Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Περιφερειακή Παράταξη Αττικής “Δύναμη Ζωής” για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Το Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Παράταξης Αττικής “Δύναμη Ζωής”:

Στις 5 Ιουλίου ο λαός μας καλείται να πάρει μια απόφαση ιστορικής
σημασίας, μια απόφαση που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε, υπερβαίνοντας κομματικά στεγανά, να πούμε ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στα Μνημόνια και τις πολιτικές που εδώ και χρόνια διαλύουν τη ζωή και τη χώρα, υπονομεύουν το μέλλον μας και οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και στην υποταγή.

Ανακοίνωση του Δημάρχου Βύρωνα για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Μετά από πέντε (5) μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών φτάσαμε σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που επεδίωξαν και προκάλεσαν οι δανειστές.

Ενώ στις 22/6 αποδέχτηκαν ως βάση συζήτησης το κείμενο της κυβέρνησης, στις 24/6 εντελώς αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα, με τελεσιγραφικό τρόπο, απέρριψαν την πρόταση και πρότειναν ένα κείμενο με πολύ σκληρότερα μέτρα,καταστροφικά για τη χώρα.

Η Ελληνική κυβέρνηση έλαβε μια ιστορική απόφαση. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τη μεταπολίτευση, καλείται ο λαός μας να αποφανθεί με αμεσοδημοκρατικό τρόπο για θεμελιώδη ζητήματα.

Tο ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της ΖΩΗΣ - Δευτέρα 7.30μμ στο Σύνταγμα

"Να τους σταματήσουμε με το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας - της Δημοκρατίας - της Ζωής" είναι το σύνθημα της μεγάλης συγκέντρωσης που καλείται
στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα στις 7.30μμ.

Το κάλεσμα των διοργανωτών στο facebook:

Εκπρόσωποι των δανειστών με τη βοήθεια των πρόθυμων εντός της χώρας επενδύουν στο φόβο και την καταστροφή.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε προχωράνε σε δηλώσεις κάνοντας τον μπαμπούλα στον ελληνικό λαό.

Οι ντόπιοι υπηρέτες τους -το παλιό πολιτικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ- αναλαμβάνουν τον βρώμικο ρόλο για να προκαλέσουν πανικό.

Στόχος τους είναι η αποσταθεροποίηση και να μην εκφράσει ο ελληνικός λαός σε καθεστώς ηρεμίας το ισχυρό του ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα.

Συνεχής ενημέρωση: Όλες οι εξελίξεις ενόψει του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου

Αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους περιορισμούς στη λειτουργία των τραπεζών και τις αναλήψεις - Διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής, με σκληρή κριτική στην απόρριψη από το Eurogroup του αιτήματος της ελληνικής πλευράς για παράταση κατά ένα μήνα του υπάρχοντος προγράμματος - Υπέβαλε εκ νέου αίτημα στους ευρωπαίους ηγέτες - Παράταση της παροχής έκτακτης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, αλλά χωρίς αύξηση.

Όλες οι εξελίξεις εδώ σε liveblog μέσω του left.gr.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου.

Η σχετική πρόταση του υπ. Συμβουλίου εγκρίθηκε με 178 ναι ύστερα από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου.

Με νέο διάγγελμα το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ασκώντας σκληρή κριτική στην απόφαση του Εurogroup, γνωστοποίησε πως υπέβαλε νέο αίτημα παράτασης του ελληνικού προγράμματος προς τους ευρωπαίους ηγέτες.

Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπ. Συμβουλίου, μετά το πέρας του οποίου αναμένεται να υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις για τη λειτουργία των τραπεζών τις προσεχείς ημέρες, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, εισηγείται την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις.