Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Λάζαρος Λασκαρίδης: « Ήμαρτον! Πρωτοφανής αβάντα του Δήμου Καλλιθέας σε… ουζερί της πόλης»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα" Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας. Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, προχωρώντας σ’ ένα απίστευτο ρεσιτάλ πελατειακών σχέσεων και εύνοιας «ημετέρων» μπαίνει συνδιοργανωτής σε εκδήλωση με… ουζερί της πόλης.

Συγκεκριμένα, τιμώντας δύο μέρες νωρίτερα την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής πραγματοποίησε την Κυριακή
19 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, εκδήλωση στον πεζόδρομο του σταθμού των ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, η οποία -όπως αναφέρεται επίσημα στην ιστοσελίδα του Δήμου- έγινε «σε συνεργασία με το «Αμοργιανό Πέρασμα».

Αργυρούπολη: Γιορτή του Συλλόγου Ευαισθητοποίησης Μυϊκής Δυστροφίας, την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 7.30μμ


Ανατροπή στη Γλυφάδα: Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση για την αποτροπή της εκποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8.00μμ στην πλατεία Σουρμένων, απευθύνει η "Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία".

"Την ίδια μέρα οι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα υπερασπίσουν τις θέσεις της δημοτικής μας παράταξης για την δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας, τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία παραθέτει το σχετικό ψήφισμα της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα - ανακοίνωση:

ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι: ΟΧΙ στην εκχώρηση του Ελληνικού - ΟΧΙ στην καταστροφή της πόλης …Τσιμέντο να ΜΗΝ γίνει…

"Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ» συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου,
σύμφωνα με την επικαιροποιημένη και εμπεριστατωμένη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, χωρίς νέα δόμηση, με χώρους αθλητισμού, με Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού" τονίζεται σε ανακοίνωσης της δημοτικής Κίνησης του Αλίμου.

"Αυτό που παρουσιάζεται ως «επενδυτική πρόταση ανάπτυξης» είναι ουσιαστικά μια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή" αναφέρει με έμφαση το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ» που θεωρεί "απαράδεκτη την έως τώρα απουσία δημόσιας διαβούλευσης πάνω σε ένα σχέδιο που επηρεάζει την ποιότητα της δικής μας αλλά και τη ζωής των μελλοντικών γενεών".

Τέλος καλεί "σε άμεση κινηματική δραστηριοποίηση τις δημοτικές παρατάξεις, τους τοπικούς συλλόγους, όλους τους πολίτες του Αλίμου, ώστε να αποτρέψουμε τις αντιπεριβαλλοντικές και αντικοινωνικές επιπτώσεις".

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ejekt Festival 2016 με Editors & James (8/7) και Muse (23/7), στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο

Στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο, πραγματοποιείται το Ejekt Festival, το μεγάλο, καλοκαιρινό, open-air event υποδεχόμενο μερικά από τα πιο δημοφιλή στο ελληνικό κοινό ονόματα της μουσικής.

Το φετινό Ejekt θα ανοίξουν οι Editors και οι James την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στις 8 Ιουλίου, ενώ η πολυαναμενόμενη συναυλία των Muse θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη ημέρα, στις 23 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, το συγκρότημα, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του έχοντας μάλιστα κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Album της χρονιάς, το «Drones».

Γυναίκα δήμαρχος για πρώτη φορά στη Ρώμη @ Podemos: Αν κερδίσουμε και μας εκβιάσουν, θα είναι το τέλος της Ευρώπης

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή», δήλωσε η νέα δήμαρχος της Ρώμης και υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων, Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία υπερίσχυσε του
κεντροαριστερού Ρομπέρτο Τζακέτι με το 67,2% των ψήφων. Ο Τζακέτι δεν ξεπέρασε το 32,7%.

«Είναι η πρώτη φορά που στην ιταλική πρωτεύουσα εκλέγεται γυναίκα δήμαρχος, σε μια φάση κατά την οποία η ισότητα απέχει ακόμη πολύ από το να εφαρμοσθεί πραγματικά», πρόσθεσε η 37χρονη Ιταλίδα δικηγόρος.

«Γυρίζουμε σελίδα, αφήνω πίσω μου τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκα τις τελευταίες ημέρες», ολοκλήρωσε η Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία θέλησε να αναφερθεί με ευγνωμοσύνη - σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της - στο έργο των ιδρυτών των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο και Τζανρομπέρτο Καζαλέτζιο.

Αργυρούπολη: Μουσικοχορευτικό γαϊτανάκι του Ο.Π.Α., την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 8.30μμ