Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ανοιχτή και επίσημα η Β' πλαζ Βούλας από φέτος

Το επίσημο άνοιγμα της ακτής Β Πλαζ της Βούλας προανήγγειλε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όπως είπε ο Δήμαρχος των 3Β, οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, Δημήτρη Δημητρίου, ώστε αυτό το καλοκαίρι οι πόρτες της πλαζ να ανοίξουν επισήμως και με όλους τους τύπους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είχε ανοίξει τις εισόδους μετά από αλλεπάλληλα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως σύμφωνα με πρόσφατα ψηφισμένη νομοθεσία, ιδιοκτήτης ήταν η ΕΤΑΔ.

Η συγκεκριμένη έκταση έχει «αμαρτωλό» παρελθόν, μιας και αρχικώς είχε δοθεί πρoς εκμετάλλευση σε ιδιωτική εταιρεία η οποία όμως ουδέποτε προχώρησε τα σχέδιά της. Κι αυτό εν ολίγοις, επειδή η κοινωνία της Βούλας αντέδρασε σύσσωμη στην προοπτική δημιουργίας ξενυχτάδικων.

Παρόλα αυτά οι εν λόγω συμβάσεις δεν έληξαν ποτέ, με αποτέλεσμα η παραλία - φιλέτο των νοτίων προαστίων να γίνει «φάντασμα».

Σήμερα η παραλία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η αμμουδιά έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου καλυφθεί από ξερά φύκια και από χαμηλή βλάστηση. Οι παλιές κατασκευές είναι ετοιμόρροπες. Οι τσιμεντένιοι όγκοι εντός της θάλασσας εμποδίζουν τη φυσική κυκλοφορία και καθαροσμό του νερού. Και τέλος από τις δύο άκρες της πλαζ εκβάλλουν ακόμη όμβρια ύδατα που υπερχειλίζουν από ένα μεγάλο περιμετρικό της παραλίας αυλάκι όπου λιμνάζουν.

Δείτε σε βίντεο το αρχικό άνοιγμα του κλειστού μέχρι τότε χώρου της Β πλαζ από τον πρώην δήμαρχο 3Β Σπύρο Πανά και τους Συλλόγους της περιοχής στις 15 Μαρτίου 2014.


Έπειτα τη δράση δενδροφύτευσης της παραλίας την οποία συντόνισε ο Δημοσθένης Δόγκας και η παράταξή του, Δημοτική Βούληση, προσφέροντας εκατοντάδες αρμυρίκια.


Και τέλος την επέμβαση της νέας δημοτικής αρχής, τον Οκτώβριο του 2014 για τον καθαρισμό της παραλίας, μέσω των δηλώσεων του αρμόδιου αντιδημάρχου, Παναγιώτη Σωτηρόπουλου.


Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου