Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Blade Runner» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για τον μήνα Μάρτιο, με την κλασσική ταινία «Blade Runner», του Ridley Scott (1982, Έγχρωμο, 117').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Η ταινία «Ανωτέρα Βία» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 8.00μμ

H σουηδική ταινία του Ruben Östlund «Ανωτέρα Βία - Force Majeure» θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Ruben Östlund
με τους: Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Vincent Wettergren, Kristofer Hivju, Fanni Metelius

Νέα Σμύρνη: Η παράσταση "Ο Αρμένης" στον Γαλαξία, την Παρασκευή 17 & και την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Δημόσιο: Επειδή «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα…»

Η αριστερά, γενικά, δεν κινδυνεύει να χάσει το «ηθικό πλεονέκτημα» γιατί αυτό είναι και στοιχείο της ταυτότητάς της, αν το χάσει παύει να είναι «αριστερά».

Ο υπαρκτός όμως κίνδυνος είναι, διαχειριζόμενη έναν κρατικό μηχανισμό ο οποίος ΔΕΝ είναι δομημένος και στη λογική της «ηθικής στάσης» να πάθει αυτό που παθαίνει, κατά πως λέει και ο λαός μας «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα…».

Πάνω από τρεις ώρες μπροστά σε μια οθόνη τη μέρα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη για τα παιδιά

Η καθημερινή χρήση και παρακολούθηση κάποιας -μικρής ή μεγάλης- οθόνης για περισσότερες από τρεις ώρες σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά, σύμφωνα με μια
νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Προηγούμενη μελέτη είχε δείξει κάτι ανάλογο για τους ενηλίκους, αλλά η νέα έρευνα επεκτείνει τον κίνδυνο και στα παιδιά.

«Οι συναινέσεις επιτυγχάνονται μόνο με κοινές προσπάθειες και δράσεις για θέματα που αφορούν τον Δήμο και τους πολίτες του»


Οι συναινέσεις επιτυγχάνονται μόνο με κοινές προσπάθειες και δράσεις για θέματα που αφορούν τον Δήμο και τους πολίτες του.
 
Αυτό διευκρινίζει
η Ριζοσπαστική δημοτική κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», με αφορμή δημοσιεύματατα που αναφέρονται σε «συναινέσεις» κατά τις πρόσφατες δημαιρεσίες.

Το θρίλερ «Πέντρο Νούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9.00μμ

Με το αστυνομικό θρίλερ «Πέντρο Νούλα» του Καρόλου Ζωναρά συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.)
τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Νέα Σμύρνη: Η παράσταση "Το Ημερολόγιο ενός Τρελλού" στον Γαλαξία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Οι άλλοι χρειάστηκαν 40 χρόνια για να μας πουν πως το νόμιμο είναι και ηθικό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε στα δύο...

Για να μπορείς ανερυθρίαστα να κουνάς το δάχτυλο στους βρόμικους οφείλεις να πληροίς μια πολύ συγκεκριμένη προϋπόθεση κι αυτή δεν είναι άλλη από το να είναι το δικό σου δάχτυλο καθαρό. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ εύκολο να κατηγορηθείς για υποκριτής και φαρισαίος.

Επί του πρακτέου, η κυβέρνηση έχει δίκιο όταν κατηγορεί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για το "θάψιμο" υποθέσεων οι οποίες αν είχαν πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές ή ακόμα και στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν ξεσηκώσει το πανελλήνιο...

Βραβείο Γαλλοφωνίας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου, για εργασία βασισμένη σε ένα παραμύθι με μια προσφυγοπούλα

Η εργασία των μαθητών του τμήματος Ε2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας των Γαλλικών του σχολείου, κυρίας
Αναστασίας Λημναίου, κέρδισε ένα από τα βραβεία στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017 που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 3.500 μαθητές και το 9ο Δημοτικό ήταν ένα από τα δημοτικά σε όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκαν.

