένα νέο που ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές Σαμαρά, γιατί πίστεψε ότι ο Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευτεί, από μια άνεργη μάνα στον Ασπρόπυργο, ή από έναν κάτοικο των Καλυβίων…»

Στροφή Νέας Σμύρνης : Οι πρώτοι 25 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Το ψηφοδέλτιο της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ θα πλαισιωθεί από ενεργούς πολίτες όλων των ηλικιών, από διάφορους κοινωνικούς χώρους – ανάμεσά τους πολλοί πρώην δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλά νέα πρόσωπα. Η συνέλευση της δημοτικής κίνησης αποφάσισε και ανακοινώνει τους πρώτους 25 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους:
  1. Αβαγιανός Ιγνάτιος, χημικός, πρ. δημοτ. σύμβουλος
  2. Αγγελόπουλος Γιώργος, πολ. Μηχανικός, πρ. δημοτ. σύμβουλος
  3. Βαμβουρέλλη Μαρία, νοσηλεύτρια, δημοτ. σύμβουλος
  4. Γάτσιος Δημήτρης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος
  5. Γεωργούτσος Παναγιώτης, μαθηματικός στη β΄βαθμια εκπ/ση, ΔΣ ΕΛΜΕ
  6. Δημητράτου Άννα, εργατολόγος, πρ. δημοτ. σύμβουλος
  7. Ηλιόπουλος Αλέξανδρος, φοιτητής Μαθηματικού τμήματος, μέλος ΔΣ συλλόγου φοιτητών
  8. Κακαβάς Χαράλαμπος, τραπεζοϋπάλληλος
  9. Καλομενόπουλος Μιχάλης, λογιστής
  10. Καναβού Ιωάννα, μηχανικός εργαζόμενη στην Εθνική Τράπεζα
  11. Καραμουσουλής Γιώργος, δάσκαλος, μέλος της α΄βάθμιας επιτροπής παιδείας
  12. Καταλειφός Θεόφιλος, πρ. δημοτ. σύμβουλος
  13. Κομπότης Γιώργος, συνταξιούχος μαθηματικός στη β΄βαθμια εκπ/ση
  14. Κοταρά Γαρυφαλλιά (Λίτσα), γιατρός ΩΡΛ, μέλος ΔΣ Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ
  15. Κουρουζίδου Αγγελική, βιολόγος
  16. Μαντζαβράκου Ανθή, δασκάλα, πρ. διευθύντρια 2ου δημοτικού σχολείου
  17. Μιχελή Όλγα, φιλόλογος, ιδιωτική υπάλληλος
  18.  Μουζάκη Χάιδω, οδοντίατρος
  19. Παπαδόπουλος Φίλιππος, μέλος ΔΣ Μίλωνα
  20. Παυλίδης Αχιλλέας, αρχιτέκτονας
  21. Παυλόπουλος Θέμης, διατροφολόγος
  22. Ρωμαίος Γιώργος, αρχιτέκτονας
  23. Σκουλά Αθηνά, μέλος ΔΣ Ένωσης Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα»
  24. Τσαμασίρου Ρουμπίνη, βιολόγος, πρ. πρόεδρος δημοτ. συμβουλίου
  25. Φιλιππίδης Φίλιππος, μαθηματικός, αναλυτής συστημάτων
 Πηγή : http://strofi-ns.gr/25dim_symvouloi/
 

Να σταματήσει ο αυταρχισμός της ΜΑΚΡΟ


Εδώ και έναν χρόνο η πολυεθνική εταιρεία ΜΑΚΡΟ, ιδιοκτήτρια του κτήματος Γερουλάνου, απαγορεύει την είσοδο στο κτήμα και τη λειτουργία του ιστορικού βυζαντινού ναού της Παναγίας. Απαγορεύει, επίσης, την επίσκεψη-περιήγηση μαθητών, πολιτών, επιστημόνων σ΄έναν χώρο ιδιαίτερου αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
 
Αυθαίρετα και καταχρηστικά θέλει να επιβάλει φεουδαρχικό καθεστώς σε έναν τόπο που συνδέεται με τις ιδιαίτερες κοινωνικές παραδόσεις και πολιτισμικές αξίες του Αλίμου.


Ήδη, αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών από την εκδίκαση (29/1/2014) των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι του Αλίμου κατά της ΜΑΚΡΟ.


Όμως, οι νομικές ενέργειες αφορούν τη μία πλευρά της υπόθεσης. Την άλλη πλευρά πρέπει να αφορούν οι πολιτικές ενέργειες, κυβερνητικές και δημοτικές.


Δηλαδή: