Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ανοιχτή και επίσημα η Β' πλαζ Βούλας από φέτος

Το επίσημο άνοιγμα της ακτής Β Πλαζ της Βούλας προανήγγειλε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όπως είπε ο Δήμαρχος των 3Β, οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, Δημήτρη Δημητρίου, ώστε αυτό το καλοκαίρι οι πόρτες της πλαζ να ανοίξουν επισήμως και με όλους τους τύπους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είχε ανοίξει τις εισόδους μετά από αλλεπάλληλα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως σύμφωνα με πρόσφατα ψηφισμένη νομοθεσία, ιδιοκτήτης ήταν η ΕΤΑΔ.

Ανοίγει λούνα παρκ στα Πηγαδάκια Βούλας;

Ένα σίγουρα περίεργο θέμα καλείται να συζητήσει σήμερα Τετάρτη το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας.

Ο επιχειρηματίας Σταυρόπουλος Φώτιος του Ηλία έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου να λάβει προέγκριση για την ίδρυση επιχείρησης πάρκου αναψυχής - λούνα παρκ στο εκτός σχεδίου οικόπεδο επί της Λεωφόρου Βάρης αρ.1-3 στα Πηγαδάκια Βούλας.

Πρόκειται για το σημείο που ενώνεται η λεωφόρος Βάρης με την παραλιακή.

Έβρεξε μετάλλια για τη Βούλα στο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

Πανηγυρικό ήταν το φινάλε στη σειρά των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου, στο κλειστό γυμναστήριο
Βάρης και διοργάνωσε ο Α.Ο. ΑΡΗΣ 2006.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 140 αγόρια και κορίτσια από σωματεία της Θεσσαλονίκης, την Πάτρα, την Κορινθία, τη Χαλκίδα, την Καβάλα, τη Μυτιλήνη, τη Βέροια και τα Χανιά.

Οι αθλητές και αθλήτριες του Δήμου Βούλας κατέκτησαν τις 3 από τις συνολικά 6 πρώτες θέσεις.

Εξορμήσεις στις γειτονιές του Αλίμου για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Μέλη της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι πραγματοποιούν εξορμήσεις μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό της Κίνησης και της Επιτροπής Αγώνα σχετικά με την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η φωτογραφία είναι από την περιοδεία στην Αγορά Δωδεκανήσου στο Άνω Καλαμάκι το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου.

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

«Αρχιμήδης για πάντα» στο Λύκειο Βουλιαγμένης, 8 - 9 Μαϊου

Διήμερη εκδήλωση διοργανώνει το Λύκειο Βουλιαγμένης, στις 8 & 9 Μαϊου, με τίτλο «Αρχιμήδης για πάντα», στον χώρο του σχολείου.

Μία εκδήλωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Έλληνα, μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, εφευρέτη και αστρονόμο, τον Αρχιμήδη, στην παρουσίαση και σημασία του έργου του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί και η έκθεση του Κ. Κοτσανά από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Ο Αρχιμήδης και η εποχή του».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή, 8 Μαϊου
9.00πμ - 2.00μμ Επισκέψεις Σχολείων
7.00μμ Εκδήλωση των μαθητών της Λογοτεχνικής Ομάδας
7.30μμ Εγκαίνια έκθεσης «Ο Αρχιμήδης και η εποχή του»
Σάββατο, 9 Μαϊου
9.00πμ - 9.00μμ Ανοικτή η έκθεση για το κοινό - Είσοδος ελεύθερη

Κυριακάτικες ποδηλατοβόλτες στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου!

Πρόσκληση έστειλε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και η Cyclopolis, η εταιρεία υποστήριξης του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, στους γονείς των μαθητών των σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου, για να συμμετέχουν σε δύο κυριακάτικες ποδηλατοβόλτες.
Συγκεκριμένα:

  • Την Κυριακή 17 Μαϊου γονείς και μαθητές από τα σχολεία του Μοσχάτου θα συγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου) στο Μοσχάτο,
  • Την Κυριακή 24 Μαίου γονείς και μαθητές από τα σχολεία του Ταύρου στις 11.00 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ατταλείας στον Ταύρο,
προκειμένου μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν με τα ποδήλατά τους μία ξένοιαστη βόλτα στους δρόμους της πόλης.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και οδηγίες για εγγραφή στο σύστημα Κοινόχρηστων ποδηλάτωνυπάρχουν στην σχετική επιστολή.

Πατήστε εδώ για  Πληροφορίες.
 
 

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη από 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, την Κυριακή 10 Μαϊου στις 7.30μμ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου σας προσκαλούν την Κυριακή, 10 Μαϊου στις 7.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου (Κων/πόλεως & Σολωμού, Μοσχάτο), για να παρακολουθήσετε:

Θεατρική παράσταση "η Ποίηση στο Εδώλιο μαζί και η Σελήνη" θεατρικό δρώμενο του Ανδρεα Κασσέτα από τους μαθητές της Γ1 τάξης του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου. Επιμέλεια:
Βασιλική Σπηλιωπούλου.

Μουσική παράσταση "ταξιδεύοντας με τον Μάνο Χατζηδάκι" από την χορωδία και την ορχήστρα του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου, με την καθοδήγηση των «εκπαιδευτικών:
Βαλσαμία Καρρά  και Κανέλα Μητροπούλου.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου, πάνω στη Βυζαντινή τέχνη με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ιωάννας Λιανού.

Άγιος Δημήτριος: Κάλεσμα για τον καθαρισμό του πάρκου του Ασυρμάτου, την Κυριακή 10 Μαϊου από τις 10.00πμ

Πριν 5,5 χρόνια , όταν μάθαμε ότι ο Ασύρματος ο μοναδικός μεγάλος αδόμητος χώρος στον δήμο μας κινδύνευε να μετατραπεί σε “Κέντρο εκπαίδευσης διασωστών της Αεροπορίας” και σε “Σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμάτων του δήμου”, οι κάτοικοι της περιοχής αποφασίσαμε να δράσουμε και να αγωνιστούμε για τη διεκδίκηση και δημιουργία ενός άλσους ανοιχτού για όλους τους κατοίκους.

Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας και μέσα από τη Συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου προσπαθούμε μέχρι και σήμερα να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.


Μέσα από τις διαδικασίες της συνέλευσης που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αντιιεραρχικά παλεύουμε για τα αυτονόητα: μια νησίδα πράσινου όπου θα μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά, να επικοινωνούμε, να κάνουμε τις βόλτες μας, τις εκδηλώσεις , τις γιορτές μας.

"Βαθιά συστημικός ο χαρακτήρας του φασισμού" - συνέντευξη του Δημήτρη Κουσουρή στον Γιάννη Ελαφρό

Η καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής στη δίκη που συνεχίζεται στις 7 Μάη αποτελεί αναγκαίο, αλλά όχι επαρκή όρο για τη μάχη ενάντια στο φασισμό, λέει στο "Πριν" ο ιστορικός
Δημήτρης Κουσουρής, ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της ΧΑ το 1998.

Θα αποτελεί σκάνδαλο πρώτου βαθμού εάν αθωωθούν ή πέσουν στα μαλακά, συμπληρώνει.
- Συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Τι μπορεί να περιμένει και σε τι να στοχεύει το κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά από τη συγκεκριμένη διαδικασία;

Ο κόσμος τον αγαπά! Ό,τι και να πει περνάει...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 05.05.2015

IlioupolisOnline: Εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία, την Κυριακή 10 Μαϊου

Το IlioupolisOnline πάει εκδρομή την Κυριακή 10 Μαΐου στην Ορεινή Κορινθία.

Πρώτος σταθμός η Λίμνη Στυμφαλίας και το Μουσείο Περιβάλλοντος που υπάρχει εκεί. Στη συνέχεια θα επικεφθούμε την αρχαία Φενεό και την τεχνητή λίμνη Δόξας. Μετά το φαγητό σε γραφικό χωριό της περιοχής,  θα περπατήσουμε στην Ευρωστίνη (Ζάχολη) όπου και θα πιούμε τον απογευματινό καφέ μας πριν πάρουμε το δρόμο για την επιστροφή στην Ηλιούπολη.

 

Κόστος εκδρομής: 20 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Σκουφά 6, Πλατεία Κανάρια, 6.00-10.00μμ
Τηλ. 6944634370 (Λούλα Χαρατσή)

Ένωση Γονέων Ηλιούπολης: Σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός, την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 7.30μμ


Ηλιούπολη: Μαθήματα παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού γλυκερίνης, το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαϊου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης συνεχίζει τη διοργάνωση μαθημάτων παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού γλυκερίνης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις 9-10 Μαϊου 2015 ημέρες Σαββάτο και Κυριακή
σε χώρο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγυής Αγ. Κωνσταντίνου 7.

Ένα δημιουργικό 3ωρο σεμινάριο που βασίζεται στην Παρασκευή σαπουνιών γλυκερίνης. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να παρασκευάζουν ιδιαίτερα σαπούνια και θα λάβουν όλη την πληροφόρηση σχετικά με τον εξοπλισμό, αρωματισμό καθώς και χρωματισμό των σαπουνιών τους.

ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη: Ανοικτή συνέλευση, την Κυριακή 10 Μαϊου στις 10.00πμ


Ηλιούπολη: 3 τρίωρα μαθήματα γλυπτικής σε πηλό, τα Σάββατα 9, 16 & 23 Μαϊου

Το IlioupolisOnline διοργανώνει 3 τρίωρα μαθήματα γλυπτικής σε πηλό με τον κεραμίστα - γλύπτη Φώτη Λύκο για να δημιουργήσετε το πρώτο σας κεραμικό ή να βελτιώστετ την αισθητική και την τεχνική σας.

Ημερομηνίες: Σάββατα 9, 16 & 23 Μαϊου / 5-8μμ 


Με την ολοκλήρωση του workshop χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.


Το κόστος του workshop ανέρχεται σε 60 ευρώ.

Εγγραφές:
IlioupolisOnline - Σκουφά 6 Πλ. Κανάρια
Πληροφορίες: 2109713605 6945902504
ΔΕ 6-8μμ | ΤΡΙ ΤΕ ΠΕ ΠΑ 7-9:30μμ


Περισσότερα εδώ

Μόνιμη και σταθερή εργασία ζητούν οι καθαρίστριες με υπόμνημα που κατέθεσαν στο Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η επιτροπή αγώνα καθαριστών - καθαριστριών δημόσιων σχολείων κατέθεσε υπόμνημα προς ψήφιση στο ΔΣ της 29ης Απριλίου, στο οποίο αναφέρεται πως, η εφαρμογή του Καλλικράτη επιτάχυνε
την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, από την καθαριότητα μέχρι τους τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας, εξέλιξη η οποία οδηγεί την ανάθεση της καθαριότητας των σχολείων σε εταιρίες καθαρισμού και συνεργεία.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, οι καθαρίστριες - καθαριστές στα Δημόσια σχολεία με συμβάσεις έργου ακόμα και 13 χρόνων και μισθούς πείνας, θα βρεθούν στα τέλη του Ιουνίου, στην ανεργία.

Κατόπιν τούτων, ζητάνε, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μου΄πε ένα κόλπο...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ

Κινηματογράφος: «Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά»

γράφει η Λίτσα Μπούκα

Πώς θα σας φαινόταν να γνωρίζατε από κοντά τον Τζον Λέννον; Ήδη βλέπω ένα μισοχαμογελάκι να διαγράφεται στα πρόσωπά σας. Κι εμένα, πρέπει να πω. Πόσο μάλλον που είδα αυτήν την ταινία.

