Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η Ρένα Δούρου στο Διεθνές Συνέδριο: Η διαχείριση απορριμμάτων ισχυρό χαρτί ανάπτυξης (video)

Τις εργασίες του τριήμερου διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική», άνοιξε σήμερα το πρωί με ομιλία της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

•        Το συνέδριο αυτό λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη καμπή. Τόσο σε εθνικό επίπεδο, λόγω των εξελίξεων στην κρίση του χρέους, Όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, όπου πλέον η διαχείριση των απορριμμάτων καθίσταται κορυφαίο διακύβευμα.

•        Ζούμε μια περίοδο που πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα και πιέζει για την κατάργηση του μέχρι σήμερα αποτυχημένου, σε όλα τα επίπεδα, για τους πολίτες και τους δήμους, μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ας κάνουμε την ελπίδα πράξη - Ψηφίζουμε υπέρ των ελληνικών θέσεων στη διαπραγμάτευση

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης, γίνεται μια συντονισμένη, εθνική προσπάθεια για ένα τέλος στο αποτυχημένο πείραμα της λιτότητας
που έχει γονατίσει τη χώρα μας.

Αλλά Ευρωπαίοι ηγέτες και τραπεζικά συμφέροντα απειλούν να σκοτώσουν την ελπίδα μας. Κάποιοι ήδη μιλούν για χαλάρωση της ελληνικής θέσης.

Αν όμως συσπειρωθούμε τώρα και δημιουργήσουμε μια εκκωφαντική, ενωτική, υπερκομματική έκκληση ενάντια στη λιτότητα, μπορούμε να γίνουμε το δημοκρατικό αντίβαρο στην πίεση και τις φοβέρες των δανειστών.

Δεν έχουμε χρόνο - όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Πρόσθεσε το όνομά σου για να στηρίξουμε τη διαπραγμάτευση και να ζητήσουμε απ΄τον Α. Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη να επιμείνουν με αποφασιστικότητα στη θέση τους για τέλος στη λιτότητα και μια νέα, δίκαιη συμφωνία για τον ελληνικό λαό. Ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή - όταν φτάσουμε τις 100.000 υπογραφές, η ομάδα του Avaaz θα τις παραδώσει στους δύο πολιτικούς.


(το κείμενο του ψηφίσματος στήριξης)

Κάνουμε κλικ εδώ και ψηφίζουμε!!!

Συμμετέχουμε στα συλαλλητήρια στην πλατεία Συντάγματος -αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα- τις μέρες της διαπραγμάτευσης (επόμενη συγκέντρωση την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 5.00μμ)!

Το ΕΛΚ καλεί τον Τσίπρα να... μην σταθεί εμπόδιο στη βοήθεια της Ευρώπης!

Σε γραμμή Μέρκελ-Σαμαρά το ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά το πέρας της  Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το ΕΛΚ καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να... μην σταθεί εμπόδιο στην Ευρώπη που είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό.

"Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά.


»Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.

Αργυρούπολη: «Πέταξε» για αλλού το ανεξάρτητο πρωτάθλημα μπάσκετ

Μια παρέα φίλων που αγαπάνε το μπάσκετ, δημιούργησαν το δικό τους πρωτάθλημα και καλούν όσους θέλουν να συμμετέχουν να το κάνουν.

Η Αργυρούπολη μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τη
διοργάνωση όμως η νέα διοίκηση του δήμου αποφάσισε να εξοστρακίσει την πρωτοβουλία αυτή, δυσαρεστώντας αρκετούς από τους αθλούμενους.

Το ανεξάρτητο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νοτίων προαστίων απευθύνεται σ’ όσους τους έχει λείψει η αγωνιστική δράση και θέλουν να περνούν καλά κάνοντας αυτό που αγαπούν. Το πρωτάθλημα δημιουργήθηκε με σκοπό την άθληση στα πλαίσια του ευγενούς ανταγωνισμού και άμιλλας.

Το πρωτάθλημα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το κόστος συμμετοχής είναι για κάθε παίκτη πολύ μικρό και καλύπτει την πληρωμή διαιτητών, γραμματείας, στατιστικών και νοσηλευτή.

Κόμματα χωρίς λαό


Η κυβέρνηση διανύει τον σκληρό Φλεβάρη του 2015 έχοντας όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον της.

Το ΚΚΕ είναι, όπως πάντα, καθάριο, στέκεται μόνο εναντίον όλων, περιμένοντας να γεννηθεί μέσα από τις στάχτες η Ελληνική Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία, με ισόβιο ηγέτη τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα μπορούσες να το πεις και νεκρική δυσκαμψία.

Οι υπόλοιποι, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, κρύβονται πίσω από το ροζ συννεφάκι της δήθεν συναίνεσης -κάντε εσείς τα σωστά και εμείς θα βάλουμε πλάτη- στην πραγματικότητα όμως ταυτίζονται με τις θέσεις της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Ναι, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ταυτίζονται με τις θέσεις της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ζητούν παράταση του Μνημονίου, ζητούν τήρηση των συμφωνηθέντων, ζητούν αποφυγή οποιασδήποτε ρήξης.

Πτώμα γυναίκας βρέθηκε στο Καβούρι

Πτώμα γυναίκας, ηλικίας περίπου 60 ετών, και αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή στο Καβούρι Βουλιαγμένης.

Η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια
νεκροψίας - νεκροτομής.

Πηγή: www.avgi.gr

Κι άλλες καταγγελίες για τον πρώην γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα

Λίγο πριν την παραίτηση του διορισμένου από την προηγούμενη κυβέρνηση γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα και καθώς οι προθεσμίες τρέχουν, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή ζήτησε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 10/2 το θέμα «της πραξικοπηματικής έγκρισης εργοστασίων βιομάζας».

Σχετικά με το θέμα αυτό, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ζήτησε:

«1. Να βγει ψήφισμα καταδίκης των απαράδεκτων ενεργειών του κου Αγγελάκα, ο οποίος στις 29/1 και στις 3/2/2015, μετά τις εκλογές και ενώ επίκειτο η παραίτησή του, φρόντισε να υπογράψει μια σειρά από αποφάσεις λειτουργίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κόντρα στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Αυτές που έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη μέχρι στιγμής είναι:

Αλ. Τσίπρας από Βρυξέλλες: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει» (video - ρεπορτάζ)

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου
μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον το αντικείμενο των διαβουλεύσεων καθώς και του επόμενου Eurogroup» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στη συμφωνία με τον  κ.Ντάισελμπλουμ για τις εντατικές διαβουλεύσεις μέχρι τη Δευτέρα.

«Διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και τη χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup» ανέφερε, τονίζοντας πως «δεν τα υπογράψαμε και καμία καταστροφή δεν επήλθε».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου.

Επανέλαβε αρκετές φορές ότι το μνημόνιο δεν υπάρχει, αλλά ούτε και η τρόικα.

Τ. Κουράκης: Για ένα σχολείο ελευθερίας και γνώσης

Ο υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης μιλά στο Κόκκινο, και στην Ευγενία Λουπάκη, για το νέο σχολείο και για τη στήριξη των εκπαιδευτικών από το υπουργείο.

Ο υπουργός Παιδείας είπε πως καταργούνται η Τράπεζα Θεμάτων και οι εξετάσεις για τα Πειραματικά Σχολεία, και πως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την αμέριστη στήριξη του υπουργείου και θα καταργηθεί η αξιολόγηση.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Βιβλίο: Για τον ρατσισμό και την ενδοσχολική βία

γράφει η Γλυκερία Κακούρη *

Αργυρώ Μουντάκη «Το κορίτσι του Πέτρου» Μεταίχμιο, 2014, 160 σελίδες

Ένα βιβλίο έξυπνο, απλό, σύγχρονο, εφηβικό, καθρέφτης της πραγματικότητας, που επικρατεί μέσα και έξω από τη σχολική τάξη.
Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους τους εφήβους, μιλάει τη γλώσσα τους, αποτυπώνει τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς, τις συνήθειές τους. Διαβάζεται ευχάριστα από μικρούς αλλά και μεγάλους, καθώς θίγει με απλό και εύληπτο τρόπο θέματα που απασχολούν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.
 
Ο ρατσισμός που ελλοχεύει στην κοινωνία και εισχωρεί με ύπουλο τρόπο στα σχολεία είναι ένα από τα κύρια θέματα, που πραγματεύεται η Αργυρώ στο βιβλίο της. Τα παιδιά πολλές φορές είναι σκληρά και άδικα με κάποιους συμμαθητές τους, που διαφέρουν σε κάτι (καταγωγή, εμφάνιση κλπ), υιοθετώντας άκριτα στάσεις των μεγάλων και στερεότυπες αντιλήψεις, που έχουν ριζώσει επί χρόνια στην κοινωνία.

Έτσι, το κορίτσι του Πέτρου, η Αλίσα από το Πακιστάν, δέχεται ψυχολογικό πόλεμο από τις συμμαθήτριές της, που την υποτιμούν λόγω της καταγωγής της και τη ζηλεύουν λόγω της ομορφιάς της. Η Αλίσα από την πλευρά της προσπαθεί να μάθει καλύτερα την ελληνική γλώσσα και με τον καιρό κερδίζει την καρδιά του συμμαθητή της, Πέτρου, ο οποίος την υπερασπίζεται και τη βοηθάει όσο μπορεί.

Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Κοσμά

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκαν μετά από τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή στο ύψος του Αγίου Κοσμά.

Από ό,τι φαίνεται τα οχήματα συγκρούστηκαν κατευθυνόμενα και τα δύο προς Γλυφάδα λίγο πριν το φανάρι της πεζογέφυρας γύρω στις 6.00 το πρωί.


Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται από τη μια μόνο λωρίδα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσκεκτικοί.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και η τροχαία ερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.