Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις Ταμήλου


Ανακοίνωση έβγαλε η ΝΔ σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις Ταμήλου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή


Ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση θέλοντας να διορθώσουν τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων Μ. Ταμήλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση μέσω της εκπροσώπου της κυβέρνησης Σ. Βούλτεψη:
» Ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Ταμήλος, εμφανιζόμενος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και λόγω της πίεσης που του ασκήθηκε από τους δημοσιογράφους, εκστόμισε πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό σε σχέση με το ρεύμα, το οποίο δεν είναι. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, πως λόγω της ανάπτυξης, ούτε το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Ο βουλευτής όφειλε να το γνωρίζει αυτό, δεδομένου ότι έχει ψηφίσει πάμπολλες φορές και θα κληθεί να ψηφίσει ξανά στο μέλλον νομοσχέδια που στοχεύουν στην πώληση της ΕΥΑΘ, της ΕΥΔΑΠ και των λοιπών υπηρεσιών ανά την Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό και δεδομένης της συνοχής που πρέπει να αποπνέει η κυβέρνηση ο βουλευτής θα κληθεί να μείνει άπλυτος για μια εβδομάδα… «
Έντονη ήταν η αντίδραση από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ταμήλου, όπου κύκλοι αναφέρουν ότι θα βγει αύριο σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή να πει πως η κυβέρνηση σκέφτεται να αναθεωρήσει την άποψή της και για το αν ο αέρας που αναπνέουμε είναι κοινωνικό αγαθό ή όχι. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

Πηγή

ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ BLOG;

Τελικά το blog - με απαιτήσεις από τον αναγνώστη του - είναι μeγάλο άγχος.

Όταν το είδα αυτό είπα να το πάρω σοβαρά, όπως όλοι οι ...έγκυροι.


Και να θέσω το θέμα στην ανάρτησή μας .... "πολιτικά".
 

Αλλά .... δεν μου πήγε τελικά.
 

Αποφάσισα ότι τελικά ΤΕΤΟΙΟ ΒΛΑΚΑ μόνο .... με το γνωστό (και ενίοτε αμφιλεγόμενο) στυλάκι της Πλατείας αξίζει να τον αντιμετωπίζεις.
 

Άκου ο ΑΣΤΕΙΟΣ τι είπε αναγνώστη μου! ΔΕΣ ΤΟ!
 

ΥΓ: Και μια και έπιασα (αν και αναρμόδιος) το θέμα της ΔΕΗ θέλω να εκφράσω - με την ευκαιρία - τον θαυμασμό μου για το επιχείρημα Πορτοσάλτε όταν του έθεσαν το επιχείρημα ότι η ENERGA και η HELLAS POWER έφαγαν τα λεφτά του δημοσίου.
 

Τι είπε ο πανμέγιστος;
 
"Ναι αλλά είχαν φθηνότερα το ρεύμα από την ΔΕΗ".
(Πούλαγαν φθηνά το ρεύμα που έκλεβαν).

 
Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ! 

Πηγή

Ρ.Δούρου : “Τα προβλήματα είναι εδώ και θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση από χθες” - Συνάντηση με τους δημάρχους Δυτικού Τομέα

Συνάντηση με τους δημάρχους του Δυτικού Τομέα πραγματοποίησε την Τρίτη, 1η Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Σπύρο Τζόκα.

Στη συνάντηση μετείχαν οι δήμαρχοι: Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, Περιστερίου, Δημήτρης Παχατουρίδης, Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας (απερχόμενος), Μιχάλης Σελέκος (εκλεγμένος), Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς (απερχόμενος), Βαγγέλης Σίμος (εκλεγμένος). Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), Ανδρέας Μποζίκας.

Από τις τοποθετήσεις των δημάρχων προέκυψε ότι πολλά από τα προβλήματα των δήμων του Δυτικού Τομέα είναι κοινά, όπως: η αξιολόγηση του προσωπικού των δήμων, τα έργα βασικών υποδομών, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η συγκοινωνία, οι υποδομές υγείας.

«Η σημερινή μας συνάντηση εντάσσεται σε ένα νέο μοντέλο όπου η Περιφέρεια είναι “συμπαραστάτρια – αρωγός των δήμων στις διεκδικήσεις”, τόνισε στην αρχική της παρέμβαση η Ρένα Δούρου.

Ρ.Δούρου : «Στόχος μας μία Περιφερειακή διοίκηση συμπαραστάτρια και αρωγός των δήμων» – Συνάντηση με τους Δημάρχους Βόρειου Τομέα

Συνάντηση με τους δημάρχους του Βόρειου Τομέα είχε το πρωί της Τρίτης, 1 Ιουλίου, στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Χαλανδρίου, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τους εκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. 

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Δήμαρχοι: Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος (εκλεγμένος) και Βασ. Ζορμπάς (απερχόμενος), Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης (απερχόμενος), Γιώργος Θωμάκος (εκλεγμένος), Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός (απερχόμενος), Τάσος Μαυρίδης (εκλεγμένος), Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλης, Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης (απερχόμενος), Σίμος Ρούσσος (εκλεγμένος).

Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα των περιοχών τους.

Κατά την παρέμβασή της, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «στόχος μας δεν είναι μία διοίκηση – παντογνώστρια, με έτοιμες λύσεις – προκάτ αλλά μία περιφερειακή διοίκηση συμπαραστάτρια και αρωγός των δήμων». «Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι δεν θα κριθούμε από κομματικό μηχανισμό αλλά από τους πολίτες και τα προβλήματα και σας το λέω αυτό, εγώ που ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα».

Ρ.Δούρου : «Να λειτουργήσουμε μακριά από κομματικές ταυτότητες» - Συνάντηση με τους δημάρχους Δυτικής Αττικής

Πλήρης καταγραφή των προβλημάτων των δήμων της Δυτικής Αττικής έγινε κατά την ενημερωτική συνάντηση της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τους δημάρχους της περιοχής, το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Ελευσίνας.

Στη συνάντηση εκτός από τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, μετείχαν οι δήμαρχοι: Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος, Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, Φυλής Χρήστος Παππούς και (ο απερχόμενος) Δημήτρης Μπουραϊμης. Οι αντιδήμαρχοι Ελευσίνας, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, Παναγιώτης Λινάρδος, Γαβριήλ Καμπάνης, Βασίλης Αγριμάνης, Μάνδρας, Μελέτης Αδάμ, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι παρατάξεων του Δήμου Ελευσίνας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ορισμένοι εκ των οποίων έδωσαν υπομνήματα.

Οι δήμαρχοι ενημέρωσαν την εκλεγμένη Περιφερειάρχη για τα κοινά προβλήματα της Δυτικής Αττικής (τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Φυλή και τον Ασπρόπυργο, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, εκποίησης δημόσιων χώρων και παραλιών, της υψηλής ανεργίας, της ανεπάρκειας των προνοιακών δομών και των υποδομών υγείας, της μεταφοράς των μαθητών) καθώς και για τα ειδικότερα προβλήματα των δήμων τους.

Η Ρένα Δούρου στις φυλακές ανηλίκων στην Αυλώνα για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα παραβρέθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.
Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις
με την διευθύντρια του Καταστήματος, Μαρίνα Μπούκη, με τον αρχιφύλακα, Κώστα Λαμπρόπουλο και τον Διευθυντή του Γυμνασίου - Λυκείου του καταστήματος, Πέτρο Δαμιανό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε την παρουσίαση των 16 προαιρετικών προγραμμάτων στα οποία μετείχαν οι μαθητές του Καταστήματος (προγράμματα πολιτιστικά, αγωγής υγείας, περιβαλλοντικό) καθώς και τις απονομές βραβείων του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του ανθρώπου, βραβείων στη μνήμη του Ιερομονάχου π. Μάρκου Μανώλη και βραβείων της Ελληνικής Εγκληματολογικής Εταιρείας.

Κατά την πρώτη απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Εγκληματολογικής Εταιρείας, η Ρένα Δούρου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, εξέφρασε την ευχή προς τους μαθητές «να βρουν όσο το δυνατόν συντομότερα τους λόγους εκείνους που θα τους κάνουν να συγκινούνται όσο συγκινήθηκαν και οι δάσκαλοί τους κατά την παρουσίαση του έργου των ιδίων, των μαθητών τους».

Ρ.Δούρου : Για τη Δύναμη Ζωής δεν υπάρχουν ημέτεροι δήμαρχοι - Συνάντηση με Δημάρχους της Περιφέρειας Νήσων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας, μετά από πρόσκληση της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου, με τη συμμετοχή των εκλεγμένων δημάρχων των δήμων της Περιφέρειας των νήσων. Στη συνάντηση μετείχαν η εκλεγμένη Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρούλα Νάννου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης.

Στην αρχική της παρέμβαση η Ρένα Δούρου τόνισε ότι για την Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής», «δεν υπάρχουν ημέτεροι δήμαρχοι, δήμαρχοι α’ και β’ κατηγορίας» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας «μακριά από κομματικές ταυτότητες» στο πλαίσιο μίας «συμμετοχικής διαδικασίας που θα κρατήσει πέντε χρόνια». Η ίδια τόνισε ότι η «Περιφερειακή διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» στηρίζεται στους 66 δήμους και δημάρχους, για να δώσει ως Περιφέρεια έναν διαρκή και δύσκολο αγώνα διεκδίκησης όσων οφείλει η κεντρική διοίκηση στη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση», παρατηρώντας παράλληλα ότι «στο θερινό τμήμα της Βουλής ψηφίζονται νομοσχέδια που προβλέπουν περαιτέρω περιορισμούς για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Κόπηκε στο μισό το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Πάνω από 300.000 οικογένειες θα υποχρεωθούν να λάβουν «πετσοκομμένο» κατά 50% το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ, από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης
του Οργανισμού, το συγκεκριμένο επίδομα από την 1.1.15 και μετά καταργείται τελείως.

Ο λόγος είναι η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες και των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που τέθηκε σε ισχύ από 1.7.14 και έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των αντίστοιχων κονδυλίων για να καλυφθεί το συγκεκριμένο επίδομα.

Υπενθυμίζεται ότι το οικογενειακό επίδομα χορηγείται σε όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν μπορούν να το λάβουν με βάση τη συλλογική ή την κλαδική ή την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπόκεινται, στον επαγγελματικό κλάδο που δραστηριοποιούνται.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 31ο Τακτικού Συνεδρίου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Σας προσκαλούμε
στο 31ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ που θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ"
στις 3 και 4 Ιουλίου 2014

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου
4 Ιουλίου & ώρα 9.00πμ
θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα:

«Ο ρόλος του ΟΑΕΔ
ως αναπτυξιακό εργαλείο εξόδου από την κρίση»
 
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου:

QUE FAIRE, by ioannou


Πηγή

Ένα χωριό αλληλεγγύης : Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού θα είναι εκεί!

Παρασκευή 4 Ιουλίου, 7 μ.μ.

Αγώνας για τα κοινά αγαθά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Συντονισμός: Μυρτώ Μπολώτα

- Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Ανοιχτή Πόλη)
- Γιώργος Βήχας (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού)
- Γιώργος Αρχοντόπουλος (SOSτε το Νερό)
- Εκπρόσωπος από το κίνημα ενάντια στα ορυχεία της Χαλκιδικής

 
Κυριακή 6 Ιουλίου, 7:30μ.μ.

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης

Δημόσιο υγεία : για ποιους; τα κοινωνικά ιατρεία συζητάνε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην υγεία και τους τρόπους αντίδρασης.

 

Μ.Ανδρούτσου: Σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, σάς θέλουμε μαζί μας

Με μια περιβαλλοντική εθελοντική δράση καθαρισμού του Ασυρμάτου και ένα πλήθος σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αποχαιρετίσαμε το μήνα που πέρασε.

Οι δεκάδες σχολικές και αθλητικές αποχαιρετιστήριες γιορτές, οι εκδηλώσεις του Ωδείου και των τμημάτων Χορού και Ζωγραφικής του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, οι εκδηλώσεις συντήρησης της παράδοσης των Εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου, τα δρώμενα της γιορτής του Κλήδονα, οι συναυλίες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και η εκδήλωση ποικίλου περιεχομένου, σε συνεργασία Δήμου και ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, γέμισαν με ήχους και χρώματα τον Ιούνιο σε όλο τον Άγ. Δημήτριο.

O μήνας που μπαίνει είναι ο προτελευταίος της δημοτικής περιόδου που λήγει.

Ο απόηχος των τελευταίων εκλογών έχει καταλαγιάσει πια και οι καλοκαιρινές διακοπές, για όσους μπορούν να έχουν αυτό το προνόμιο, βρίσκονται προ των πυλών.

Αναβλήθηκε η δίκη του Σ. Τζόκα για το μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Προσβολή της συλλογικής μνήμης, χαρακτηρίζει πλήθος φορέων τη δίωξη του πρώην δήμαρχου Καισαριανής Σπύρου Τζόκα και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου του 2009 για τη κατασκευή του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

Αναβολή για τις 20 Μαΐου του 2015 έλαβε η δίκη του κ. Τζόκα που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, μετά από μήνυση της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας.

Η παράταξη "Δύναμη Ζωής" πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια. "Μετατρέψαμε έναν σκουπιδότοπο σε ένα κόσμημα: το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης" δήλωσε στο ρ/σ στο "Κόκκινο" ο νυν αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Σπύρος Τζόκας.

Στο χώρο αυτό εκτελέστηκαν 200 Κομμουνιστές, στην μνήμη των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου με τεράστια επιτυχία μια θεατρική και μουσική παράσταση που διοργάνωσε ο δ/σ 105,5 "στο Κόκκινο".

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι της Ηλιούπολης

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, ανακοινώνει ότι για τη νέα δημοτική περίοδο, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, τις θέσεις Αντιδημάρχων για την πρώτη διετία θα καταλάβουν οι παρακάτω:


  • Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Αναπληρωτής Δήμαρχος ο κ. Χατζηδάκης
  • Αντιδήμαρχος Πόλης ο κ. Καλαρρύτης Χρήστος
  • Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ. Γιαννάκης Χρήστος,
  • Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας ο κ. Δημητρόπουλος Άγγελος,
  • Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη η κα Μαρκουλάκη Αικατερίνη.
  • Την ευθύνη του Τομέα Καθαριότητας αναλαμβάνει ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πόλης κ. Καλαρρύτη Χρήστο.
  • Τέλος, για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» θα προτείνει τον κ. Σεφτελή Κων/νο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης 1.7.2014

Η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης καλεί σε αγώνα για τις παραλίες


Στα πλαισια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και να μην περάσει το προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις, από διάφορα σχήματα και άτομα:


1) 8-12 Ιουλίου 2014 240 Km για τον Αιγιαλό«240 Km για τον Αιγιαλό».
Έμπνευση-οργάνωση από τον Άγη Εμμανουήλ, ηθοποιό και μαραθωνοδρόμο.
Θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα, το Ελληνικό, το Σούνιο και τη Βραυρώνα.


2) 15 Ιουλίου 2014
Πάμε Σύνταγμα για μπάνιο”
Οργάνωση: ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS
Παίρνουμε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλλες μας και πάμε να κολυμπήσουμε... στο Σύνταγμα. Μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι η μόνη ελεύθερη παραλία, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο!


Περισσότερα για τις εκδηλώσεις http://kipi.gr/?p=4870


Πηγή
Στα πλαισια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και να μην περάσει το προς ψήφιση νομοσχέδιο,  έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις, από διάφορα σχήματα και άτομα: - See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.html#sthash.7WPGVOjh.dpuf Στα πλαισια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και να μην περάσει το προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις, από διάφορα σχήματα και άτομα:



1) 8-12 Ιουλίου 2014
240 Km για τον Αιγιαλό«240 Km για τον Αιγιαλό».
Έμπνευση-οργάνωση από τον Άγη Εμμανουήλ, ηθοποιό και μαραθωνοδρόμο.
Θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα ,το Ελληνικό,το Σούνιο και τη Βραυρώνα.

2) 15 Ιουλίου 2014
Πάμε Σύνταγμα για μπάνιο”
Οργάνωση: ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS
Παίρνουμε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλλες μας και πάμε να κολυμπήσουμε...στο Σύνταγμα. Μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι η μόνη ελεύθερη παραλία, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο!


Περισσότερα για τις εκδηλώσεις http://kipi.gr/?p=4870

Στα πλαισια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και να μην περάσει το προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις, από διάφορα σχήματα και άτομα:



1) 8-12 Ιουλίου 2014
240 Km για τον Αιγιαλό«240 Km για τον Αιγιαλό».
Έμπνευση-οργάνωση από τον Άγη Εμμανουήλ, ηθοποιό και μαραθωνοδρόμο.
Θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα ,το Ελληνικό,το Σούνιο και τη Βραυρώνα.

2) 15 Ιουλίου 2014
Πάμε Σύνταγμα για μπάνιο”
Οργάνωση: ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS
Παίρνουμε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλλες μας και πάμε να κολυμπήσουμε...στο Σύνταγμα. Μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι η μόνη ελεύθερη παραλία, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο!


Περισσότερα για τις εκδηλώσεις http://kipi.gr/?p=4870

Στα πλαισια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και να μην περάσει το προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις, από διάφορα σχήματα και άτομα:



1) 8-12 Ιουλίου 2014
240 Km για τον Αιγιαλό«240 Km για τον Αιγιαλό».
Έμπνευση-οργάνωση από τον Άγη Εμμανουήλ, ηθοποιό και μαραθωνοδρόμο.
Θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα ,το Ελληνικό,το Σούνιο και τη Βραυρώνα.

2) 15 Ιουλίου 2014
Πάμε Σύνταγμα για μπάνιο”
Οργάνωση: ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS
Παίρνουμε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλλες μας και πάμε να κολυμπήσουμε...στο Σύνταγμα. Μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι η μόνη ελεύθερη παραλία, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο!


Περισσότερα για τις εκδηλώσεις http://kipi.gr/?p=4870

Στα πλαισια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και να μην περάσει το προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις, από διάφορα σχήματα και άτομα:



1) 8-12 Ιουλίου 2014
240 Km για τον Αιγιαλό«240 Km για τον Αιγιαλό».
Έμπνευση-οργάνωση από τον Άγη Εμμανουήλ, ηθοποιό και μαραθωνοδρόμο.
Θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα ,το Ελληνικό,το Σούνιο και τη Βραυρώνα.

2) 15 Ιουλίου 2014
Πάμε Σύνταγμα για μπάνιο”
Οργάνωση: ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS
Παίρνουμε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλλες μας και πάμε να κολυμπήσουμε...στο Σύνταγμα. Μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι η μόνη ελεύθερη παραλία, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο!


Περισσότερα για τις εκδηλώσεις http://kipi.gr/?p=4870

Συντονισμός δράσεων για να παραμείνουν οι παραλίες ελεύθερες

Το Κόκκινο υποστηρίζει τις δράσεις του πανελλήνιου δικτύου «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», που αγωνίζεται για να αποτρέψει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των αιγιαλών.

ΑΚΤΕΣ  ΩΡΑ  ΜΗΔΕΝ
Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 100 περίπου εκπροσώπων επιστημονικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία του πανελλήνιου δικτύου «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», με σκοπό την αποτροπή ψήφισης του γνωστού νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

Με σύνθημα ότι η βιώσιμη ανάπτυξη, η σωτηρία των αιγιαλών από την άγρια ανοικοδόμηση και η διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές αποτελεί δημόσιο συμφέρον το οποίο βρίσκεται πάνω από κάθε κομματική προτίμηση, το δίκτυο «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» αποφάσισε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το νομοσχέδιο, το οποίο είχε αποσυρθεί προεκλογικά εν όψει της γενικής κατακραυγής, κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες μέρες. Για το λόγο αυτό, είναι επείγον και κρίσιμο να δηλωθεί η πανελλήνια αντίθεση στο νομοσχέδιο.

Πολίτες και οργανώσεις καλούνται:

Το Κόκκινο...φοριέται


Το φαντασματάκι που πλανάται πάνω από την πόλη θα "στοιχειώσει" το κτήριο της Σαρρή για όποιον θέλει... να το φορέσει.

Το φαντασματάκι που πλανάται πάνω από την πόλη θα βρίσκεται στην οδό Σαρρή απ'όπου και θα κάνει τις καθημερινές εξορμήσεις του στην πόλη!

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τα καινούργια μπλουζάκια και την κάρτα φίλων του Κόκκινου μπορεί να τα προμηθευτεί από τα γραφεία του σταθμού μας, Σαρρή 19, Ψυρρή.



Το φαντασματάκι κυκλοφορεί και... φοριέται!

Πληροφορίες στο 210-3217777

 
http://www.stokokkino.gr/

 
Το φαντασματάκι που πλανάται πάνω από την πόλη θα "στοιχειώσει" το κτήριο της Σαρρή για όποιον θέλει... να το φορέσει.  Το φαντασματάκι που πλανάται πάνω από την πόλη θα βρίσκεται στην οδό Σαρρή απ'όπου και θα κάνει τις καθημερινές εξορμήσεις του στην πόλη!

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τα καινούργια μπλουζάκια και την κάρτα φίλων του Κόκκινου μπορεί να τα προμηθευτεί από τα γραφεία του σταθμού μας, Σαρρή 19, Ψυρρή. - See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9.html#sthash.fTygWJDO.dpuf
Το φαντασματάκι που πλανάται πάνω από την πόλη θα "στοιχειώσει" το κτήριο της Σαρρή για όποιον θέλει... να το φορέσει.  Το φαντασματάκι που πλανάται πάνω από την πόλη θα βρίσκεται στην οδό Σαρρή απ'όπου και θα κάνει τις καθημερινές εξορμήσεις του στην πόλη!

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τα καινούργια μπλουζάκια και την κάρτα φίλων του Κόκκινου μπορεί να τα προμηθευτεί από τα γραφεία του σταθμού μας, Σαρρή 19, Ψυρρή. - See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9.html#sthash.fTygWJDO.dpuf

Παλαιό Φάληρο : στο Μπάτη για Flamenco

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:30 (Παραλία Μπάτη) - Η σχολή χορού flamenco alma gitana escuela de flamenco  παρουσιάζει μουσικοχορευτική παράσταση.

Συμμετέχουν οι μαθητές της σχολής και η επαγγελματική ομάδα flamenco alma gitana.

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο εύρημα από την ανασκαφή στο Δέλτα Φαλήρου

Στη σωστική ανασκαφή ενός εκτεταμένου νεκροταφείου της αρχαϊκής περιόδου που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Δρ. Στέλλας Χρυσουλάκη, Προϊσταμένης της ΚΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτάτων και της αρχαιολόγου Ειρήνης Σκιαδαρέση στο Δέλτα Φαλήρου στην περιοχή κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων ένα ιδιαίτερα σπάνιο εύρημα.






Πρόκειται για μία μονόξυλη, σχεδόν ανέπαφη, ξύλινη θήκη διαστάσεων 1,61 μ. μήκους, 0,77 εκ. πλάτους και πάχους από 3 ως 9 εκ. που λαξεύτηκε στον κορμό ενός μεγάλου δένδρου και είχε χρησιμοποιηθεί ως φέρετρο για την ταφή νεαρού ατόμου.

η θεατρική ομάδα του "Υπόστεγου" παρουσιάζει...


"Μην καταστρέψετε τις ακτές σας, όπως η Ισπανία!"

Ξενοδοχειο χτισμένο στην πρώτη παραλιακή γραμμή του Carboneras, Almeria, 2007
Να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη διαχείριση του αιγιαλού καλεί την ελληνική κυβέρνηση με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας.

Η επιστολή:

 
Benidorm, όπως ήταν το 1960
"Αξιότιµοι κ.κ. Υπουργοί, κα Κεφαλογιάννη, κ. Στουρνάρα,
Θορυβηµένοι από την προοπτική µιας άνευ προηγουµένου απώλειας πολύτιµων παράκτιων οικοσυστηµάτων, όπως αυτή προβλέπεται στο νοµοσχέδιο για την «Προστασία του αιγιαλού και των ακτών», το WWF Ισπανίας σας απευθύνει το επείγον αυτό κάλεσµα για επανεξέταση των πολιτικών
της Ελλάδας σχετικά µε τη διαχείριση των ακτών και τον τουρισµό, µε στόχο τον επαναπροσανατολισµό της χώρας προς µια ζωντανή οικονοµία µέσω της υγιούς και βιώσιµης διαχείρισης του φυσικού κεφαλαίου.
 
Πύργοι στο Benidorm, στην Costa del Sol, όπως είναι τώρα
Όπως είµαι σίγουρος πως θα γνωρίζετε, η Ισπανία είναι η χώρα της Μεσογείου που υποφέρει τα µέγιστα από τη δραµατική αλλοίωση και καταστροφή της παράκτιας ζώνης της. Η εκτεταµένη οικοδοµική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, δίχως πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είχε καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες η χώρα καλείται να αντιµετωπίσει τα επόµενα χρόνια.
 
Benidorm, μια παραλία γεμάτη το 2007
Αυτή τη στιγµή, το 75% των ισπανικών ακτών έχει οικοδοµηθεί ή βρίσκεται σε στάδιο οικοδόµησης (µε ρυθµό 8 εκτάρια ανά ηµέρα τα τελευταία 20 χρόνια), ενώ το πρώτο χιλιόµετρο ακτογραµµής έχει οικοδοµηθεί πλήρως στο ένα τρίτο των µεσογειακών ακτών της Ισπανίας.
Την ίδια στιγµή,
σχεδόν µισό εκατοµµύριο κατοικίες είναι κενές.
 

Εθελοντικές εργασίες στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού

Την Κυριακή  6 Ιουλίου 2014 από τις 6 το πρωί εθελοντές και εργαζόμενοι του δήμου ξαναδίνουμε ραντεβού στην πλαζ του Αγίου Κοσμά.

Όλοι μαζί θα καθαρίσουμε και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες στησίματος και περιποίησης των χώρων,
ώστε να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου το πρόγραμμα των θερινών μπάνιων και φέτος.

Πηγή

Απεργία στη ΔΕΗ, του Βαγγέλη Χερουβείμ


Πήγα στο Hellinikon και δεν μίλαγε Ελληνικά

Το πρωί, 24 Ιουνίου βρέθηκα στο κέντρο της Αθήνας. Έξω από το Μεγάλη Βρετάνια (μεγάλη η χάρης της) ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες κάτοικοι του Ελληνικού και των υπολοίπων δήμων γύρω από την περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα του παλιού αεροδρομίου στον Λάτση και τους επενδυτές του, και πήγα και κάθισα μαζί τους. Επειδή όμως είχε πολύ ζέστη και οι μπαλούρδοι που φύλαγαν το ξενοδοχείο δεν μας προσέφεραν ούτε ένα μπουκαλάκι νερό, είπα να μπω μέσα στη συνέντευξη τύπου της εταιρείας του Λάτση, που είχε και air condition. Ευτυχώς, φόραγα παντελόνι και με άφησαν να περάσω.
 
Προχωρώντας προς την αίθουσα της συνέντευξης τύπου, πέρασα δίπλα από το καφέ, όπου έπινε ήσυχο τον εσπρέσσο του το Κεφάλαιο της χώρας, διαβάζοντας την εφημερίδα του. Σε κάποιο από τα τραπεζάκια αναγνώρισα και την Ανάπτυξη, αλλά όταν πήγα να την φωτογραφίσω με πλησίασαν δύο “ντουλάπες” με ακουστικά και μου είπαν πως “η κυρία βρίσκεται στην Αθήνα icognito”.

Κατέβασα κι εγώ το κεφάλι απογοητευμένος, αφού δεν έχω ξαναδεί Ανάπτυξη, και πέρασα στην αίθουσα Grand Ballroom, που σημαίνει Μεγάλη Δωμάτιο του Χορού. Προς έκπληξή μου, κανένας δεν χόρευε. Ήταν όλοι καρφωμένοι στην παρουσίαση.

Έκατσα κι εγώ γρήγορα, για να δω τι είναι αυτό που όλοι παρακολουθούν με τόση προσήλωση.

«ΝΑΙ στο γήπεδο της ΑΕΚ, ΟΧΙ στο Ρυθμιστικό»

Πριν καν αναλάβουν καθήκοντα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτοφανούς αγριότητας συνθήκη, το περίφημο πια «πείραμα της Φιλαδέλφειας». Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο Αρης Βασιλόπουλος μιλά στην «Εφ.Συν.». 

Είναι 36 χρόνων, με σπουδές στη Φιλολογία, την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Εχει εργαστεί ως φιλόλογος σε φροντιστήρια και σε διάφορες άλλες προσωρινές κι επισφαλείς δουλειές, όπως οι περισσότεροι συνομήλικοί του. Ενταγμένος στη ριζοσπαστική Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια, θεωρεί ότι «διαμορφώθηκε» από τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.
Ζει με τη μητέρα του σ’ ένα σπίτι αγορασμένο με δάνειο, κυκλοφορεί με μοτοσικλέτα και απεχθάνεται τα κουστούμια. Είναι ένας από τους νεότερους δημάρχους της χώρας κι επικεφαλής της νεανικότερης ίσως δημοτικής παράταξης –αφού ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της είναι τα 37.


Συνέντευξη στην Ντίνα Δασκαλοπούλου

• Συμμερίζεστε την άποψη ότι στην περιοχή σας διεξάγεται ένα πείραμα;

Αναμφίβολα εδώ συντελείται ένα πείραμα, που ξεπερνά τα στενά όρια της Νέας Φιλαδέλφειας. Στόχος είναι να εκβιαστεί μια ολόκληρη πόλη και να παραδοθεί στον έλεγχο επιχειρηματικών συμφερόντων, με το καρότο της «ανάπτυξης» και της μείωσης της ανεργίας και το μαστίγιο της βίας και των απειλών. Παρόμοια στοιχεία έχουμε δει στον Πειραιά και τον Βόλο. Ολα αυτά αποτυπώνουν μια τάση του ίδιου του πολιτικού συστήματος, αλλά και μια νέα σχέση οπαδών-επιχειρηματιών-πολιτικών. Ταυτόχρονα, είναι και μία «άσκηση κυβερνησιμότητας»: δείχνει το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς από τα επιχειρηματικά συμφέροντα την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής της.

• Αναφερόμενη σε εργατικό ατύχημα που έγινε πριν από λίγες μέρες στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη, η δημοτική κίνηση Κερατσινίου–Δραπετσώνας «Αλλος Δρόμος» καταγγέλλει: «Και στην πόλη μας με το νέο Ρυθμιστικό γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα ίδια οικονομικά συμφέροντα». Θεωρείτε ότι το πείραμα είναι προς εξαγωγή;

Οι γενιές, από τον ΚΥΡ

Η μόδα φεύγει - τα κουφάρια μένουν : Τα πεθαμένα mall της Αμερικής

Μεγαλειώδη ερείπια του αμερικανικού καπιταλισμού. Ας τα δει όποιος οραματίζεται αλόγιστη "ανάπτυξη"!

Κυρίες και κύριοι, ιδού τι μέλλον έχει το μοντελάκι που θέλουν να μας φορέσουν κυβέρνηση και διαπλεκόμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Ιδού και το πιθανό μέλλον του Athens Mall και της άλλης πόλης στο Ελληνικό.

Μη λυπηθείς τον επιχειρηματία-επενδυτή... Αυτός την έκανε την αρπαχτή!!!
Λυπήσου αυτόν που είναι γύρω από την "επένδυση" και βιώνει τα δικά του ερείπια χωρίς να αντιδράσει!!! Λυπήσου αυτόν που "τσίμπησε" στις νέες θέσεις εργασίας και δεν άργησε να τις δει να παλιώνουν διαλυμένες μέσα στα ερείπια που άφησε πίσω του ο επενδυτής!!!

Ή μήπως το μέλλον είναι στα χέρια μας;;;
Μην τρως σήμερα την παραμύθα, γιατί αύριο θα το βιώσεις κι εσύ αυτό που βλέπεις εδώ.