Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Με ποιο δικαίωμα βιάζετε τον ελληνικό λαό;»

Σε παρέμβάσή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, είπε:


«Χίλιοι εκατό παιδικοί σταθμοί στην Ελλάδα, με πεντέμισι χιλιάδες παιδιά, κινδυνεύουν να πάψουν να λειτουργούν από έλλειψη εφοδίων.


Αλλά αντί η Επιτροπή να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και με πολλά παρόμοια που ταλανίζουν τους λαούς της Ευρώπης, ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ως υπερεξουσιαστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να βιάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό με μια αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική επέμβαση.


Με ποιο δικαίωμα επιχειρεί αυτό το βιασμό;

Αν όμως τώρα έχει βοηθούς τους δύο συγκυβερνήτες στην Ελλάδα, σε λίγο δεν θα τους έχει και δεν θα μπορεί να βιάσει τον ελληνικό λαό».

ΜΚΙΕ: 3 χρόνια προσφοράς, 3 χρόνια Αλληλεγγύης

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου οι εθελοντές και οι φίλοι του ΜΚΙΕ οργάνωσαν μπαζάρ για την ενίσχυση του ιατρείου, παιδική θεατρική παράσταση αλλά και αιμοδοσία - σε συνεργασία με
την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων».

Από νωρίς την Κυριακή πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το μπαζάρ και αγόρασε τα προϊόντα που ετοίμασαν οι εθελοντές και φίλοι του ΜΚΙΕ, και με αυτόν τον τρόπο ενίσχυσε το ιατρείο.

Στην συνέχεια όλοι οι μικροί φίλοι πήραν μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι εθελοντές, αλλά και παρακολούθησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Τα Παιδιά και ο καινούργιος Χρόνος» που ανέβασε η θεατρική ομάδα του ΜΚΙΕ.

Τα παιδιά συμμετείχαν, γέλασαν, το διασκέδασαν και μαζί τους και εμείς, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, μας έδωσε δύναμη και μας γέμισε ευτυχία το γέλιο τους και η χαρά τους!

Σημερινά

Hieronymus Bosch, a violent forcing of the frog
Καλημέρα πιτσιρίκο. Τελικά, αυτή την κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα, γενικά, αλλά τις τελευταίες μέρες ακόμη περισσότερο, για να την χαρακτηρίσω, έχω χιλιάδες λέξεις μέσα μου που όμως δεν φτάνουνε στα χείλη. Αφήνω σε εσένα το σχολιασμό, μέσα από τη θλίψη και το αδιέξοδο της χώρας, μια χαραμάδα γέλιου.

Σημερινά:

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών θα εκληφθεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ως πιστωτικό γεγονός, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε συγκλονισμένος από την παράσταση του θεατρικού έργου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», την οποία και παρακολούθησε την Κυριακή το βράδυ.

«Έκλαψα με την καρδιά μου. Έχω και μια ιδιαίτερη ευαισθησία γιατί η μητέρα μου είναι από τη Σμύρνη» τόνισε στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. (Πήγε δύο μέρες μετά τη δήλωσή του ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, λόγω ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σαν τη Μικρασιατική Καταστροφή).

Συνεργάτης του Σαμαρά αποκαλύπτει στην Guardian το βρόμικο σχέδιο του Μαξίμου

Στην εκστρατεία τρομοκράτησης της ελληνικής κοινής γνώμης και στις παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του «κατάλληλου» κλίματος αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ
της βρετανικής εφημερίδας Guardian η δημοσιογράφος Helena Smith. Αυτό όμως που ήταν αποκαλυπτικό βρισκόταν στην τελευταία παράγραφο.
 
Σε αυτή παρατίθεται σχόλιο στενού συνεργάτη του Σαμαρά ο οποίος χαρακτήρισε την επιχείρηση τρομοκράτησης ως «win-win»  λέγοντας ότι «ακόμα και αν χάσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πάλι θα βγούμε κερδισμένοι επειδή οι ψηφοφόροι θα κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που προκλήθηκε και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές».
 
