Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Mega και Σκάι, τι ευαίσθητα κανάλια...

γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος
 



Δεν πρόλαβε την Παρασκευή το μεσημέρι να αποφασίσει η κυβέρνηση την επανεξέταση της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης για τις κτιριακές εγκαταστάσεις στις Σκουριές και λειτούργησαν τα... φιλολαϊκά αντανακλαστικά των καναλιών.

Πρώτο ήρθε το Mega με ρεπορτάζ του το Σάββατο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στο επίκεντρο οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Το Μεγάλο Κανάλι βρέθηκε στο πλευρό τους, όπως στάθηκε στο... πλευρό όλων των εργαζόμενων (και... απολυμένων) τα μνημονιακά χρόνια. Πάντοτε υπέρ τους ο Γιάννης Πρετεντέρης η Όλγα Τρέμη και ο (που χάθηκε αυτή η ψυχή;) Μανόλης Καψής.

Κι ακολούθησε τη Δευτέρα το αχτύπητο και ...φιλεργατικό ντουέτο Λυριτζή-Οικονόμου στο πρωινό του Σκάι. Αναμενόμενο, γνωστοί και οι δυο τους για την ευαισθησία τους σε ανάλογες περιπτώσεις. Πάντοτε υπέρ λαού, πάντοτε εναντίον της εξουσίας.

Αναμένουμε και τα κλάματα του Μπάμπη Παπαδημητρίου και του Άρη Πορτοσάλτε. Κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση να βάλει «χέρι» και στα ανταλλακτήρια χρυσού, εκεί να δείτε τι έχει να γίνει. Θα βγουν στο αντάρτικο τα κανάλια!

Πηγή: www.efsyn.gr

«Τρένο» ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Την ξέφρενη πορεία του προς την άνοδο στη Β’ Εθνική συνέχισε ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου, ο οποίος επικράτησε δύσκολα εντός έδρας του μαχητικού Ηροδότου με 79-77.

Η ομάδα του Παναγιώτη Σαββάτη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και την γκέλα του Σπόρτιγκ και πλέον με νίκη επί της ομάδας των Πατησίων σε δύο αγωνιστικές στο Μπραχάμι θα σφραγίσει την άνοδο.

ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΗΡΟΔΟΤΟΣ 79-77
ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Σαββάτης): Μπάλας 4 (1), Στραγανιώτης 13, Νάτσος, Ξιούρας 3 (1), Δορκοφίκης 20 (4), Αντωνόπουλος, Φρουσκλιάς 18 (2), Χαλβατζής 7, Γιαννόπουλος 15 (2), Ανδρεάτος, Τσίλαγας.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Δημητριάδης): Τσαμπής 20 (3), Μαιστρέλης 6, Χρύσης 14 (1), Καρλάφτης 2, Παρδακάς 7, Βαρνάβας 10, Χωματάς, Μαυρόπουλος 17 (1), Χαρατσής Χ.

Ασταμάτητο το Ελληνικό στη Γ' ΕΣΚΑΝΑ

Πλώρη για άνοδο έχει βάλει το Ελληνικό που αγωνίζεται στη Γ' ΕΣΚΑΝΑ. Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις κέρδισε ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα αυτή τη φορά απέναντι στην Αστέρα Αγίου Δημητρίου.
Νίκες και για τον Ερμή Αργυρούπολης και την Ηλεκτρούπολη.


ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ ΔΗΜ 61-58 (31-28)

ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαίδης, Ιτζελέρ ): Καρασούλος, Μαγγωνάκης 25(1), Κουτσαύτης 6, Ευστρατίου 6, Λεβαδείτης 11(2), Παππάς Θεολογίτης, Μαρόπουλος 8, Ζαραϊδώνης 5(1)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ ΔΗΜ. (Ζερβουλάκος Νικάκης): Παναγόπουλος 2, Μανίκας Σ. 6, Ταρανάς 2, Κουτρόπουλος 13(3), Κατσάνος 6, Κουντούρης 4, Αποστολάκης 5, Αδράμης 4(1), Λούκος 10(2) Χριστόπουλος 6, Δούβος

ΟΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. 58-67 (22-31)
ΟΚ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Διολέτης): Τηγάνης 8(2), Αντωνάρας 12, Πατάλας 14(2), Χρήστου, Παπαχριστοδούλου 12, Πέππας, Δασκαλάκης 2, Αρβανίτης 10, Λιώρης

