Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Νέα θεραπεία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για νέο έμφραγμα και εγκεφαλικό, σε καρδιοπαθείς

του Μιχάλη Καφαλογιάννη

Νέα αισιόδοξα δεδομένα στην πρόληψη ενός δεύτερου, σοβαρού, ίσως και θανατηφόρου επεισοδίου σε ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα ή
εγκεφαλικό, φέρνουν όσα ανακοινώθηκαν στο 66ο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, ένα από τα νεότερα σκευάσματα που μειώνουν δραστικά την “κακή" χοληστερόλη, μείωσε αντίστοιχα κατά 15% , έως και 25% (μετά τον πρώτο χρόνο) και τον κίνδυνο για ένα νέο, σοβαρό καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο, σε όσους συμμετείχαν στη μελέτη.

Η παράσταση «Το Λιοντάρι της Κλεφτουριάς» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 8.00μμ



Πρόσληψη 12 ατόμων με ετήσια σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 12 ατόμων.

Οι προσλήψεις καλύπτουν προγράμματα για την υλοποίηση των Πράξεων «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγίου Δημητρίου» και «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγίου Δημητρίου».

Χρυσός και πάλι ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, πρόσθεσε σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, που δικαιωματικά θεωρείται
ο κορυφαίος γυμναστής του πλανήτη στους κρίκους, κατέκτησε την πρώτη θέση και στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης AGF Trophy 2017, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 5η θέση.

Μοσχάτο-Ταύρος: Το μουσικό παραμύθι "Το ουράνιο τόξο που μπορεί να κελαηδά", την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.30πμ



Σταύρος Ξαρχάκος προς Τσίπρα: Πρώτη φορά πρωθυπουργός δείχνει ευαισθησία για την εξυγίανση της ΑΕΠΙ

«Είναι η πρώτη φορά όμως που ένας πρωθυπουργός έδειξε την ευαισθησία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό και την αποφασιστικότητα να το επιλύσει» τονίζει ο Σταύρος Ξαρχάκος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Ο μουσικοσυνθέτης έστειλε την επιστολή μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Αλ.Τσίπρα να τοποθετηθεί προσωρινός επίτροπος στην ΑΕΠΙ και ταυτόχρονα να δρομολογηθεί άμεσα η ψήφιση του νέου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα.

Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Η Συνέλευση για το άνοιγμα του Α' Σταδίου Αργυρούπολης, καλεί σε μαζική συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 6.00μμ στην πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη.

Στη συνέχεια θα γίνει παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης (δημοτικό ωδείο, Κύπρου 97) στις 7.00μμ, ως απάντηση στον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής και του προέδρου του αθλητικού οργανισμού του δήμου (βία από σεκιουριτά στην είσοδο του σταδίου, εκβιασμοί σε αγωνιζόμενους με μέσο τα παιδιά τους, κα).

Ακόμη μία άδεια στην Ελληνικός Χρυσός

της Σταυρούλας Πουλημένη

Άδεια για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης την Τρίτη στην Ελληνικός Χρυσός για την κατασκευή του έργου μονάδας λιθογόμωσης στην Ολυμπιάδα.
 
Πρόκειται για μια ακόμη άδεια που δίνεται από το Υπουργείο για τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας την στιγμή που το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος (Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος) εισηγήθηκε και η διοίκηση ενέκρινε πρόστιμα ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014, πολλές από τις οποίες αφορούν το υποέργο αυτό (οι υπόλοιπες αφορούν το υποέργο των Μαύρων Πετρών).

«Γυναίκες…», από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», σήμερα 18 & αύριο 19 Μαρτίου στις 8.30μμ

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», παρουσιάζει την παράσταση «Γυναίκες…» στο Δημοτικό Θέατρο στον Ταύρο, στις 18 & 19 Μαρτίου, ώρα 8.30μμ.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός εργαστηριακού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού κύκλου μαθημάτων του εργαστηρίου του Δήμου μας, με άξονα το πώς ένα λογοτεχνικό κείμενο και συγκεκριμένα ένα διήγημα, αποκτά θεατρική υπόσταση.

Μέχρι Πέμπτη 23 Μαρτίου οι αιτήσεις για πρόσληψη 4 ατόμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Φαρμακείο του Δήμου Καλλιθέας

Τέσσερα άτομα θα προσληφθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλλιθέας μέσω της ΑμΚΕ Δύναμη Ζωής με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Οι προσλήψεις αφορούν 2 θέσεις κοινωνικών λειτουργών ΠΕ/ΤΕ, 1 φαρμακοποιού ΠΕ και 1 βοηθητικού προσωπικού ΥΕ και η διάρκεια είναι ενός έτους.

Στα χέρια σου σκάνε, Αλέξη, οι "βόμβες" Άδωνι - Κικίλια..

Οι τρομοκράτες είναι πολύ, μα πολύ άδικοι με τη ΝΔ και ιδίως με τους Αδ. Γεωργιάδη και Β. Κικίλια - δεν ξέρω αν ακολουθήσει κι άλλος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ο αντιπρόεδρος κι ο
εκπρόσωπος Τύπου της είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν θα έστελναν ποτέ βόμβες στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ. Φιλάκια μπορεί, αλλά βόμβες ποτέ...

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πρώτη φορά δήμαρχος καταγγέλλει τον εαυτό του για τα 3 χρόνια απραξίας του


Κύριε Κωνσταντάτο, εμείς ξέρουμε πόσο ωραία είναι αυτή η γειτονιά...

Εσείς πήγατε να δείτε πώς την καταντήσατε σε τρία χρόνια;;;
Πότε κάνατε κάτι γι' αυτήν την πανέμορφη γειτονιά;;;

Τα πάρκα ξεράθηκαν, το Μαρίνειο ρήμαξε και παντού βρώμα... Έπρεπε να έρθει ο Ρέστης (το μπουμπούκι) για να θυμηθείτε ότι υπάρχει;

Πήγατε ποτέ ως δημοτική αρχή να καθαρίσετε την παιδική χαρά;;; Να κόψετε το χορτάρι;;; Να βάλετε μια βίδα;;; Να βάλετε λίγο λαδάκι στα ξύλινα όργανα και τον φράχτη;;;

«Νίκη για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης η επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας στην Ελλάδα»

«Σήμερα δεν συζητάμε απλώς για την ελληνική αγορά εργασίας. Σήμερα συζητάμε για το μέλλον της Ευρώπης.

Για το αν δεχόμαστε μια χώρα να αποτελεί εξαίρεση από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Συζητάμε για το αν οι εργαζόμενοι θα έχουν
το δικαίωμα να συμμετέχουν στην αναδιανομή του πλούτου που παράγουν ή αντιθέτως η σημερινή Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι μια Ευρώπη για τους λίγους».

Νέα Σμύρνη: Προβολή της ταινίας "Ρεμπέτικο" στον Γαλαξία, την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα