Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Να ξεκουμπιστείτε !...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 19.04.2015

Διαβάστε ακόμα:

Μην αντιστέκεσαι, απόλαυσέ το!

Πλήρωσαν βέβαια κάτι παραπάνω (μόνο 27.000 € πρόστιμο) αλλά οι Πόντιοι του Ελληνικού απέκτησαν 5μερη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου από το οποίο εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι το Πολιτιστικό Κέντρο άνοιξε μετά από 3 (;) χρόνια χάρη στη μεσολάβησή του στην Ελληνικό ΑΕ. Το Πολιτιστικό Κέντρο, να σημειώσουμε ότι δεν έμεινε τρία χρόνια κλειστό. Αν κοίταγε λίγο τα προγράμματα του συλλόγου  θα έβλεπε ότι χρησιμοποιήθηκε έως και το 2013 για τις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων.

Όσο και να χρυσώνεται το χάπι, η γεύση του είναι θεόπικρη. Οι Πόντιοι μετατράπηκαν σε φιλοξενούμενους γιατί μια κυβέρνηση που πια δεν κυβερνά, στο όνομα μνημονιακών υποχρεώσεων που ο ελληνικός λαός καταδίκασε απερίφραστα στις εκλογές, θέλησε να χαρίσει το Ελληνικό στην Lamda Development.

Αυτή η κυβέρνηση όσο ήταν δήμαρχος ο Χρήστος Κορτζίδης, εκβίαζε και απειλούσε με χρηματικά πρόστιμα. Σήμερα, ένα απομεινάρι της που φέρει την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ κάνει «παιχνίδι» με επιλεκτικές παραχωρήσεις με απώτερο στόχο τον καθαγιασμό του επενδυτή.

Πριν έδιναν κλωτσιές. Σήμερα δίνουν ολιγοήμερα παραχωρητήρια.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Τι είναι, κύριε Άδωνι, το γενετήσιο μόριο;



το αδώνειον μόριο
και το μακρύ χέρι της επικοινωνίας
(το δεύτερο θα κοπεί από τη ρίζα)
Πέμπτη 15 Απριλίου, Πέμπτη του Πάσχα, Πέμπτη της Διακαινησίμου. Η Πλάσις εκαινώθη, ξανάνιωσε, έγινε καινούργια, διά της Αναστάσεως του Κυρίου. Μαζί με την Πλάση, εκαινώθησαν και τα ελληνικά ΜΜΕ, που ανακάλυψαν αίφνης και ω του θαύματος τους αγώνες των εργαζομένων.

Των συγκεκριμένων εργαζομένων της "Eldorado Gold", που κατά την κάθοδό τους από την Χαλκιδική στην Αθήνα έτυχαν υποδοχής ηρώων.

Τους υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαν υποδεχθεί στο παρελθόν
τους αγρότες, τους ναυτεργάτες, τους καθηγητές, τους δασκάλους. Τους έραναν με άνθη και τους μεν και τους δε, μόνο που στην περίπτωση των δε -των αγροτών, των ναυτεργατών κ.λπ.- τα άνθη έπεσαν στα κεφάλια τους, μαζί με τις γλάστρες.

Η "Γυναίκα loser - πονεμένες ιστορίες" στο «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», την Κυριακή 26 Απριλίου

Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική κομεντί…
Η θεατρική παράσταση θα δοθεί στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης
«ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» (Παλαμηδίου 12-16) στο Καλαμάκι την Κυριακή 26 Απριλίου στις 8.00μμ.


Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος (κυριολεκτικά)… 

Η Γυναίκα loser (πονεμένες ιστορίες) ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση κι από εκεί στην εμμηνόπαυση, από τις φιλελεύθερες του ‘80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεγαλομάνες στις χωρισμένες μαμάδες, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2014.

Άγρια προσαγωγή νεαρού από Δελτάδες (video)

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά και το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, ένας νεαρός στην Στουρνάρη περπατάει μόνος του, και ξαφνικά, χωρίς προφανή αιτία, αρχίζουν να
τον κυνηγούν μηχανάκια της Δέλτα.

Τα μηχανάκια τον ρίχνουν κάτω, ο νεαρός φωνάζει «είμαι ΑΕΚ ρε, έλα ένας-ένας μόνος σου», και ένας αστυνομικός απαντάει «εγώ είμαι 13».

Τότε, αρχίζουν οι βιαιοπραγίες από την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι σέρνουν κάτω στο πεζοδρόμιο το νεαρό φωνάζοντας «τώρα δεν είσαι ΑΕΚ ρε;»


Όπως ανακοινώθηκε «ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, θα ελέγξει άμεσα το βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο με προσαγωγή ατόμου από αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων».

Πηγή: left.gr

Η κατάληψη της Πρυτανείας έληξε...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 18.04.2015

Πολ Κρούγκμαν: Να τερματιστεί η λιτότητα στην Ελλάδα

Τον τερματισμό της πολιτικής αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα «ζήτησε» για μία ακόμα φορά, μετά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ο νομπελίστας Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολ Κρούγμαν επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας, όπως νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα έκανε πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας με πολύ μεγάλες θυσίες.

Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πρέπει πλέον να επιτευχθεί, χωρίς νέα δημοσιονομική προσαρμογή, πρόσθεσε, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Νόαμ Τσόμσκι: Ελπίδα μου δίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι PODEMOS (το video της συνέντευξης)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως
οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα», σχολίασε ο Τσόμσκι για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι η επίδραση των πολιτικών αυτών, πράγματι αύξησε το ελληνικό χρέος.

«Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», υπογράμμισε ο αμερικανός καθηγητής.

Πεπεισμένος ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τρέχουμε προς τον γκρεμό (την περιβαλλοντική καταστροφή και τον πυρηνικό πόλεμο, αμφότερα θέματα με τα οποία έχει σχοληθεί εκτενώς), ο Τσόμσκι διακρίνει σημάδια αισιοδοξίας στον ορίζοντα: την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos...

Ντροπή !!!

γράφει ο Θανάσης Νικολόπουλος

Το πρωί της Πέμπτης 16/04 στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Sky άκουσα τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωντσαντάτο να απαντά στο ενδεχόμενο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να ακούει κάποιος τον δήμαρχο της πόλης του να ταυτίζει τους πρόσφυγες με επαίτες και ανθρώπους επικίνδυνους για την ζωή των κατοίκων της πόλης. Είναι ντροπή ακόμα περισσότερο για έναν δήμαρχο μιας περιοχής που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες.

Κατάγομαι από προσφυγική οικογένεια που ήρθε την δεκαετία του ’20 στην περιοχή των Σουρμένων και δεν επαιτούσε. Αλλά αγωνίστηκε και κατάφερε να στεριώσει εδώ.

Θυμήθηκα σήμερα το πρωί τους συγγενείς μου που διηγώντας μας για τα πρώτα εκείνα δύσκολα χρόνια, μας έλεγαν για την αντιμετώπισή τους από μια μερίδα «ντόπιων ελληναράδων» που μιλούσαν για «τουρκόσπορους» κ.λ.π.

Ακόμα προσπάθησε να οικειοποιηθεί για λογαριασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, δράσεις αλληλεγγύης συλλογικοτήτων (Ασύρματος) που φιλοξένησαν Σύριους πρόσφυγες. Ευτυχώς δεν μίλησε και για εμάς στο Υπόστεγο που είχαμε αντίστοιχη δράση. 
 
Φυσικά ο Κωνσταντάτος δεν ξέχασε να μιλήσει και για την «αξιοποίηση», που υποστηρίζει, του Ελληνικού (Λάτσης - Lamda Development) και τις «δουλειές» που προσδοκά για τους κατοίκους του δήμου μας. 

Για την ώρα βέβαια, μάς θέλει εθελοντές

Έλληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι της Συρίας το 1923