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. (Φράγκος): Πελιβανίδης, Φύτρος 18(1), Παππάς 19(3), Λιάκος 13(1), Βλάχος Σ., Κανινής, Μενιουδάκης 4, Βλάχος Γ. 13(1), Μακρυωνίτης

ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΤΑΤΑΥΛΑ 53-49 (30-19)
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης): Ριζούλης 1, Χατζηγώγος 8(2), Πέττας 2, Ρόζος, Πετς 10(1), Καμακάρης 8, Σταθόπουλος 8(1), Λύρας, Παπαδημητρίου 7(2), Γραικούσης 6, Γαλάτης 1, Γιούργας 2
ΤΑΤΑΥΛΑ (Σιταράς): Καραγιάννης 2, Γιαπούλης 5, Σωτηρόπουλος 11, Μαστρογιάννης 5, αντύπας 13, Γιαχαλής 2, Κούθρταλης 2, Χατζηδάκης 7, Μαράντης, Σιταράς 2, Σαράντου, Χαριτωνίδης

Πηγή: www.sinergasia.gr

20ή αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ - βαθμολογίες

Μεγάλωσαν τη διαφορά τους μετά την 20ή αγωνιστική η Ειρήνη Πετρούπολης από τον Άφοβο στον 1ο Όμιλο (4 βαθμοί) και ο Μικρασιατικός από την Ένωση Βοτανικού στον 3ο (8 βαθμοί). Σταθερά η Λυκόβρυση 2 βαθμούς μπροστά από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου στον 2ο Όμιλο.

Στον 1ο Όμιλο το Καλαμάκι είχε δύσκολο απόγευμα κάντρα στην πρωτοπόρο Ειρήνη Πετρούπολης (0-3), ενώ η ΑΕ Γλυφάδας επιβλήθηκε του Αγ.Θωμά με 2-0.


Μετά την 20ή αγωνιστική οι βαθμολογίες του 1ου Ομίλου της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ διαμορφώθηκαν ως εξής:

23η αγωνιστική: Αποτελέσματα 2ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Εξακολουθεί να κυνηγάει την κορυφή ο Γ.Σ.Αργυρούπολης (1 βαθμό πίσω από το Αιγάλεω), που νίκησε τους Αγίους Αναργύρους 1-0 με γκολ του Λεβέντη στο 80'.

Το γκολ του Ζήση (71') μόνο της τιμής ήταν για τον Χαραυγιακό απέναντι στο πρωτοπόρο Αιγάλεω που είχε
ήδη προηγηθεί με 3-0.

Με το ίδιο σκορ 3-1 έχασε στο Χολαργό και η Θύελλα Αγίου Δημητρίου.

Ισοπαλία 2-2 παραχώρησε στην Πεύκη η Διάνα Ηλιούπολης με τα δυο γκολ να πετυχαίνουν οι Καλουδιώτης (37') και Δημογιάννης (55').

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

23η αγωνιστική: Αποτελέσματα 1ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Παρά την ήττα 2-1 στον Άγιο Δημήτριο το Ηράκλειο προηγείται με 15 βαθμούς διαφορά από Καματερό, Χαϊδάρι και Περιστέρι που συνωστίζονται στη 2η θέση με 39 βαθμούς.

Τα γκολ του Αγίου Δημητρίου στο νικηφόρο αγώνα με τον πρωτοπόρο πέτυχαν οι Κυριάκης (16') και Καρζής (30').

Χωρίς γκολ έληξαν οι εκτός έδρας αγώνες του Φωστήρα Ηλιούπολης στο Παλαιό Φάληρο και των Σουρμένων στο Χαϊδάρι, ενώ η Ηλιούπολη ηττήθηκε στο γήπεδό της 1-0 από το Χαϊδάρι.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ Β' Ανδρών: 18η αγωνιστική

Δεν άλλαξε η κατάταξη στην κορυφή της βαθμολογίας της Β' Ανδρών μετά τη 18η αγωνιστική, παρότι η Ευρυάλη (31) και η Ελευθερία Μοσχάτου πλησίασαν τον πρωτοπόρο Πειραϊκό, καθώς ο αγώνας του τελευταίου με τον Φοίνικα Πειραιά αναβλήθηκε.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Ελευθερίας  Μοσχάτου επί της Νίκαιας (46-61), ενώ η Ευρυάλη καθάρισε εύκολα με τξν Καστέλλα (71-59).

