Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

"Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ την επιχείρηση συγκάλυψης της κοπής δένδρων"

Πριν: Περισσότερα τετραγωνικά γκαζόν
Μετά: Περισσότερες θέσεις πάρκινγκ
Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ την επιχείρηση συγκάλυψης της κοπής δένδρων από την δημοτική αρχή του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης... και από τον λαλίστατο αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Μπορεί κάποτε να ψήφιζαν τα δένδρα... αλλά αυτό αφορούσε άλλες εποχές... άλλες συγκυρίες και πάνω από όλα διαφορετικές καταστάσεις.

Δυστυχώς και με λύπη βλέπω ότι η παρούσα δημοτική αρχή με πρακτικές του παρελθόντος, προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική πελατεία...

Η ταινία "Γλυκιά Ίρμα" προβάλλεται στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8.00μμ

Η ταινία "Γλυκιά Ίρμα" του Billy Wilder προβάλλεται στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8.00μμ στο χώρο της Λέσχης, Λασκαρίδου 134.

Σκηνοθεσία του Billy Wilder,
με τον Jack Lemmon και την Shirley MacLaine

Ο Μπιλ Γουάιλντερ έφτιαξε μια κωμωδία που “παίζει” με τα διάφορα στερεότυπα (η καλόκαρδη πόρνη, ο αδιάφθορος αστυνομικός, το Παρίσι ως πόλη αχαλίνωτου ερωτισμού, ο “ψυχρός” εγγλέζος κτλ) και τις συνεχείς
μεταμφιέσεις, οι οποίες οδηγούν στο σημείο να συγχέεται η πραγματικότητα με την κωμική της αναπαράσταση.

Μοσχάτο: "Welcome" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 7.30μμ

Το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας για τον μήνα Απρίλιο με τον τίτλο "Αναζητώντας τη γη της Επαγγελίας" κάνει πρεμιέρα με την προβολή του "Welcome" του Philippe Lioret, την ερχόμενη Κυριακή, 3 Απριλίου στις 7.30μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.
Προσοχή στην αλλαγή ώρας έναρξης της προβολής.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενώ θα βρείτε και το ειδικό κουτί για τους πρόσφυγες, στο οποίο μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά, με όποιο ποσό μπορείτε.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία «The Matrix» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.30μμ

Η Αμερικανική ταινία Φαντασίας των Λάρι και Άντι Γουακόσκι «The Matrix» θα προβληθεί την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Λάρι και Άντι Γουακόσκι 
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Λόρενς Φίσμπερν, Κάρι Αν Μος, Τζο Παντολίανο 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Καλλιθέα: 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ, από Παρασκευή 1 μέχρι Δευτέρα 18 Απριλίου

Το Πάρτυ της EΣΗΤΛΣΥΜ στο ''The Grotto'' για τα Δυο Χρόνια Λειτουργίας της

γράφει η Εριέλλα Χρυσού *

Στο καφέ μπαρ «The Grotto» η Ένωση Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων γιόρτασε τα δύο χρόνια από την ίδρυσή της.

Η ΕΣΗΤΛΣΥΜ, ως δημοσιογραφικό επαγγελματικό σωματείο της πόλης της Νέας Σμύρνης, εδώ και δύο χρόνια, έχει αναπτύξει τις δραστηριότητές της όχι μόνο με την ανελλιπώς μηνιαία έκδοση του έντυπου «ο Προφήτης της Νέας Σμύρνης», αλλά και με ζωντανές live streaming και μαγνητοσκοπημένες παραγωγές σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες της πόλης.

Ταυτόχρονα, έχει δώσει φωνή, πένα και μικρόφωνο σε νέους ανθρώπους, τους οποίους αναδεικνύει αλλά και οι οποίοι ταυτόχρονα αναδεικνύουν το έργο της.

Μοσχάτο: Συναυλία με το συγκρότημα "Hesperia" Guitar Orchestra & Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, 1 & 2 Απριλίου

Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας, με βάση την απόφαση της συνέλευσής του, διοργανώνει δύο ημέρες δράσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου, στο σπίτι της «Μεσοποταμίας», Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. 

Την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.00μμ συναυλία με τη “Hesperia” Guitar Orchestra:

Η "Hesperia" Guitar Orchestra ξεκίνησε την πορεία της το 2007 με μια παρέα παιδιών υπό την καθοδήγηση του Φρ. Καραγιαννόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Υμηττού. Σήμερα με την προσθήκη καινούργιων μελών τόσο από το Εθνικό Ωδείο Υμηττού όσο και από το Εθνικό Ωδείο Πειραιά έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα σύνολο που σκοπό έχει την παρουσίαση πρωτότυπων και διασκευασμένων έργων για καθαριστικό σύνολο.

Μεγάλος νικητής στα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου η ταινία "Τετάρτη 04.45"

Η ταινία του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 04.45» ήταν ο μεγάλος νικητής στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που απονεμήθηκαν χθες βράδυ, αποσπώντας εννέα συνολικά, και ανάμεσά τους τα σημαντικότερα, καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας, σκηνοθεσίας και πρώτου ανδρικού ρόλου, για τον Στέλιο Μάινα.

Αλλά τη βραδιά σφράγισε η παρουσία της κορυφαίας ηθοποιού και ακτιβίστριας Βανέσας Ρεντγκρέιβ, που κατήγγειλε τη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο προσφυγικό, λέγοντας ότι "επαναλαμβάνουν την επαίσχυντη στάση τους απέναντι στους Εβραίους φυγάδες από τη Γερμανία, κατά τη δεκαετία του '30".

Απευθυνόμενη στον ελληνικό λαό, τόνισε ότι είναι συγκινημένη που βρίσκεται στην Ελλάδα, γιατί "εσείς εδώ θυμάστε ότι οι πρόσφυγες είναι μανάδες, πατεράδες, αδέλφια".

Απολογισμός του Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Περισσότερους από 200 τόνους υλικού σε δομές διαμονής προσφύγων διακίνησε το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης,
που λειτουργεί ως προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου, κατά το πρώτο 20ήμερο της λειτουργίας του.

Πέρα από την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στις επτά δομές εγκατάστασής τους στην Αττική, επέκτεινε ήδη τη δράση του στην Ειδομένη με την αποστολή 20 τόνων, ενώ σήμερα απέστειλε πάνω από 1.000 κουβέρτες σε στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στη Β. Ελλάδα.

Με τον αναμενόμενο διπλασιασμό των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας (είναι 27 και χρειάζονται ακόμη 30) θα προκύψει τεράστια αύξηση των αναγκών οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Με μια κάμερα στην κατάληψη εργοστασίου

της Βένας Γεωργακοπούλου


Ο Απ. Καρακάσης κινηματογραφούσε επί έναν χρόνο
το διάσημο αυτοδιαχειριστικό πείραμα στη ΒΙΟ.ΜΕ.
Όταν ένας από τους καλύτερους ντοκιμαντερίστες μας, ο Απόστολος Καρακάσης, που έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια ταινίες για ιστορία, πολιτισμό και καθημερινότητα και δεν τον λες και στρατευμένο, αρπάζει ξαφνικά μια κάμερα και τρέχει σε εργοστάσιο υπό κατάληψη, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η κρίση δεν μεταμορφώνει μόνο τις ζωές μας. Αλλά και την τέχνη μας.


Γι’ αυτό και από τις 72 ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (11-20 Μαρτίου) μάς τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον η δική του.

Με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» αναφέρεται στο διάσημο πείραμα αυτοδιαχείρισης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. (Βιομηχανική Μεταλλευτική), λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πώς και γιατί ο δημιουργός βραβευμένων αισθαντικών, συγκινητικών ταινιών σαν τις «98 ετών» και «Εθνικός Κήπος» διάλεξε εργάτες σε εξέγερση;

Πέντε χρόνια θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της Παλμύρας (video)

Περίπου πέντε χρόνια υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν για να αναστυλωθούν τα ελληνορωμαϊκά ερείπια στην Παλμύρα, τα οποία καταστράφηκαν κατά την 10μηνη κατοχή της πόλης από το ISIS.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μααμούν Αμπντουλκαρί, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων της Συρίας, «εάν έχουν την έγκριση της UNESCO, θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να αποκαταστήσουμε όσα κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος».

Τόνισε ακόμη πως υπάρχουν τόσο το ειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό όσο και το γνωστικό επίπεδο, έτσι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα, ακόμα και από τις αρχές του 2017.

Οι τραγοπαπάδες έχουν διαβάσει τα Ευαγγέλια ή μόνο το "Αγών μου" του Χίτλερ;...

Τα πάντα είναι σχετικά κι ο καθένας μπορεί να αποθεώνει σκουπίδια ή να καυτηριάζει διαμάντια κατά το δοκούν.

Ακόμα και για μια κάκιστη ταινία, για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να γράψει πως αναφέρεται με πρωτοτυπία στη ζωή, τον θάνατο, τον έρωτα και την απαντοχή τους μέσα στο χρόνο και να έχει δίκιο, ανεξαρτήτως αν ο τρόπος που το κάνει το φιλμ είναι για τα πανηγύρια.

Το ίδιο, πάνω κάτω, συμβαίνει με τους πρόσφυγες, όπου η ιδεοληψία, ο εθνικισμός κι ο θρησκευτικός φανατισμός, συνοδευόμενοι από αθέλητη ή ηθελημένη άγνοια, οδηγούν τους ανθρώπους να βγάζουν τέρατα από το στόμα τους, όπως ο θλιβερός τραγόπαπας της Βέροιας, ο οποίος ούτε καν έχει αντιληφθεί πόσο πρόσβαλε τον Ιησού με τα εμέσματά του, ή όλοι εκείνοι που επιτέθηκαν στο κοριτσάκι που παρέλασε με τη μαντήλα.