Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Το ρατσιστικό ντελίριο του κ. Κωνσταντάτου και ο πάτος του

Το ρατσιστικό ντελίριο του κ. Κωνσταντάτου έχει πιάσει πάτο για ακόμα μια φορά, με αφορμή το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων πολέμου σε χώρους του πρώην αεροδρομίου.

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του και στη σελίδα της «ενωμένης πόλης» προκαλεί τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά αισθήματα των συμπολιτών μας ενισχύοντας οπαδικού και ρατσιστικού τύπου αντιδράσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιεί παραφράσεις του χρυσαβγίτικου λόγου (δείτε τις φωτογραφίες) ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τη ναζιστική οργάνωση στα πογκρόμ κατά μεταναστών για να καλύψει τη δική της εγκληματική δράση.

Για «αθλιότητα χωρίς όρια» καταγγέλλει τον κ. Κωνσταντάτο η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Αποχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο της ΚΕΔΕ: «Πραξικοπηματική η ψηφοφορία για τα ταμειακά»!

Να μην μεταφέρουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο αν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η επίλυση του οποίου συνδέεται
με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο ετήσιο τακτικό συνέδριό της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Σε αυτή την περίπτωση, αποφάσισε η ΚΕΔΕ, θα δεσμευθεί ότι θα παραχωρηθούν τα αποθεματικά για τη σωτηρία της χώρας, μαζί με τους μισθούς των δημάρχων και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού.

Επίσης, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Με αφορμή την εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Νίκης των Λαών που διοργάνωσε ο Όμιλος «Κώστας Βάρναλη» στην Ηλιούπολη



"Κλείνω τα μάτια, και βλέπω ακόμη τον Βόλγα να καίγεται, από το χυμένο πετρέλαιο... Σκάψαμε, σαν τα ζώα, τρύπες στη γη, λαγούμια για να μείνουμε. Τρώγαμε λάσπη, μόνο λάσπη, και πίναμε νερό από το ποτάμι. Από πάνω μας βούιζαν τα αεροπλάνα που βομβάρδιζαν" ...

Στις 9 Μάη συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη μεγάλη νίκη των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού, που έσπειραν τον όλεθρο και τη φρίκη με τα τερατώδη εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας.

Ξημερώνοντας η 9η Μαΐου του 1945, η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων. Επτά δεκαετίες μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, κανείς δεν είναι ικανός να σβήσει την αλήθεια.

Έχουμε διδαχθεί από την ήττα μας...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 09.05.2015

Βιβλίο: "Ο κύκλος των μάταιων πράξεων" του Σπύρου Τζόκα στη Γλυφάδα, την Κυριακή 17 Μαϊου

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας και οι εκδόσεις «Εύμαρος» παρουσιάζουν το βιβλίο (γ’ έκδοση) του Σπύρου Τζόκα:
 
Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων, ένα ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο τη ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη
 
την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 730μμ, στο Δημαρχείο Γλυφάδας, Άλσους 7 Γλυφάδα (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
 
Θα μιλήσουν: 
ο Γεώργιος Θεοδωρίδης, Ιστορικός, Πανεπιστημίου Αθηνών
ο Σπύρος Τζόκας, συγγραφέας, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας
 

Θα χαιρετήσουν:
ο Τάσος Ταστάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα», δημοτικός σύμβουλος
ο Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος

 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Ελίνα Γεωργοπούλου
 

Θα συντονίσει ο Αχιλλέας Καλιντεράκης, μέλος της Ο.Μ. Γλυφάδας
 

Το βιβλίο κυκλοφορεί με την υποστήριξη του ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο.

Διαβάστε για το βιβλίο:

Περάσαμε σφαίρα...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ

Με μάρτυρα ειδικό σύμβουλο του κ. Κωνσταντάτου ο επιχειρηματίας στη δίκη κατά του Sinergasia.gr

Εκδικάστηκε ξανά την Παρασκευή 8 Μαΐου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Μ. Χαραμουντάνη κατά του sinergasia.gr και των διαδικτυακών ιστότοπων geitoniamou.gr και localtv.gr καθώς και δύο πολιτών με αίτημα να αφαιρέσουμε και να διαγράψουμε οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση της αυθαίρετης εγκατάστασης της εμπορικής του επιχείρησης με την επωνυμία ORNITALIA σε ισόγειο κατάστημα 316 τμ έναντι ευτελούς ποσού.

Είχε προηγηθεί στις 2 Απριλίου η απόρριψη της έκδοσης έκτακτων ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο θεώρησε ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν είναι συκοφαντικά και ψευδή. Ωστόσο ο Μ. Χαραμουντάνης παρά την αρνητική απόφαση επέμεινε να φέρει το αίτημά του και σε τακτική δικάσιμο.

Για την υποστήριξη της αίτησής του ο Μ. Χαραμουντάνης υπέδειξε ως μάρτυρα τον Φώτη Μάνταλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του κ. Κωνσταντάτου και νυν έμμισθο ειδικό σύμβουλό του.

Στην Αντιεισαγγελέα Διαφθοράς το σκάνδαλο των 28 ακινήτων του Δημοσίου - μεταξύ αυτών και το ακίνητο της ΔΟΥ Γλυφάδας

Μετά το ρεπορτάζ του ρ/σ "105,5 στο κόκκινο" που έφερε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σκανδαλώδους πώλησης 28 ακινήτων του Δημοσίου από το
Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, στην Αντιεισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τριανταφύλλου έχουν κληθεί να παρουσιαστούν οι τρεις δικηγόροι που έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον της πώλησης, προκειμένου να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που έχουν.

της Γεωργίας Ανάγνου

Τα λιμνάζοντα νερά στην υπόθεση των 28 ακινήτων φαίνεται πως τάραξε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του 105.5 στο Κόκκινο «Τριπλά νοίκια θα πληρώσει το Δημόσιο για 28 ακίνητα που πούλησε το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ», το οποίο έριξε φως στα στοιχεία μιας υπόθεσης που είχε περάσει στα ψιλά.
 

Να θυμίσουμε, πως το ελληνικό Δημόσιο καλείται για τα επόμενα 20 χρόνια να πληρώνει ενοίκια, για να χρησιμοποιεί 28 κτίρια που του ανήκαν και τα οποία πούλησε το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, το 2013, με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης, προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος.

Εγκαίνια της Λέσχης "Αμπάριζα" στη Γλυφάδα, σήμερα στις 7.00μμ


Ρένα Δούρου: «Το Ελληνικό Κράτος μετά τη μεταπολίτευση, οι απαιτούμενες Διοικητικές Μεταρρυθμίσεις»

Χαιρετισμό απηύθυνε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΔΕΕ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειάρχης κατά την ομιλία της επεσήμανε ότι σήμερα η χώρα έχει «ανάγκη μιας σύγχρονης δημόσιας διοίκησης τριών άλφα: αξιόπιστης, αξιοκρατικής, αποτελεσματικής».

Μεταξύ άλλων τόνισε επίσης:

Γ. Τσιρώνης: Υπάρχει παραβίαση της σύμβασης από την «Ελληνικός Χρυσός» (video)

«Η μεταλλουργία, που η εταιρεία έχει υποσχεθεί και είναι η βάση της σύμβασης και προϋπόθεση που παραχωρήθηκαν, τόσο μεγάλες εκτάσεις δεν έχει πραγματοποιηθεί»
δήλωσε ο αναπληρώτης υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης στο ΣΚΑΙ και συνέχισε λέγοντας ότι «έχει υπάρξει παραβίαση της σύμβασης από την εταιρεία», στις Σκουριές «αφού αυτή η μέθοδος που ισχυρίζονται δεν έχει γίνει, εκκρεμεί η βασική υποχρέωση της εταιρείας».

Ο υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για μια «πολύ σύνθετη επένδυση που αφορά πολλούς τομείς».  Έκανε σαφές ότι «δεν θα τελειώσει η μεταλλευτική στη Χαλκιδική».

«Κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο» και ότι «ακόμα και αν αδυνατεί να βγάλει χρυσό η εταιρεία, μπορεί να βγάλει χαλκό για παράδειγμα».

Τι θα πούμε στο λαό;...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 06.05.2015

Την "ώρα του Πρωθυπουργού" επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε 2 ερωτήσεις για παιδεία & διαπλοκή (video)

Επανήλθε η "Ώρα του Πρωθυπουργού" στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απάντησε σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις:
  • του επικεφαλής της ΚΟ του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και
  • του Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νικόλαου Νικολόπουλου.
Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση του Σ. Θεοδωράκη τόνισε ότι «δεν είναι όραμά μας η δημόσια διοίκηση να ορίζεται από το κομματικό κράτος και εκεί θα κριθούμε, αλλά αφήστε μας να κριθούμε».


Νίκος Φίλης: «Άνω ποταμών» το ΠΟΤΑΜΙ; (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Άνω Ποταμών, το ΠΟΤΑΜΙ;» είπε χαριτολογώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει μια λογική
απάντηση στον ισχυρισμό του βουλευτή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη, ότι είναι «δυσδιάκριτες οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.».

Αμέσως μετά ο κ. Θεοχάρης προσδιόρισε ότι το κόμμα του «δεν είναι ούτε μνημονιακό, ούτε αντιμνημονιακό» γιατί προφανώς τα πολιτικά αυτά όρια, δύσκολα μπορεί να τα διακρίνει.


Άλλωστε γι' αυτό και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προθυμοποιήθηκε να του τα υπενθυμίσει στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 απαριθμώντας τις διαφορές αυτής με την προηγούμενη διακυβέρνηση ανάμεσα στη μείωση των συντάξεων και τη μη μείωση τους, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ή την αποκατάστασή τους, στα φορολογικά, αν θα φορολογούνται οι αγρότες ή όχι, ή οι αγροτικές επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ!

Προσαγωγές αγροτών για συνθήματα κατά του Αντ. Σαμαρά στις Σέρρες (video)

Με συνθήματα διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν αγρότες στο χωριό Πεθελινό των Σερρών, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά για την πολιτική, που άσκησε αναφορικά με τις αλλαγές στις συντάξεις των αγροτών, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για «τα χημικά που τους πέταξε» όταν είχαν επισκεφτεί το σπίτι του στην Κηφισιά.

«Σαμαρά θυμήσου τα χημικά που μας έριξες στην Κηφισιά», «Σαμαρά ήρθες να δεις τα αντιπλημμυρικά που έκανες» φώναξε η ομάδα των αγροτών που διαμαρτυρήθηκε έντονα και για την καθυστέρηση των αποζημιώσεων από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου το 2014.

Ο αστυνομικός διευθυντής διέταξε προσαγωγές δύο ατόμων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Σερρών. Μετά από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, από ομάδα πολιτών και της βουλευτού Σερρών αφέθηκαν ελεύθεροι.


Κάτσε κάτω απ' τη μπάρα!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