Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Άγιος Δημήτριος: Λαϊκό γλέντι για τα 2 Χρόνια της "Πράξης", την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 8.30μμ


Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου "Πράξη" καλεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 8.30μμ σε ρεμπέτικο γλέντι, σε μια γιορτή για τα 2 χρόνια δράσης του δικτύου!

Σας περιμένουμε στην πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη στον Άγιο Δημήτριο, για να διασκεδάσουμε με τις μουσικές της ρεμπέτικης κομπανίας ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΝΣ.


Φιλική εμφάνιση θα κάνει το ΤΜΗΜΑ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ του Χορευτικού Τομέα
του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που θα σύρει το χορό, σε μια βραδιά διασκέδασης, τσιμπολογήματος, ποτού και κουβέντας.

Απαράδεκτο...


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ο χορός ζωντανεύει στους δρόμους της Γλυφάδας, την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 7.00μμ

Δεν πρόκειται για τα γυρίσματα νέας χορευτικής ταινίας αλλά για πραγματικό street dance στη Γλυφάδα! Όλοι οι Billy Eliot (και μη) στην "πίστα"!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα event που γίνεται για πρώτη φορά στην Γλυφάδα, μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα απολαύσουμε (χορεύοντας!) την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 7.00μμ.


Η σχολή χορού "Μελίνα Κοροβίλα" μεταφέρει το χορό από τις αίθουσες στο δρόμο (γωνία Κύπρου και Γρ. Λαμπράκη) και προσκαλεί μεγάλους και μικρούς σε μια παράσταση γεμάτη αγάπη... μουσική... και φυσικά πολύ χορό! Γιατί τι καλύτερο από το να χορεύεις σε ανοιχτό χώρο;

Πηγή:
www.nou-pou.gr

Η Ιωάννα Καρυστιάνη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αγίου Δημητρίου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 8.00μμ


Η τελευταία για φέτος παρουσίαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Δημητρίου κλείνει με μία πολύ αγαπημένη και διακεκριμένη
συγγραφέα. Η δυνατή της πένα βραβεύτηκε, μεταφέρθηκε άξια στο πανί, συγκίνησε όσο λίγες…

Ιωάννα Καρυστιάνη και «Μικρά Αγγλία» - το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1997 από τις εκδόσεις Καστανιώτη κι αμέσως αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό, παραμένοντας σταθερά στις προτιμήσεις του όλα αυτά τα χρόνια.

Άγιος Δημήτριος: Άστυ και Λαϊκή Παράδοση, το τριήμερο 19, 20 και 21 Ιουνίου

Ένα όμορφο τριήμερο αφιερωμένο στη λαϊκή παράδοση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν τον Ασύρματο στις 19, 20 και 21 Ιουνίου.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με εθνικοτοπικούς συλλόγους του Δήμου Αγ. Δημητρίου.
Συμμετέχουν ο Παλλεσβιακός Πολιτιστικός Σύλλογος, η Ένωση Αρκάδων, ο Σύλλογος Ηλείων, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων και ο Σύλλογος Κυκλαδιτών.


Η είσοδος είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση της θεατρικής ομάδας του ΚΑΠΗ Γλυφάδας

Με μεγάλη επιτυχία ανέβασε η θεατρική ομάδα του Κ.Α.Π.Η. Γλυφάδας στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» τη μουσικοθεατρική
παράσταση «Επιστροφή στο παλιό μας σινεμά!».

Μια παράσταση με σκηνές από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με εκπληκτικές ερμηνείες υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Ευθυμίας Παπαδάκη και χορογραφίες της Μαρίλιας Διαβολή.

Ηθοποιοί, μέλη των Κ.Α.Π.Η., μικρά και μεγάλα παιδιά - όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που γέμισε το θέατρο.

Χωρίς λόγια...


Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη 15.06.2015

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Ξεκινούν δρομολόγια για θαλάσσια μπάνια, την Παρασκευή 19 Ιουνίου

Ξεκινούν από την Παρασκευή 19 Ιουνίου καθημερινά δρομολόγια μεταφοράς των κατοίκων του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις παραλίες.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή ακλουθώντας την εξής διαδρομή:

«Η Αργυρούπολη»: Τριήμερο εκδηλώσεων, 21-23 Ιουνίου

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου ξεκινούν στις 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 23 του ίδιου μήνα.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:

Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη στη Βάρκιζα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 8.30μμ

Μουσική παράσταση συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα», συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 8.30μμ, στην πλατεία Βάρκιζας ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βάρκιζας (Ε.Π.Α.Ο.Β.Α.) και η εταιρία Advertising Communication Project, υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Από το Ρέθυμνο και όλη την Κρήτη θα ταξιδέψουν στην Αθήνα οι «Φωνές του Νότου», ζωντανεύοντας μνήμες, με την ερμηνεία τραγουδιών του Ανωγιανού, «Ψαρονίκου», Νίκου Ξυλούρη.


Ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον «αρχάγγελο της Κρήτης» που χάραξε με τις ερμηνείες του τη μουσική αλλά και την πολιτική ιστορία της Ελλάδας, φέρνουν με σεβασμό μαζί τους οι «Φωνές του Νότου» στη φετινή μουσική τους παράσταση.

«Τσεκούρι» στην επιχορήγηση του συλλόγου «Η Αργυρούπολη»

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους του ιστορικού συλλόγου της Αργυρούπολης στο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Ιουνίου. Η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να
περικόψει την επιχορήγησή του, με το τελικό ποσό να θεωρείται μάλλον εξευτελιστικό.

Η χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Λαογραφικού συλλόγου «Η Αργυρούπολη» ήταν 5000 ευρώ το χρόνο. Αποφασίσθηκε να μειωθεί στις 2000 ευρώ, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή των μελών του.

Άγνωστο παραμένει το σκεπτικό αυτής της περικοπής σε ένα σύλλογο που έχει δράση και το κυριότερο διατηρεί πολιτιστικά τμήματα με δεκάδες παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή επιχορηγούνται σύλλογοι που ιδρύθηκαν πρόσφατα και στο ενεργητικό τους έχουν μία ή δύο εκδηλώσεις.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται !...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Εκδήλωση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Ηλιούπολης, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 7.30μμ

Την Τετάρτη 24 Ιούνη στις 7.30μμ, στο Ειδικό Σχολείο (απέναντι από το Δημοτικό Άλσος "Δ. Κιντής"), η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥπόλις - Ανθρώπινη Πόλη" διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Ηλιούπολης.

Θα μιλήσουν:

  • Τάσος Κεφαλάς, μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)
  • Νίκος Σακούτης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ
  • Αφροδίτη Μπιζά, αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού Αττικής
Πηγή: www.iliou-polis.gr

Ο διάσημος Zorzes Katris στη Βούλα την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, Κυριακή 21 Ιουνίου στις 9.00μμ

Με συναυλία του διάσημου Ελληνογάλλου μουσικοσυνθέτη «Zorzes» θα γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα της μουσικής στις 21 Ιουνίου ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ).

Η συναυλία θα γίνει την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ., στο θέατρο «Σοφία Βέμπο», (Λεωφόρος Καραμανλή 14 στην παραλία της Βούλας).

Ο διάσημος Ελληνογάλλος συνθέτης παρουσιάζει μία συναυλία αφιερωμένη στον Ανθρώπινο Πολιτισμό μέσα από τον ήχο της επικής κινηματογραφικής μουσικής.

Το μαρτύριο της σταγόνας

by To Skouliki Tom

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο το θρίλερ που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, αφού η ελληνική αποστολή αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων παίρνοντας μαζί της τις καρέκλες και τα σουβέρ.

Όταν λέμε πανελλήνιο, μη φανταστείτε πολύ κόσμο. Εμείς οι 4-5 χιλιάδες που τα συζητάμε στο facebook και το twitter είμαστε. Kατά τα άλλα, οι Έλληνες ζμπούτσα τους για αξιοπρέπειες, ρήξεις, συμφωνίες και ευρωζώνες.

Σύμφωνα με κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο που θέλησε, όπως πάντα, να διατηρήσει την ανωνυμία του -πόσο βολικό!-, ο Γιάννης Δραγασάκης, που είναι τελειωμένος γαύρος, εγκατέλειψε τις συζητήσεις γιατί ήθελε να δει σε live streaming τον τρίτο τελικό της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς δεν έβλεπαν την ώρα να κατεβάσουν στο κινητό τους το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones.

Έντιμη συμφωνία...


Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού 15.06.2015