Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Παιδιά και δάσκαλοι ενός κατώτατου θεού

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014
Το Παρατηρητήριο σχολικής αδικίας καταγράφει:


Παιδιά και δάσκαλοι
ενός κατώτατου θεού


Θα έρθει σου λένε και σε κοιτάζουν καθησυχαστικά και πλαγίως…
Θα έρθει, αλλά μην περιμένεις να την έχει 24 ώρες!
Θα την μοιράζεται. Πάνε αυτά που ήξερες…


Ενώ η παράλληλη στήριξη ΚΑΙ φέτος κάνει επί τόπου βηματισμό και το σχολείο αναρρώνει από την αποστήθιση του στρατιωτικού κανόνα εν δύο…, κάποια παιδιά δίνουν την άνιση μάχη στο τετράγωνο, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.
Παιδιά διαφορετικά, ευάλωτα, κλεισμένα στον εαυτό τους περισσότερο από το μέσο όρο, περιμένουν να ξεκινήσει και γι’ αυτά η σχολική χρονιά με τρόπο λιγότερο άδικο και ισοπεδωτικό.

Αποχαιρετισμός της Νάντιας Βαλαβάνη στο Δήμο Τσακνιά

Κατά την πολιτική κηδεία του συντρόφου της, Δήμου Τσακνιά, προχθες, 5.11.2014 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η Νάντια Βαλαβάνη του απηύθυνε εκ μέρους της οικογένειας τους τον παρακάτω αποχαιρετισμό:

«Αγαπημένε μου Δήμο, πολυαγαπημένε πατέρα των παιδιών μας,

Στο ταξίδι που έφυγες το χωρίς γυρισμό, σε συντροφεύουν σκέψεις και λόγια φίλων και συντρόφων, δικά τους και δικά σου, που ακουστήκαν σήμερα κι εδώ.

Τι λόγια να στείλουμε εμείς οι τρεις μαζί σου συντροφιά για να μη νιώσεις την άβυσσο που άνοιξε ο θάνατος για μας, την απέραντη μοναξιά, την αίσθηση εγκατάλειψης μας;

Θα μπορούσα να σου μιλώ ώρες ατέλειωτες προσπαθώντας έστω και τόσο αργά ν’ απαντήσω σε όσα με ρώταγες κι όσα εγώ ήθελα να σου πω και δεν πρόκανα αυτά τα δυόμισυ χρόνια που με περίμενες άγρυπνος να γυρίσω κάθε νύχτα, διψασμένος για δυο λόγια πιο ξεκούραστα απ’ τα βιαστικά λόγια της μέρας, κι εγώ τόσο ξοδεμένη, που τα λόγια μου μέσα στη νύχτα πανάκριβα.

Καταργεί τους διαγωνισμούς των ΣΔΙΤ για τα εργοστάσια σε Φυλή, Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα η Ρένα Δούρου

Χαιρετισμό έστειλε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην ημερίδα με θέμα: «Τοπικά Σχέδια Δράσης, Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων», που διοργάνωσσαν την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου
οι δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής καθώς και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρωτικής, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας.

Ο χαιρετισμόςτης κ. Δούρου θεωρήθηκε σημαντικό στοιχείο στην ημερίδα, καθώς η Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, εγγράφως, δήλωσε ότι  καταργεί τους διαγωνισμούς των ΣΔΙΤ για τα εργοστάσια στην Φυλή, τα Λιόσια, το Γραμματικό και την Κερατέα κάτι που έγινε δεκτό με έντονο χειροκρότημα.
  
Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

Φίλες και φίλοι,

Καταρχήν να σας συγχαρώ για τη σημερινή σας πρωτοβουλία.

Μια πρωτοβουλία που εγγράφεται ακριβώς στο πλαίσιο της πρόσφατης επιστολής που απέστειλε η νέα Περιφερειακή Αρχή προς τους δημάρχους της Αττικής.

Η επιστολή αυτή έθετε μία αρχή και δύο ζητήματα ξεχωριστά.

Ημερίδα για τα «Τοπικά Σχέδια Δράσης, Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» στην Κερατέα

Με την συμμετοχή αιρετών Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων καθώς και αρμοδίων στελεχών των Διοικήσεων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Οι υποχρεώσεις των Ο.Τ.Α, για σύνταξη τοπικών σχεδίων δράσης για την  διαχείριση αστικών στερεών απόβλητων, με βάση την νομοθεσία, και η Επικαιροποίηση του Περιφερικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής" στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κερατέας.


Στην ημερίδα εκτός των αιρετών Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων καθώς και αρμοδίων στελεχών των Διοικήσεων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού μετείχαν δεκάδες πολίτες, έγινε αναλυτική εισήγηση για τον τρόπο σύνταξης των ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ και αναλύθηκε η διαδικασία, βάση της οποίας θα συνταχθούν και θα εγκριθούν αυτά έως 31/12/2014, όπως ζητά η νέα Περιφερειάρχης Αττικής.

Σημειώνουμε ότι η ημερίδα είναι η πρώτη που γίνεται στην Αττική μετά την γνωστή επιστολή της κας Δούρου.

Την κύρια εισήγηση έκανε ο κ. Σταύρος Ιατρού Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής.

