Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η Θεανώ Φωτίου σε περιοδεία στο Ελληνικό και τα ψευδή δημοσιεύματα περί δήθεν "αποκλεισμού" του Χρήστου Κορτζίδη

Περιοδεία στα καταστήματα της Ιασωνίδου στο Ελληνικό πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 10 Ιανουαρίου.

Στην περιοδεία συμμετείχε η πανεπιστημιακός Θεανώ Φωτίου, βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στη Β' Περοφέρεια της Αθήνας, η οποία συζήτησε σε πολύ θετικό κλίμα με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και για όσα γράφτηκαν σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη μη υποψηφιότητα του Χρήστου Κορτζίδη. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν ότι αυτά τα ψεύδη τα διαδίδουν γνωστά διαπλεκόμενα τοπικά μέσα με σκοπό να πλήξουν τον ίδιο και καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι
ο πρώην δήμαρχος είναι ιδαιίτερα αγαπητός σε όλα τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο ίδιος ήταν που αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε να είναι υποψήφιος βουλευτής γιατί προεκλογικά, απαντώντας σε ερώτηση δημοτών, είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη θέση του στο Δήμο σαν εργαλείο εισόδου στο κοινοβούλιο. Άλλωστε δεν ήθελε να προχωρήσει σε μια επιλογή που ενδεχόμενα δεν θα εξέφραζε μέλη της παράταξης της οποίας ηγείται και τα οποία δεν ανήκουν στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Θεανώ Φωτίου δήλωσε:

Μοσχάτο: Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

Αργυρούπολη: προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης θα γίνει την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, 7:30μμ στο "Μίκης Θεοδωράκης" (Κύπρου 68).

Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Αθήνας Γιάννης Βαρουφάκης, Στέργιος Θεοδωρίδης, Αννέτα Καβαδία, Βασιλική Κατριβάνου.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου


Με κλήρωση τα εκλογικά συνεργεία από υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφερειακή Αρχή κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και θέτει τα θεμέλια ενός νέου υποδείγματος διοίκησης, μακριά από τις πρακτικές αδιαφάνειας,  ευνοιοκρατίας και καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην συνεχίσει την πρακτική της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που όριζε χωρίς καμιά διαδικασία τους μετέχοντες στα εκλογικά συνεργεία  υπαλλήλους της Περιφέρειας.

Για το σκοπό αυτό η νέα Περιφερειακή Αρχή περιόρισε στο 1/5 τους υπαλλήλους που θα συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία, από τις αρμόδιες για τη διεξαγωγή των εκλογών Διευθύνσεις και παράλληλα προχώρησε σε κλήρωση των υπολοίπων.

Με τον τρόπο αυτόν καθιερώνεται για πρώτη φορά μια αδιάβλητη, ισότιμη και διαφανής διαδικασία συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων, η οποία αποκλείει τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και τη συμμετοχή «ημέτερων» ευνοημένων.

Αρνητικές οι αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των ΚΑΠΗ Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Δημοτική Συνεργασία ασκεί κριτική στις τροποποιήσεις του κανονισμού λειτουργίας των ΚΑΠΗ που ψήφισε η διοίκηση του Γιάννη
Κωνσταντάτου. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει τα παρακάτω:

« Με την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής αλλάζουν κάποια πράγματα που αφορούν στη λειτουργία των ΚΑΠΗ.

1. Η εκλογή εκπροσώπου των μελών και πολιτιστικής επιτροπής θα γίνεται με ενιαία λίστα, όπου ο πρώτος σε προτίμηση γίνεται εκπρόσωπος των μελών και οι υπόλοιποι συγκροτούν την πολιτιστική επιτροπή.

  • Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο οι εκπρόσωποι των μελών να εκλέγονται χωριστά (όπως δηλαδή συνέβαινε μέχρι τώρα) επειδή δεν ταυτίζονται οι αρμοδιότητες του εκπροσώπου των μελών με αυτές της πολιτιστικής επιτροπής.
  • Πιστεύουμε ότι κακώς δεν ορίζονται στον κανονισμό οι αρμοδιότητες του εκπροσώπου των μελών και της πολιτιστικής επιτροπής, αλλά παραδόξως αναφέρεται ότι αυτές θα καθοριστούν με άλλον κανονισμό (που θα καταρτίσει ποιος;).

Αυτή τη φορά, τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά

Άρθρο της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου στο αφιέρωμα της εφημερίδας New Europe για τον κόσμο το 2015.

Το επόμενο έτος θα είναι κρίσιμο, όχι μόνο για τη χώρα μου, την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τις τελευταίες Ευρωεκλογές καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής - ποσοστό ρεκόρ: 42,54 %. Μόνο τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους πολίτες ψήφισαν για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής από το 1979, όταν πραγματοποιήθηκαν οι Ευρωεκλογές για πρώτη φορά. Δεν πρόκειται για τυχαίο ποσοστό. Πρόκειται για πρώτης τάξεως πολιτικό ζήτημα.

Η χαμηλή προσέλευση στις κάλπες καταδεικνύει ότι οι ευρωπαίοι πολίτες δεν θεωρούν τις εκλογές αυτές ως σημαντικές, άξιες συμμετοχής τους. Με άλλα λόγια, το γεγονός αυτό απεικονίζει σαφώς τη βαθιά κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - όχι απλώς μια κρίση χρέους, αλλά μια βαθύτερη κρίση. Μια κρίση «νομιμοποίησης», μια κρίση «έλλειψης δημοκρατίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την παρούσα δύσκολη οικονομικά συγκυρία όπου θα έπρεπε να ακουστεί δυνατά η φωνή των πολιτών, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα απέτυχαν στην εδραίωση εμπιστοσύνης των πολιτών ώστε αυτοί να εκφράσουν τη βούλησή τους.

Στην Αργυρούπολη η ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Κατοίκων για τις συγκοινωνίες

"Η καμπάνια πάει καλά. Πάνω από 1.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Ο κόσμος ανταποκρίνεται γιατί το πρόβλημα τον καίει. Αυτό που θέλουμε
είναι να οργανωθούμε καλύτερα, να εντάξουμε στην καμπάνια περισσότερους. Η επιτροπή μας είναι ανοιχτή και τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσουμε και πανό που θα καλούμε όποιον θέλει να έρθει στη συνεδρίαση" μας είπε η Τ.Κ. μέλος της επιτροπής.

Η συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 14 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Α΄ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27).

Τα αιτήματα της καμπάνιας είναι:

  1. Η πύκνωση των δρομολογίων του Μετρό.
  2. Η τροποποίηση των γραμμών 154 και 164 (πρώην Α4) ώστε να ενώνουν το Ελληνικό με την Αργυρούπολη και να τερματίζουν στην Αθήνα.
  3. Η δημιουργία στάσης στο τέρμα της Ελ. Βενιζέλου στο Άνω Ελληνικό μίας τουλάχιστον τοπικής γραμμής πού διασχίζει την Ιασωνίδου και την Ελ. Βενιζέλου.
  4. Η μεταφορά της αφετηρίας του 201 στην οδό Θράκης ώστε να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις προς τις υπηρεσίες του δήμου επί της Αργυρουπόλεως.
  5. Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση συνοικιών του δήμου μας όπως το Κ. Ελληνικό και η Άνω Αργυρούπολη.
  6. Η δημιουργία γραμμής που να συνδέει πληρέστερα το δήμο μας με τον Πειραιά.
  7. Η πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων.
Δείτε την καμπάνια ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών και υπογράψτε.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Περιφέρεια Αττικής: Οι υπηρεσίες Πολιτικής προστασίας στο πλευρό των πολιτών κατά την κακοκαιρία

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ήσαν από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική στις 29 Δεκεμβρίου, σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις τους οι πολίτες.

Παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις μέσων και τις αντικειμενικές δυσκολίες, οι οδικές αρτηρίεςκαι οι παράπλευροι της εθνικής οδού δρόμοι διατηρήθηκαν ανοικτοί και οι πολίτες δεν κινδύνεψαν κατά τις μετακινήσεις τους χάρη στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και της άριστης συνεργασίας της με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Η περιφέρεια Αττικής επλήγη από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, παγετό, ισχυρούς ανέμους) κατά το χρονικό διάστημα που τέθηκε σε ετοιμότητα από 29 Δεκεμβρίου 2014 έως και σήμερα (το πρώτο χρονικό διάστημα από 29/12/14 έως 03/01/15 και το δεύτερο από 05/01/14 έως και σήμερα) χωρίς ενδιάμεσα να σταματήσει την ρίψη άλατος για τον πάγο τις βράδυνες και πρωινές ώρες. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 2.500 τόνοι αλατιού, καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της περιφέρειας Αττικής.

Εν αναμονή της νέας απόφασης για το Ελληνικό

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη (07/01) οι αιτήσεις αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα, με τις οποίες ζητούν να αναιρεθεί η πρόσφατη απόφαση
του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία Lamda.

Συμπληρωματικά στοιχεία

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του Ελληνικού, όπως είναι η 250 σελίδων τεχνική μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η οποία ανεβάζει σε υπέρογκο ύψος την αξία της έκτασης σε σχέση με το τίμημα που συμφωνήθηκε (915 εκατ. ευρώ).

Ακόμη, η Περιφέρεια τόνισε ότι είναι «εξευτελιστική η τιμή πώλησης» και πως η μεταβίβαση είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού, αφού επήλθε νόθευση των κανόνων αυτών, λόγω της δωρεάν χορήγησης άδειας καζίνου, της απαλλαγής από το φόρο, κ.λπ.

Πολιτική εμπάθεια και σκοπιμότητες καταλογίζει στο Υπουργείο Ανάπτυξης η Ρένα Δούρου

Με ανοικτή επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την Τράπεζα της Ελλάδας η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καταλογίζει πολιτικές σκοπιμότητες και εμπάθεια σχετικά με την απόρριψη των εγκεκριμένων ποσών του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

"Η Περιφέρεια οφείλει
να εκτελέσει προς όφελος των πολιτών και όχι των κυβερνώντων" τονίζει η Ρένα Δούρου, για να καταλήξει: "Οι πολίτες όμως και γνωρίζουν και κρίνουν. Και σύντομα θα πουν τον τελευταίο λόγο.".

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή:

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Θεοφάνεια χωρίς αλμυρό νερό για πρώτη φορά από το 1999

Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια τα Θεοφάνεια δεν γιορτάστηκαν και στη θάλασσα όπως αδιάλειπτα από το 1999 γινότανε. Στην αρχή από τον πρώην δήμο Ελληνικού και στη
συνέχεια από τον ενιαίο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην παραλία του Αγίου Κοσμά ξεκίνησε επί δημαρχίας Εφραιμίδη.

Το 1999 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχώρησε στο δήμο μια μικρή έκταση στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, δίπλα στην πλαζ. Στο χώρο αυτό ανάπτυξε πλούσια αθλητική και κοινωνική δράση ο ΝΑΟΕΛΛ Ιππόκαμπος.

Στην πορεία των χρόνων ο εορτασμός εκτός από το θρησκευτικό του περιεχόμενο απόκτησε και κοινωνικό καθώς ο δήμος Ελληνικού αποκλεισμένος από την πρόσβαση των κατοίκων του στη θάλασσα διεκδικούσε αυτό το δικαίωμα.

Ο πιο έντονος ίσως συμβολισμός των Θεοφανείων ήταν το 2008 μετά από τη συγκλονιστική 24ημερη απεργία πείνας του Χρήστου Κορτζίδη που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της ελεύθερης δημοτικής πλαζ Αγίου Κοσμά.

"Υπόστεγο": Έκκληση για βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης "Υπόστεγο" συγκεντρώνει ρούχα, κουβέρτες, ξύλα και σκεπάσματα για τους Σύρους πρόσφυγες.

Οι αλληλέγγυοι που επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν να πηγαίνουν τα πράγματα στην οδό 25ης Μαρτίου 38, στην Αργυρούπολη.

«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».


Πηγή: www.sinergasia.gr

Μάθε πού ψηφίζεις

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών που περιέχει τα Στοιχεία του Εκλογικού Σώματος.

Η τελευταία ενημέρωση που έχει γίνει στο σύστημα είναι στις 11 Δεκεμβρίου
και περιλαμβάνονται όσες μεταβολές έχουν γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι ψηφοφόροι μπορούν σε πρώτη φάση να δουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζουν, όχι όμως, ακόμη, το εκλογικό τους τμήμα αφού δεν έχουν καταρτιστεί οι εκλογικοί κατάλογοι.

Η εφαρμογή του ΥΠΕΣ εδώ.

Παναττική στάση εργασίας στους Δήμους, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, εκτός από την απόφασή της να απόσχουν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου 2015, αποφάσισε, επίσης, την προκήρυξη Παναττικής στάσης εργασίας, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, έξω από το Κτίριο 8, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 10.00 το πρωί, όπου θα διεξαχθεί η δίκη των μελών της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2010, όταν και είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας - κατάληψη στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, την 6η και 7η Μαρτίου του ίδιου έτους.

Πηγή: www.sinergasia.gr

εκτός και έρθουνε οι κακοί του ΣΥΡΙΖΑ...



Ο κύριος Σόιμπλε, που είναι φίλος του καλού μας του κυρίου Σαμαρά, και η καλή γερμανική εφημερίδα Bild που την έχουν φίλοι του φίλου του καλού μας κυρίου Σαμαρά, μας είπαν ότι μπορεί η Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

(Βγήκε βέβαια και η Κομισιόν και είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, και βγήκανε και άλλα έντυπα γερμανικά, Spiegel, TAZ, Welt, και είπανε ότι δεν είναι και πολύ καλός ο κύριος Σόιμπλε, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευκαιρία για την Ευρώπη, αλλά δε μας ενδιαφέρει,
αφού αυτοί δεν είναι φίλοι μας).

Αλλά ο καλός μας κύριος Σαμαράς, έφτιαξε έναν φράχτη στον Έβρο, και έτσι δε θα βγούμε από το ευρώ, γιατί είναι πολύ ψηλός ο φράχτης και με συρματοπλέγματα, και δεν μπορούμε να τον πηδήξουμε για να βγούμε από το ευρώ...

...εκτός και έρθουνε οι κακοί του ΣΥΡΙΖΑ και ρίξουνε το φράχτη, και βγούμε στον Έβρο από το ευρώ.

Εκλογές 2015: Αυτή είναι η κρυφή δημοσκόπηση του Πεταλωτή!

Πριν από μερικές μέρες, ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε σε μια δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της JP Morgan στην οποία και εμφανίζεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που παρουσιάζουν ελληνικές εταιρίες.

Η Παραπολιτική έψαξε, έμαθε και επιβεβαιώνει τη σχετική αναφορά του εκπροσώπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Πράγματι, στις 7 Ιανουαρίου η JP Morgan έστειλε ένα e-mail σε στελέχη και συνεργάτες της σχετικά με τις προσεχείς ελληνικές εκλογές. Σε αυτό γίνεται αναφορά σε μέτρηση εταιρείας με το όνομα «Pro Olympic Circles» η οποία δείχνει τα εξής ποσοστά για τις εκλογές 2015:
ΣΥΡΙΖΑ 35%
Νέα Δημοκρατία 25%
ΠΑΣΟΚ 2,2%
Χρυσή Αυγή 8,6%
ΚΚΕ 5%
ΑΝΕΛ 2.5%
Ποτάμι 4%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 4,8%
.
Πηγή: www.neolaia.gr

Ν. Ηλιόπουλος: Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού πάνω απ' όλα!


Θεανώ Φωτίου: Είναι υποχρέωση του κράτους να σπουδάζει δωρεάν τους νέους

H Θεανώ Φωτίου, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2015, στη Β' Αθηνών και Kαθηγήτρια Aρχιτεκτονικής Σύνθεσης στο E.M.Π. απαντά στο neolaia.gr.


Μας μιλά για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η παιδεία, την έλλειψη χρηματοδότησης, τους προηγούμενους υπουργούς παιδείας, την είσοδο ιδιωτών στην Τριτοβάθμια, την πορεία του συνδικαλισμού στη χώρα και τη ζωή της χώρας ανεξάρτητα από το νόμισμά της.

Αναλυτικά:

1. Καλησπέρα σας. Ούσα καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, πώς πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η έλλειψη χρηματοδότησης στα Πανεπιστήμια;
Κακά τα ψέματα η Παιδεία χρειάζεται χρήματα.
Είναι υποχρέωση του κράτους κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα να σπουδάζει δωρεάν τους νέους.
Αντί γι” αυτό είδαμε τα τελευταία χρόνια την κυβέρνηση να μοιράζει τα λίγα χρήματα που διέθετε στα ιδιωτικά ΙΕΚ και να ισοτιμεί τα κάθε λογής κολλέγια με τα πανεπιστήμια.

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη διαπλοκή (video)


Η Νάντια Βαλαβάνη σε συζήτηση με εκπαιδευτικούς στη Γλυφαδα (φωτογραφίες)

Σε μια όμορφη και με πολύ κόσμο εκδήλωση που οργανώθηκε από εκπαιδευτικούς της νότιας Αθήνας την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στο φιλόξενο καφενείο "σαν παλιό σινεμά" στην Τερψιθέα Γλυφάδας, παρεβρέθηκε και μίλησε η υποψήφια βουλευτής της Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Σε άνα δύσκολο και απαιτητικό κοινό, για τρεις ώρες, παρουσίασε και ανέλυσε διεξοδικά το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία (video)


Άλιμος: τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου στη Δωδεκανήσου 16. Ανάμεσά τους διακρίναμε τη δημοτική σύμβουλο Ελένη
Μπελιά και την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Νερούτσου.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές της Β' Περιφέρειας Νάντια Βαλαβάνη (βουλευτής Β' Αθήνας), Θεανώ Φωτίου (βουλευτής επικρατείας), Νίκος Χουντής (πρώην ευρωβουλευτής), καθώς και οι προερχόμενοι από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννος Γιαννόπουλος και Θοδωρής Κατωπόδης.


η Νάντια Βαλαβάνη

ο Γιάννος Γιαννόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Τα 7 άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (video)


Προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ της Γλυφάδας, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

Στην προεκλογική συγκέντρωση καλεί η Οργάνωση Μελών Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 18.30 στο Δημαρχείο της πόλης (Άλσους 15).

 ομιλητές:
Δέσποινα ΑΛΑΤΣΗ ΦΡΑΙΛΙΧ
Σόφη ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
Ηλίας ΛΙΒΑΝΗΣ
Γιάννη ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παράλληλα ενημερώνει τους φίλους του κόμματος ότι τα γραφεία της οργάνωσης έχουν μεταφερθεί στην οδό Γεννηματά αρ. 71, τηλ. 210-9624294.


Die Zeit: "Ο Τσίπρας θα μπορούσε να επιλύσει την ελληνική τραγωδία"

"Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να συμβάλει πολύ στην επίλυση της ελληνικής τραγωδίας" αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit επισημαίνοντας ότι τα ερωτήματα που θέτει ο ίδιος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι τα σωστά.
 
«Ο ηγέτης του κόμματος της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) δαιμονοποιήθηκε ή απλώς αγνοήθηκε από Βερολίνο
και Βρυξέλλες λόγω των ριζοσπαστικών αιτημάτων που προέβαλλε για κούρεμα του χρέους της Ελλάδας και τέλος των μέτρων λιτότητας», αναφέρει ο αρθρογράφος Άξελ Χάνσεν.
 
"Στην πραγματικότητα", σημειώνεται στο άρθρο, «ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσε να συμβάλει πολύ περισσότερο στην επίλυση της ελληνικής τραγωδίας, όπως πολλοί στην ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ είναι πλέον πρόθυμοι να παραδεχτούν».
 
Τονίζεται ακόμη στο άρθρο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προέρχεται από το παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, το οποίο και «αδυνατεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, λόγω των πελατειακών του εξαρτήσεων», αλλά και "δυσκολεύεται να εξασφαλίσει μια δίκαιη και αποτελεσματική λειτουργία των φορολογικών μηχανισμών".

Το πρόγραμμα περιοδειών και η συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού

Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Η Οργάνωση Μελών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει και καλεί στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση-συζήτηση την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, στις 11.00πμ στην Αίθουσα Ιωνία (Λεωφ. Καραμανλή 18, δίπλα στο Δημαρχείο, στη Βούλα).
 
Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής:

Αλέκος Καλύβης
Θόδωρος Γκοτσόπουλος
Γιώργος Βήχας


Ο ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου κόβει την πίτα, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Την Κυριακή 11-1-2015 από 1μμ η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

θα κόψει την πίτα για τον νέο χρόνο και θα γλεντήσουμε

με ρεφενέ φαγητό και καλή μουσική.


Σας περιμένουμε όλους και όλες

στον Πολυχώρο ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου, Αργοστολίου 67.

Με τη νίκη!
VENCEREMOS !!