Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η «μεροληψία» ως κυβερνητική πρακτική

γράφει ο Βασίλης Πάικος

Η πιο μεγάλη, η πιο «βαριά» κουβέντα απ' όσες έχει πει τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να μεροληπτεί.

Να μεροληπτεί υπέρ
των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Που πάει να πει ότι μέσα στις αναγκαστικές, τις δεδομένες, πολύ δύσκολες για τον λαό, επιβαρύνσεις, μέλημά του είναι να ανακουφιστούν, όσο γίνεται, οι αδύνατοι.

Να την πληρώσουν κυρίως, ακόμη και δυσανάλογα αν χρειαστεί, οι πιο προνομιούχοι. Όσοι, τέλος πάντων, τον έχουν τον τρόπο τους...

Τα ορφανά των πολέμων αναζητούν πατρίδα @ η δεύτερη μάχη

ΤΗΝ ΩΡΑ που είναι πρακτικά αδύνατον να καταμετρηθούν οι πνιγμένοι στις ακτές του Ανατολικού Αιγαίου -ξεπέρασαν τους 70 μέσα σε δύο ημέρες- την ώρα που κοντεύουν όλοι να συνηθίσουν τις εικόνες της φρίκης με τα παιδιά που ξεβράζουν νεκρά τα κύματα,...

...χιλιάδες «τυχερά» ανήλικα, που έφτασαν ζωντανά στη στεριά, ξεκινούν τη δική τους Οδύσσεια στη βαλκανική διαδρομή προς την κεντρική Ευρώπη. Εύκολοι στόχοι για κάθε εκμεταλλευτή.

Στο μεταξύ, η Ευρώπη προσπαθεί να διαχειριστεί το κύμα των προσφύγων με φράχτες -σύντομα θα είναι έτοιμα και τα συρματοπλέγματα της Βουλγαρίας και η επέκταση του φράχτη στο γαλλικό Καλαί- και παραβλέπει την άμεση ανάγκη διάνοιξης νόμιμων οδών πρόσβασης των απελπισμένων στο έδαφός της.