Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μήνυση "για τον βανδαλισμό των ποδηλάτων" υπέβαλε η Κοινωφελής Επιχείρηση Μοσχάτου-Ταύρου

Μήνυση "για τον βανδαλισμό των κοινόχρηστων ποδηλάτων" υπέβαλε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με στόχο να βρεθούν οι ένοχοι και να πληρώσουν για τις ζημιές που προξενήθηκαν.

"Ο Δήμος μέσω του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και λειτουργεί το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινοχρήστων ποδηλάτων με 60 ποδήλατα σε πέντε διαφορετικά σημεία-σταθμούς στα βασικά σημεία του Δήμου μας" τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

"Αν και τα στοιχεία που έχουμε είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς οι εγγεγραμμένοι χρήστες φθάνουν τους 250, παρατηρούνται συχνά φαινόμενα ηθελημένων φθορών και ζημιών που προξενούνται εκούσια. Δυστυχώς, την τελευταία φορά έγιναν εκτεταμένης έκτασης βανδαλισμοί που έθεσαν σε κίνδυνο την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος. Για το λόγο αυτό αναζητήθηκε το απαραίτητο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας (βίντεο και φωτογραφίες) όπου εμφανίζονται οι δράστες. Με βάση αυτό το υλικό, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία με στόχο να βρεθούν οι δράστες ώστε να καλυφθεί η οικονομική ζημιά αλλά και να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. Φαίνεται ότι η μη λήψη αυστηρών μέτρων σε προηγούμενες ζημιές που παρατηρήθηκαν θεωρήθηκε ως έκφραση αδυναμίας."

Τους κατέγραφε η κάμερα την ώρα που έκλεβαν μηχανή στην Καλλιθέα (video)

Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ καρέ την κλοπή.

Το περιστατικό έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Η κοπέλα χρήστης του facebook έγραψε:
"edw sas exw to video apo ta poustopaida ou tolmhsan na aplwsoun to kwloxero tous pio makrya ap oti eftane...
kante an thelete mia koinopoihsh kai opoioskserei kati as mou steilei mnm.
BXE342 hayabusa. egine xtheskshmerwma sth kallithea.
(Apo to 26.00 kai meta deite)".
Δείτε το video εδώ: οι τύποι εμφανίζονται στο 26'.

Επανέρχονται στα ΕΠΑΛ ειδικότητες που είχαν καταργηθεί

Επανέρχονται στην επαγγελματική εκπαίδευση ειδικότητες που είχαν καταργηθεί με προηγούμενη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας το 2013 και είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση 2.472 οργανικών θέσεων και την υπαγωγή ισάριθμων καθηγητών τεχνολογικών ειδικοτήτων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
 
Με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, στις Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους Τομείς και Ειδικότητες που ήδη λειτουργούν στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. πρόκειται να προστεθούν και οι ακόλουθες Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους Τομείς και τις αντίστοιχες Ειδικότητες:

Πίνουν και δεν μας δίνουν !!!

Κάποια στιγμή στη χθεσινή, 6 Απριλίου, συνεδρίαση της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ομολογήσει ότι τελικά μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν κάλεσε στην επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Τότε η Πρόεδρος της Βουλής
απάντησε: «Αν συνεχίσετε θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες!!!» υπονοώντας πως οι βουλευτές που διαμαρτύρονταν είχαν πιει αλκοόλ.

Είναι γεγονός ότι μετά την αποστροφή-απειλή της προέδρου τα πνεύματα ηρέμησαν.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι στις περισσότερες συναυλίες, παραστάσεις κλπ οι επί σκηνής συντελεστές τα παίρνουν τα "σκονάκια" τους... οπότε οι ευέξαπτοι βουλευτές δεν θέλησαν να ρισκάρουν μια τέτοια απώλεια.



Δ.Β.

