Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Οι δέκα συμβουλές του Τσαρλς Μπουκόφσκι που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Ψάχνετε να βρείτε πράγματα που θα σας βοηθήσουν για να ζήσετε μία τρομερή ζωή; Η καλύτερη πηγή είναι ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, ο Αμερικανός
συγγραφέας, ποιητής και μυθιστοριογράφος, που μοιράστηκε τις «αφιλτράριστες» απόψεις του για τα πάντα.

1. Μην συμβιβάζεστε

«Ήθελα όλο τον κόσμο ή τίποτα».

Δεν θα έπρεπε να συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που απολύτως αξίζετε ή επιθυμείτε. Προσπαθήστε για το καλύτερο και μην δέχεστε τίποτα άλλο εκτός από αυτό που θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Δεν έχει αξία να παρατήσετε τους στόχους σας απλά και μόνο για να συμβιβαστείτε για κάτι λιγότερο που θα σας αφήσει να εύχεστε για κάτι περισσότερο και να ζείτε μέσα στη θλίψη.

2. Αγαπήστε τον εαυτό σας

«Ποτέ δεν γνώρισα κανέναν άλλο άνδρα, ο οποίος θα προτιμούσα να είμαι. Και ακόμα και αν αυτό είναι μια αυταπάτη, είναι μια τυχερή αυταπάτη».

Η λίστα μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή που το υπ. Οικονομικών έστειλε στους θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) με την ελληνική πρόταση για τις μεταρρυθμίσεις που είχε ζητηθεί προκειμένου να επικυρωθει η συμφωνία της Παρασκευής. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup η οποία ενέκρινε τη λεγόμενη λίστα Βαρουφάκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ελληνικής πρότασης:

«Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup, στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να υποβάλει στα θεσμικά όργανα, μέχρι τη Δευτέρα 23η Φεβρουαρίου 2015, ένα πρώτο πλήρη κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που σχεδιάζει, ώστε να προσδιοριστεί και να συμφωνηθεί περαιτέρω έως το τέλος Απριλίου 2015.

Εκτός από την κωδικοποίηση του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος, και σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο κοινοβούλιο, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε επίσης να εργασθεί σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαίους εταίρους και τα θεσμικά όργανα, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αναληφθούν δράσεις που θα ενισχύουν της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο πρώτος πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων ακολουθεί παρακάτω, όπως προτείνεται από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι πρόθεσή μας να τον εφαρμόσουμε αντλώντας παράλληλα τεχνική βοήθεια και χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

«Το Αταίριαστο Ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον, από το Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης

Η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης, σας προσκαλεί στη νέα της παραγωγή, την κλασσική αμερικάνικη κωμωδία «Το Αταίριαστο Ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον, στο Δημοτικό Θέατρο
Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5) τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες :

Παρασκευή 27/2/2015 ώρα 20:30
Σάββατο 28/2/2015 ώρα 20:30
Κυριακή 1/3/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 7/3/2015 ώρα 20:30
Κυριακή 8/3/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 14/3/2015 ώρα 20:30
Κυριακή 15/3/2015 ώρα 20:30

Σάββατο 21/3/2015 ώρα 20:30
Κυριακή 22/3/2015 ώρα 20:30

Παρασκευή 27/3/2015 ώρα 20:30
Σάββατο 28/3/2015 ώρα 20:30
Κυριακή 29/3/2015 ώρα 20:30

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ορθή ανάγνωση της Ελληνικής συμφωνίας

 

Την Παρασκευή, καθώς έφταναν οι ειδήσεις για την συμφωνία των Βρυξελλών, η Γερμανία διατράνωνε τη νίκη της και δεν προκαλεί έκπληξη πως το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου πήρε τοις μετρητοίς τον ισχυρισμό αυτόν. Έχουν στα ΜΜΕ υψηλότατες πηγές για να παραθέτουν και για να βασίζονται σε αυτές. Έτσι ο Independent στο Λονδίνο έγραφε το ακόλουθο: "αρκετοί αναλυτές συμφώνησαν πως τα αποτελέσματα των συνομιλιών ήταν μια ταπεινωτική ήττα της Ελλάδας".
 
Δεν ακολούθησαν λεπτομέρειες, οι αναλυτές ήταν ανώνυμοι, και οι εργασιακές τους διασυνδέσεις δεν δηλώθηκαν - παρότι πιο κάτω στο κείμενο παρατέθηκαν τα λόγια δύο άλλων, και αμφότεροι εργάζονταν για τράπεζες. Πολλά παρόμοια παραδείγματα μπορούμε να δούμε και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.


Ο New Yorker είναι άλλο θέμα. Είναι ένα ανεξάρτητο περιοδικό με υψηλό κύρος και γράφεται για ένα αποστασιοποιημένο κοινό. Και ο John Cassidy είναι ένας αναλυτικός ρεπόρτερ. Οι αναγνώστες τον παίρνουν σοβαρά και όταν κάτι πιάνει λάθος, έχει σημασία. Η ανάλυση του Cassidy εμφανίζεται υπό τον τίτλο "Πώς η Ελλάδα νικήθηκε στους ελιγμούς" και η αρχική του παράγραφος ξεκινά με την ακόλουθη πρόταση:

Πορεία στο κέντρο κράτησης Ελληνικού, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Με αφορμή την αυτοκτονία του Μωχάμεντ Ναντίν την Παρασκευή (13/02) στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Αμυγδαλέζας και με το γεγονός πως τα κρατητήρια μεταναστών του Ελληνικού λειτουργούν κανονικά, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί διοργανώνεται πορεία
προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού.

Στην πορεία καλεί η αναρχική συλλογικότητα Ναμούς (Ελληνικό, Αργυρούπολη, Α. Γλυφάδα). Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού.

«Διεκδικούμε: Άμεση κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Καμία εφαρμογή των κέντρων "φιλοξενίας". Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών», αναφέρει το κάλεσμα.

Πηγή: sinergasia.gr

Αλήθεια ή θάρρος...


Και για να τελειώνουμε με την αυταρέσκεια υπαρξιακού τύπου:

Την Πέμπτη ο Ντράγκι και όλο το σύστημα που υπηρετεί, είχαν έτοιμο το σχέδιο για την Αθήνα. Σε περίπτωση που την άλλη μέρα δεν υπήρχε συμφωνία, θα προχωρούσαν σε περιορισμό κεφαλαίων, που θα πει ότι από σήμερα οι τράπεζες δεν θα έδιναν πάνω απο 100-150 ευρώ!


Και τότε τί θα λέγαμε;


Μπράβο στο Σαμαρά και τους ατζέντηδες των γερμανών, που πρόβλεψαν την καταστροφή, στην οποία επενδύουν ακόμη και τώρα; Μόνο να σκεφτούμε τον Αδωνι στα παραθύρια... Ήδη η Ν.Δ. πανηγυρίζει επισήμως για τις διαφωνίες!


Αν δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η ιδεολογική καθαρότητα (πώς ορίζεται άραγε) αλλά η ίδια η υπόσταση της χώρας, ας αναλωνόμαστε σε νέους διχασμούς που την υπονομέυουν...


Με γειά μας !

"εδώ στο νότο": Αλληλέγγυοι στο sinergasia.gr για την απόπειρα φίμωσής του

Προσπάθεια φίμωσής της καταγγέλλει η ιστοσελίδα για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη sinergasia.gr από επιχειρηματία
που επωφελήθηκε από το γεγονός ότι η διοίκηση Κωνσταντάτου παραποίησε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και του παραχώρησε παράτυπα ένα τεράστιο ισόγειο κατάστημα με ευτελές αντάλλαγμα.

Το ιστολόγιό μας στέκεται στο πλευρό του sinergasia.gr και στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε την καταγγελία του καθώς και τα άρθρα για τα οποία ο επιχειρηματίας απέστειλε εξώδικο:

«Να αφαιρέσουμε - διαγράψουμε, "κατεβάσουμε" άμεσα τις αναρτήσεις μας σχετικά με την ORNITALIA ζητά ο ιδιοκτήτης της κ. Μιχαήλ Χαραμουντάνης με εξώδικό του, γιατί θα ενεργήσει εναντίον μας δικαστικώς, ποινικώς και αστικώς.
Ο ίδιος, έχει ασκήσει αγωγή κατά του Βασίλη Μπούκα, απαιτώντας αποζημίωση 20.000 € γιατί ο δημοτικός σύμβουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο δημοτικό συμβούλιο άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή ότι αντιμετωπίζει με εύνοια και όχι αντικειμενικά τις απαιτήσεις του.
Το Sinergasia.gr δεν φιμώνεται. Τα δημοσιεύματά μας τηρούν τους κανόνες της δεοντολογίας. Ως ενημερωτική ιστοσελίδα οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, τηρώντας πάντα τις αρχές που μας διέπουν.
Η πρακτική του κου Χαραμουντάνη δυστυχώς εντάσσεται στη λογική ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ιδίως μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση Κωνσταντάτου παραποίησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παράτυπα και πέρα από κάθε κοινή λογική παραχώρησε σε αυτόν ένα τεράστιο ισόγειο κατάστημα με αντάλλαγμα μόλις 240 ευρώ το μήνα.»
Διαβάστε τα άρθρα για τα οποία εγκαλείται το sinergasia.gr:

Προκλητική ευνοιοκρατία επιχειρηματία με φόντο το «Ιμέρας» 

Τι το τρομερό έγινε με την ORNITALIA;

Η μέχρι στιγμής διαπραγμάτευση: Οι κινήσεις και τα όρια


Τί συνέβη στη διαπραγμάτευση μέχρι τώρα; Δύσκολο να γίνει πλήρης αποτίμηση, πολλές οι λεπτομέρειες και η «εποικοδομητική ασάφεια», το σίγουρο πάντως είναι ότι τα τρια αλλεπάλληλα Eurogroup και οι δεκάδες επίσημες, ανεπίσημες, τηλεφωνικές και εκ του σύνεγγυς επαφές του Αλ. Τσίπρα δεν ήταν υγιεινός περίπατος στην εξοχή.

Αν δούμε χοντρικά και αφαιρετικά δύο στρατόπεδα, το ελληνικό και το γερμανικό, μπορούμε να πούμε ότι οι Γερμανοί τα ήθελαν όλα και πήραν τα μισά και η ελληνικη κυβέρνηση ήθελε πολλά και πήρε μερικά.

Δεν ξεκινούσαν βέβαια από την ίδια αφετηρία. Από τη μία είχαμε μια μικρή χώρα με πρόσφατη λαϊκή εντολή και από την άλλη ένα μπλοκ, που όσο και αν δεν ήταν μπετοναρισμένο, βασικοί παίκτες του μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να απειλήσουν με στραγγαλισμό το τραπεζικό σύστημα.

Ο Βαρουφάκης που είναι καλός στις παρομοιώσεις, μίλησε για «εικονικό πνιγμό». Οι προηγούμενοι κυβερνώντες, ήλπιζαν και περίμεναν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί πλήρως αφού η παγίδα του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου είχε στηθεί με πρωτοβουλία τους. Αυτό δεν συνέβη.

Περί αξιοπρέπειας...

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: Στα play-offs με πρωτιά το Ελληνικό

Άνετο ήταν το πέρασμα από το κλειστό του Βύρωνα για το Ελληνικό, που επιβλήθηκε με 72-54 του Αθηναϊκού.

Οι παίκτριες της 
Ελένης Καπογιάννη πρόσθεσαν με άνεση ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό τους κι έτσι τερμάτισαν στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Δεκάλεπτα: 13-14, 26-37, 37-55, 54-72.

Αθηναϊκός (Σαμαντούρα): Λουκάτου 7 (2), Κωστάκη 7, Μαγαλιού 6, Βλάνη, Παντελή 7, Ντέλβα 1, Χρονοπούλου 7, Σιδεράκη, Σταμάτη 9, Αλεξανδρή 10.
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 5 (1), Παπαμιχαήλ 5, Καλογήρου, Κοσμά 9, Μαγκλάρα 2, Μπαλτά 2, Νικολαΐδου 4, Χαλιβέρα 7 (1), Τζόνσον 13, Μπόνη 11 (3), Β. Φουράκη 2, Στ. Φουράκη 12.

Τελική βαθμολογία (18 αγώνες):

Αριστερός κάβουρας σε κυβερνητικά κάρβουνα


Όπως και να το δει κανείς, όσοι θητεύουν στην Αριστερά έχουν τον τελευταίο καιρό ένα πρόβλημα στάσης. Κι όσο παλιότεροι τόσο χειρότερα.

Τόσα χρόνια μαθημένοι στην αντιπολίτευση, στην πολεμική, στην κριτική, στη διαμαρτυρία, βρέθηκαν ξαφνικά στη συμπολίτευση. Να υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Να στηρίζουν τον πρωθυπουργό. Να επιχειρηματολογούν όχι κατά, αλλά υπέρ.

Λογικό είναι να τραμπαλίζονται, μιας και το νέο έδαφος στο οποίο πατούν είναι άγνωστο. Ανώμαλο. Και με πολλές λακκούβες.

Ο Μπρεχτ το έχει λύσει όταν πρόκειται περί ανθρώπων. Τι κάνετε όταν αγαπάτε έναν άνθρωπο; ρώτησαν τον κύριο Κόυνερ. Του φτιάχνω ένα σκίτσο, είπε, και φροντίζω να του μοιάζει. Ποιο; Το σκίτσο; Όχι, ο άνθρωπος, απάντησε ο κύριος Κόυνερ.

Με το τουφέκι μου στον ώμο...

Οι χαρταετοί δεν πέταξαν φέτος στην πρώην αμερικάνικη βάση

Εκδήλωση σε συνεργασία με τον πολιτιστικό λαογραφικό σύλλογο «Η Αργυρούπολη» αφιερωμένη στη μνήμη του Θεόδωρου Γουρδουράκου με συμμετοχή των
πολιτιστικών συλλόγων της πόλης διοργάνωσε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στο βουνό.

Καμία προγραμματισμένη εκδήλωση για το Ελληνικό.

Ο καιρός δεν αποδείχθηκε σύμμαχος για τον εορτασμό και έτσι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην περιορισμένων δυνατοτήτων (σ.σ. δε μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 200 άτομα) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης επί των οδών Ομήρου και Μιλήτου.

Στην εκδήλωση υπήρξε χορευτική μουσική και δρώμενα. Ο δήμος προσέφερε παραδοσιακά εδέσματα και ποτά (σ.σ. τα είχε εξασφαλίσει μέσω χορηγιών).

Πηγή: sinergasia.gr

Μεγάλο Street Party για τα 9 Χρόνια "105,5 στο κόκκινο"

μαζί με τους ακροατές του σε μια μεγάλη γιορτή δρόμου στο Ψυρρή.

Πέρυσι τον Φεβρουάριο όταν ετοιμάζαμε μια γιορτή δρόμου για τα γενέθλια του σταθμού δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την τεράστια ανταπόκριση που θα είχε από τους εκατοντάδες καλλιτέχνες που συμμετείχαν και από τους χιλιάδες ακροατές που συνέρρεαν στους δρόμους της Σαρρή και Αγ. Αναργύρων για τη γιορτή μας. Έτσι τα γενέθλια του "105,5 στο κόκκινο" έγιναν πλέον θεσμός!

Το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου και 1
η Μαρτίου η Σαρρή 19 και όλος ο πεζόδρομος της Αγίων Αναργύρων θα γεμίσουν ξανά χαμόγελα, χρώματα, φαντασία και αισιοδοξία σε μια γιορτή αφιερωμένη στους ακροατές μας, στους φίλους του ραδιοσταθμού "στο κόκκινο", σε όλους αυτούς που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν στον καθημερινό μας αγώνα για ένα καλύτερο ραδιόφωνο, ένα ραδιόφωνο που διαρκώς εξαπλώνεται για να φτάσει η φωνή μας σε όλη την Ελλάδα.

 
Κόκκινο παντού Κόκκινο για πάντα, το σύνθημά μας!

Να απαγορεύσουμε κάθε μονομερή ενέργεια...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 22.02.2015