Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες συγκέντρωσαν τα σχολεία τουν Δήμου Β-Β-Β & παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής

Στο Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διανομής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε το Σάββατο,
κλιμάκιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντέλλο, προκειμένου να παραδώσουν τα πολλά είδη που συγκέντρωσαν για το σκοπό αυτό τα σχολεία του Δήμου.

Το κλιμάκιο του Δήμου το υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, κ. Χρήστος Καπάταης, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της δημιουργίας του κέντρου και του συντονισμού της λειτουργίας του.

Ο κ. Καπάταης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συμβολή του Δήμου και των δημοτών στην προσπάθεια που γίνεται, τον ξενάγησε στο χώρο και του εξήγησε τη λειτουργία του.

Εκπαιδευτική εξόρμηση σε αρχαιότητες του Αλίμου από το "Νότιον Σήμα" (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εξόρμηση στις αρχαιότητες του Αλίμου, που διοργάνωσε το σωματείο «Νότιον Σήμα».

Συγκεκριμένα οι ογδόντα περίπου μαθητές του 5ου Γυμνάσιου Αλίμου περιηγήθηκαν στο κτήμα Τραχώνων, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων, στο ρέμα Τραχώνων και στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου (Τραχώνων). Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από το φυσικό κάλλος του κτήματος και το αρχαίο Θέατρο.

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων τοπικής ιστορίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχει πιστοποιηθεί να υλοποιεί το «Νότιον Σήμα» σε μαθητές των Νοτίων Προαστίων.

«Από τον Ρήγα στον Σολωμό»: Μουσική βραδυά στον Άλιμο, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 8.00μμ


Άγιος Δημήτριος: Γιορτή του Αθλητισμού 2016, την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 6.00μμ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 6.00μμ, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου (Στρογγυλό) η καθιερωμένη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού της πόλης του Αγ. Δημητρίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα βραβευτεί η αθλητική κοινότητα της πόλης, σύλλογοι και αθλητές που διακρίθηκαν σε αγώνες και πρωταθλήματα τη χρονιά που μας πέρασε.

Τη φετινή γιορτή του Αθλητισμού θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Πηγή Δεβετζή, Γιώργος Μαυρωτάς, Χρήστος Παπανικολάου και Αρετή Αθανασοπούλου.

Ν. Σκορίνης: Ένα κλειστό κλαμπ είναι η ΓΣΕΕ, θλιβερή εικόνα το συνέδριό της (ηχητικό)

Χρειάζεται μία μεγάλη τομή στο συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο ουσιασιαστικά έπαιξε κι αυτό ρόλο κομματικού πελατειακού κράτους, αφήνοντας έξω από το συνδικαλισμό μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά για το συνέδριο της ΓΣΕΕ που ολοκληρώθηκε χθες, και στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εικόνα (στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Ρόδου) ήταν θλιβερή, λέει ο Νίκος Σκορίνης.

Είναι ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που ενώ όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να είναι μπροστά από τις εξελίξεις, αυτό που κάνει είναι να κρατάει μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις έξω από το συνδικαλισμό.

Υπόγειων κάδων, συνέχεια… στον Άλιμο

Επανέρχεται στο θέμα της τοποθέτησης των υπόγειων κάδων η δημοτική κίνηση "'Ανω Κάτω στο Καλαμάκι" καταλογίζοντας ευθύνες στον κ. Κονδύλη ότι "ούτε γραπτή οδηγία υπήρξε,
ούτε σωστή επίβλεψη, ούτε και σωστός σχεδιασμός".

Σε προηγούμενη (25 Φεβρουαρίου) δημοσίευσή της η δημοτική κίνηση υποστήριζε ότι το "ράβε-ξήλωνε" του κ. Κονδύλη στοίχισε στο δήμο 25.000 ευρώ.

Διαβάστε στη συνέχεια τι λέει το "'Ανω Κάτω στο Καλαμάκι":

Αργυρούπολη: Προβολή της σουηδικής ταινίας "Ανωτέρα Βία" στο "Μ. Θεοδωράκης", την Κυριακή 3 Απριλίου στις 6.00μμ


Ρένα Δούρου:Θα μας κρίνει ο λαός, όχι οι θαμώνες στα τηλεπαράθυρα

«Προβλήματα που αφορούν συνολικά τη στρατηγική όλης της Ε.Ε. και όχι ένα ή δύο μέλη της» χαρακτηρίζει το Προσφυγικό αλλά και την οικονομική κρίση η Ρένα Δούρου με συνέντευξή της στην «Ημερησία του Σαββάτου» και προειδοποιεί ότι «αν αυτή η κατάσταση χρονίσει, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι το σημερινό υπαρξιακό πρόβλημα της Ε.Ε. θα μετατραπεί σε χαριστική βολή στο κοινό εγχείρημα».

Χαρακτηρίζει «είτε κουτοπόνηρη, είτε επικίνδυνη», την όποια σκέψη για συμψηφισμό του Προσφυγικού και του ελληνικού προγράμματος, καθώς -όπως λέει- «δεν επιλύει κανένα από τα δύο θέματα».

Αναφερόμενη τέλος στη «βίαιη ωρίμαση» του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά πως τελικοί κριτές όλων, είναι οι πολίτες και όχι «οι θαμώνες των τηλεπαραθύρων».

συνέντευξη στον Ηλία Μπενέκο

Ένωση προοδευτικών δυνάμεων της χώρας (Παπανδρέου, Γεννηματά κλπ)

Θετικός σε μία συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε
συνάντηση στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ το μεσημέρι του Σαββάτου. Σε ποιο καφενείο έγινε η συνάντηση, δεν διέρρευσε.

Αδιευκρίνιστο πάντως παρέμεινε εάν ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαταλέγει και τον εαυτό τους σε αυτές τις προοδευτικές δυνάμεις.

Η λογική πάντως λέει ότι, αφού στις προοδευτικές δυνάμεις συγκαταλέγει την Φώφη Γεννηματά, γιατί όχι και τον εαυτό του.

Το τέλος μιας εποχής πολιτισμού

70 περίπου χρόνια μετά την υπογραφή της, η Ευρώπη κλήθηκε να εφαρμόσει ουσιαστικά και σε μεγάλη κλίμακα τη «σύμβαση της Γενεύης» για τους πρόσφυγες.

Η υπογραφή της, το 1951, υποδήλωνε ταυτόχρονα και την έναρξη μιας εποχής ελπίδας για την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο όλο.

Με την χαρά της νίκης κατά του φασισμού, με ανοιχτές ακόμα τις πληγές από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μια νέα εποχή «ανθρωπισμού» φαινόταν ότι άνοιγε. Είναι η ίδια εποχή, που λίγο πριν ή λίγο μετά έμπαιναν και τα θεμέλια της «ενωμένης Ευρώπης».

Σημείωμα της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη στο Hit & Run για την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

Το σημείωμα έχει γραφεί πριν τη λήξη της κοινής συνόδου Ε.Ε.-Τουρκίας, αλλά παραμένει τραγικά επίκαιρο και μετά τη συμφωνία που επετεύχθη, γι αυτό
και το αναδημοσιεύουμε:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, Κατασκευαστική Αγκαθωτών Συρματοπλεγμάτων.

Η μόνο χώρα της που δεν λέει στους πρόσφυγες « έξω από εδώ», η χρεοκοπημένη.

Ο φράχτης της Ειδομένης είναι σύμβολο καταπάτησης διεθνών συνθηκών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η λάσπη και η απόγνωση εκεί σφραγίζουν την ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης.

Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αρίων" Καλλιθέας - Ρεπορτάζ & Συνεντεύξεις

της Εριέλλας Χρυσού


Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αρίων", παρουσίασε μουσικό αφιέρωμα στον Άκη Πάνου.


Η διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Η Χρύσα Πιξοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου "Αρίων", μιλώντας για την εκδήλωση, τόνισε πως η μουσική βραδιά αποτέλεσε «φωτεινή χαραμάδα» για τους παραβρισκόμενους μέσα στην κρίση που η ελληνική κοινωνία περνάει. Μίλησε για την δεκαοχταετή παρουσία του συλλόγου στην Καλλιθέα, αλλά και για το «πολιτιστικό αποτύπωμα» που έχει αφήσει.

Ηλιούπολη: Έκθεση εικαστικών και παράλληλες εκδηλώσεις στο 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης, 21 - 24 Μαρτίου


Έκθεση εικαστικών από την Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου & Τέχνης και παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης της δημοτικής κίνησης "Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη".

Τόσο η έκθεση, όσο και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο της δημοτικής κίνησης, Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Ηρακλείτου 1, από τη Δευτέρα 21 μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά η έκθεση εικαστικών θα λειτουργεί καθημερινά 7.00-9.00μμ.