Μπορεί η μαρξιστική θεωρία να προβλέψει το τέλος του Game of Thrones; Μία ανατρεπτική ανάλυση από τον Paul Mason

Ο χρυσός των Λάνιστερ έχει τελειώσει. Οι τραπεζίτες είναι ανυπόμονοι. Το φεουδαρχικό σύστημα σεξ -και- εξουσίας του Westeros πνέει τα λοίσθια. Η επανάσταση είναι σίγουρα αναπόφευκτη;

O γνωστός οικονομολόγος - δημοσιογράφος, Paul Mason *, αρθρογραφεί στη Guardian με μία ανατρεπτική ανάλυση μίας από τις πιο επιτυχημένες, γνωστές και συναρπαστικές τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων:


Οι ελίτ βρίσκονται σε δύσκολη θέση, οι πηγές του πλούτου τους έχουν εξαντληθεί, οι κοινωνίες τους έχουν δεχτεί εξωτερική επίθεση από  τρελούς φανατικούς - ενώ, στο εσωτερικό, οι μάζες βρίσκονται στα πρόθυρα ανοιχτής εξέγερσης.

Στον Χρήστο Σπίρτζη η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης για συγκοινωνίες & χώρους στάθμευσης

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Συνεργασίας
Ελληνικού-Αργυρούπολης αποτελούμενη από τους Χρήστο Κορτζίδη, Τάκη Κοροβέση και Ροδή Γεωργακάκη. 

Του εξέθεσαν προβλήματα του δήμου μας σχετικά με την πύκνωση των δρομολογίων του ΜΕΤΡΟ, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, τη σύνδεση του τραμ με το σταθμό Αργυρούπολης,  αλλά και προβλήματα σχετικά με την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής μας από τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα προβλήματα αυτά και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (ΣΤΑΣΥ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ) να προσπαθήσει να δώσει θετικές λύσεις.

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Φέτος ίσως να μη γίνει "σταύρωση" !...


Πηγή: i-kyr.gr

Σκουρλέτης: «Η Λαγκάρντ έθεσε τα εργασιακά - Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» (video)

Ανυποχώρητος ως προς τα εργασιακά ζητήματα, τα οποία έθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντησή της με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον, εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Τα εργασιακά είναι ζητήματα που κατεξοχήν έχουν πάρα πολύ μικρό αντίκτυπο δημοσιονομικό, έως ελάχιστο.

Είναι τελείως καθαρό ότι εμείς σε αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», είπε ο υπουργός Εργασίας ενώ τάχθηκε υπέρ μιας γενναίας αναδιάρθρωσης του χρέους που θα περιλαμβάνει και το στοιχείο του «παγώματος».


Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Ολοκληρώθηκε η 5η διανομή τροφίμων από την "Αλληλεγγύη για Όλους"

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων της «Αλληλεγγύης για Όλους» για την τρέχουσα χρονιά, στον χώρο της αποθήκης του ΚΤΕΟ στη Μάνδρα Αττικής.

Στη διανομή της 4ης Απριλίου 2015, μοιράστηκαν πάνω από 65 τόνοι τροφίμων
σε περισσότερες από 90 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, συλλογικότητες, κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά παντοπωλεία Δήμων.


Με την ενεργό συμμετοχή αλληλέγγυων και εθελοντών, η διανομή ξεκίνησε στις 10.00πμ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 4.00 περίπου το μεσημέρι.

Γεμάτες κάμπιες παιδικές χαρές του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Το πρόβλημα με τα πεύκα που δεν έχουν καθαριστεί από τα κουκούλια έχει προβληθεί από την ιστοσελίδα μας και στις αρχές Μαρτίου, όταν το 13ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης έκλεισε για δύο μέρες λόγω της αλλεργίας που προκλήθηκε από κάμπιες στην παιδαγωγό και στα νήπια.

Αυτή τη φορά τα παράπονα έρχονται από τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής που επισκέπτονται καθημερινά την παιδική χαρά της Βοσπόρου μαζί με τα παιδιά τους.

Τα πεύκα που βρίσκονται μέσα στις κούνιες δεν έχουν καθαριστεί από τον δήμο με αποτέλεσμα να είναι γεμάτα από κουκούλια και παντού να υπάρχουν κάμπιες.

Το θέμα αυτό έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Απριλίου η δημοτική σύμβουλος της «Δημοτικής Συνεργασίας», Τότα Κωνσταντινίδου.

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά υπάρχουν επίσης παράπονα ότι έχει μείνει για πολύ καιρό απεριποίητη και παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ο δήμαρχος Α. Κονδύλης στάθμευσε σε θέση για αναπήρους, φταίει όμως το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ» που το δημοσιοποίησε !

Τη μπάλα στην εξέδρα επιχείρησε να πετάξει ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης μετά την αποκάλυψη της δημοτικής κίνησης "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" ότι στάθμευσε σε θέση που προορίζεται για άτομα με αναπηρία.

Αντί να αποδεχθεί το λάθος του ή -έστω- να σιωπήσει, ασχολείται με την ορολογία (ΑμΕΑ ή ΑμεΑ;) ή με το ποιος είναι ο φωτογράφος, σε μια προσπάθεια ο κόσμος να κοιτάξει το δάχτυλο, όταν αυτό δείχνει το φεγγάρι.

Ακολουθεί ανταλλαγή των ανακοινώσεων που διαμείφθηκαν μεταξύ "Άνω Κάτω" και Κονδύλη:

Μία μεγάλη αλυσίδα χορού η Αγίου Δημητρίου

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), με Πολιτιστικούς, Αθλητικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Ιδιωτικές Σχολές χορού του Δήμου μας στις 27 Μαρτίου, αποφασίστηκαν από κοινού τα παρακάτω:

Στις 26 Απριλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00, κατά μήκος της Αγ. Δημητρίου, από το φανάρι του καταστήματος “ΛΟΛΑ” μέχρι την Πλ. Βελουχιώτη, θα εκκενωθεί ο δρόμος από τη Τροχαία και θα σχηματιστεί μια μεγάλη αλυσίδα χορού.

Θα ξεκινήσουμε με Χασαποσέρβικο, Συρτάκι, Καλαματιανό, Συρτό, Ηπειρώτικο, Σιγανό Κρήτης, Νησιώτικο και στη συνέχεια οι δάσκαλοι από Ιδιωτικές Σχολές Χορού θα μυήσουν το κοινό σε ρυθμούς λάτιν, σάλσα, τσα-τσα. Η δράση θα συνεχιστεί στη πλατεία.

Οι θεατρικές παραστάσεις συνεχίζονται στα γραφεία της Δημ. Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Σάββατο 25 Απριλίου

Η θεατρική ομάδα ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ παρουσιάζει το Σάββατο 25 Απριλίου το έργο «ΣΑΙΞΠΗΡ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ» στα γραφεία της παράταξης Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης (Τριπόλεως και Ροδοπόλεως) στις 8.00 το βράδυ.


«Μια διαδραστική παρωδία, όπου τρείς ηθοποιοί στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν όλα τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μία ώρα, δημιουργούν απίστευτες καταστάσεις τόσο στους εαυτούς τους όσο και στο ανυποψίαστο κοινό, με το έργο των 'Ανταμ Λονγκ, Ντάνιελ Σίνγκερ & Τσες Μπόργκενσεν ''THE COMPLETE SHAKESPEARE''.


Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Η ομάδα

Μουσική επιμέλεια: Αχιλλέας Κυριακίδης

Διανομή: Γιώργος Μπεκρής, Μάρκος Παπαδόπουλος, Σωτήρης Πούλος  


Πρωτομαγιά στα γραφεία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης οργανώνει μουσική βραδιά στα γραφεία της (Τριπόλεως 43 και Ροδοπόλεως, Ελληνικό), την Παρασκευή 1η Μαίου στις 8.30μμ.

Τρεις εκλεκτοί καλλιτέχνες:
ο Σταύρος Σωφρονάς στο πιάνο,
η Μιρέλα Κατσιγιάννη στο βιολί,
και ο Στέλιος Τσέκος στο τραγούδι,
θα ερμηνεύσουν τα ωραιότερα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Γιώργου Ζαμπέτα, Απόστολου Καλδάρα, Βασίλη Τσιτσάνη κ.ά.

Μια τέτοια βραδιά φυσικά και θα συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί.

Ολιγαρ… κείς !