Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το «εντέλλεσθε» του δημάρχου απέτρεψε προσωρινά την κατάρρευση των υπηρεσιών


Προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί, συνέχισαν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, οι οποίες είχαν λήξει.
Ο δήμαρχος με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, προσπάθησε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του Δήμου και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.
Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες, όταν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν απαγορευθεί και οι προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου μειώνονται δραστικά και όσες εγκρίνονται είναι με μεγάλη καθυστέρηση;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εγκρίσεις για τους παιδικούς σταθμούς. Πέρσι οι εργαζόμενοι που πληρώνονταν με «εντέλλεσθε» έφτασαν να καλύπτουν το 43% του συνόλου που απαιτούνταν για τα 580 παιδιά.

από το Ελληνικό, απάντηση στον κ. Κούλογλου

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος * 

Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα αυτού του δημοσιεύματος και κρατώ την ψυχραιμία μόνο και μόνο επειδή το κόμμα που φιλοξενεί τον κ. Κούλογλου στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είμαι ιδρυτικό μέλος...
 
Θα μπορούσα να ζητήσω από τον κύριο Κούλογλου να κάνει ο ίδιος χαρακίρι γιατί δεν έχει πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί εδώ κάτω...


Δεν το κάνω. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι υπόλοιποι εξαιρετικοί συνυποψήφιοί του (και ιδιαίτερα θα έλεγα οι καθαρίστριες και ο Μ.Γλέζος) θα σκέφτονταν ποτέ να σώσουν το δικό τους τομάρι με το χαρακίρι του κ. Κούλογλου...

Δεν θα ζητήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαλλάξει τον κ. Κούλογλου από το "βαρύ φορτίο" της υποψηφιότητάς του - ήδη μετράμε πάρα πολλές "αστοχίες" στην επιλογή των προσώπων...

τα παπαγαλάκια, οι κόρακες και οι "υπεράνω" της τηλε"δημοσιογραφίας"

του Α.Μ.

Ο τίτλος βέβαια δεν αφορά τις εκατοντάδες δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ ψάχνοντας τις σκοτεινές πλευρές μιας είδησης, διασταυρώνουν τις πληροφορίες, μυρίζονται τι κρύβεται πίσω από τη διαρροή, αποκαλύπτουν ακόμη και κινδυνεύοντας να μην είναι αρεστοί στο μέσο που εργάζονται.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα παπαγαλάκια και τους κόρακες.

Τα παπαγαλάκια αναπαράγουν ότι τους πετάξουν τα διάφορα κέντρα προπαγάνδας. Άψαχτο, αδιασταύρωτο με τη δικαιολογία της διεκδίκησης της πρωτιάς «να το βγάλω πρώτος» κι ας ξέρουν πως είναι απλά μεταφορείς μιας πολλές φορές στοχευμένης πληροφόρησης που εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτών που τους τη διοχέτευσαν.

Οι κόρακες κυνηγούν μ’ ένα μικρόφωνο και μια κάμερα το «θύμα» τους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : ενιαίο κέντρο κατά του Χρήστου Κορτζίδη



Έξι μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο λουνα παρκ και την ενορχηστρωμένη επίθεση των διαπλεκόμενων μέσων κατά του δήμαρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης παρουσιάζουμε ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής προκειμένου να βγάλουν από τη μέση τον Χρήστο Κορτζίδη και να σπρώξουν την "ανεξάρτητη" υποψηφιότητα Κωνσταντάτου.

Πρόκειται για μια συνέντευξη και ρεπορτάζ του 2007.
Ο δήμαρχος είχε σπιλωθεί ότι χρηματίστηκε και η δικαιοσύνη τον απάλλαξε σε όλους τους βαθμούς (βέβαια για την εκδίκαση της αγωγής κατά του επιχειρηματία συκοφάντη κανένας δεν βιάζεται). Ανεβάζουν το βίντεο στις 29/4/2014 και εμφανίζουν το γεγονός ως τωρινό.

Πολλοί θεώρησαν ότι τα αρχικά δελτία τύπου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης "πετούσαν τη μπάλλα στην εξέδρα" προκειμένου να μεταφέρουν τις όποιες ευθύνες για το τραγικό συμβάν σε άλλη διάσταση.
Η αποκάλυψη του οργανωμένου σχεδίου τους διαψεύδει.
Ταυτόχρονα αναδεικνύει το ρόλο του καθημερινού θαμώνα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ κύριου Κωνσταντάτου
ως βασικού συντελεστή σ' αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης.

Από χθες απευθύναμε το ερώτημα στον κύριο Κωνσταντάτο για την χαλκευμένη ειδησεογραφία, αλλά τηρεί σιγήν ιχθύος. Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα :

Έχετε να πείτε κάτι κύριε Κωνσταντάτε ;
ή θα σιωπήσετε χάριν της στήριξής σας από τα πιο βρώμικα κέντρα ;

Είστε εδώ κύριε Κωνσταντάτε ;
Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι να ξυπνήσετε !!!


Βέβαια δεν μας απασχολεί αν και πότε θα ξυπνήσει ο κύριος Κωνσταντάτος, αλλά να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης του Ελληνικού και της Αργυρούπολης ότι οι καιροί είναι πονηροί.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την τεκμηριωμένη έρευνα-ανάλυση του Χάρη Χαμηλοθώρη :