Λίγο ετεροχρονισμένα, οφείλω να πω, κι ακόμα πιο ετεροχρονισμένο ετούτο το σημείωμα, αλλά, καλοκαίρι ερχεται, όλο και σε κάποιο θερινό μπορείτε να την προλάβετε.

Όντως, είναι αυτό που η κριτική περιγράφει ως 'feelgood movie', μια ταινία που σε κάνει να νιώθεις καλά, που μετά το τέλος της σε αφήνει με θετικά συναισθήματα.

Ανοιξιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση στην Αργυρούπολη, το Σάββατο 9 Μαϊου

Το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 21:00 διοργανώνεται Ανοιξιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση στο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68 - Αργυρούπολη).

Μία βραδιά με χορωδιακά τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Συμμετέχουν:
  • Μικτή Χορωδία Ελληνικού διευθύνει η μαέστρος Μαρίνα Κατσαρού
  • Μικτή Χορωδία Δήμου Παλλήνης διευθύνει ο μαέστρος Χαράλαμπος Μιχαηλίδης
  • Μικτή Χορωδία Δήμου Γλυφάδας διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Καμπιώτης
  • Μικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κουτσονίκας
  • Μικτή Χορωδία Αργυρούπολης διευθύνει ο μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος
Πηγή: www.sinergasia.gr

Αργυρούπολη: «Τα λιοντάρια» από τη Θεατρική Εφηβική Σκηνή Ελληνικού, το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαϊου στις 7.30μμ


Μέρα Μαγιού: η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς τίμησε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης με μια πολύ ωραία συναυλία στα γραφεία της παράταξης (Τριπόλεως και Ροδοπόλεως) στο Ελληνικό το βράδυ της Παρασκευής 1η Μάη.

Μια βραδιά γεμάτη μουσικές από Ελλάδα, με μελωδίες αγαπημένων συνθετών.

Απολαύσαμε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Στ.Κουγιουμτζή, Μ. Λοΐζου, Γ. Ζαμπέτα, Δ. Μούτση, Β. Τσιτσάνη, Απ. Καλδάρα κ.ά.

Μαέστρος ο Σταύρος Σωφρονάς που έπαιξε πιάνο, στο βιολί ή Μιρέλλα Κώτσαρη και στο τραγούδι ο Στέλλιος Διογένης, μια υπέροχη γνήσια
λαϊκή φωνή και η Ελένη Αναγνωστοπούλου.

"Μύθοι και πραγματικότητα για τον σχολικό εκφοβισμό" στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού

Μια εκδήλωση για το bullying που αναμένεται να δείξει την άλλη πλευρά της σελήνης. Τη διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας "Ο Θουκυδίδης" , την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού.

Ομιλητές θα είναι ο Σπύρος Μαρίνης - δάσκαλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και η Τζινιέρη Νέλλη - φιλόλογος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική ψυχολογία και ειδική σύμβουλος εξαρτήσεων.

Και τώρα θα ήθελα να σας αναπτύξω τις πολιτικές...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 03.05.2015

Ξεκινά η διαδικασία αναθεώρησης του «Καλλικράτη»

Ξεκινά η διαδικασία αναθεώρησης του «Καλλικράτη», με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, να προωθεί, αρχικά, την επαναλειτουργία της Υποεπιτροπής της Βουλής -λειτούργησε και την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο- με ειδικότερο αντικείμενο, την ακρόαση Φορέων και την κατάθεση απόψεων των Κομμάτων, σχετικά με το μείζον ζήτημα της αναδιαμόρφωσης του καταστατικού χάρτη («Καλλικράτη») λειτουργίας των Ο.Τ.Α. της Χώρας.

Έτσι, οι ριζικές αλλαγές που προδιαγράφονται στον «Καλλικράτη» και η γενικότερη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία θα συγκαλείται από σήμερα το μεσημέρι, στην «Αίθουσα Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» στη Βουλή.

Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Έως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet.

H ίδια προθεσμία ισχύει και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε χειρόγραφη μορφή στις Δ.Ο.Υ.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα, αναφέρεται στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις, ακίνητα, γεωργική εκμετάλλευση και η εμπορική δραστηριότητα.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 5η διάλεξη με θέμα τη ρωσική επανάσταση του 1905, την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 7.00μμ

Αυταρχισμός του πολιτικού συστήματος και επαναστατική προοπτική
Η Ρωσική Επανάσταση του 1905


Η 5η διάλεξη έχει ως θέμα τη ρωσική επανάσταση του 1905. Η εν λόγω επανάσταση αποτέλεσε την πρώτη σημαντική δοκιμασία του τσαρικού καθεστώτος που έμελλε να καταρρεύσει 12 χρόνια μετά στη διάρκεια της Επανάστασης του Φεβρουαρίου του 1917.


Στη διάλεξη αυτή θα εστιάσουμε στα ακόλουθα κομβικά σημεία:

H Λένα Μαυρακάκη επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "Εμείς"

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "Εμείς" τη Κυριακή 26 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση επί της οδού Επιδαύρου.

Η Συνέλευση ήταν απολογιστική για το απερχόμενο Δ.Σ και εκλογική για την ανάδειξη
νέου. Έτσι μετά από την διεξαγωγή εκλογών εξελέγησαν εννέα τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη του νέου Δ.Σ.

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαϊου 2015.

Ο Βαρουφάκης ετοιμάζει πλήγμα στους δανειστές!...


Πηγή: i-kyr.gr

Εκθεσιακά Περίπτερα στη Νέα Σμύρνη. Συλλογοι, Σωματεία και όχι μόνο (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και ξεκινώντας από την ημέρα της Πρωτομαγιάς, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στήθηκαν εκθεσιακά περίπτερα συλλόγων της πόλης, αλλά και εμπορικά περίπτερα που προσφέρουν τα προϊόντας τους.

Με τον τρόπο αυτό οι Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων, ή αν το επιθυμούν να ψωνίσουν βιβλία, είδη διακόσμησης και άλλα μικροαντικείμενα.

Στην διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησαν εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και έμποροι που συμμετέχουν στην εορταστική αυτή δεκαήμερη εκδήλωση.

Η Περιφέρεια Αττικής στην Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις

Το παρών έδωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια, στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Σύμφωνα ακεραιότητας -
Mηχανισμοί Eλέγχου για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της ΕΕ» στο πλαίσιο της υλοποίησης της ομώνυμης πιλοτικής πρωτοβουλίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης.

Το συνέδριο εγκαινίασε ο ειδικός σύμβουλος της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, Corina Creţu, καθηγητής Kevin Morgan, που μετέφερε τον χαιρετισμό της. Παρών ήταν ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Walter Deffaa o οποίος δήλωσε ότι η βελτίωση του πλαισίου των δημοσίων προμηθειών που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το 19% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ περνά μέσα από τις δημόσιες προμήθειες.

Ελένη Μπελιά προς Κονδύλη: Τρία ερωτήματα περιμένουν απάντηση… Έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε.

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ενημερώνει ότι δεν έχει συνυπογράψει την κοινή ανακοίνωση των δημάρχων ύστερα από τη συνάντηση που έγινε (20/4/2015) για τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων πολέμου (και όχι εν γένει μεταναστών) στον χώρο του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο ίδιος παρίστατο στη συνάντηση, εντούτοις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (βράδυ της ίδιας ημέρας) αποσιώπησε το γεγονός.

Αναγκάστηκε να αναφερθεί στο θέμα όταν του θέσαμε ερώτηση προ ημερησίας διάταξης για το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και της δικής του -θεσμικώς εννοείται- άποψης.

Θα αγωνισθούμε να μην απολυθείτε!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