Σύμφωνα με το άρθρο του Guardian το κλίμα τρόμου που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα είναι απίστευτο. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στην επίσκεψη του Γάλλου υπουργού οικονομίας, κ. Μοσκοβισί, που θα βρίσκεται στην Αθήνα τις δύο επόμενες ημέρες (στις οποίες δεν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα) αλλά και στις παρεμβατικές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου της Ε.Ε, κ. Γιούνκερ.
 
Η Smith αναφέρεται επίσης στην ομιλία του Τσίπρα στην οποία κατήγγειλε την ύπαρξη καμπάνιας τρόμου από την Τρόικα και τους εκπροσώπους της, καθώς και από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να φοβίσουν την κοινή γνώμη.
 
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

Πηγή: www.periodista.gr

Ανακοίνωση του "ΜΕΤΕΧΩ" για το Θερινό κινηματογράφο στον Άγιο Δημήτριο

Η δημοτική κίνηση του «μετέχω» στηρίζει και συμμετέχει στην κίνηση πολιτών στο Δήμο μας στην προσπάθειά τους να δημιουργηθεί θερινός κινηματογράφος στην πόλη μας.

Είναι θλιβερό σε μία πόλη όπου φιλοξενούσε στο πρόσφατο παρελθόν περί τους δέκα υπέροχους θερινούς κινηματογράφους, σήμερα να μη διαθέτει κανένα.

Οι κρατούντες στον τόπο τα τελευταία τριάντα χρόνια και όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άσκησαν μικρή ή μεγάλη εξουσία είναι υπόλογοι στους πολίτες για την αβλεψία τους. Χωρίς ευαισθησία, αδιάφοροι και χωρίς όραμα, άφησαν στολίδια κινηματογράφους να γίνουν βορά στις ορέξεις εργολάβων, εταιριών super market και εμπόρων νυχτερινής διασκέδασης.

Κινηματογράφο όπως ήταν η «Μπέλλα» και o «Αρίωνας» δεν πρόκειται να αποκτήσουμε. Ωστόσο πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε την προσπάθεια, με σύγχρονους όρους, να ξαναστήσουμε ένα θερινό κινηματογράφο που τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια μας έλλειψε.

H δημοτική κίνηση του «μετέχω» θα συμβάλει ποικιλοτρόπως, και με συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.


Μερικές σκέψεις για το στάδιο του Αγίου Δημητρίου

γράφει ο Γιώργος Μανίκας

Η αθλητική επιτροπή του ΟΠΑΠ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος) επισκέφθηκε το στάδιο της πόλης μας.

Από μία πρώτη ματιά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ευτυχία που ένα τέτοιο στάδιο κοσμεί την πόλη και εξυπηρετεί τις ανάγκες που έχουν οι αθλητικοί σύλλογοι καθώς και τις ανάγκες για άσκηση και άθληση που έχουν οι πολίτες.

Ωστόσο πίσω από την πρώτη εικόνα σχεδόν πάντα υπάρχουν θέματα που εκκρεμούν. Η λύση τους θα μπορούσε να κάνει λειτουργικότερο και ομορφότερο το στάδιο.

Εκκρεμεί το θέμα του χλοοτάπητα. Είναι γνωστό ότι ό εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο δήλωσε αδυναμία να το εκτελέσει. Θα γίνει νέος διαγωνισμός που θα πάρει το χρόνο του. Το έργο δυστυχώς πήγε πίσω δημιουργώντας προβλήματα στις ομάδες και στην εν γένει λειτουργία του σταδίου.

Προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου για το Ελληνικό

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου (της Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου) αίτηση αναθεώρησης κατά της υπ' αριθμ. 3800/2014 απόφασης του Στ' Τμήματος του Ελεγκτικού
Συνεδρίου, που έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του ΤΑΙΠΕΔ, ανακαλώντας προηγούμενη απόφαση του Ζ' Κλιμακίου και ανοίγοντας το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.

Στην αίτησή της η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ, αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό.

Η Περιφέρεια Αττικής επαναλαμβάνει κατηγορηματικά τη βούλησή της να προασπίσει τη δημόσια περιουσία γενικά και ειδικότερα τα 40.000 τ. μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού.

