Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Συνδημότες και συνδημότισσες,

γνωρίζετε ότι:

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 2.000.000 €

Το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην δήμου Μοσχάτου είχε αποφασίσει από το 2005 την επιβολή ειδικού δημοτικού τέλους ακινήτων, ποσού 10 λεπτών /τ.μ. σε κάθε ακίνητο του Μοσχάτου, με σκοπό να αγοραστούν 4 συγκεκριμένα οικόπεδα. Με την ανάληψη της παρούσας δημοτικής αρχής η είσπραξη του τέλους συνεχίστηκε, χωρίς να αγοραστεί κάποιο από τα συγκεκριμένα οικόπεδα ενώ παράλληλα έχει αρθεί η απαλλοτρίωση τους.
Σήμερα γίνεται έλεγχος από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για ποσό ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ από το παραπάνω τέλος, το οποίο δεν υπάρχει δεσμευμένο όπως έπρεπε στους αντίστοιχους κωδικούς . Με πρωτοβουλία της παράταξής μας , το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου και ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει με ακρίβεια που έχουν διατεθεί τα χρήματα αυτά.

Απάντηση του Άρη Κρεμμύδα στην άρνηση του κ. Ευθυμίου να συμμετάσχει σε ανοικτό διάλογο (debate)

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ο στόχος ενός ανοικτού διαλόγου είναι  η όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Στα πλαίσια ενός υγιούς διαλόγου, ένα debate δεν έχει ως στόχο ούτε να ενώσει ούτε να διχάσει, αλλά να πληροφορήσει και να προβληματίσει
τους ψηφοφόρους.
 Είναι σαφές ότι δεν προτίθεστε να σταθείτε απέναντι σε μένα και στους συνδημότες μας,  σε μια δημιουργική αντιπαράθεση απόψεων, σε έναν εκ βαθέων διάλογο για την πόλη μας.
Προφανώς στα πλαίσια του «καθαρού» και «υπεύθυνου» λόγου σας έναντι των πολιτών παραβλέψατε να αναφερθείτε σε καίρια ζητήματα  στα οποία δεν ρίξατε όσο φως χρειάζονταν για να φωτιστούν.
Πιστεύω οτι οι πολίτες δικαιούνται να πληροφορηθούν απο πρώτο χέρι την έκταση του “έργου” σας. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τις φιέστες και τις δημόσιες σχέσεις, οι συμπολίτες μας θα ήθελαν να ακούσουν δημόσια τις τοποθετήσεις σας αναφορικά με μερικά σοβαρά ζητήματα όπως:

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : Ανακοίνωση για τον Β΄ γύρο των Εκλογών

Η δημοτική κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ πέτυχε σε αυτές τις εκλογές μια μεγάλη κατάκτηση: Να αναδειχθεί στην τρίτη θέση, με ποσοστό 16,5% και 4 έδρες, καταγράφοντας υπερτριπλασιασμό των δυνάμεών της.

Να αποτελεί από αύριο την κύρια δύναμη αντιπολίτευσης απέναντι στη δημοτική αρχή. Ο κόσμος που αγκάλιασε τη ΣΤΡΟΦΗ, και έδωσε την εκλογική μάχη με δημιουργικότητα και ήθος, αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Κοκοτίνη στους δημότες της Ηλιούπολης: Σας θέλουμε δίπλα μας ενεργούς και αλληλέγγυους

Νέα Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης : προτείνουμε την στήριξη στον Χρήστο Κοκοτίνη

Η Νέα Δημοτική Κίνηση και ο επικεφαλής της Γιάννης Αναγνώστου για μία ακόμη φορά ευχαριστούν τους Ηλιουπολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο συνδυασμό κατά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι παραμένουμε στην πρώτη γραμμή και θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Ηλιουπολιτών και της πόλης μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα προσπαθήσουμε από τη θέση της αντιπολίτευσης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε με ανθρώπους που μοναδικό στόχο έχουν να βοηθήσουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, μακριά από κομματικές ιδεοληψίες και από στείρες αντιπολιτεύσεις. Ελπίζουμε ότι στην πόλη μας και στους δημότες μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ελπίζοντας ότι αυτή την προσπάθεια θα την αγκαλιάσουν όλοι οι αυτοδιοικητικοί της πόλης, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση -και γι' αυτό αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια- πρέπει να ξεπερνάει τις κομματικές "αγκυλώσεις", να κρίνει τα πρόσωπα με κριτήρια αυτοδιοικητικά και να επιλέγει τους "τοπικούς άρχοντες" με βάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων 3,5 χρόνων διοίκησης του κ. Βαλασόπουλου και την αυτοδιοικητική παρουσία του Χρήστου Κοκοτίνη στην πόλη αποφασίσαμε, χωρίς αυτό να θεωρηθεί ότι παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του καθενός, να προτείνουμε την στήριξη στον Χρήστο Κοκοτίνη. Παράλληλα, δεσμευόμαστε ότι όποια και αν είναι η λαϊκή ετυμηγορία, θα είμαστε στο πλευρό της νέας Διοίκησης, με σκοπό το κοινό καλό. Με το βλέμμα στο αύριο και με την αγωνία για το μέλλον της πόλης είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας θα πράξουν το καλύτερο.