Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ναι, δύσκολα... κι απ' αυτά κρινόμαστε !


Το μύθο του Σίσυφου τον ξέρουμε, έτσι δεν είναι; Έχει γίνει σχεδόν ταυτόσημος με την Ιστορία της Αριστεράς. Για την καρδάρα και το γάλα επίσης έχουμε ακούσει. Ας μην τα περνάμε στο ντούκου.


Ο χειρότερος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τα δύσκολα είναι ο πανικός, το έλλειμμα ψυχραιμίας, η χάραξη πολιτικής κάτω από συναισθηματική φόρτιση. Και τώρα είμαστε μπροστά σε δύσκολα.

Τώρα είναι τα δύσκολα; Τις πέτρινες δεκαετίες του αριστερού κινήματος τις προσπερνάμε σαν να μην υπήρξαν; Και ξαφνικά όσα δεν διανοηθήκαμε καν αυτές τις δεκαετίες, ωριμάσαμε τόσο ως κοινωνία, ώστε να τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα;

Ας δούμε κατάματα την κατάσταση.

Ανέθεσαν απευθείας τον έλεγχο Κτηματολογίου με υπέρογκο τίμημα σε δικηγόρο υποψήφια σύμβουλο του Κωνσταντάτου

Το υπέρογκο ποσό των 10.000 € θα δαπανήσει ο δήμος για την διεκπεραίωση μιας τυπικής διαδικασίας, αυτής του ελέγχου και καταγραφής όλων των εμπράγματων δικαιωμάτων του τέως
δήμου Ελληνικού.

Ο Γιάννης Μαραγκός, δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Δημοτικής Συνεργασίας στην Οικονομική Επιτροπή, καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης για απευθείας ανάθεση του έργου σε δικηγόρο έναντι του ποσού των 50 € ανά ώρα και για χρονικό διάστημα από 128 έως 200 περίπου ώρες εργασίας (4 ώρες ημερησίως για 4-5 ημέρες την εβδομάδα για χρονικό διάστημα 8 - 10 εβδομάδων), ζήτησε δε να καταγραφούν στα πρακτικά της απόφασης οι λόγοι της αντίρρησής του.

Συγκεκριμένα διατύπωσε την θέση ότι η χρονοχρέωση είναι απαράδεκτη ως τρόπος πληρωμής, ότι ο υπολογισμός του χρόνου εργασιών δεν μπορεί να είναι ακριβής καθώς και ότι αγνοήθηκαν προτάσεις συνεργασίας από άλλο δικηγορικό γραφείο και στην Οικονομική Επιτροπή παρουσιάστηκε μία και μοναδική προσφορά.

FRONTPNIXTUS


Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου

Νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του αθλητισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Την εναλλακτική στρατηγική για την ανάπτυξη του αθλητισμού από την Περιφέρεια Αττικής, ανέπτυξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας.

Η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: τις αθλητικές υποδομές, τα προγράμματα άθλησης και άσκησης για όλους, τα αθλητικά σωματεία και τέλος τον αθλητικό τουρισμό.

«Η πρόταση που καταθέτουμε σήμερα, για την πρώτη φάση παρεμβάσεών μας για τον αθλητισμό προκύπτει, από την συνεργασία μας με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, χωρίς πολιτικά κριτήρια, με γνώμονα τον πολίτη και την δίκαιη κατανομή των πόρων», είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Πάντζας.

Ο αυριανισμός αναβιώνει στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Συνεργασίας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η ανακοίνωση της Ενωμένης Πόλης δύο εικοσιτετράωρα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής είχε την οσμή του λαϊκισμού και την αβάσταχτη αποφορά
του πάλαι ποτέ αυριανισμού. 
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος και η ηγεσία της Ενωμένης Πόλης, υποστηριχτές του ΝΑΙ σε όλα τα μέτρα και μνημόνια, πέταξαν την προβιά της ψεύτικης ουδετερότητας και ξέρασαν το μίσος τους με μια ανακοίνωση που θα τη ζήλευε και ο Κουρής την εποχή της παντοκρατορίας της Αυριανής. 
Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια στην Ενωμένη Πόλη. 
Η απάντηση του Χρήστου Κορτζίδη δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ότι ο λόγος της συμμετοχής του στο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ήταν και παραμένει ο ανιδιοτελής αγώνας για το Μητροπολιτικό Πάρκο και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου προς όφελος του λαού. 
Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 4 Ιουλίου δημοσιεύσαμε την τοποθέτηση του Χρήστου Κορτζίδη για την συμμετοχή του στο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.
Η απάντηση της Δημοτικής Συνεργασίας αναφέρεται σε υβριστικό δημοσίευμα της Ενωμένης Πόλης για τη συμμετοχή του Χρήστου Κορτζίδη στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς - μετάφραση

Στη δημοσιότητα έδωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου την πρόταση που στάλθηκε στους θεσμούς και η οποία θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.

1. Η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας [ESM] αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια. Και περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.

2. Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος [1%, 2% και 3% του ΑΕΠ] θα επανεξεταστούν, καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί.

Ουρές για τα λείψανα...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