Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο θάνατός σου... η τηλεθέασή μου!

της Ιφιγένειας Κοντού

Αυτός ο χρόνος μπήκε με πολύ θανατικό στα κανάλια. Με πολλά πτώματα, πρόσφατα και παλιά...

Το πτώμα της γυναίκας που ανακαλύφθηκε θαμμένο στο χωράφι...Το πτώμα που βρέθηκε στον καταψύκτη... Το παλιό φονικό [του γιου από τη μάνα-Μήδεια] που βγήκε στο φως... Η απανθρακωμένη σορός του δασκάλου μέσα στο αυτοκίνητό του...

Ζούμε περίοδο CSI στις ειδησεογραφικές εκπομπές.

Σαν να μην έφταναν τα φονικά, ήρθε και το φοβερό τροχαίο του νεαρού [αγαπημένου της νεολαίας] τραγουδιστή και γέμισε με οσμή θανάτου τα ιδιωτικά κανάλια.

Οικονομική κρίση και κατάθλιψη. Αλήθειες και μύθοι...

συνέντευξη: Στέφανος Μαντζαρίδης

Όλγα Τσατσάνη, Νευροψυχολόγος
Πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση που όλοι μας βιώνουμε την ψυχική μας υγεία; Μήπως τελικά χρειαζόμαστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού; Πόσο κινδυνεύει κάποιος που έχασε τη δουλειά του να πέσει
σε κατάθλιψη; Τι πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει μια τόσο άσχημη κατάσταση; Η συμπεριφορά κάποιου μέλους της οικογενείας μας είναι πού ανησυχητική, μήπως πάσχει από κατάθλιψη;

Ερωτήματα που βασανίζουν κάθε έναν από εμάς. Ερωτήματα για τα οποία ειπώθηκαν τόσα πολλά που μάλλον μεγεθύνουν την άγνοια μας παρά δίνουν απαντήσεις.

Το enfo.gr προσπάθησε να βρει τον μίτο της Αριάδνης στην προσπάθεια εξόδου από τον λαβύρινθο της κατάθλιψης και μίλησε με την ψυχολόγο Όλγα Τσατσάνη.

Ένας ιδιότυπος «πόλεμος θέσεων»

Η ψήφιση του «παράλληλου προγράμματος» και ειδικότερα οι διατάξεις του για την πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας των 2,5 εκατομμυρίων ανασφαλίστων είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα σημαντικό βήμα.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα απελευθερώσει εκατομμύρια συμπολίτες μας από το παραλυτικό άγχος και φόβο του «...τι θα γίνει, αν, ο μη γένοιτο» είναι αρκετό για να κατανοήσουμε την σημασία του.

Όμως, αυτή καθ' εαυτή η ψήφισή του, έχει και μια βαθιά πολιτική αλλά και ιδεολογική διάσταση.