Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Από την "απουσία" ως την "κατήφεια" και οι επώνυμες επιστροφές των φαντασμάτων του παρελθόντος

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος 
 
Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης προαναγγέλθηκε πανηγυρικά από το γνωστό www.vimaonline.gr και όχι μόνο. Όχι με τυμπανοκρουσίες, αλλά με "μαύρα σύννεφα και καταιγίδες". Το concept περιελάμβανε 45.000 ευρώπουλα, ανάμειξη πετρελαιά και ποδοσφαιρική ομάδα (μην πάει το μυαλό σας στον Μελισσανίδη), δεξιά κι αριστερά βιολιά και βέβαια... Κορτζίδη.

Το σκηνικό διανθίστηκε με πληροφορίες ότι "η υπόθεση θα αποτελέσει τον προπομπό και για άλλες παρόμοιες που θα καταδείξουν με ποιο τρόπο διοικούνταν ο Δήμος από την παράταξη του κ. Κορτζίδη"... κι ο καθένας αντιλαμβάνεται.

Για να αξίζει τον κόπο ακόμα και ομπρέλα να πάρει κανείς για να πάει στην "καταιγίδα", έπεσε και μια αναγγελία ότι θα λείπει ο Κορτζίδης, επειδή ακριβώς θα φοβόταν... τις βροντές.

ΒΙΟΖΩ: επιστολή προς τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης


Σχετικά με το ζήτημα δείτε και εδώ.

Δήλωση της Ρένας Δούρου με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό

Και μετεκλογικά η εκλεγμένη πλέον Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επιβεβαιώνει το νέο ήθος και ύφος της Αριστεράς στους τομείς που διοικεί. Η σαφέστατη δήλωσή της για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών:

"Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία τεκμηριώνει ότι η διαγωνιστική διαδικασία παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού, αποτελεί αναγνώριση και δικαίωση των αγώνων όλων εκείνων που με σθένος, συνέπεια και συνέχεια παλεύουν για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, των δικαιωμάτων του πολίτη και του περιβάλλοντος.

Παλεύουν δηλαδή για τα αυτονόητα, τα οποία στην Ελλάδα της κυβέρνησης των τοποτηρητών των συμφερόντων των δανειστών, χρήζουν πλέον προστασίας.

Στην υποδειγματική του απόφαση το Ζ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταδεικνύει ότι η απόπειρα εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στο Ελληνικό παραβιάζει ακόμη και τη νομοθεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και της τρόικας σχετικά με την ιδιωτικοποίησή της.

Η απόφαση αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επαγρύπνηση και τη συνέχιση αυτού του αγώνα για τα αυτονόητα. Γιατί επιβάλλεται εγρήγορση: μία δικαστική απόφαση σηματοδοτεί ένα πλεονέκτημα και όχι την οριστική λύση.

Αυτήν την δίνουν πάντα οι πολίτες, οι οποίοι στο πρόσωπο της νέας Περιφερειακής Αρχής θα βρίσκουν πλέον υποστηρικτή και συμπαραστάτη για τη διατήρηση των αυτονόητων: της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών."

Μπλόκο της Ρ. Δούρου σε απολύσεις μέσω της αξιολόγησης στην περιφέρεια

Διευρύνεται η ομάδα των αυτοδιοικητικών που αρνούνται να εφαρμόσουν τη μνημονιακή πολιτική καθώς 19 δήμαρχοι, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Οπως αναφέρει η Καθημερινή, στον κατάλογο των «αρνητών» αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προστεθεί
και η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, καθώς το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της περιφέρειας είναι το πρώτο στην ημερήσια διάταξη του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη.

Η κ. Δούρου έχει ταχθεί δημοσίως κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας. Απευθυνόμενη με επιστολή της στους εργαζόμενους της Περιφέρειας πριν από δύο εβδομάδες ανέφερε «η Περιφέρεια της Αττικής ξεκινά μια νέα πορεία... Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες.

Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής».

Πηγή: www.alfavita.gr

Μια αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί!

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Αυτοκτονιών η χθεσινή. Κάθε 40 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο ένας άνθρωπος αυτοκτονεί. 2.000 νεκροί κάθε μέρα! Είναι όμως δυνατή η πρόληψη; Ο ΠΟΥ πιστεύει πως ναι. 

Είναι θέμα ταμπού, το οποίο οι περισσότεροι αποφεύγουν. Η αυτοκτονία ή ακόμα και μια απόπειρα αρκεί για να στιγματίσει την οικογένεια και τους συγγενείς στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Κατά συνέπεια η πρόληψη μιας αυτοκτονίας από γιατρούς, ψυχοθεραπευτές και οργανώσεις αρωγής είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι λόγοι που οδηγούν κάποιον στη αυτοκτονία είναι πολλοί και διαφορετικοί, λέει ο Μάτις Μούιγεν από το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη: «Συχνά η ανέχεια σε αγροτικές περιοχές είναι εκείνη που οδηγεί ανθρώπους στην απόφαση να θέσουν τέλος στη ζωή τους. Πολλοί μάλιστα αυτοκτονούν καταπίνοντας φυτοφάρμακα».