Όλα τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ Α' Ανδρών: 20ή αγωνιστική

Την κορυφή μοιράζονται ο Άρης Νίκαιας και ο Πρωτέας Βούλας (38 βαθμοί), ενώ ακολουθούν ο Μίλωνας και η Ένωση Τραχώνων-Δία (32) και μετά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής.
 
Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας του Έσπερου με τον Μίλωνα (70-73 στην παράταση. Με τρεις βολές ισοφάρισε στα 4" στον κανονικό αγώνα ο Χολέβας του Μίλωνα.
 
Εύκολο βράδυ είχε ο Πρωτές Βούλας που πέτυχε μεγάλη νίκη εκτός έδρας (68-64) επί του Πέρα, ενώ σημαντική ήταν και η νίκη της Ένωσης Τραχώνων-Δία (67-60) στην Αργυρούπολη σε βάρος του ΑΟΝΑ.
 
Όλα τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί να αυτενεργεί η διοίκηση της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ"

Για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Mία συνάντηση σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε, που δεν περιλαμβάνει
την Περιφέρεια, στερείται της οποιασδήποτε θεσμικής κατοχύρωσης και δεν νομιμοποιείται να παράξει δεσμευτικά αποτελέσματα., επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος -Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή, την συνάντηση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» και των Δημάρχων των παράκτιων στο Σαρωνικό Δήμων της Αττικής, το Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανωνύμου Εταιρίας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» δεν είναι πολιτικό όργανο. Είναι διορισμένο από τους μετόχους της Ανωνύμου Εταιρίας για να διοικεί την εταιρία με βάση τις εντολές των μετόχων. Αποκλειστικός μέτοχος της εταιρίας είναι το ελληνικό δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Την 25η Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός απέρριψε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και για το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού στην Αττική, εγκρίνοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική πολιτική επιλογή που θα υλοποιήσει η σημερινή νεοεκλεγμένη κυβέρνηση.

Άσ' το να έχει μια δημιουργική ασάφεια


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 01.03.2015

Εξευτέλισαν εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Π. Φαλήρου, γιατί τους φάνηκε "ξένη"

Η Μιρέλα, η κλήση
και οι κατεστραμμένες ταυτότητες
Σε καφκικό εφιάλτη, με πολύ ρατσισμό και αυθαιρεσία, έμελλε να εξελιχθεί μια καθημερινή διαδρομή με το τρόλεϊ για τη Μιρέλα Λόπεζ, που κατέληξε δεμένη χειροπόδαρα στο κρατητήριο του Α.Τ. Καλλίπολης στον Πειραιά για... ένα εισιτήριο!

Η Μιρέλα κατάγεται από το Περού, πολιτογραφημένη Ελληνίδα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας, εργαζόμενη στην καθαριότητα στον Δήμο Π. Φαλήρου και εθελόντρια σε δομές αλληλεγγύης, καταγγέλλει στην "Α" της Κυριακής τα όσα πέρασε στις 7 Φεβρουαρίου.
 
Προσαγωγή για... 1,20 ευρώ

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μιρέλα μαζί με την πεντάχρονη κόρη της επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ της γραμμής Φάληρο - Δραπετσώνα. "Είχα εισιτήριο, που όμως είχε λήξει λίγη ώρα πριν, γιατί καθυστέρησε η γραμμή" διευκρινίζει. Επρόκειτο, μάλιστα, να ανανεώσει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών την ίδια μέρα. Όταν μπήκαν οι τρεις ελεγκτές -μόνο σε δύο αναφέρεται η αναφορά των αστυνομικών- προσπάθησε να τους εξηγήσει. Η απάντηση που έλαβε ήταν "στ' αρχίδια μου".

Τελευταίο αντίο αύριο στον Σταύρο Κωνσταντακόπουλο και ένα εμβληματικό άρθρο του

Αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί θα ψαλεί στο Α' Νεκροταφείο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Σταύρο Κωνσταντακόπουλο, που στα 57 του χρόνια έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.


Αύριο το μεσημέρι, θα ταφεί στην Συλίσαινα Ακράτας.

Ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος ήταν πολιτικός επιστήμονας, πανεπιστημιακός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Οργάνωσης των Πανεπιστημιακών του κόμματος.

Τιμής ένεκεν σας παρουσιάζουμε εδώ "το εμβληματικό άρθρο -όπως το χαρακτήρισε ο Νίκος Μπελαβίλας- του Σταύρου Κωνσταντακόπουλου "Πέντε Μύθοι για το ιδιωτικό πανεπιστήμιο" που έγινε η κεντρική προκήρυξη της καμπάνιας για την υπεράσπιση του Άρθρου 16 τον Γενάρη του 2007".

Κοίτα ποιος μιλάει για την ΕΡΤ…

γράφει ο Γιώργος Κογιάννης

Μοιάζει με ανέκδοτο, με ιλαροτραγωδία, να μιλάει σήμερα η Νέα Δημοκρατία για «βόλεμα των πολιτικών φίλων του Τσίπρα» στην υπό επανίδρυση ΕΡΤ και για «πελατειακές σχέσεις».

Και δεν θα είχε αξία ν' ασχοληθεί κανείς μαζί της εάν δεν επρόκειτο για μια από τις πιο τραγικές αποφάσεις της διακυβέρνησης των κυρίων Σαμαρά-Βενιζέλου.

Μια απόφαση με την οποία πετάχτηκαν στο δρόμο 2650 μόνιμοι εργαζόμενοι, συν περίπου 600 ακόμη συμβασιούχοι, ώστε να δημιουργηθεί το σημερινό μόρφωμα (ΔΤ-ΝΕΡΙΤ), στο ύφος και την αισθητική των Σαμαρά, Μουρούτη και της παρέας τους.

Η τελευταία συνέντευξη Σαμαρά μπροστά στα κέρινα ομοιώματα δύο δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ (γιατί δημοσιογραφική παρουσία δεν τη λες), αποτελεί το πιο κραυγαλέο παράδειγμα κομματικής χειραγώγησης μέσου ενημέρωσης.

Θέλετε να κυβερνάτε μόνοι σας;


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 01.03.2015

Ο Γιάννης, ο Βαγγέλης, ο Ιβάν...


Τι καλοί άνθρωποι οι παράγοντες του επαγγελματικού αθλητισμού! Ο Γιάννης, ο Βαγγέλης, ο Ιβάν. Και οι λοιποί. Διαβάζεις τις δηλώσεις τους αυτές τις μέρες και θαυμάζεις.

Όλοι είναι κατά της βίας.
Όλοι είναι υπέρ των αγίων πρωταθλημάτων και της οσίας διαιτησίας. Όλοι καταδικάζουν τα φαινόμενα που τραυματίζουν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον αθλητισμό. Και όλοι δηλώνουν έτοιμοι να συνδράμουν την πολιτεία για να χτυπηθεί η αλητεία.

Στο ενδιάμεσο πετάνε ποτήρια και παίζουν ξύλο στη Super League, για να εμπεδώσουμε πόσο και πώς εννοούν την αντίθεσή τους στην ασχήμια. Ανταλλάσσουν γνώσεις γαλλικών. Ρίχνουν βρισίδι υπό τη μορφή επισήμων ανακοινώσεων των ΠΑΕ και των ΚΑΕ ο ένας κατά του άλλου. Εκτοξεύουν οχτάστηλες μολότοφ από τον οπαδικό Τύπο που ελέγχουν. Και κάνουν γενικώς ό,τι μπορούν για να συντηρήσουν το κλίμα του φανατισμού, της συναλλαγής, και της βίας που ενδημεί στις αυλές τους.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηλιούπολη, την Tετάρτη-Πέμπτη 4-5 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ

Τετάρτη 04 Μαρτίου

1) ΤΡΕΙΣ ΑΥΓΟΥΛΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ του
Κωνσταντίνου Σαμαρά (24΄)
Αργυρός Διόνυσος. Τιμητική Διάκριση σκηνικών στην Πηνελόπη Βαλτή.
Ο Χαράλαμπος και η Δήμητρα έρχονται αντιμέτωποι μ’έναν πρωτόγνωρο πειρασμό.