Αποσπάσματα συνεντεύξεων της Ρένας Δούρου

Αποσπάσματα από συνεντεύξεις της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου:

1. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Realnews”, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, με τίτλο «Με ανησυχεί η ανικανότητα της κυβέρνησης. Έτσι θα
αντιμετωπίσει μια κρίση στο Αιγαίο;», τόνισε μεταξύ άλλων:
  • «Είναι χαρακτηριστικό, σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Περιφέρεια, ότι εμείς εκλεγήκαμε χωρίς να έχουμε λειτουργήσει ψηφοθηρικά. Αντιθέτως. Ζητήσαμε από τους πολίτες να αλλάξουν για να αλλάξει και η εξουσία. Γιατί αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο : οι νέες αξίες, η αντίληψη ότι πρέπει να κουραστούμε για να αλλάξουμε όλοι μας. Με δύο προτάγματα: την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας».
  • «Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν έχει πάρει καμία απόφαση για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας. Βρήκε μια διαδικασία της προηγούμενης διοίκησης σε εξέλιξη, την οποία ουδέποτε επρόκειτο να υπογράψει. Αλλά το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Απευθύνουμε πολιτικό και δημόσιο αίτημα, αναπάντητο ως τώρα, από την κυβέρνηση την άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη πιεστικών αναγκών της Περιφέρειας. Ιδού η Ρόδος λοιπόν για τους φωνασκούντες στα τηλεπαράθυρα υπουργούς».

ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων: Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα στην Ηλιούπολη



Ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση: Εκδήλωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι όσο ποτέ επίκαιρη. Το σημερινό μοντέλο διαχείρισης έχει οδηγεί σε τέλμα.

Η Δημοτική Συνεργασία ως διοίκηση του δήμου σε συνεργασία με τους όμορους δήμους (Γλυφάδας, Αλίμου) και του ΤΕΙ Πειραιά προχώρησε σε προμελέτη για τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας ήπιας διαχείρισης των απορριμμάτων σε χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με κύρια χαρακτηριστικά την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει εκτενή συζήτηση, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ. στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, της ΠΡΟ.ΣΥΝ.ΑΤ. και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η αφίσα της εκδήλωσης εδώ. 


Πηγή: www.sinergasia.gr

Κλήρωση ενός laptop στον αγώνα του Ελληνικού με τον ΠΑΟΚ

Συνεχίζοντας και την εφετινή της πρωταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της Α1, η γυναικεία ομάδα του Ελληνικού αντιμετωπίζει εντός έδρας την Κυριακή, (9/11, στις 13:00), την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση καλεί όλους στο κλειστό της Αργυρούπολης 
(οδός Τριπόλεως), «για να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό αγώνα, και να υποστηρίξουμε με το χειροκρότημά μας τις αθλήτριές μας».

Παράλληλα, οι φίλοι της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν -στην πρωτοβουλία που πάρθηκε με τη συνεργασία του δήμου- στην κλήρωση για ένα laptop (στο ημίχρονο της αναμέτρησης).

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Νέα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων σε Σχολεία

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των Δ.Σ. πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στα σχολεία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
 
Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής τα νέα Δ.Σ. που έχουν αναδειχτεί είναι:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού:
Πρόεδρος: Καρφάκη Ασπασία
Αντιπρόεδρος: Χριστοδούλου Αργυρώ
Γ. Γραμ.: Χατζέλης Ευάγγελος
Ταμίας: Σοφιανοπούλου Σοφία
Ειδ. Γραμ.: Σαραφίδης Τριαντάφυλλος
Μέλη: Σαραφίδη Άντζυ, Παπαγιανοπούλου Νατάσα

Εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων: Καρφάκη Ασπασία, Χριστοδούλου Αργυρώ, Χατζέλης Ευάγγελος, Σοφιανοπούλου Σοφία, Μπακούλος Βασίλης, Καρτσαγκούλης Παναγιώτης, Ταλάντης Νικόλαος.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης:
Πρόεδρος: Νικολακόπουλος Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Λυκούδη Μαριέττα
Γραμματέας: Λάλα Ιαλήλ
Ταμίας: Κομνηνέλης Αθανάσιος
Ειδ. Γραμ.: Κοντογιαννάτος Νικήτας
Μέλη: Καποθανάσης Βαγγέλης, Μεγαδούκα Χαρά

Εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων: Νικολακόπουλος Ιωάννης, Κοντογιαννάτος Νικήτας, Μεγαδούκα Χαρά, Μέρος Γιώργος, Κομνηνέλης Αθανάσιος, Μαυρωνά Δήμητρα, Πάντα-Κευάκη Αφροδίτη.

4ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης:
Πρόεδρος: Πετρίδου Ελένη
Αντιπρόεδρος: Σαραμάσκος Γεράσιμος
Γεν. Γραμ.: Νιώτη-Δήμου Βασιλική
Ταμίας: Καπετάνου Θεοδωρής
Ειδ. Γραμ.: Μπόγδανος Ανδρέας
Μέλη: Μπιγιάκης Μηνάς, Πλιάκας Θεμιστοκλής

Εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων: Ταταράκη-Τζαβάρα Κατερίνα, Σταθοπούλου  Λαμπρινή, Παλαβού Ευγενία.

Πηγή: www.sinergasia.gr