Νέα Σμύρνη: Μουσικό αφιέρωμα στη "Σμύρνη της καρδιάς μας" στον Γαλαξία, την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Νίκος Βούτσης: Φορολογική εναρμόνιση βουλευτών - πολιτών άμεσα

Για πλήρη φορολογική εναρμόνιση των βουλευτών και των πολιτών άμεσα δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το «κούρεμα» της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε λόγο για «άμεση, εντός του προσεχούς διαστήματος, εναρμόνιση της φορολογίας του συνόλου των βουλευτικών εισοδημάτων με τα γενικότερα φορολογικά δεδομένα, ώστε να υπάρχει πλήρης ισονομία όλων των πολιτών».

Την Τετάρτη 15 Μαΐου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή για το Μικρό Καβούρι

Η Ριζοσπατική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης συνέταξε και κατέθεσε στο ΣτΕ την προσφυγή Ε' 4260/2016 για διερεύνηση τόσο του πολεοδομικού καθεστώτος όσο και
του δασικού χαρακτήρα όλης της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, η οποία υπογράφεται από μέλη της αλλά και πολίτες του Δήμου.

Η προσφυγή επρόκειτο να συζητηθεί από το αρμόδιο Ε' τμήμα του ΣτΕ αύριο, 15 Μαρτίου, αλλά επειδή τα αρμόδια Υπουργεία δεν κατέθεσαν φακέλους με τις εισηγήσεις τους, η γραμματεία του ΣτΕ ανακοίνωσε την αναβολή της εκδίκασης για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Ν. Σμύρνη: Αφιέρωμα στους Σμυρνούς συνθέτες Στ. Παντελίδη & Β. Παπάζογλου στον Γαλαξία, την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7.300μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Προβλήματα και προτάσεις για τις δημόσιες συγκοινωνίες στον Δήμο Αλίμου

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» κα Ελένη Μπελιά, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία της κίνησης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ κ. Τάσο Ταστάνη στα γραφεία του Οργανισμού.

Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση και στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της κίνησης κατέθεσε υπόμνημα με τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει στις δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή του Δήμου Αλίμου καθώς και τις προτάσεις της.

Ταύρος: Λέσχη Ανάγνωσης και "πρωτάθλημα" Scrable στις εκδόσεις "Εύμαρος", από την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 7.00μμ

Ξαναρχίζει η Λέσχη Ανάγνωσης των εκδόσεων "Εύμαρος", την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 7.00μμ, και η πρώτη συνάντηση γίνεται στο νέο χώρο, Ελευθερίας 2 στον Ταύρο.

Εκτός από τη Λέσχη Ανάγνωσης προγραμματίζεται να ξεκινήσουν άμεσα συναντήσεις Scrable με μουσική, καφεδάκι ή ποτό, όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

"Τώρα που ολοκληρώθηκε η μετακόμιση και έγιναν τα εγκαίνια, καιρός για δράση.

Νέα Σμύρνη: Έκθεση - "Ιστορίες Προσφύγων" στον Γαλαξία, από 18 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου τις ώρες 11.00-14.00 & 18.00-21.00


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους έχει ωριμάσει

του Νίκου Φίλη

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελευθερία της συνείδησης. Συνεπώς κατοχυρώνει το δικαίωμα κάθε πολίτη να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει ή και να μην πιστεύει.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με άλλες συνταγματικές διακηρύξεις, η πραγματικότητα συχνά είναι διαφορετική, σε συνθήκες μάλιστα καθεστώτος «θρησκευόμενου Κράτους και πολιτευόμενης Εκκλησίας».

Εγκύκλιος Σκουρλέτη για την αυθαιρεσία αιρετών: Υποχρεωτική για όλους η παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα

Η εφαρμογή της διάταξης για την αυτοδίκαιη παράταση έως 31-12-2017 των συμβάσεων καθαριότητας σε Δημόσιο και ΟΤΑ δεν επαφίεται στη
διακριτική ευχέρεια των εμπλεκόμενων φορέων.

Η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανισμούς, και αυτό το καθιστά σαφές το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από περιπτώσεις αιρετών που αρνούνται να ανανεώσουν σχετικές συμβάσεις.