Πηγή: www.patt.gov.gr

ΔΝΤ: «Υψηλός» !!! ο κατώτατος των 586 ευρώ

Νέα "βόμβα" από το ΔΝΤ που θεωρεί υψηλό τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, και μάλιστα ότι αυτός "αυξήθηκε" ως ποσοστό του μέσου μισθού, ενώ καλεί την Ελλάδα να μειώσει το επίδομα ανεργίας, επίσης ως πολύ υψηλό.

Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αυξηθεί αλλά έχει υποχωρήσει ραγδαία τα τρία τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση θα φροντίσει να έλθει στα επίπεδα που ζητά το ΔΝΤ. Ήδη από την 1/1/2015 οι συνταξιούχοι θα έχουν την πρώτη γεύση μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η έκθεση αναφέρει: "Το ποσοστό του κατώτατου μισθού σε σχέση με το μέσο μισθό παρέμεινε απαράλλαχτο για την πλειοψηφία των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ αυξήθηκε στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία".

"H εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση" σημειώνεται.

Με επιτυχία η εκδήλωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης για τα οικονομικά

Εκδήλωση-συζήτηση για τα Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και του δήμου μας διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης» την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
στο 1ο δημοτικό σχολείο Ελληνικού στα πλαίσια της σταθερής της προσπάθειας να ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα, μακριά από εντυπωσιασμούς και δημαγωγίες.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πέντε πολύ σημαντικές εισηγήσεις από τους: Σπύρο Τζόκα, αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής, πρώην δήμαρχο Καισαριανής & μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, Άγγελο Παπασπύρου, οικονομολόγο - πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Βάσσιο & Γιάννη Μαραγκό και την πρώην αντιδήμαρχο Ροδή Γεωργακάκη.

Ο Σπύρος Τζόκας μίλησε για το δυσβάσταχτο πλαίσιο χρηματοδότησης και οικονομικής διαχείρισης που έχει επιβληθεί από τα μνημόνια στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια και οδηγεί στην επιβάρυνση των κοινωνικών δομών και τελικά στη διάλυση των δήμων μέσω της παραχώρησης δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα εις βάρος του λαού.

Αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των Σύρων προσφύγων

Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της πλατείας Συντάγματος βάζοντας στις κλούβες τους τελευταίους Σύρους πρόσφυγες.
 
Τα ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει και χθες το μεσημέρι τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονταν επί 25 ημέρες στο Σύνταγμα, αλλά είχαν αποχωρήσει περίπου μία ώρα αργότερα.

Αφορμή είχε δώσει η ένταση μεταξύ τους επειδή δεν γνώριζαν ποιοι ήταν μέσα και ποιοι έξω από τη λίστα της συμφωνίας με το υπουργείο Εσωτερικών για την παροχή ασύλου και στέγης ενώ ένας νεαρός Σύρος απειλούσε να κρεμαστεί και μαζί του μια γυναίκα.

Κοντά τους είχαν προστρέξει πολλοί αλληλέγγυοι και οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει όμως υπήρχε μετά διάχυτη η αίσθηση του εμπαιγμού και του εκβιασμού.

Ελληνικό: Νέα έκτακτη Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες για τις γιορτές, στις 20 Δεκεμβρίου

Η διάθεση προϊόντων θα γίνει στην πλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού (κοντά στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού), Ελευθερίου Βενιζέλου και 25η οδός.

Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο:
kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλ:

6944-145007 10.00πμ-1.00μμ & 6943-045752 6.00μμ-8.00μμ.

Η λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ - ΤΙΜΗ

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: Επίδειξη δύναμης από το Ελληνικό

Οι νταμπλούχες Ελλάδας αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου και ήταν ασταμάτητες, επικρατώντας με 45-97.

Το Ελληνικό παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικό πίνακα μαζί με τον Πρωτέα και τον Παναθηναϊκό.


Τα δεκάλεπτα: 13-27, 23-55, 29-77, 45-97

Ολυμπιακός Β. (Καπουρνιώτης): Κυριαζίδου 8, Πόπιντσιουκ, Αρτεμισίου, Αγαγιώτη 5 (1), Σουλτάνη 12, Ζέρβα 8, Ζήτη 2, Αρτεμισίου Ι., Κατσιουπούλου, Δεληγιάννη 10
Ελληνικό (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 6, Σταμάτη 18 (6), Καλογήρου 2, Κοσμά 12 (1), Μαγκλάρα, Μπαλτά 11 (3), Νικολαΐδου 11, Τζόνσον 4, Μπονη 12 (2), Φουράκη Β. 5 (1), Φουράκη Σ. 16

Πηγή: www.sinergasia.gr

Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ: Δυο νίκες και δυο ήττες για τις ομάδες Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ελληνικό και ΑΟΝΑ ήταν οι νικητές της αγωνιστικής που επικράτησαν της Γλυφάδας και του Παλαιού Φαλήρου αντίστοιχα. Ήττες για ΑΣΗ και Ερμή.

Α' ΕΣΚΑΝΑ

10η αγωνιστική
ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ - ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 55-64
Π. ΦΑΛΗΡΟ (Γαζής): Σωτηρόπουλος, Σαββόπουλος 8 (2), Γεωργιάδης 2, Αναστασόπουλος 8 (1), Αθανασούλας 12, Παγίδας, Μπόθος 4 (1), Τριανταφυλλίδης 14, Τσιφτσής 2, Ζέρβας 1
ΑΟΝΑ (Τριαντάφυλλος-Τάγκαλος): Τσεπαπαδάκης 6, Παπαδόπουλος 8, Μανίκας Κ. 3 (1), Καλογερόπουλος 9 (1), Παρασκευόπουλος 9 (1), Παπαϊωσήφ 14, Παπαδημητράκης 2, Χατζηρόδος 2, Μανίκας Γ, Χριστοδουλόπουλος 3 (1), Ζαφειρόπουλος, Γκαβασιάδης 8.

Γ' ΕΣΚΑΝΑ

11η αγωνιστική

ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ 54-50 (28-28)
ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαίδης): Καρασούλος, Μαγγωνάκης 7(1), Κουτσαύτης 10(1), Ευστρατίου 11(3), Λεβαδείτης 2, Παπαμαρινόπουλος 12, Θεολογίτης, Παππάς, Βάσσης, Ζαραϊδώνης 9(1), Αγγελάκης 3(1)
ΓΛΥΦΑΔΑ (Καψιμάλης-Παλτζόγλου): Τάγκαλος 4, Σέιφερ 10(3), Γρίβας, Μάρας, Γουλανδρής 7, Γκονουλλού 2, Μακρυγιάννης 12(2), Τζημουράκας 4, Κοκαράκης, Λίππας 11(2), Μπενιαμίν, Αποστολίδης.

ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. - ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ 61-60 (35-23)
ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. (Τάσος-Καλαμπόγιας): Ζέρβας 4, Μπάκας 10, Ρούσσης 2, Αλεξανδρόπουλος 8(2), Φλέγκας 14, Θεοδώρου 7(1), Παπαδόπουλος 12(2), Κασβής, Αρμάος 4, Παπανικολάου, Αποστόλου 
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης ): Γραικούσης 12(1), Ριζούλης 5, Χατζηγώγος 3, Πέττας 10, Ρόζος 5(1), Κοντογιάννης, Καμακάρης 18, Σταθόπουλος 5(1), Λύρας, Παπαδημητρίου, Μελισσάρης, Γαλάτης 2

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ - ΑΕ ΡΕΝΤΗ 69-75 (29-33)
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ (Γιαννακόπουλος): Πελιβανίδης, Φύτρος 9(1), Μανωλιάδης 5(1), Πόης, Παππάς 12(2), Λιάκος, Φραγκιουδάκης 7(1), Κανίνης, Σιούτης 9, Κεφαλληνός 9(1), Βλάχος 18, Μακρυνιώτης
ΑΕ ΡΕΝΤΗ (Γεωργακίου-Μπέλος): Γεωργακίου Β. 2, Σολδάτιος Α . 2, Σολδάτος Ι. 14, Νεδέλκος 14(1), Δημητρόπουλος 5, Γεωργούλης 4, Πασπαλάς 11, Μιχαλόπουλος, Κανιάς 2, Φραγγόπουλος, Γεωργακίου 21(1), Ρουσουνέλλος

11η αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ - βαθμολογίες

Για την 11η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ το Καλαμάκι νίκησε 2-0 τα ΙΙλίσια 2004 με γκολ του Αθανασίου (64΄) και του Κοκκιναρά (74΄).

Αντίθετα η ΑΕ Γλυφάδας ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Φοίνικα με 2-1 - το γκολ της Γλυφάδας ο Σμπυράκης με πέναλτυ (18').
              


Μια νίκη εκτός και μια ήττα εντός για τις ομάδες του νότου στον 2ο Όμιλο της Κατηγορίας.

Ο Άγιαξ Ταύρου νίκησε 3-2 εκτός έδρας τον Αστέρα Εξαρχείων με χατ-τρικ του Ermal G (8΄, 39' και 41').


Ο ΑΟΝΑ ηττήθηκε στην Αργυρούπολη με σκορ 3-1 από τη Λυκόβρυση με σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Δημάκη στο 84'.

Στον 3ο Όμιλο η Τερψιθέα νίκησε 3-1 την Ανθούπολη με σκόρερς τον Σπανό (6'), τον Τσακλανο (8') και τον Καταβάτη (59').

Η Λαύρα Αργυρούπολης στο 2-2 με τον Ερμή Ειρήνης Ηρακλείου προηγήθηκε στο 3' με γκολ του Νάσκο Κ για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 18' με σκόρερ τον Αγγελιδέλλη.


Στο 0-0 έμεινε η Δάφνη Π. Φαλήρου κόντρα στον Άρη Πετρούπολης.

Μετά την 11η αγωνιστική οι βαθμολογίες της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ διαμορφώθηκαν ως εξής:

13η αγωνιστική: Αποτελέσματα 2ου ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Ακάθεκτος συνεχίζει στο πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ ο ΓΣ Αργυρούπολης που νίκησε και τον Ακάδημο με 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Κοκκινέλης (40' και 72') και Μπουσουλόπουλος στο 81'.

Την ήττα με 2-0 στο Περιστέρι από τον Άγιο Ιερόθεο
γνώρισε ο Χαραυγιακός.

Αντίθετα η Διάνα Ηλιούπολης  νίκησε 3-2 τον Ιάσον, αφού
ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2, με αυτογκόλ των φιλοξενουμένων (42'), ισοφάριση με τον Απέργη (61') και το νικητήριο με τον Σταθακόπουλο (70').

Η Θύελλα Αγίου Δημητρίου νίκησε 1-0 τους Άγιους Ανάργυρους με γκολ του Τσίτση στο 61'.

Αναλυτικά τα αποστελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

13η αγωνιστική: Αποτελέσματα 1ου ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Διατήρησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία του 1ου Ομίλου της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ το Ηράκλειο (33 βαθμοί) που νίκησε στην Ηλιούπολη τον ΓΣ με 3-1.

Μόλις 4 βαθμούς πίσω και ο Φωστήρας Ηλιούπολης που ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 και νίκησε στα Λιόσια τον τοπικό Ολυμπιακό με σκορ 2-1 με γκολ των Φάλαγγα στο 51' και Σπυρόπουλου στο 61'.

Εκτός έδρας ήττες για τα Σούρμενα από τον Πανερρυθραϊκό (1-0) και για το Παλαιό Φάληρο από τον Ήφαιστο Περιστερίου (3-1). Το μοναδικό γκολ των Φαληριωτών ο Ντεκίδης (83').

Ο Άγιος Δημήτριος παρότι προηγήθηκε του Θριάμβου Αθηνών 1-0 με τον Ψαρρά στο 44', δεν κράτησε το αποτέλεσμα, βρέθηκε να χάνει 2-1, αλλά τελικά ισοφάρισε στο 92' με τον Μαλτέζο.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ομίλου: