Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τα τελεσίγραφα και οι κολαούζοι


Ultimatum, ελληνιστί τελεσίγραφο. Ορολογία αμιγώς πολεμική: κάντε αυτό που ζητάμε σε 24, 48, 72 ώρες, αλλιώς θα συμβούν πράγματα φοβερά. Θα σας πυροβολήσουμε, θα σας βομβαρδίσουμε, θα
απαγάγουμε τα παιδιά σας, θα ξεκοιλιάσουμε τα ζώα σας.

Η ορολογία του πολέμου, η ορολογία του τρόμου, να παραλύσει ο αντίπαλος, να παραδοθεί άνευ όρων. Εκτός κι αν δεν τον θέλουμε τον πόλεμο, εκτός κι αν τον φοβόμαστε τον πόλεμο, οπότε το τελεσίγραφο είναι εργαλείο συμβιβασμού και όχι σύγκρουσης.

Τι επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι με το τελεσίγραφο που έστειλαν στην Ελλάδα μέσω του Eurogroup; Θέλουν πόλεμο ή συνθηκολόγηση που θα μπορούν να την πλασάρουν ως κατίσχυση έναντι του αντιπάλου; Θα το μάθουμε αύριο - μεθαύριο.

Προς το παρόν, πάντως, η διάθεσή τους μοιάζει πολεμική, να πατήσουμε τον αντίπαλο, να ταπεινώσουμε τον αντίπαλο - μα ποιος είναι τελικά ο αντίπαλος; Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, η Ελλάδα, ο λαός της Ελλάδας; Και μόνο που ομιλούμε για αντιπάλους, έχουμε χάσει ήδη πάρα πολλά, την κοινότητα, την φιλία, την αλληλεγγύη, αυτά που -υποτίθεται ότι- συνιστούν και συνέχουν την Ενωμένη Ευρώπη.

To Φεστιβάλ Αθηνών στα χρόνια της Ρένας Δούρου

γράφει η Κατερίνα I. Ανέστη

Η θέρμανση στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη δεν δούλευε. Ποιος νοιαζόταν όμως; Από τη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή ο Γιώργος Λούκος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον αμήχανο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, πήραν φωτιά τα χέρια, κρατώντας σημειώσεις και χειροκροτώντας -ξανά και ξανά.

Η έκπληξη, η είδηση αυτής της συνέντευξης Τύπου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν ήταν αυτό καθαυτό το πρόγραμμα και τα ονόματα κορυφαίων ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών που θα απολαύσουμε επί σχεδόν τρεις μήνες. Ηταν η ίδια η σύνθεση του πάνελ της έναρξης και κυρίως ο λόγος που ακούστηκε: λόγος γνώσης, καθαρόαιμης αγάπης για τον πολιτισμό, χωρίς βαρύγδουπες γλιστερές εκφράσεις για την αξία του πολιτισμού. Να, αυτοί εδώ ξέρουν γιατί μιλάνε, σκεφτόμουν.

Ακούγοντας τον Νίκο Ξυδάκη να αναφέρεται ονομαστικά σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες της λεγόμενης πρωτοποριακής σκηνής που βρίσκονταν στην αίθουσα, δεν μπορούσες να μην ξαφνιαστείς και να αναλογιστείς πόσοι προηγούμενοι υπουργοί τούς γνώριζαν. Αλλά κυρίως ακούγοντας τη Ρένα Δούρου να μιλά με ενθουσιασμό για το Φεστιβάλ Αθηνών που γνωρίζει και αγαπά, για τις παραστάσεις που έχει δει, για «τα εισιτήρια κάποιων παραστάσεων που με μετεφηβική λογική έχω φυλάξει. Εισιτήρια από το "Cafe Miller" της Πίνα Μπάους, το "Καφέ Μπολιβάρ", τη "Νόρα" του Οστερμάγερ».

Παλαιό Φάληρο: Μαθητικό Καρναβάλι, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου


Ν. Βούτσης: Θα “σπάσουμε” το σύστημα των εταιρειών που έπαιρναν το φιλέτο από το κράτος

Εγκαινιάζοντας την άμεση επαφή με τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εσωτερικών ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος
Βούτσης και η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είχαν, την πρώτη συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής έγινε και η παράδοση παραλαβή από τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη στο νέο Γενικό Γραμματέα Κώστα Πουλάκη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών που διαμορφώνεται με τρεις αναπληρωτές υπουργούς, μία υφυπουργό και έναν υπουργό θα μπορούσε να ονομασθεί και ως υπουργείο πληθυσμού. Οι πολιτικές του αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της κρατικής υπόστασης και βρίσκονται στην καρδιά του βασικού αιτήματος της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.

Βραστές σαλάτες: Να γιατί τις προτιμάμε!

Όποτε αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία, όλοι μας θυμόμαστε τις περσινές μας προτιμήσεις σε διάφορα είδη τροφίμων και κυρίως, τη σαλάτα μας, καθώς αποτελεί καθημερινό πιάτο στο τραπέζι μας!

Τρώγοντας καθημερινά σαλάτες, εμπλουτίζουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα περιέχουν ελάχιστες θερμίδες.

Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, επιλέξτε κάποιες από τις παρακάτω και “φτιάξτε” έναν γερό οργανισμό!

Παντζάρια
Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή νοηματική υγεία, καθώς διεγείρουν τον εγκέφαλο, απομακρύνοντας τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε αυτό

Α. Τσίπρας στο Stern: «Το πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό, εμείς ζητάμε χρόνο για μεταρρυθμίσεις»

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο γερμανικό Stern απορρίπτει το ενδεχόμενο επέκτασης του μνημονίου ακόμα και για έξι μήνες.

 

«Το παλιό πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό. Κανείς δεν μπορεί να μας διατάξει να συνεχίσουμε απο εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά, σαν να μην έγιναν ποτέ εκλογές» δηλώνει ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό stern.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει το ενδεχόμενο επέκτασης του μνημονίου ακόμα και για έξι μήνες τονίζοντας πως το αίτημα της Ελλάδας δεν είναι νέα δάνεια βοήθειας αλλά ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης.

Ο Α. Τσίπρας προαναγγέλλει καταπολέμηση της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα υπενθυμίζοντας παράλληλα στη γερμανική κυβέρνηση την ανάγκη συνεργασίας στο σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Stern

Τι προβλέπει η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και η απαγόρευση των πλειστηριασμών (ηχητικό)

Η δικηγόρος Κατερίνα Κνήτου μιλά στο Κόκκινο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Ακούστε εδώ.



 
Πηγή: www.stokokkino.gr
Η δικηγόρος Κατερίνα Κνήτου μιλά στο Κόκκινο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που παρουσίασε η κυβέρνηση  - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004732/Ti-problepei-i-ruthmisi-ton-kokkinon-daneion-kai-i-apagoreusi-ton-pleistiriasmon#sthash.sV2EeM02.dpuf

το τελεσίγραφο των δανειστών

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή 18.02.2015

Σόι του Σόιμπλε


Τι θλιβερή παρέλαση κομμένων κεφαλών στις τηλεοράσεις μας αυτές τις ώρες. Ντροπή και πάλι ντροπή. Να στριμώχνονται Έλληνες πολιτικοί ποιος πρώτος και ποιος βαθύτερα θα σκύψει μπροστά
στο τελεσίγραφο του Σόιμπλε.

Να μας κουνούν το δάχτυλο να σκύψουμε όλοι, εν ονόματι του ρεαλισμού που μας έφερε ώς εδώ. Να διακηρύσσουν πόσο η καλή Ευρώπη έχει δίκιο απέναντι στην κακή Ελλάδα. Και να μοιρολογούν σαν τις Κασσάνδρες για το κακό που έρχεται οσονούπω αν η κυβέρνηση δεν βάλει μυαλό. Δεν σοβαρευτεί. Δεν μετανοήσει.

Παπαγαλάκια του Σόιμπλε με ελληνική ταυτότητα. Περί αυτού πρόκειται. Θέλει ο Σόιμπλε να εκφοβίσει, να εκβιάσει, να υποτάξει την ελληνική κυβέρνηση; Μαζί του κι αυτοί.

Επιτίθεται ο Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση ότι είναι ανεύθυνη; Μαζί του κι αυτοί. Ασμένως και ελληνοπρεπώς. Ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Παναγιωτόπουλος. Ανατριχίλα.

Ο Θέμης Ανδρεάδης στο "Ρυθμός stage" στην Ηλιούπολη την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου

Ο «105.5 Στο Κόκκινο» παρουσιάζει τον Θέμη Ανδρεάδη την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2015 στο "Ρυθμός stage" σε μια εξωστρεφή μουσική βραδιά αποκλειστικά για τους ακροατές του.
 
Ο Θέμης Ανδρεάδης έχει μια λαμπρή διαδρομή στο σατιρικό τραγούδι από το 1973. Η δουλειά του συνεχίστηκε την δεκαετία του ‘80 σε πιο προσωπικό ύφος και διακόπηκε με δική του συνειδητή απόφαση για 25 χρόνια.

Το 2012 ο Θέμης επανήλθε με 16 καινούρια τραγούδια υπό τον ενιαίο τίτλο «Το Σώμα ξέρει». Το άλμπουμ αυτό έτυχε θερμότατης υποδοχής από το κοινό, αφύπνισε όμως και τα μεράκια των διαχρονικών θαυμαστών, που απαιτούσαν να ξανακούσουν τον «Ταρζάν», τη «Λούλα» και την «Πεθερά», μια και οι σκληρές εποχές που ζούμε ξανασηκώνουν το σατιρικό τραγούδι.

Έκτοτε ο Θέμης Ανδρεάδης κάνει τακτικές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους με τραγούδια παλιά και νέα, δικά του και άλλων.

Ο Σαμαράς ως πλαγιοφύλαξ του Σόιμπλε, η Ν.Δ. ως "Ελβετός μεσολαβητής"

γράφει ο Σταύρος Καπάκος

Λέγεται πως όσοι έχουν συνείδηση της Ιστορίας δεν οδηγούν τα πράγματα στην καταστροφή ούτε γίνονται άδικοι. Αυτή η ευριπίδειος αντίληψη για την Ιστορία φαίνεται πως δεν ισχύει
για τα κόμματα της Ευρωδεξιάς, που δίνουν μάχη οπισθοφυλακής ως πλαγιοφύλακες του Σόιμπλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. δεν κρύβει την προσδοκία του να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας μέσω της σκλήρυνσης της στάσης του Βερολίνου. Ποντάρει στη λεγόμενη αριστερή παρένθεση, εκτιμώντας πως η νέα κυβέρνηση θα καταρρεύσει μετά την κρίση που θα ξεσπάσει λόγω της σκληρής στάσης των εταίρων.

Το σύστημα Σαμαρά, υπό αμφισβήτηση στο εσωτερικό, αλλά με διασυνδέσεις στο εξωτερικό, "παίζει" και σήμερα σε αυτή τη γραμμή, εξ ου και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία όχι μόνο δεν στήριζε τη διαπραγματευτική θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά της έβαζε τρικλοποδιά, υιοθετώντας όλες τις θέσεις της Ευρωδεξιάς για τα Μνημόνια, τους κανόνες και το ασφυκτικό πλαίσιο υποταγής της ελληνικής πλευράς. Η Ευρωδεξιά και ο Σαμαράς ποντάρουν στη δοκιμασία της χώρας, δεν θέλουν πραγματικά επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: "Τι το τρομερό έγινε με την ORNITALIA;" αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντάτος

«Τι το τρομερό έγινε;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος σχετικά με την υπόθεση παράνομης παραχώρησης καταστήματος στον ιδιοκτήτη της εταιρείας ORNITALIA, στο εμπορικό κέντρο Ιμέρας του δήμου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 18ης Φεβρουαρίου, το θέμα της ORNITALIA άνοιξε με την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Πέτρου Ξηνταβελώνη στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας που έκανε λόγο για παραποίηση της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος απέδωσε σε «μεγάλη ατυχία» την μη καταγραφή στα πρακτικά της πρότασής του να μετεγκατασταθεί ο μισθωτής του Β-3 καταστήματος Μ. Χαραμουντάνης στο Ι-7 κατάστημα του ισογείου.

Στον ισχυρισμό του αντιδημάρχου ο Γιάννης Μαραγκός απάντησε «Ισχυρίζεστε ότι κάνατε την πρόταση να μετακινηθεί ο μισθωτής από ένα κατάστημα 47 τ.μ. του β΄ορόφου, σε ένα κατάστημα άνω των 300 τ.μ. του ισογείου αλλά για ατυχία σας η πρότασή σας δεν καταγράφηκε στα πρακτικά. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι κάνατε τέτοια πρόταση και εμείς την ακούσαμε και δεν είπαμε τίποτα;».

Βρώμικο "πόλεμο" κατά του Π. Κουρουμπλή άνοιξε η διοίκηση του "Ωνασείου"

Με έναν υπόγειο και άκρως αμφιλεγόμενο τρόπο επέλεξε η διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού
Κέντρου (ΩΚΚ) να "απαντήσει" στην εντολή του υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή για υποβολή των παραιτήσεων του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του ιδρύματος!

Η διοίκηση του ΩΚΚ ισχυρίζεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της για να μην καταβάλλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες τις εκπτώσεις στο ίδρυμα, τις οποίες φέρεται να έχει πετύχει η ίδια...

Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρίσει κανείς ως πολύ "βρώμικο" τον "πόλεμο" τον οποίο επέλεξε να εξαπολύσει η διοίκηση του ΩΚΚ κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αν δεν ήταν οφθαλμοφανές ότι η διοίκηση του ιδρύματος θεωρεί εαυτόν ως υπεράνω όλων. 

Έτσι όμως δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ζητήσει τις παραιτήσεις των διοικήσεων όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας και από αυτήν την γενική αρχή θα ήταν, πράγματι, πολύ περίεργο και προκλητικό να εξαιρέσει την διοίκηση του μερικώς κρατικά χρηματοδοτούμενου ΩΚΚ.

Πηγή: www.avgi.gr

Ο εκβιασμός απέτυχε, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που είχε πει και την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, αλλά και σε όλες τις διεθνείς επαφές του.

Ότι δηλαδή δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά, δεν πρόκειται να δεχθεί τη συνέχιση των Μνημονίων της λιτότητας και της κοινωνικής καταστροφής.

Μια τόσο καθαρή εξήγηση από έναν πολιτικό ίσως σοκάρει, ιδίως μάλιστα όταν οι προκάτοχοί του είχαν κατεβάσει πολύ χαμηλά τον πήχη της αξιοπιστίας. Η σθεναρή αυτή στάση του Αλέξη Τσίπρα εκλαμβάνεται από κάποιους εταίρους ως οίηση, από άλλους ως πόκερ.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν κατανοούν ή αδιαφορούν ή, ακόμη χειρότερα, συμφωνούν με την καταστροφή που επέφερε στην Ελλάδα η πολιτική που στήριξαν και στηρίζουν. Ή, έστω, δεν τολμούν αυτή τη στιγμή να διαφοροποιηθούν από τα κελεύσματα του Βερολίνου.