2) ILENA τoυ Σπύρου Σκανδάλου (15΄)
Βραβείο ‘Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.
Ένας ηλικιωμένος μουσικός διεκδικεί την αξιοπρέπεια του με τη βοήθεια μιας Αλβανής μετανάστριας που τον φροντίζει.


3) FOR ETERNITY της Μαρίας Λάφη (7΄)
Εύφημος μνεία.
Ο Γιάννης συναντά την γυναίκα του στον άλλο κόσμο.

Κύριε Ραχόι, λέτε ψέματα

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό,
λέγοντας πως ψάχνει έναν εχθρό στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Επικριτικός προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου.

Ραχόι και Κοέλου απέστειλαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως οι επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά είχαν στήσει παγίδα για να ρίξουν την νέα ελληνική κυβέρνηση στα βράχια -πριν καν αναλάβει- και πως η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε έναν άξονα δυνάμεων, με πρωτεργάτες τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους.

Όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει για εχθρούς στο εξωτερικό, λέει ένα μεγάλο ψέμα.

Ρένα Δούρου: Ανοικτά και δημοκρατικά, με ευθύνη και σοβαρότητα υπέρ της κοινωνίας *

Η λογική των εξάμηνων απολογισμών όπως κι εκείνη των «εκατό ημερών», είναι παραπλανητικές γιατί μπαίνουν σε μια λογική «καταλόγου», δηλαδή κατακερματισμού της δράσης, που είναι μακριά από την πραγματικότητα της άσκησης σοβαρής διοίκησης.

Και αυτή δεν έχει να κάνει με την άθροιση «δράσεων» αλλά με την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Με το κατά πόσο παραγωγική και αποτελεσματική προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος είναι η εφαρμογή μίας πολιτικής. Με το κατά πόσο, σε τελευταία ανάλυση, η πολιτική αυτή ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις έναντι των πολιτών.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, θεωρούμε ότι μέσα στους έξι πρώτους μήνες έχουμε ξεκινήσει μια πορεία που βάζει τις βάσεις σε δύο επίπεδα -μεθοδολογίας και πολιτικής-, με έναν στόχο: με συμμάχους και συμπαραστάτες τους πολίτες και τους εργαζόμενους, να δώσουμε αξιοπιστία στην πολιτική και να αλλάξουμε τα δεδομένα της Περιφέρειας Αττικής.

Και ήδη έχουμε πιάσει δουλειά. Καταρχήν αναφορικά με τη λειτουργία της Περιφέρειας: δουλειά, διαφάνεια, κοινωνικός έλεγχος, πάταξη της διαφθοράς και πρακτικών ευνοιοκρατίας.

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης

Το πρώτο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καταθέτει σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η κυβέρνηση  το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση
πυλώνα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την δωρεάν ηλεκτροδότηση νοικοκυριών μέσα στο 2015, επίδομα ενοικίου για 30.000 άπορες οικογένειες και πρόγραμμα σίτισης με εκπτωτικά κουπόνια.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 kWh σε νοικοκυριά που, είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, αλλά και σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα λόγω οφειλών.

Επιπλέον, όσον αφορά στη στέγαση, το μέτρο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου και σε πρώτη φάση θα αφορά 30.000 νοικοκυριά που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ακίνητο στην περιφέρεια που διαβιούν.

Τ. Κορωνάκης: «Θα βρεθούμε εκεί που πραγματικά χτυπά η καρδιά της κοινωνίας»

Το άνοιγμα του κόμματος εκεί που πραγματικά χτυπάει η καρδιά της κοινωνίας, έθεσε ως βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος γραμματέας της ΚΕ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη.

"Νέα εποχή, χρειαζόμαστε νέο κόμμα. Είναι μεγάλη ευθύνη, ύψιστη τιμή να σου εμπιστευθούν τη θέση του γραμματέα της ΚΕ. Με αυτό το βάρος, το κόμμα πρέπει να παίξει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Πρέπει πρώτα απ' όλα το κόμμα να ανοίξει στην κοινωνία με όρους πολιτικούς, να στηρίξει πλατιές κινήσεις δημοκρατίας μες τη κοινωνία, σκέψεις όπως αυτές του κοινωνικού ελέγχου στις δημόσιες επιχειρήσεις, ο νέος ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος και των αριστερών στους χώρους εργασίας", τόνισε ο Τάσος Κορωνάκης, θέτοντας τις βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Σαμαρά μας πέστα- ζήτα και τα ρέστα!

του Διονύση Ελευθεράτου
 
Συχνά στη δημοσιογραφία γίνονται λάθη απολαυστικά, που ενίοτε αποκτούν πολιτική φόρτιση και βαρύτητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα
η πρόσφατη γκάφα του CNN: πρόβαλε ρεπορτάζ για τον δήμιο τζιχαντιστή Τζον και εμφάνισε φωτογραφία του… Βλαντιμίρ Πούτιν!

Να μπερδεύεις φωτογραφίες, γίνεται. Να κινείσαι σε παράλληλο σύμπαν, γίνεται; Γίνεται. Μόνο που για αυτό δεν αρκεί ένας τηλεοπτικός οργανισμός, ονόματι CNN. Χρειάζεται ο οργανισμός παραγωγής εικονικής πραγματικότητας SNN: Σαμαρικά   Νεοδημοκρατικά Νεφελώματα.

Απάντησε «οργισμένος» ο αρχηγός (μέχρι νεωτέρας;) της ΝΔ σε όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός: «Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup».

Παρατήρηση πρώτη: ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαψεύδει τη συγκεκριμένη κατηγορία, την οποία μάλιστα διατύπωσε, για πρώτη φορά, η δεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία», υπό μορφή ρεπορτάζ που αποκάλυπτε ότι ο συντάκτης της επίμαχης ανακοίνωσης ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: αποτελέσματα εκλογών στην Ένωση Γονέων

Στο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι:

1. Καρδαμάκης Αντρέας
2. Τσικαλάκης Μιχαήλ
3. Νικολακόπουλος Βαγγέλης
4. Φιλίππου Σπύρος
5. Αποστολάκη Μαρία
6. Αβεζόγλου Γιώργος
7. Καράλη - Ολυμπίτη Άντα



 

Στην Ελεγκτική Επιτροπή οι:

1. Φωτοπούλου Ευθαλία
2. Καλογεράκης Μιχαήλ
3. Τσολομίτη Βασιλική

Στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Αττικής οι:

1. Νικολακόπουλος Βαγγέλης
2. Τσικαλάκης Μιχαήλ
3. Καρδαμάκης Ανδρέας
4. Φιλίππου Σπύρος
5. Αβεζόγλου Γεώργιος
6. Αποστολάκη Μαρία
7. Καρφάκη Ασπασία
8. Κοντογιαννάτος Νικήτας

Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας:


Νικολακόπουλος Βαγγέλης.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ηλιούπολη: "Διαχείριση συμπεριφοράς των παιδιών εντός και εκτός σχολείου"

Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Δημ. Σχολείου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα:

«Διαχείριση Συμπεριφοράς Μαθητών Εντός και Εκτός Σχολείου» την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 19.00 στη θεατρική αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου & Πρωτόπαπα) με εισηγητές τους:
 
  • Δρ. Ευαγγελία Δροσίτου: Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, Σχολική Σύμβουλος 12ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας με θέμα: «Διαχείριση Συμπεριφοράς του Παιδιού».
  • Γιώργο Μάγκο: Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, υπεύθυνο του Τμήματος Ένταξης στο 15ο Δημ. Σχολείου Ηλιούπολης με θέμα: «Επικοινωνία Γονέα- Παιδιού και Δασκάλου - Παιδιού».
Μετά τις εισηγήσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω καθορισμένης διαδικασίας, να υποβληθούν ερωτήσεις από τους ακροατές προς τους εισηγητές.

Συντονιστής των εργασιών της ημερίδας θα είναι ο διευθυντής του 15ου Δημ. Σχολείου Ηλιούπολης, Αχιλλέας Γιαννέλος.

Γλυφάδα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες

Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ κατοικίας στη Γλυφάδα.

Το σταθμευμένο αυτοκίνητο ήταν επί της οδού Οινόης 49 στη Γλυφάδα, και πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 2.50πμ από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Στο σημείο μετέβησαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα άνδρες.

Πηγή: www.glyfadaweb.gr