Με αιχμές κατά των υπηρεσιακών παραγόντων της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οποίοι, αν και είχαν στα χέρια τους φακέλους για σκάνδαλα και φαινόμενα διαφθοράς δεν τους αντιμετώπισαν "με το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον και την απαιτούμενη υπευθυνότητα", αποχώρησε χθες από τη γενική γραμματεία Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Γιώργος Σούρλας.
 
Είχαν αφαιρέσει αρμοδιότητες και υπηρεσίες

Στην επιστολή του ο Γ. Σούρλας αναφέρει ότι από τη θέση του προχώρησε σε ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας "καρφώνοντας" την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ότι όλα αυτά έγιναν "με περιορισμένες αρμοδιότητες και τον τελευταίο χρόνο, μετά την τροποποίηση του οργανισμού του υπουργείου, χωρίς την υπαγωγή καμιάς οργανικής μονάδας στη Γενική Γραμματεία".

Ο ίδιος αναφέρει ότι "προχωρήσαμε μεταξύ άλλων ενεργειών στο άνοιγμα 'καυτών' φακέλων, σκανδάλων διαφθοράς και διαπλοκής" που επιβαρύνουν την εθνική οικονομία με απώλειες εισοδημάτων που ανέρχονται σε πολλά δισ. ευρώ τον χρόνο και σημειώνει ότι αυτές οι περιπτώσεις "όταν ανακοινώθηκαν, προκάλεσαν ποικίλες αναταράξεις, περίεργες αντιδράσεις παραγόντων".